۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۲
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۶۲۸۱۰۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۰ - ۰۱-۰۶-۱۳۹۷
کد ۶۲۸۱۰۳
انتشار: ۱۰:۵۰ - ۰۱-۰۶-۱۳۹۷

پرفسور کردوانی: برنامه‌های اجراشده برای مدیریت آب اشتباه است

سه تکنولوژی ساخت سد، حفر چاه و شیر و شلنگ، آب‌های زیرزمینی را نابود کرده

 پروفسور کردوانی با اشاره به اینکه سه تکنولوژی ساخت سد، حفر چاه و لوله‌کشی، آب‌های زیرزمینی را نابود کرده است، گفت: برنامه‌های اجراشده برای مدیریت آب اشتباه است و باید فکری اساسی کرد.

پروفسور پرویز کردوانی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه مدیران به مردم درست مصرف کردن را آموزش ندادند، گفت: مدیران آب از سال ۱۳۴۰ چاه‌های عمیق و نیمه عمیق را حفر و تکنولوژی پیشرفته آب دنیا را معرفی کردند و گفتند هرچه می‌خواهید آب برداشت کنید . آن تکنولوژی همان شیر آب و شلنگ بود.از دهه ۴۰ با تکنولوژی جدید در حوزه آب، ۳۵۰ هزار چاه آب در کشور و در دشت قزوین نیز ۶۰۰۰ چاه حفر شد.

این استاد دانشگاه افزود: سه تکنولوژی ساخت سد، حفر چاه و شیر و شلنگ، آب‌های زیرزمینی را نابود کرده و می‌خواهیم با سه تکنولوژی ازجمله باروری ابرها آن را جبران کنیم که این روش با توجه به اینکه بارندگی سالیانه کمتر از ۲۵۰ میلی‌متر است صرفه اقتصادی ندارد و جبران‌کننده کمبود آب نیست.

کردوانی با اشاره به اینکه برنامه‌های اجراشده برای مدیریت آب اشتباه است و باید فکری اساسی صورت گیرد، توضیح داد: در ایران طی دهه‌های اخیر مصارف خانگی و صنعت در اولویت دریافت آب قرار گرفتند و پس‌ازآن به کشاورزان گفته شد که آب موردنیاز بخش خود را از چاه تأمین کنند و کشاورزی بدون توجه به منابع آبی توسعه داده شد و در پی آن سد و کانال‌کشی صورت گرفت که این امر به کاهش سطح آب‌های زیرزمینی منجر شد.

وی با اشاره به وضعیت کمبود آب در آمریکا گفت: ۳۶ ایالت آمریکا به‌ویژه لس‌آنجلس با کم آبی مواجه است که سالیان گذشته «مستر براند» روز صفر و تمام شدن آب را در این شهر پیش‌بینی و اعلام کرده بود که بخش‌های کشاورزی، صنعت و سایر بخش‌ها مصارف خود را ۲۵ درصد کاهش دهند و اگر کسی به آن عمل نکند راهی زندان خواهد شد، سپس در همان زمان ناظر آب اعلام کرد که شهروندان باید آب فضای سبز را از خانه جدا و کنتور مجزا دریافت کنند.

وی اضافه کرد: «مستر براند» چمن‌های مصنوعی را جایگزین چمن طبیعی کرد، پلیس آب گمارد و هرکسی که با شلنگ ماشین خود را می‌شست ۵۰۰ دلار جریمه کرد، همچنین مصوب کرد تا فاضلاب خانگی تصفیه و مجدداً استفاده شود، درختان را از بین برد و کاکتوس را جایگزین آن کرد و با این روش روز صفر پیش‌بینی‌شده را ۷ سال به تأخیر انداخت.

پروفسور کردوانی تأکید کرد: آب ترازو نیست و اعداد و ارقام ندارد که بگوییم دقیقاً در چه زمانی به اتمام خواهد رسید.

برچسب ها: آب ، کردوانی
ارسال به دوستان
تجهیزات پالایشگاه‌های پارس جنوبی نشت یابی شدند جنگنده نسل ششم ساخت ژاپن (+عکس) حقوق کارمندان کشورهای عربی در سال ۲۰۲۵ چقدر است؟ سازمان جهانی بهداشت: شیوع یک ویروس در تانزانیا ۸ قربانی گرفت اعتراض مردم به قبض‌های نجومی آب در تبریز ناوشکن اطلاعاتی «زاگرس» به ناوگان دریایی ارتش ملحق شد افزایش تعداد روزهای آلوده تهران نسبت به سال گذشته ادرار به رنگ آب نشانه چیست؟ پایان گروگان گیری ۱۵ ماهه مرد راوری و بازگشتش به کشور هجوم موش ها در پایتخت/ بحرانی که سلامت تهرانی‌ها را تهدید می‌کند هوش مصنوعی استدلالی OpenAI گاهی‌اوقات «چینی و فارسی فکر می‌کند» و هیچ‌کس نمی‌داند چرا معلمان به روز رسانی شوند ظریف : دوستان ما در سازمان انرژی اتمی یک سکوی سانتریفیوژ خریده بودند که در آن مواد منفجره کار گذاشته شده بود و کشف شد/ این از ضرر‌های تحریم‌هاست اقتصاد دایره‌ای؛ نگرشی نو به تخریب ساختمان کارگران محبوس در معدن طلای آفریقای جنوبی/ خارج کردن ۳۶ جسد و ۸۲ معدنچی تاکنون