۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۳۵۵۴۱
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۰ - ۲۰-۰۷-۱۳۹۷
کد ۶۳۵۵۴۱
انتشار: ۲۲:۱۰ - ۲۰-۰۷-۱۳۹۷

نوآورترین دانشگاه‌های جهان (+جدول)

 دانشگاه استنفورد ایالات متحدۀ آمریکا بار دیگر و برای چهارمین سال پیاپی رتبه نوآورترین دانشگاه جهان را از آن خود کرد.

به گزارش یورونیوز، این نتیجۀ پژوهشی بود که از سوی خبرگزاری رویترز پس از بررسی وضعیت نزدیک به ۶۰۰ دانشگاه و موسسۀ عالی آموزشی جهان منتشر شد.

در این پژوهش برای دسته‌بندی دانشگاه‌ها و موسسات عالی آموزشی، به شاخص‌های متعددی از جمله پیشرفت قابل توجه در موضوعات علمی، ابداع فناوری‌های جدید و ثبت بیشترین شمار اختراع در سطح جهانی، ثبت بیشترین مقالۀ علمی در نشریات معتبر بین‌المللی، مرجع قرار گرفتن نوآوری‌ها و تحقیقات علمی توسط دیگر دانشگاه‌ها و مراکز علمی، همچنین بیشترین تاثیرگذاری بر بازار صنایع جدید توجه شده است.

نوآورترین دانشگاه‌های جهان (+جدول)

بر این اساس، دانشگاه استنفورد در ایالت کالیفرنیا به دلیل روند پیوستۀ انجام اختراعات و تحقیقات که اغلب نیز به عنوان مرجع مورد استفادۀ دیگر دانشگاه‌ها قرار می‌گیرند، بار دیگر رتبۀ برترین دانشگاه نوآور دنیا را از آن خود کرد.

رتبۀ دوم در این جدول، به انستیتو تکنولوژی ماساچوست (MIT) تعلق گرفت و دانشگاه هاروارد نیز سوم شد.

این چهارمین سال پیاپی است که این سه مرکز علمی-دانشگاهی آمریکا به ترتیب سه جایگاه اول را در این جدول رتبه‌بندی در اختیار می‌گیرند.

دیگر یافتۀ این پژوهش اینکه دانشگاه‌های آمریکا همچنان در موضوع نوآوری در جهان پیشرو هستند؛ به طوری که از ۲۰ جایگاه اول در این رده‌بندی تنها ۷ جایگاه به دانشگاه‌ها و موسسات علمی غیر آمریکایی تعلق گرفته است.

در این فهرست صد تایی، در مجموع ۴۸ دانشگاه در کشور آمریکا قرار دارند و پس از این کشور، آلمان و ژاپن هر کدام با ۹ دانشگاه مشترکا رتبۀ دوم را به خود اختصاص داده‌اند. کرۀ جنوبی نیز با ۸ دانشگاه در جایگاه سوم قرار دارد.

وضعیت دیگر کشورها در این فهرست صد تایی به این شرح است: چین، فرانسه و بریتانیا هرکدام ۵ دانشگاه، سوئیس ۳ دانشگاه، بلژیک و کانادا و اسرائیل و هلند هرکدام ۲ دانشگاه، دانمارک و سنگاپور نیز ۱ دانشگاه.

نگاه به وضعیت دانشگاه‌ها بر اساس منطقۀ جغرافیایی آنها نیز نشان می‌دهد که هر ۴۸ دانشگاه آمریکاییِ این فهرست در آمریکای شمالی مستقر هستند، ۲۷ دانشگاه نیز در اروپا، ۲۳ دانشگاه در آسیا و درنهایت ۲ دانشگاه در خاورمیانه (اسرائیل) قرار دارند.

مقایسه یافته‌های امسال با سال‌های گذشته دو رویداد جدید را نیز نشان می‌دهد.

اول اینکه در اروپا نگرانی‌ها از پیامدهای برکسیت باعث شده که استقبال پژوهشگران از کار در دانشگاه‌های بریتانیا در مقایسه با گذشته کمتر شود و دوم، شمار دانشگاه‌های چینی که امسال وارد مجموعه صد دانشگاه برتر جهان شده‌اند در مقایسه با سال‌های گذشته افزایش یافته است.

برچسب ها: دانشگاه ، نوآوری
ارسال به دوستان