۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۳۷۰۰۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۰ - ۳۰-۰۷-۱۳۹۷
کد ۶۳۷۰۰۲
انتشار: ۱۳:۴۰ - ۳۰-۰۷-۱۳۹۷

کرباسچی: استعفای جهانگیری را تایید نمی‌کنم

کرباسچی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود جهانگیری شب گذشته از سمت معاونت اولی استعفا داده‌اند؛ آیا این مسئله صحت دارد؟ بیان کرد: من از این مسئله اطلاعی ندارم و فکر هم نمی‌کنم که واقعیت داشته باشد.

دبیرکل حزب کارگزاران با عدم تایید استعفای اسحاق جهانگیری از معاونت اول ریاست جمهوری، تاکید کرد: قطعا نبود آقای جهانگیری ضربه‌ای به نیروهای حامی دولت به ویژه جریان اصلاحات خواهد بود ولی ضربه بدتر آن است که آقای جهانگیری نتواند به وظایف خود عمل کند و نتواند حتی یک منشی را عوض کند.

غلامحسین کرباسچی در گفت‌وگو با ایلنا، در رابطه با ارزیابی‌هایش از وزرای معرفی شده به مجلس برای تصدی وزارتخانه‌های کار، صمت، راه و اقتصاد گفت: با وجود اینکه سال‌ها در عرصه سیاست در جمهوری اسلامی فعال هستم، برخی از افرادی که از سوی آقای روحانی به مجلس معرفی شده‌اند را نمی‌شناسم و اسامی آنها را تازه می‌شنوم. در واقع، این افراد، افراد مطرح و نام‌آشنایی در عرصه سیاست و اقتصاد کشور نبوده‌اند و سوابق چندانی هم در حوزه‌ای که برای فعالیت‌شان در نظر گرفته شده است، ندارند.

توان و کارایی افراد برای مناصب غیرسیاسی مهم‌تر است تا گرایش‌های سیاسی

وی به قانون اساسی اشاره کرد و اظهار داشت: براساس قانون اساسی، آقای رئیس‌جمهور اختیار دارد هر کسی را که مدنظر دارد برای تصدی وزارتخانه‌ها به مجلس معرفی کند و مجلس هم جای شور و مشورت و همچنین تبادل نظر است و می‌تواند به افراد پیشنهاد شده، رای بدهد یا رای ندهد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه من چندان موفق نیستم که ملاک‌های سیاسی را برای تصدی مسئولیت‌های غیرسیاسی مدنظر قرار دهیم، تصریح کرد: ملاک‌های سیاسی برای وزارتخانه‌ها و ارگان‌هایی نظیر وزارت کشور مهم است، زیرا عدم همراه بودن افراد غیرهمسو سیاسی می‌تواند موجب ناهماهنگی و ضربه به دولت شود ولی در مناصب غیرسیاسی، تخصص، دانش، تجارب و سوابق مهم است. در واقع، توان و کارایی این افراد مهم‌تر است تا گرایش‌های سیاسی.

می‌شد افراد بهتری را هم معرفی کرد

کرباسچی ادامه داد: مهمترین نگرانی‌ که مجلس در شرایط اخیر نسبت به افراد معرفی شده دارد آن است که پیشنهادشدگان از توانایی و کارایی چندانی برخودار نباشند. البته رویکرد سیاسی و گرایش‌های افراد هم مهم هستند.

وی با بیان اینکه بعضی از افراد پیشنهادشده از نظر من کارایی چندانی ندارند، خاطرنشان کرد: البته تصمیم نهایی با آقای رییس‌جمهور است و ایشان هم تشخیصی دهند، ملاک عمل خواهد بود. با این حال، از نظر ما می‌شد افراد بهتری را هم معرفی کرد ولی سلیقه روحانی این بوده است که افراد پیشنهاد شده، بهترین‌ها هستند.

نوع کنش من و جهانگیری فرق می‌کند

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در رابطه با انتقادات اسحاق جهانگیری از اختیارات خود ابراز داشت: من قبلا هم در این باره گفتم که اگر من جای جهانگیری بودم و در چنین شرایطی قرار داشتم، استعفا می‌دادم ولی نوع کنش من و آقای جهانگیری و جایگاه‌هایی که هر کدام قرار داریم، متفاوت است.

کرباسچی افزود: جهانگیری مسئولیت‌های مهمی را برعهده دارد که این مسئولیت‌ها از قضا در درون دولت نیست. به هرحال ایشان در شرایط اقتصادی و نبرد اقتصادی که قرار داریم به عنوان فرمانده ستاد جنگ اقتصادی مطرح هستند که فراقوه‌ای است. وقتی معاون اول این حرف‌ها را می‌زند، آن حرف‌ها با مسئولیت‌‌‌‌ها و امیدواری‌هایی که نسبت به تلاش‌هایشان وجود دارد، منافات دارد.

سخنان جهانگیری در واکنش به مراجعاتی است که به او می‌شود

وی اضافه کرد: من فکر می‌کنم آقای جهانگیری این سخنان را در واکنش به مراجعاتی که به ایشان می‌شود، بیان کرده‌ است. مراجعات به ایشان نسبت به مسائل مختلف زیاد است و آقای جهانگیری خواسته‌ که بگوید با محدودیت‌های زیادی روبه‌رو است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود جهانگیری شب گذشته از سمت معاونت اولی استعفا داده‌اند؛ آیا این مسئله صحت دارد؟ بیان کرد: من از این مسئله اطلاعی ندارم و فکر هم نمی‌کنم که واقعیت داشته باشد.

نبود جهانگیری به اصلاحات ضربه می‌زند ولی ضربه بدتر این است که نتواند به وظایفش عمل کند

کرباسچی در پاسخ به این سوال که استعفای جهانگیری از دولت به جریان اصلاحات آیا ضربه‌ای وارد نمی‌کند؟ یادآور شد: بی‌تردید هرگونه اخلال و ناهماهنگی به نیروهای سیاسی و کشور ضربه وارد می‌کند ولی ضربه بدتر آن است که افراد در سمت‌هایی قرار بگیرند که از اختیار و توان لازم برخودار نباشند چراکه امیدهای زیادی نسبت به آن افراد ایجاد می‌شود و وقتی آن فرد کاری نکند، موجب ناامیدی و بی‌اعتمادی می‌شود.

وی با بیان اینکه برای کشور بهتر آن است که دولت با هماهنگی بیشتر و افراد با اختیارات کافی‌تر شکل بگیرد، عنوان کرد: اینکه فردی در مسئولیتی قرار بگیرد که از اختیاری برخودار نباشد و در کار او نیز کارشکنی صورت بگیرد، بدتر از نبودنش است. قطعا نبود آقای جهانگیری ضربه‌ای به نیروهای حامی دولت به ویژه جریان اصلاحات خواهد بود ولی ضربه بدتر آن است که آقای جهانگیری نتواند به وظایف خود عمل کند و نتواند حتی یک منشی را عوض کند هرچند که این سخن را مبالغه می‌دانم.

ارسال به دوستان