۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۳۶۹۴۴
تعداد نظرات: ۱۸ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۶ - ۳۰-۰۷-۱۳۹۷
کد ۶۳۶۹۴۴
انتشار: ۱۰:۳۶ - ۳۰-۰۷-۱۳۹۷

این روزها همه فکر می‌کنند حق دارند!

وقتی همه فکر می‌کنند حق دارند دیگر نمی‌شود زیاد به تغییر جامعه امید داشت. چون همه حق را به خود می‌دهند

عصر ایران؛ مصطفی داننده- این روزها جامعه ایران دچار یک سندروم عجیب شده است و آنهم سندروم حق داشتن است. همه مردم تصور می‌کنند حق دارند. آنکه گران می‌فروشد، آنکه گران می‌خرد، آنکه احتکار می‌کند و ...

امروز با هر کسی حرف می‌زنی به خاطر ترس از آینده و از بین رفتن سرمایه‌اش برای خود حصار حق ایجاد کرده است و در سایه این حصار هرکاری که می‌خواهد انجام می‌دهد.

وقتی همه فکر می‌کنند حق دارند دیگر نمی‌شود زیاد به تغییر جامعه امید داشت. چون همه حق را به خود می‌دهند و در صورت گرفتن هر تصمیمی احساس می‌کنند حق‌شان خورده شده است و به دنبال احقاق حق خود هستند.

بگذارید برای این تصور حق مثالی بزنم که خودم شاهد آن بودم. در یکی از روزهای شلوغ مترو، پیرمردی وارد واگن شد. (معمولا افراد مسن این حق را برای خود قائل هستند که وقتی وارد وسیله نقلیه عمومی می‌شوند، جوانی جای خود را به او بدهد. البته عقل و ادب هم این معنا را تایید می‌کند. ) هیچکس جای خود را به پیرمرد نداد.

پیرمرد رو به نفر کناری خود گفت:« احترام مرده» کی زمان ما اینگونه بود.

جوانی که روبروی پیرمرد نشسته بود و تقریبا همه انتظار داشتند او بلند شد تا مرد مسن بنشیند  رو به  پیرمرد کرد و گفت:« نه حاج آقا، احترام نمرده. من دیشب تا ساعت 10 سرکار بودم. الان هم دارم میرم سرکار، خسته‌ام . اینجا نخوابم مجبور سرکار بخوابم. سرکار بخوابم اخراج میشم. حالا میخوای پاشم شما بشینی. »

جوان حق داشت. پیرمرد هم حق داشت. واقعا آیا کسی می‌تواند به پیرمرد بگوید انتظار نداشته باش؟ یا می‌شود به جوان گفت با وجود خستگی زیاد و بی‌خوابی، بلند شو و جایت را به فرد دیگری بده؟

این تازه نمونه‌ای است که در آن پای سرمایه و پول در میان نیست. اگرپای پول در میان باشد که صداها بلندتر می‌شود و بسیاری از ما تبدیل به حق‌جویان یگانه تاریخ می‌شویم.

وقتی کسی تنها به قاضی می‌رود، برنده قطعی دادگاه است و دیگر حاضر نیست حرفی بشنود و منطقی را قبول کند. آنجاست که پایش را در یک کفش می‌کند و از حق خود که شاید ناحق هم باشد دفاع می‌کند.

بله وقتی جامعه‌ای بیش از حد درگیر مسائل مادی شود و همه احساس کنند حق دارند، باید کمی ترسید و از خود پرسید چرا به این سمت رفته‌ایم؟  در این جامعه هر فردی خود را به دیگری ترجیح می‌دهد و تنها به فکر بام خود است و کاری ندارد که بام دیگری زیر خروارها برف در حال فرو ریختن است.

 

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۲۰
غیر قابل انتشار: ۱۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
0
28
باعث و باني اين نوع رفتار مردم متاسفانه دولتمردان و مسئولان با اتخاذ سياست هاي غلط داخلي و خارجي ميباشد.
حسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
9
4
یک بار سال 89، مادر 70 ساله من ازشهرستان جهت عمل جراحی چشم به تهران امد. بعد از عمل در حالی که یک چشمش بسته بود و عصا نیز داشت، مجبور شدیم مسافت کوتاهی را با اتوبوس بی آر تی ولیعصر برویم. مادرم به سمت زنانه اتوبوس که خیلی شلوغ بود رفت. متاسفانه هیچ خانمی حداقل به خاطر آن عصا و چشم بسته حاضر نشد از جای خود بلند شود. من از آن روز به بعد با خودم عهد بستم در این جامعه ای که انسانیت دفن شده است بر خلاف گذشته، هیچگاه جای خودمو به یک سالمند ندهم.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
دوست عزیز ادب را از بی ادب باید یاد بگیریم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
عزیزم خسته نباشی
وقتی ما حاضر نیستیم برای بهبود شرایط تلاش کنیم و این رو از خودمون شروع کنیم چه انتظاری داری که اوضا درست بشه تا وقتی همه بگیم همه آشغال رو زمین میریزن با نریختم من اتفاقی نمی افته چه انظاری دارید محیط تمیزی داشته باشیم...همه از خودمون باید شروع کنیم مطمئنن اگه من خود رو اصلاح کنم اطرافیان من هم مجبورن به خاطر من رعایت کنن و اصلاح کنن رویه ای که تا الان داشتن...همه اینها هم همش ربطی به نظام و دولت نداره باید یاد بگیریم کمتر توجیه کنیم
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
شما با آن افرادی که آن رفتار را با مادرتان انجام دادند چه فرقی دارید؟ همان تصوری که آن روز شما نسبت به دیگران داشتید امروز جامعه نسبت به شما دارد
ناشناس
United Arab Emirates
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
0
3
این همه ای که شما میفرمایید در دو دسته خلاصه میشوند .یک عده خود را رومی روم میپندارن و فرهیخته جامعه که هیچکس غیر خود را قبول ندارند و خود را حق بجناب تمام و کمال میپندارند ،دسته دوم زنگی زنگ که خود را نیروهای ارزشی و بر امده از انقلاب که انها نیز خود را بحق در همه مسائل میدانند و متاسفانه از بدو انقلاب تا به امروز این دو نتوانسته اند دیگری را قبول و به رسمیت بشناسند و همه سعی شان در تخطئه دیگری بوده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
6
2
خصوصا مصطفی داننده !!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
0
14
تا زماني كه مردم گرفتار تامين نيازهاي اوليه وحداقلي خود هستند،استرس ونگراني دارند،احساس نا اميدي وبي امني ميكنند،نبايد انتظار زيادي داشت كه مهربان وصبور و...باشند وهمان حقوق حداقلي خود راهم به ديگران بدهند.
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
3
2
شما هم حق دارید با تبلیغ هزینه های سایتتون رو دربیارید ولی نه با این همه گیف و فلش که مجال خوندن یه متن رو به آدم نمیدن و چشم های خواننده رو در میارن
رضا امیرنژاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
0
4
سلام.واقعیت این است که من چندین سال است به این موضوع واقف شدم.در این کشور همه شاکیند.دارا و ندار و نکته مهم این است که به لحاظ جامعه شناسی ،چگونه یک جامعه میتواند خود را شناسایی و برای خروج از این مسر در جهت توسعه حرکت نمایید.موضوع مهمی است و به نظر میرسد بایدبیشتر مورد توجه قرار گیرد.
با تشکر
علیرضا
United States of America
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
0
12
جناب داننده، بنده نزدیک شصت سال سن دارم، از زمانی که مردم برای پنیر و نفت و شیر خشک و ..... (هر کسی که نیاز داشت و یا نداشت) مجبور به ایستادن داخل صف شدند، این حق برای خودشان قایل شدند.امیدوارم اینو دیگه گردن مردم نیاندازید. انشا... فراموش نکرده آیم رفتار به اصطلاح خودرو سازه های کشور چهل سال است با ثبت نام و پیش فروش محصولات بی کیفیت و از رده خارج خود و با قیمت‌هایی که هیچ همخوآنی با تولیدات ندارند را چگونه به خورد مردم میدهند و هیچکس هم جوابگو نیست. و همچنین مثال در این موارد بسیار است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
0
3
بدیهی است که هر کسی فکر کند حق با خودش اشت. باید حق را تعریف کرد؛ زمینه هر حق را مشخص ساخت و ملاکی برای تعیین آن داشت تا معلوم گردد حق واقعاً با کیست. به هر حال از آن مقدمه ای که شما مطرح ساختید نتیجه ای که می خواهید گرفته نمی شود.
پريسا
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
1
2
از جوابهاي ديروز درمورد خريد اين خودوهاي بي كيفيت ايران خودرو و سايپا كاملا معلوم بود كه بيشتر من حق را به خودشان مي دهند متاسفانه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
0
3
همه حق دارن اما وظیفه هم دارن. مشکل از جایی شروع میشه که ما در طرف خودمون فقط حقمون رو ببینیم و در طرف مقابل فقط وظیفه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
0
3
خیلی ساده است
لطفا جدول نیازهای مازول ببینید تا علت را دریابید
سلام
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
0
4
آقای داننده من حدس می زنم این مطلبتون، تحلیلی در رابطه با کامنتهای سوال دیروز در رابطه با "چرا مردم از خرید خودرو استقبال می کنند" باشد.
شما بفرمایید راهکار چیست؟
حقیر در اوایل سال 30 میلیون پول نقد داشتم؛ قضیه گرانی دلار و سکه داشت به اوج می رسید و دولت هم برای سکه ثبت نام می کرد، میخواستم سکه یکساله ثبت نام کنم. یکبار رفتم بانک صف ثبت نام شلوغ بود برگشتم، دست دست کردم و ثبت نام منقضی شد. خواستم خودروی مدل 89 ام را که 20 میلیون می ارزید تعویض کنم که به یکباره قیمت خوردوی مدنظرم از 56 میلیون به بالای 120 میلیون رسید! کجای دنیا این اتفاقات می افتد؟
به خاطر کاهش قدرت خریدم مجبور شدم بسیاری از خورد و خوراک فرزندانم و بزنم...
تازه ما وضعمان خوب است و حقوق میگیریم خدا به فریاد کارگرانی که مزد نمی گیرند و... برسد.
امیدی که به اصلاح آینده نیست. شما چه راهکاری دارید؟
خدا می داند تایمر این بمب ساعتی کی به صفر میرسد که اگر برسد...
فریبرز
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
0
4
جناب داننده ......................... هیچی . حرف نرنم بهتره . چاپ که نمیکنین
محمد
Netherlands
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
0
5
فقط "باید کمی ترسید"؟
خیر عزیز من... باید خیلی ترسید... زندگی تو این جامعه روز به روز ترسناک تر میشه... مخصوصا تو شهرهای بزرگ... من از این مردم خیلی میترسم...