۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۴۱۰۹۸
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۶ - ۲۹-۰۸-۱۳۹۷
کد ۶۴۱۰۹۸
انتشار: ۱۲:۵۶ - ۲۹-۰۸-۱۳۹۷

آغاز اجرای طرح توسعه پایدار روستا در استان تهران

روستای "قلعه محمدعلی خان" از توابع بخش حسن آباد فشافویه شهرستان ری اولین روستای هدف توسعه پایدار کشور از سوی گروه تخصصی توسعه روستایی (شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه) انتخاب شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران طرح اولین روستای هدف توسعه پایدار در استان تهران را افتتاح کرد.

به گزارش پایگاه خبری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران، طرح پایلوت اولین روستای هدف توسعه پایدار در کشور از سوی "نعمت اله ترکی" رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران افتتاح شد.

 

آغاز اجرای طرح توسعه پایدار روستا در استان تهران

روستای "قلعه محمدعلی خان" از توابع بخش حسن آباد فشافویه شهرستان ری اولین روستای هدف توسعه پایدار کشور از سوی گروه تخصصی توسعه روستایی (شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه) انتخاب شده است. این روستا با قدمت ۲۵۰ سال دارای ۲۲ خانوار ساکن و ۵۰ خانوار نیمه ساکن است.

براساس این گزارش؛ کشاورزی بویژه زعفران، باغداری بویژه برداشت پسته و انار، دامداری بویژه پرورش گوسفند و صادرات گوشت قرمز؛ دسترسی نزدیک به جاده قدیم تهران_قم از جمله ظرفیت های مهم توسعه روستا است. روستای محمدعلی خان دو قنات آب شیرین و شور به مساحت ۶ کیلومتر دارد که مردم روستا برای مصارف غیر آشامیدن از قنات آب شور و برای آشامیدن از قنات آب شیرین استفاده می کنند.

همچنین۵۰ درصد سکنه روستا به پایتخت مهاجرت کرده اند، این در حالی است که زیر ساخت های لازم از جمله گاز شهری و آب لوله کشی در آن وجود ندارد.

پیش از افتتاح این طرح مردم روستای قلعه محمد علی خان با حضور در مسجد روستا با مدیران گفتگو کرده و مسئولان استان با مردم سخن گفتند.

*بخشدار حسن آبادفشافویه: اعتبار 2 میلیاردتومانی فرمانداری ری برای توسعه روستای قلعه علی خان

امامی بخشدار حسن آباد فشافویه در این مراسم گفت: روستای قلعه محمدعلی خان با قدمت ۲۵۰ سال امکانات اولیه ای ندارد. با تدابیر فرماندار شهرستان ری، از ۱۷ میلیارد و ۸۷۰ میلیون تومان اعتبار از محل ارزش افزوده ۲ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان برای توسعه این روستا در نظر گرفته شد.

وی افزود: ۹۰۰ میلیون تومان اعتبار برای مرمت و لایروبی قنات، ۱۰۰ میلیون تومان برای ایجاد بوستان، ۴۰ میلیون جهت ایجاد پایگاه امدادو نجات، همچنین مبالغی برای بهسازی معابر روستا و ... هزینه شده است.

وی با اشاره به انتخاب پایلوت روستای محمدعلی خان به عنوان اولین روستای هدف توسعه پایدار در کشور گفت: براساس برنامه گروه تخصصی توسعه روستایی این برنامه حداقل ۶ ماه و حداکثر ۲ سال منجر به توسعه و تحول در روستا خواهد شد.

*رئیس گروه تخصصی توسعه روستایی: تسهیلات برای اشتغال روستائیان آماده است

سید اکبر کسایی زاده (کساء) مدیرعامل موسسه خیریه امام علی(ع) شهرری و از خیرین توسعه روستاهای محروم کشور در این مراسم با اشاره به هدف شکل گیری گروه تخصصی توسعه روستایی از سوی نهادهای مردم نهاد و خیریه ها اظهار کرد: ۱۴۰ موسسه خیریه و NgO فعال در زمینه های مختلف فقرزدایی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی در کشور وجود داشت که با ساماندهی و تجمیع این خیریه ها گروه تخصصی توسعه روستایی ایجاد شد.

رئیس گروه تخصصی توسعه روستایی افزود: گروهی ۹ نفره از ۹ موسسه خیریه اعضای هیئت مدیره گروه تخصصی توسعه را شکل داده و پس از شناسایی و بررسی وضعیت ۱۴۰ روستا، قلعه محمدعلی خان به عنوان اولین روستای هدف توسعه پایدار کشور به عنوان روستای پایلوت انتخاب شد.

وی افزود: مکان های مختلفی از خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان تا قلعه گنج و قم شناسایی شد اما با توافق اعضای هئیت مدیره مبنی بر اینکه روستای پایلوت کشوری نزدیکترین از لحاظ بعد مسافت به پایتخت باشد و با پیشنهاد بخشدار سابق حسن آباد فشافویه این روستا انتخاب شد.

کساء با بیان اینکه قلعه محمدعلی خان ظرفیت های بیشمار پنهانی دارد، گفت: با اینکه ۵۰ سال است در شهر ری سکونت دارم اما از وجود این روستا در جنوب تهران بی اطلاع بودم. اما موفقیت ما در طرح توسعه پایدار روستای محمدعلی خان به تمام کشور تعمیم داده می شود.

رییس گروه تخصصی توسعه روستایی گفت: اهالی روستا برای شروع هر شغلی اراده کنند صندوق کارآفرینی امید آماده ارائه تسهیلات است.

*نماینده مردم تهران در مجلس: مجمع نمایندگان تهران آماده حمایت مادی و معنوی از این طرح و توسعه روستایی است

سروش نماینده مردم تهران ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم با تشکر از زحمات سید اکبر کسا مدیرعامل خیریه امام علی(ع) شهر ری گفت: من به عنوان نماینده مجلس اعلام میکنم مجمع نمایندگان تهران آماده حمایت مادی و معنوی از این طرح و توسعه روستایی است.

وی افزود: طبق گفته رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران در برنامه ششم توسعه بودجه مناسبی برای توسعه روستا در نظر گرفته شده است و نمایندگان تهران در مجلس هم در بودجه ۹۸ برای اختصاص ردیف بودجه مناسب برای توسعه روستایی تلاش خواهند کرد.

*فرماندار ری: با اجرای چنین برنامه های توسعه ای از سوی خیرین دیگر بر بودجه دولت تکیه نخواهیم داشت

هدایت الله جمالی پور فرماندار ویژه ری هم در این مراسم با اشاره به مهاجرت روستاییان به شهر از دهه ۷۰ اظهار کرد: یکی از مشکلات و موانع توسعه در کشور نوشتن برنامه از بالا به پائین است که منجر به آبادشدن بیشتر شهر ها و محرومیت بیشتر روستاها شد.

وی افزود: نبود سند آمایش سرزمینی باعث شد تا توانمندی و امکانات در بخش کوچکی از کشور تجمیع شود و بخش بسیاری محروم تر شوند اما خوشبختانه پس از سال ها از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران سند آمایش نوشته شده است.

وی با اشاره به اهمیت توسعه پایدار روستایی در کشور اظهار کرد: هدف دولت یازدهم از ابتدای روی کار آمدنش توسعه زیربنایی، اقتصادی و عمرانی روستا بوده است.

فرماندار ویژه ری همچنین به حضور موثر سازمان های مردم نهاد و خیرین برای توسعه روستا اشاره کرد و افزود: با اجرای چنین برنامه های توسعه ای از سوی خیرین دیگر بر بودجه دولت تکیه نخواهیم داشت و در ضوابط پیچیده بودجه کشوری درگیر نمی شویم.

*خبر خوش نعمت الله ترکی برای روستائیان تهران

"نعمت اله ترکی" در آیین افتتاحیه اولین روستای هدف توسعه پایدار در کشور در جمع روستائیان و مدیران و خیرین شهرستان ری با اشاره به روند افزایشی مهاجرت روستاییان به شهرها اظهار کرد: طی ۴۰ سال گذشته میزان جمعیت شهرنشین به ۸۰ درصد و روستانشین به ۲۰ درصد رسیده و این آمار برای آینده کشور خطرناک است.

وی افزود: جمعیت در استان تهران از ۳ میلیون نفر در سال ۱۳۵۵ به ۱۴ میلیون نفر در سال ۱۳۹۷ رسیده است. این نشان میدهد که تمام روستاهایی که معیشت شهرنشینان را تامین می کردند الان مصرف کننده شده اند. افزایش روند مهاجرت از روستا به شهر باعث شد تا روستاهای اطراف تهران مقصد کوچ نشینی مردم استان های دیگر کشور شود.

وی با اشاره به قانون برنامه ششم توسعه گفت: در این برنامه ۵ هزار روستا در کشور و ۳۳۰ روستا در استان تهران در اولویت توسعه و اشتغال هدف گزاری شده است.

ترکی در ادامه به تلاش خیرین برای توسعه روستایی اشاره کرد و گفت: هدف اصلی فعال کردن حضور سازمان های مردم نهاد و کنش گرانی است که جدا از دولت برای توسعه و عمران تلاش می کنند و بدنه اصلی آن ها خود مردم هستند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران موفقیت گروه تخصصی توسعه روستایی را در گرو شناخت پتانسیل های روستا و انتخاب رسته شغلی برای روستاییان دانست و عنوان کرد: در سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران تلاش شبانه روزی برای شناسایی پیشران های توسعه ای شهرستان ها و روستاهای آن انجام گرفته است.

ترکی با بیان اینکه در راه توسعه روستا مشکلی در تامین منابع مالی نداریم، از تلاش گروه تخصصی توسعه روستایی موسسات خیریه حمایت کرد.

وی ایجاد مجتمع رفاهی در کنار جاده قدیم تهران_قم، سرمایه گذاری در بخش توریسم و گردشگری به دلیل وجود کویر و توسعه بیابان گردی، افزایش باغداری بویژه محصولات پسته و انار در روستای قلعه محمدعلی خان را از مهمترین پیشران های توسعه ای آن عنوان کرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران با بیان اینکه دولت یازدهم تنها دولتی است که از ابتدای شروع بکار، توسعه روستایی را در اولویت قرار داد، گفت: یک میلیارد و ۵۰۰ میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای توسعه پایدار روستاها اختصاص یافته است.

ترکی افزود: دولت در تبصره 18 بودجه سال آینده، 73 هزار میلیارد تومان در قالب توسعه و اشتغال روستاها در نظر گرفته است که در قالب وام های بدون بهره از یک میلیارد تا 10 میلیارد تومان در اختیار روستاییان قرار خواهد گرفت.

روستائیان پس از این مراسم تمامی اهالی و میهمانان را به صرف آش رشته میهمان کردند.

ارسال به دوستان