۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۵۱۸۰۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۰ - ۰۹-۱۱-۱۳۹۷
کد ۶۵۱۸۰۷
انتشار: ۲۰:۳۰ - ۰۹-۱۱-۱۳۹۷

فیلم‌های حاضر در جشنواره فجر / عوامل، شانس جوایز، حاشیه‌ها و ...

لیست کامل فیلم‌های جشنواره فجر امسال همراه با عوامل، بازیگران و اتفاقات زمان تولید فیلم و حاشیه‌های همراه فیلم از زمان تولید تا زمان نمایش در جشنواره.

عصر ایران - روز چهارشنبه 10 بهمن آغاز جشنواره ملی فیلم فجر است، لیست تمام فیلم‌های حاضر در جشنواره سی و هفتم، در 2 بخش سودای سیمرغ (مسابقه اصلی) و نگاه نو (فیلم‌های اول) ، به شرح زیر است (به ترتیب حروف الفبا)

«23 نفر» / سودای سیمرغ
کارگردان: مهدي جعفري
تهيه کننده: مجتبي فرآورده

فيلم «23 نفر» به کارگرداني مهدي جعفري محصول سازمان اوج است. اين فيلم داستان بيست و سه رزمنده نوجوان ايراني را روايت مي‌کند که در سال 1361 به اسارت نيروهاي عراقي درآمدند و صدام حسين پس از آگاهي از اين موضوع به دليل شکست در خرمشهر سعي مي‌کند از اين ماجرا سوءاستفاده تبليغاتي نمايد و دستور مي‌دهد آنها را به کاخ‌اش بياورند.

نکات جذاب
با توجه به موفقيت محصولات اوج در جشنواره سال گذشته، توقع بسياري از مخاطبان از توليدات اين سازمان بالا رفته است و اين به جذابيت تماشاي «23 نفر» کمک کرده است.

نکات حاشيه‌اي
سال 94 سردار قاسم سليماني پيشنهاد ساخت يک فيلم از رمان «آن بيست و سه نفر» احمديوسف زاده را به ابراهيم حاتمي کيا پيشنهاد داد اما اين کارگردان «به وقت شام» را ساخت و مهدي جعفري اين فيلم را جلوي دوربين برد. پس از اعلام خبر آغاز فيلمبرداري «23 نفر» عليرضا رئيسيان ادعا کرد حق امتياز تصويري مجموعه مستند «گروه 23 نفر» متعلق به او است و هرگونه استفاده از آن بدون اجازه او غيرقانوني و غيراخلاقي است. اما صحبت‌هاي رئيسيان با واکنش منفي مديران اوج روبرو شد و اين فيلم بدون هيچ مشکلي به جشنواره امسال رسيد.

شانس جايزه
اين فيلم از کارگرداني تا تهيه کنندگي و بازيگران آن شانس دريافت سيمرغ از جشنواره امسال را دارند و بسياري منتظر تماشاي اين فيلم هستند.

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدير فيلمبرداري: مرتضي قيدي
تدوين: ميثم مولايي
طراح صحنه: کامياب امين عشايري
طراح لباس: سارا سميعي
طراح چهره پردازي: عباس عباسي
عکاس: محمد بدرلو
مشاور رسانه اي: مهرداد معظمي

لیست فیلم‌های جشنواره فجر

«آشفته گي» / سودای سیمرغ
نويسنده، تهيه کننده و کارگردان: فريدون جيراني

روزنامه نگار کهنه کار سينماي ايران که سال 94 با سردبيري روزنامه «سينما» مجددا به فعاليت مطبوعاتي بازگشت، سال 95 با «خفه گي» نظر بسياري از منتقدان و مخاطبان را به خود جلب کرد.

او پس از موفقيت «خفه گي» در گيشه سينماها، اواخر سال گذشته فيلم ديگري را جلوي دوربين برد که نامش شباهت نسبي به ساخته قبلي او داشت؛ «آشفته گي». جيراني همچون «خفه گي» براي فيلم جديدش از بازيگران مطرحي بهره برده است که نام بهرام رادان، مهناز افشار و مهران احمدي به عنوان بازيگران نقش هاي اصلي آن به چشم مي خورد.

نکات جذاب
مهناز افشار و بهرام رادان تقريبا با يکديگر حرفه سينما را آغاز کردند. آنها اواخر دهه 70 در «شور عشق» جلوي دوربين رفتند و حالا با گذشت نزديک به 20 سال براي سومين بار در «آشفته گي» همبازي شدند تا بسياري از مخاطبان منتظر تماشاي اين فيلم باشند. عکس هايي که از اين فيلم منتشر شده باعث شده که بسياري از خبرنگاران واژه هايي نظير «مرموز» و «متفاوت» را براي اين فيلم به کار ببرند.

نکات حاشيه‌اي
شنيده ها حاکي از آن است که «آشفته گي» فيلمبرداري بسيار سخت و متفاوتي نسبت به ساير فيلم هاي سينمايي دارد به گونه اي که در بيشتر سکانس هاي آن دوربين به حالت مايل قرار گرفته تا جيراني براي غافلگيري مخاطبان در جشنواره فجر دست پري داشته باشد. اما يکي ديگر از نکات حاشيه اي فيلم جيراني به سکوت سنگين خبري آن در توليد باز مي گردد به گونه اي که عکس هاي محدود و خبرهاي بسيار کمي که از اين فيلم تاکنون منتشر شده است و بسياري از خبرنگاران به گمانه زني درباره آن وا داشته است.

شانس جايزه
شايد خيلي دور از انتظار نباشد که نام بهرام رادان و مهناز افشار به عنوان نامزدان دريافت سيمرغ بازيگري امسال اعلام شود. اين دو بازيگر امسال سه فيلم در جشنواره دارند و اميد زيادي دارند تا سيمرغ ديگري را به کارنامه کاري خود اضافه کنند. از سوي ديگر بسياري از منتقدان معتقدند که «خفه گي» در جشنواره سي و پنجم آن گونه که مي بايست مورد توجه قرار نگرفت و به حقش نرسيد و حال فريدون جيراني مي خواهد با «آشفته گي» سيمرغ بلورين بهترين کارگرداني را به خانه ببرد.

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدير فيلمبرداري: مسعود سلامي
تدوين: بهرام دهقاني
مدير صدابرداري: امين ميرشکاري
طراح صحنه : کامياب امين عشايري
طراح لباس: مارال جيراني
موسيقي: کارن همايونفر
عکاس: يوسف عبدالرضايي


لیست فیلم‌های جشنواره فجر

«ايده اصلي» / سودای سیمرغ
تهيه کننده و کارگردان: آزيتا موگويي
نويسنده: امير عربي (بر اساس طرحي از رضا کريمي)

دومين ساخته سينمايي آزيتا موگويي مجري طرح با سابقه سينماي ايران، اواخر تابستان امسال جلوي دوربين رفت. در اين فيلم بهرام رادان، مريلا زارعي، هانيه توسلي و با حضور پژمان جمشيدي و هنرمندي مهرداد صديقيان و شهباز نوشير بازي مي کنند. اين فيلم در بخش سوداي سيمرغ جشنواره فجر به نمايش درخواهد آمد.

نکات جذاب
حضور اين تعداد بازيگر سرشناس در هر فيلمي مي تواند براي بسياري از مخاطبان جذاب باشد. در اين فيلم بازيگران سرشناسي ايفاي نقش مي کنند که براي اکران عمومي و فروش آن در گيشه هم مي تواند موثر واقع شود.

نکات حاشيه‌اي
در ابتدا قرار بود ساره بيات در «ايده اصلي» ايفاي نقش کند اما بدون اعلام دليلي او از اين پروژه کنار گذاشته شد و هانيه توسلي به جاي او در فيلم آزيتا موگويي جلوي دوربين رفت. يکي ديگر از نکات حاشيه اي «ايده اصلي» به فيلمبرداري آن در کشورهاي خارجي باز مي گردد. موگويي براي فيلمبرداري «ايده اصلي» به کشورهاي اسپانيا، کانادا و قبرس رفت و در جزيره کيش هم بخش هايي از آن را جلوي دوربين برد.

شانس جايزه
از بهرام رادان که امسال با سه فيلم در جشنواره حضور دارد و تاکنون دو سيمرغ بلورين را به خانه برده مي توان به عنوان يکي از شانس هاي کسب سيمرغ بازيگري امسال ياد کرد. از سوي ديگر مريلا زارعي هم که جزو رکوردداران زن سيمرغ بازيگري به حساب مي آيد در اين فيلم بازي مي کند و مي توان از او هم به عنوان نامزدان دريافت سيمرغ نام برد. هانيه توسلي و پژمان جمشيدي هم که سابقه نامزد شدن براي کسب سيمرغ بازيگري را دارد مي توانند براي کسب سيمرغ امسال شانس داشته باشند. ناگفته نماند که ساخته قبلي موگويي يعني «تراژدي» هم در سه بخش بهترين فيلم، کارگردان و فيلمنامه نامزد سيمرغ بود.

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدير فيلمبرداري: عليرضا برازنده
مجري طرح: پژمان هادوي
تدوين: بهرام دهقاني
طراح صحنه : اميرحسين قدسي
طراح چهره پردازي: سودابه خسروي
مدير صدابرداري: امير شاهوردي
مدير توليد: محمد حيدرقلي
مشاور رسانه اي: مهيار جوادي فر
سرمايه گذاران : شرکت توسعه گردشگري شهر آئين، مهدي کريمي تفرشي، آزيتا موگويي با حمايت منطقه آزاد کيش


لیست فیلم‌های جشنواره فجر

«بنفشه آفريقايي» / سودای سیمرغ
کارگردان: مونا زندي
نويسنده: حميدرضا بابابيگي / بر اساس طرحي از مونا زندي
تهيه کننده: عليرضا شجاع نوري

مونا زندي که سال ?? فيلم پربازيگر «عصر جمعه» را کارگرداني کرد، سال گذشته دومين فيلم سينمايي خود را جلوي دوربين برد. «بنفشه آفريقايي» به تهيه کنندگي عليرضا شجاع نوري با بازي فاطمه معتمدآريا، سعيد آقاخاني و رضا بابک در بخش سوداي سيمرغ جشنواره امسال به نمايش درخواهد آمد.

نکات جذاب
حضور فاطمه معتمد آريا در هر فيلمي مي تواند جذابيت زيادي به آن دهد. معتمدآريا در «بنفشه آفريقايي» نقش اصلي را بازي مي کند. از سوي ديگر بازيگر محبوب دهه شصت و هفتاد رضا بابک هم در اين فيلم ايفاي نقش مي کند و بسياري منتظر تماشاي بازي اين بازيگر پيشکسوت روي پرده سينماها هستند.

نکات حاشيه‌اي
اين فيلم سال گذشته متقاضي حضور در جشنواره فجر شد، اما عليرضا شجاع نوري با ارسال نامه اي به دبير خانه جشنواره فجر از حضور در اين رويداد سينمايي به دليل نرسيدن مراحل فني آن انصراف داد. اما «بنفشه آفريقايي» امسال فرم حضور در جشنواره فجر را پر کرد و به بخش مسابقه راه يافت.

شانس جايزه
با اين که کار مونا زندي و عليرضا شجاع نوري براي دريافت سيمرغ کارگرداني و بهترين فيلم در جشنواره فجر امسال سخت است، اما بازيگران «بنفشه آفريقايي» از جمله فاطمه معتمد آريا، سعيد آقاخاني و رضا بابک اگر بتواند مخاطبان را با بازي هايشان غافلگير کنند، مي توانند به دريافت سيمرغ بازيگري اميدوار باشند.

در خلاصه داستان فيلم آمده است:
شوکو به همراه همسر دومش رضا تصميم مي گيرد تا فريدون همسر سابقش که توسط فرزندانشان به خانه سالمندان راهي شده به خانه خود بياورد. اين تصميم اتفاقات جديدي را در زندگي هر سه به وجود مي آورد

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدير فيلمبرداري: فرهاد صبا
تدوين: بهرام دهقاني
طراح صحنه و لباس : علي عابديني
طراح چهره پردازي: مهرداد ميرکياني
آهنگساز : پيمان يزدانيان
مشاور رسانه اي: عسل عباسيان ، سعيده الله دادي
عکاس: حبيب مجيدي


لیست فیلم‌های جشنواره فجر

«پالتو شتری» / نگاه نو
نویسنده و کارگردان: مهدی علی میرزایی
تهیه کننده: مجید شیخ انصاری

فیلم سینمایی «پالتو شتری» اولین ساخته مهدی علی میرزایی در دو بخش نگاه نو و سودای سیمرغ سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد. «پالتو شتری» یک درام کمدی است که به گفته‌ی کارگردانش، فیلم در مرز فانتزی و رئالیسم طی میشود. سام درخشانی، بهاره کیان افشار و لیندا کیانی در آن حضور دارند.

نکات جذاب
هوشنگ گلمکانی درباره این فیلم گفت: "«پالتو شتری» اگرچه یک فیلم روشنفکرانه است اما مردم عادی هم آن را می فهمند و همراهش میشوند." لوکیشن‌های این فیلم، بیشتر در دانشگاه‌ها و کافی شاپ‌ها بود. علی میرزایی تله فیلم‌های «دکان‌های پیامبری»، «استخاره» و «حاجتنامه نظرعلی» را کارگردانی کرده و سابقه فیلم‌نامه نویسی فیلم‌های «گشت ارشاد»، «پارادایس»، «در مدت معلوم» و «کاتیوشا» را دارد. باید دید، «پالتو شتری» که توسط مهدی علی میرزایی کارگردانی و نوشته شده‌، مانند آثار دیگر او جنجالی است یا نه.

نکات حاشيه‌اي
سام درخشانی درباره فیلم «پالتو شتری» نوشت: "بي تعارف متفاوت ترين فيلم ايراني كه تا به امروز ديدم... بسيار خوشحال و خوشبختم كه با تمام وجودم اين فيلمُ انتخاب و بازي كردم.. و ميدونم كه امسال در جشنواره فجر اتفاقات خوبي در انتظار اين فيلم است."

شانس جایزه
مهدی علی میرزایی شانس جایزه در بخش نگاه نو را دارد.

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدیر فیلمبرداری: مسعود امینی تیرانی
صدابردار: مسیح سراج
تدوین: محمد نجاریان
طراح صحنه و لباس: حسین پیام سوری
طراح گریم: عباس عباسی
مدیر تولید: سجاد رحیمی
منشی صحنه: زهرا تحقیقی،
مدیر برنامه‌ریزی و دستیار اول کارگردان: حامد مختاری
عکاس:افرا شهباززاده
مدیر تدارکات: محمد ابراهیمی

 

لیست فیلم‌های جشنواره فجر

«تختی» / سودای سیمرغ
کارگردان: بهرام توکلی
نویسنده: بهرام توکلی، سعید ملکان
تهیه کننده: سعید ملکان

زوج توکلی و ملکان بعد از فیلم تنگه ابوقریب به سراغ سوژه ای جذاب رفته اند. "زندگی جهان پهلوان تختی" تازه‌ترین تجربه همکاری سعید ملکان و بهرام توکلی است. که بهنوش طباطبایی، حمید رضا آذرنگ، ماهور الوند، ستاره پسیانی، آتیلا پسیانی، پریوش نظریه، فرهاد آئیش و سیاوش طهمورث در آن حضور دارند.


نکات جذاب
این فیلم شامل سه فاز از زندگی غلامرضا تختی در مقطع کودکی ، نوجوانی ، بزرگسالی و مبازرات مسابقات کشتی و فوت وی می پردازد.

نکات حاشیه‌‌ای
مراحل تمرین کشتی و آمادگی جسمانی امیر جدیدی بازیگر نقش غلامرضا تختی به مدت ۶ ماه مستمر ادامه داشت، اما به دلیل طولانی شدن آماده‌سازی دکور‌های فاز ٢و ٣ که مربوط به نوجوانی و جوانی غلامرضا تختی است، تغییر در زمان‌بندی پروژه و حساسیت روی گریم بزرگسالی جهان پهلوان تختی که نیاز به مواد اولیه تهیه شده از خارج از کشور داشت در نهایت بعد از تست گریم، گروه تولید و امیر جدیدی به این نتیجه رسیدند که فیلمبرداری مبارزه‌های کشتی جهان پهلوان تختی با این گریم سنگین امکان‌پذیر نیست. از آنجا که امکان حذف این صحنه‌ها از فیلمنامه میسر نبود و با طولانی شدن زمان پیش تولید و داشتن تعهد از جانب امیر جدیدی به پروژه‌های دیگر، با توافق وی، همکاری اش با پروژه غلامرضا تختی قطع شد.

شانس جایزه
اين فيلم از کارگرداني تا تهيه کنندگي و بازيگران آن شانس دريافت سيمرغ از جشنواره امسال را دارند. 


ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدیرفیلمبرداری: حمید خضوعی ابیانه
چهره‌پرداز: سعید ملکان
موسیقی: افشین عزیزی
تدوین: میثم مولایی


لیست فیلم‌های جشنواره فجر

«تیغ و ترمه» / سودای سیمرغ
نویسنده و کارگردان: کیومرث پوراحمد
تهیه‌کننده و مدیرتولید: سیدعلی قائم مقامی

کیومرث پوراحمد کارگردان نام آشنای سینمای ایران امسال با فیلم «تیغ و ترمه» در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر حاضر است. او را با فیلم‌هایی چون «شب یلدا»، «خواهران غریب» و «اتوبوس شب» می‌شناسیم. در تیغ و ترمه لاله اسکندری، و پژمان بازغی و دیبا زاهدی ایفای نقش کرده‌اند.

نکات جذاب
کارنامه کاری کیومرث پوراحمد نشان می‌دهد که او فیلم‌هایی خوب و متوسط و ضعیف در کارنامه دارد. در سال‌های اخیر اما فیلم‌های او آنچنان مورد توجه منتقدان قرار نگرفته‌اند. «پنجاه قدم آخر» در ژانر دفاع مقدس و با بازی بابک حمیدیان با انتقادات زیادی مواجه شد و «کفشهایم کو» هم آنچنان که باید نتوانست نظر منتقدان را به خود جلب کند هرچند که کم و بیش مورد پسند تماشاگران قرار گرفت. حالا نوبت به «تیغ و ترمه» رسیده است.

نکات حاشیه‌ای
فیلمنامه «تیغ و ترمه» نوشته کیومرث پوراحمد چالش‌های زیادی در گرفتن پروانه ساخت داشت و حتی پس از دوبار رد شدن توسط شورای پروانه ساخت بالاخره توانست نظر این شورا را در درخواست‌های بعدی جلب کند اما بسیار سخت! یکی از چالش‌های دیگر فیلم پیدا کردن بازیگر زن ۲۶،۲۷ ساله فیلم بود که مدت‌ها به طول انجامید تا بالاخره پوراحمد بازیگر مورد نظرش را پیدا کرد: دیبا زاهدی

شانس جایزه
در عوامل فیلم همگی اسامی نام آشنای سینما هستند علاوه بر علیرضا زرین دست که همیشه پای ثابت جایزه‌هاست (به دلیل فیلمبرداری درخشان ) مابقی هم از شانس زیادی برخوردارند. مانند فردین خلعتبری یا مهری شیرازی.

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدیر فیلمبرداری: علیرضا زرین دست
صدابردار: بابک اردلان
تدوین: خشایار موحدیان، سعید سیاح
موسیقی: فردین خلعتبری
طراح چهره پردازی: مهری شیرازی
دستیار اول کارگردان و برنامه‌ریز: حمیدرضا غفارزاده


لیست فیلم‌های جشنواره فجر

«جان دار» / نگاه نو

کارگردانان: حسين اميري دوماري و پدرام پور اميري
نويسندگان: حسين اميري دوماري، پدرام پور اميري، محمد داودي
تهيه کننده: کامران مجيدي

از فيلم «جان دار» مي توان به عنوان ورود دهه هفتادي ها به سينماي ايران ياد کرد. حسين اميري دوماري و پدرام پوراميري کارگردانان اين فيلم متولد ?? هستند و فيلمشان در بخش «نگاه نو» جشنواره فجر به نمايش در خواهد آمد.

در اين فيلم فاطمه معتمدآريا، حامد بهداد، جواد عزتي، باران کوثري، مسعود کرامتي، علي شادمان، گيتي قاسمي، محمد علي محمدي، امير احمد قزويني و... ايفاي نقش مي کنند و تا قبل از اعلام فيلم هاي راه يافته به بخش سوداي سيمرغ به نظر مي رسيد اين فيلم شانس زيادي براي ورود به بخش مسابقه سينماي ايران در جشنواره سي و هفتم داشته باشد، اما در کمال تعجب بسياري از خبرنگاران اين فيلم نتوانست به سوداي سيمرغ راه پيدا کند.

نکات جذاب
حضور بازيگران شاخص و نام آشنا در هر فيلم سينمايي مي تواند به نقطه قوت آن تبديل شود. «جان دار» نيز فيلم پربازيگري است که اين موضوع مي تواند باعث افزايش جذابيت آن شود. نام هايي نظير فاطمه معتمدآريا، حامد بهداد، باران کوثري، علي شادمان و جواد عزتي مي توانند مخاطبان بسياري را براي تماشاي اين فيلم به سينماها بکشاند.

نکات حاشيه اي
 عوامل اين فيلم به همراه بازيگران آن تصوير سياه رنگي با نوشته «جان دار» در صفحات اجتماعي خود منتشر کردند که به نظر مي رسد در اعتراض به عدم راه يابي اين فيلم به بخش سوداي سيمرغ جشنواره سي و هفتم است.

شانس جايزه
با اينکه «جان دار» هنوز به نمايش درنيامده اما شنيده مي شود از فيلم هاي مهم و قابل توجه جشنواره امسال است. حسين اميري دوماري و پدارم پور اميري که فيلمنامه «ما همه با هم هستيم» کمال تبريزي را هم به نگارش درآورند شانس قابل قبولي براي دريافت سيمرغ بهترين فيلم، کارگرداني و فيلمنامه از بخش «نگاه نو» جشنواره فجر دارند.

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدير فيلمبرداري: هومن بهمنش
موسيقي: امير توسلي
طراح چهره پردازي: عباس عباسي
طراح صحنه: بابک کريمي طاري
صدابردار: طاهر پيشوايي
صداگذار: محمدرضا دلپاک
تدوين: بهرام دهقاني
مشاور کارگردان: محسن قرايي
مشاور رسانه اي: ميثم‌محمدي
عکاس: اردلان آزرمي


لیست فیلم‌های جشنواره فجر

«جمشيديه» / سودای سیمرغ
کارگردان: يلدا جبلي
نويسندگان: فردين خلعتبري و يلدا جبلي
تهيه کننده: محمدصادق آذين -فردين خلعتبري

زوج موفق فيلم «ايتاليا ايتاليا» اواخر سال گذشته در دومين فيلم سينمايي کارگردان «داره صبح ميشه» جلوي دوربين رفتند. «جمشيديه» به کارگرداني يلدا جبلي با بازي سارا بهرامي. حامد کميلي. پانته آ پناهي ها. سعيد چنگيزيان. ستاره پسياني. ندا جبرائيلي. شادي کرم رودي. محمد ولي زادگان. بهرنگ تنکابني. کاوه کاتب. زهرافرهاني. حميرا نونهالي. ليلي فرهادپور. حسين دالمن. غلامرضا کيايي نژاد با حضور کيومرث پوراحمد و بهرام عظيمي در بخش سوداي سيمرغ جشنواره امسال به نمايش درخواهد آمد.

نکات جذاب
بازي سارا بهرامي و حامد کميلي در «جمشيديه» يکي از نکات جذاب اين فيلم به حساب مي آيد و شايد بسياري منتظر تماشاي بازي سارا بهرامي پس از دريافت جايزه سال گذشته اش باشند. بهرامي از سي و ششمين جشنواره فيلم فجر، سيمرغ بلورين بهترين بازيگر نقش اول زن را گرفت و «جمشيديه» تنها فيلم او در جشنواره امسال است.

نکات حاشيه‌اي
حضور يک کارگردان و کارتونيست در «جمشيديه» شايد از نکات حاشيه اي اين فيلم باشد. کيومرث پوراحمد کارگردان با سابقه سينماي ايران در فيلم يلدا جبلي بازي مي کند و بهرام عظيمي خالق شخصيت هايي همچون «سيا ساکتي» هم در اين فيلم جلوي دوربين رفته است.

شانس جايزه
يلدا جبلي براي دريافت سيمرغ بلورين بهترين کارگرداني جشنواره امسال کار بسيار دشواري را در پيش رو دارد اما هنوز جشنواره آغاز نشده و فيلم او هم به نمايش درنيامده و نمي توان خيلي درباره آن عجولانه قضاوت کرد؛ از کجا معلوم، شايد بلند پروازي هاي جبلي جواب دهد و امسال با سيمرغ بلورين کارگرداني به خانه برود. سارا بهرامي، حامد کميلي، پانته آ پناهي ها و ستاره پسياني بازيگراني هستند که براي بازي در «جمشيديه» مي توانند نامزد دريافت سيمرغ بازيگري شوند.

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
نويسندگان : فردين خلعتبري و يلدا جبلي
فيلمبردار :معين مطلبي
صدابردار :مهدي صالح کرماني
آهنگساز :فردين خلعتبري
صداگذار :آرش قاسمي
چهرپرداز :عظيم فراين
تدوين : يلدا جبلي
مدير توليد :آرش جبلي
عکاس :حبيب مجيدي
روابط عمومي: سپيده حيدرآبادي


لیست فیلم‌های جشنواره فجر

«حمال طلا» / نگاه نو
کارگردان: تورج اصلانی
نویسنده: تورج اصلانی، هادی نادی
تهیه کننده: منصور سهراب پور

حمال طلا اولین فیلم سینمایی تورج اصلانی است که در با بازی سعید آقاخانی، ژاله صامتی، امید روحانی، پیام احمدی نیا، لطف الله سیفی، امین‌آقا فرزانه، علیرضا مهران، حسن زاهدی، داوود محمد آبادی، محمود شفیع‌خانی، رضا شفیع خانی و ... ساخته شده است.

نکات جذاب
تورج اصلانی با آغاز فعالیت حرفه‌ای در سینما به عنوان جوانترین مدیر فیلمبرداری سینمای ایران در سال ۱۳۷۹ با فیلم سینمایی خواب سفید به کاگردانی حمید جبلی شناخته شد. او مدیر فیلمبرداری آثار زیادی در سینمای ایران بوده است و جوایز زیادی از جشنواره ها دریافت کرده است. حمال طلا در جشنواره پوسان در بخش مسابقه اصلی حضور داشت. حال باید دید در جشنواره فجر چه اتفاقی برای این فیلم رقم خواهد خورد.

نکات حاشیه‌ای
با توجه به اینکه اصلانی فیلم جینگو را در سال 1392 ساخته یود و در سینماهای هنر و تجربه اکران شد سر و صدای زیادی برای حضور فیلم حمال طلا در بخش نگاه نو یا فیلم اولی‌ها برپا شد اما به دلیل اینکه پروانه ساخت فیلم جینگو ویدیویی بوده فیلم حمال طلا به عنوان اولین فیلم سینمایی اصلانی قلمداد شد.

شانس جایزه
حمال طلا شانس زیادی برای کسب جایزه دارد، علی الخصوص در زمینه بازیگری با بازی سعید آقا خانی و فیلمبرداری که حسن اصلانی برادر تورج آنرا انجام داده است و از همه بیشتر محمد صالحی صدابردار فیلم شانس بردن جایزه را دارد.

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدیر فیلمبرداری: حسن اصلانی
مدیر صدابرداری: محمد صالحی
تدوین: حمید علی قلیان، امیر ادیب پرور
طراح صحنه و لباس: مجید علی‌اسلام
طراح گریم: رضا عربی
مدیر برنامه‌ریزی: عقیل تقی زاده
مدیر تولید: سعید هاشمی،
صداگذاری: علی علویان
آهنگساز: مسعود سخاوت‌دوست
اصلاح رنگ و نور: هوتن حق شناس
طراح جلوه‌های ویژه‌های میدانی: محمد جنگی
طراح جلوه‌های ویژه کامپیوتری: علیرضا قادری


لیست فیلم‌های جشنواره فجر

«خون خدا» / سودای سیمرغ
نویسنده و کارگردان: مرتضی‌علی عباس‌میرزایی
تهیه کننده: سیاوش حقیقی

فیلم سینمایی «خون خدا» دومین ساخته مرتضی علی عباس میرزایی در بخش سودای سیمرغ سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد. این فیلم که در سکوت خبری آماده نمایش شد، یک درام اجتماعی است. «انزوا» اولین ساخته مرتضی علی عباس میرزایی در بخش سودای سیمرغ سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر به رقابت پرداخت. رضا اخلاقی راد, فرید سجادی حسینی, سعید داخ, علیرضا ثانی فر, خسرو احمدی, شیوا ابراهیمی, وحید نفر, امین میری, میثاق جمشیدی, حسین غایبی شباهنگ بازیگران این فیلم هستند.

نکات جذاب
در خلاصه داستان فیلم آمده است: علی کارتن خوابی‌ست که دورانِ نقاهت ترک اعتیادش در خیابان‌ها، مصادف شده است با دهه اول محرم. او شب عاشورا در جعبه‌ی غذای نذری که برایش آورد‌ه‌اند، پاکتی آغشته به خون می‌یابد.

نکات حاشیه‌ای
اسم فیلم با حاشیه‌های همراه شد، مرتضی علی عباس میرزایی درباره نام فیلم «خون خدا» در گفت و گو با میزان گفت: "من نمی‌دانستم نام فیلم جدیدم تا این حد جنجالی باشد اما در ابتدا می‌خواستیم اسم اثر را خدای خونین بگذاریم اما به خون خدا تغییر اسم داد."

شانس جایزه
فرید سجادی حسینی شانس دریافت جایزه را دارد.


ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدیر فیلمبرداری: شهرام نجاریان
صدابردار: علی ذوالفقاری
تدوین: لعیا عباس‌میرزایی
طراح صحنه و لباس: بهزاد جعفری طادی
طراح صداگذاری: محمد مهدی جواهری‌زاده
طراح چهره پردازی: هاشم فغانی
مدیر تولید: هادی حیدری
دستیار اول کارگردان و برنامه ریز: سید عرفان میرعارفین
مشاور رسانه‌ای: میثم محمدی

لیست فیلم‌های جشنواره فجر

«درخونگاه» / سودای سیمرغ

کارگردان: سياوش اسعدي
تهيه کننده: منصور سهراب پور

پاييز سال گذشته سياوش اسعدي فيلمبرداري سومين ساخته سينمايي اش را آغاز کرد. عکس هاي گريم امين حيايي در اين فيلم از نکات جالبي بود که مورد توجه علاقمندان به سينما قرار گرفت. حيايي در فيلم «درخونگاه» نقش اصلي را بازي مي کند و ژاله صامتي، مهراوه شريفي نيا، محمود جعفري، منصور شهبازي، علي استادي، با حضور : نادر فلاح و پانته آ پناهي ها ديگر بازيگران فيلم هستند.

نکات حاشيه‌اي
مهم ترين نکته حاشيه اي «درخونگاه» به نرسيدن اين فيلم به جشنواره فجر سال گذشته و حضور آن در جشنواره امسال باز مي گردد. اين فيلم بنا به گفته دبير جشنواره فجر سال گذشته مورد بازبيني قرار نگرفت و چون بصورت کامل آماده نشده بود به همين دليل توانسته در بخش مسابقه جشنواره امسال حضور يابد.

شانس جايزه
ديپلم افتخاري که سال گذشته امين حيايي از جشنواره فجر گرفت توقع مخاطبان را از خود بالا برده و امسال ممکن است با اين فيلم به دومين سيمرغ بلورين اش برسد. سياوش اسعدي هم از کارگرداناني است که با توجه به فرصت زيادش براي آماده کردن اين فيلم پيش بيني مي شود بتواند با «درخونگاه» مورد توجه داوران قرار گيرد. ساخته هاي قبلي اسعدي (جيب بر خيابان جنوبي و حوالي اتوبان) از فيلم هاي مورد علاقه و منتخب منتقدان بود. همچنين تدوين محمدرضا موييني که سومين همکاري اش با اسعدي محسوب مي شود و‌فيلمنامه فيلم از ديگر نکات مورد توجه «درخونگاه» است.

در خلاصه داستان فيلم که در اواخر دهه شصت مي گذرد آمده:
ظهري مي آيد تابسازد! اگر نبازد . . .

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
نويسندگان: نيما نادري، سياوش اسعدي
مدير فيلمبرداري: تورج اصلاني
موسيقي: فرزين قره گزلو
طراح چهره پردازي: آرزو حلاجي
تدوين: محمدرضا موييني
صداگذار: عليرضا علويان
مشاور پروژه: روزبه معيني
عکاس: مهرداد ناصري


لیست فیلم‌های جشنواره فجر

«دیدن این فیلم جرم است!» / نگاه نو
نویسنده و کارگردان: رضا زهتابچیان
تهیه‌کننده: محمدرضا شفاه

دیدن این فیلم جرم است! فیلمی در ژانر سیاسی و محصول تازه سازمان سینمایی سوره حوزه هنری است. در این فیلم امیر آقایی، لیندا کیانی، مهدی زمین پرداز، حسین پاکدل، محمود پاکنیت، حمیدرضا پگاه، احسان امانی، احسان شیخی نقش آفرینی کرده اند.

نکات جذاب
این فیلم به یک ماجرای گروگانگیری مربوط می‌شود و به عنوان خلاصه داستان آن ذکر شده است: فقط یک فیلم پنج دقیقه‌ای می‌خواستم تا بعدا بتونم از زنم و دخترم دفاع کنم، ولی امونم ندادند... صدای آژیراشون داره نزدیک تر می‌شه... الان مثل مور و ملخ می‌ریزن اینجا...

نکات حاشیه‌ای
پروانه ساخت «دیدن این فیلم جرم است!» پس از کش و قوس‌های فراوان صادر و فیلمبرداری آن به دلیل موضوع حساس و امنیتی اش در سکوت خبری انجام شد.


ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدیرفیلمبرداری: روزبه رایگا
چهره‌پرداز: محسن دارسنج
طراح صحنه و لباس: بابک پناهی
تدوین: سیاوش کردجان
صدابردار: امیر نوبخت
صداگذار: علیرضا علویان
موسیقی: حبیب خزایی فر
جلوه‌های ویژه میدانی: حمید رسولیان
جلوه‌های ویژه بصری: شهاب نجفی
عکاس: کورش پیرو


لیست فیلم‌های جشنواره فجر

«روزهاي نارنجي» / نگاه نو
کارگردان: آرش لاهوتي
تهيه کننده: عليرضا قاسم خان

«روزهاي نارنجي» که در ابتدا «واسطه» نام داشت، اواخر سال گذشته جلوي دوربين رفت. در اولين فيلم سينمايي آرش لاهوتي کارگردان موفق مستند سينماي ايران، هديه تهراني، علي مصفا، مهران احمدي، عليرضا استادي، ژيلا شاهي، رويا حسيني، صدف عسگري، ليلي فرهادپور، اکرم علمدار، امين گلستانه و سيامک اديب ايفاي نقش مي کنند.

اين فيلم به بخش «نگاه نو» سي و هفتمين جشنواره فيلم فجر راه يافت و پيش از اين هم در امريکا و هندوستان به نمايش درآمده بود و آرش لاهوتي براي کارگرداني آ« جايزه فيپرشي (فدراسيون بين‌المللي منتقدان سينما) را دريافت کرده بود.
«راننده و روباه» از جمله مستندهاي موفق آرش لاهوتي است که در گروه هنر و تجربه به نمايش درآمد.

نکات جذاب
بازي هديه تهراني ستاره محبوب سينماي ايران در دهه هفتاد و هشتاد در «روزهاي نارنجي» يکي از نکات جذاب اين فيلم به حساب مي آيد و بسياري از مخاطبان منتظر تماشاي بازي او در اين فيلم هستند. آخرين فيلمي که با بازي تهراني روي پرده رفت به «بدون تاريخ بدون امضا» و «اسرافيل» باز مي گردد که پس از جشنواره فجر سال گذشته اکران شد.

نکات حاشيه‌اي
از نکات حاشيه اي «روزهاي نارنجي» مي توان به حضور آن در جشنواره مانهايم آلمان اشاره کرد. اين فيلم با اين که در اين جشنواره مورد توجه قرار گرفت، اما آرش لاهوتي به دليل عدم همکاري سفارت آلمان نتوانست به اين کشور سفر کند. «روزهاي نارنجي» سال گذشته نسخه ناقصي را به دبيرخانه جشنواره فجر ارسال کرد ولي نتوانست مجوز حضور در اين رويداد سينمايي را کسب کند.

شانس جايزه
اين فيلم در بخش «نگاه نو» جشنواره فجر به نمايش در مي آيد و با توجه به محدوديت هاي اهداي جوايز در اين بخش، مي توان از اين فيلم به عنوان يکي از شانس احتمالي دريافت سيمرغ بهترين کارگرداني «نگاه نو» اشاره کرد.

خلاصه داستان:
اين فيلم درباره زندگي «آبان» زني ?? ساله است که واسطه استخدام کارگران فصلي است.

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدير فيلمبرداري: فرشاد محمدي
موسيقي: کريستف رضاعي
طراح چهره پردازي: شهرام خلج
تدوين: مهدي حسيني وند
مشاور رسانه اي: مريم قرباني نيا
عکاس: رز ارغوان


لیست فیلم‌های جشنواره فجر


«زهرمار» / نگاه نو
کارگردان: سيد جواد رضويان
تهيه کننده: جواد نوروزبيگي

پس از ساخت چند سريال طنز تلويزيوني و بازي در بسياري از فيلم‌هاي کمدي، جواد رضويان تابستان امسال اولين فيلم سينمايي خود را جلوي دوربين برد. سيامک انصاري همبازي جواد رضويان در سريال «پاورچين» در «زهر مار» بازي مي‌کند و شبنم مقدمي، شقايق فراهاني، سيامک صفري، نسيم ادبي، برزو ارجمند، علي استادي، رضا رويگري، حسين محب اهري و سيامک اديب هم در آن ايفاي نقش مي‌کنند.

نکات جذاب
در ميان اغلب فيلم‌هاي اجتماعي که در جشنواره فجر به نمايش در مي‌آيند، فيلمي کمدي مي‌تواند مخاطبان را به خود جذب کند و وقتي نام جواد رضويان هم در ميان باشد، طرفداران او توقع تماشاي طنزي سرگرم کننده را از او دارند.

نکات حاشيه‌اي
پس از اعلام فيلم‌هاي راه يافته به بخش «نگاه نو»، احمد اميني عضو هيات انتخاب جشنواره فجر در مصاحبه‌اي گفت که «زهر مار» کمدي بسيار خوبي است و پيشنهاد داد که طنزسازان اولين فيلم رضويان را تماشا کنند.پ

شانس جايزه
با توجه به اينکه معمولا در جشنواره فجر به فيلم هاي کمدي توجه نمي شود بايد ديد «زهر مار» رضويان مي تواند در بخش هاي کارگرداني، فيلمنامه و بهترين فيلم اول کانديد شود يا خير.

در خلاصه داستان اين فيلم آمده است:
حشمت: فکر نمي‌کردم تاوان اشتباهم رو با تو پس بدم
ليلا: زهرمار ...

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدير فيلمبرداري: تورج اصلاني
طراح صحنه: مهدي موسوي
طراح لباس: ثنا نوروزبيگي
تدوين: حسن حسن دوست
طراح چهره پردازي: عبدالله اسکندري
مشاور رسانه اي: سپيده آماده
عکاس: کوروش جوان


لیست فیلم‌های جشنواره فجر


«سال دوم دانشکده من» / سودای سیمرغ
کارگردان: رسول صدرعاملي
نويسنده: پرويز شهبازي
تهيه کننده: مسعود ردايي

رسول صدرعاملي سابقه زيادي در جشنواره فجر دارد. او تاکنون در شش دوره جشنواره فجر به عنوان داور فعاليت داشته که آخرين آنها به جشنواره سال گذشته باز مي گردد. او اواخر سال گذشته فيلمنامه پرويز شهبازي که در ابتدا «چشم عروسک» نام داشت را به تهيه کنندگي مسعود ردايي جلوي دوربين برد. در اين فيلم علي مصفا، ويشکا آسايش، بابک حميديان، پدرام شريفي، شقايق فراهاني با معرفي سها نياستي و فرشته ارسطويي بازي مي کنند.

نکات جذاب
از کارگردان تا فيلمنامه نويس و فيلمبردار «سال دوم دانشکده من» از جمله افراد نام آشناي سينماي ايران هستند که از اين تيم انتظار مي رود که فيلم قابل قبولي را بسازند و به همين دليل شايد توقع ها از اين فيلم بالا باشد و مخاطبان انتظار تماشاي يک فيلم جذاب را از رسول صدرعاملي دارند.

نکات حاشيه‌اي
امسال پرويز شهبازي به عنوان فيلمنامه نويس و کارگردان در جشنواره فجر حضور دارد. «سال دوم دانشکده من» با فيلمنامه اي از او و «طلا» به کارگرداني اش در جشنواره فجر امسال به نمايش درخواهد آمد. مسعود ردايي تهيه کننده اين فيلم فروردين امسال اعلام کرد که «سال دوم دانشکده من» تابستان به نمايش درخواهد آمد اما در نهايت اين اتفاق رخ نداد تا اولين اکران فيلم صدرعاملي در جشنواره سي و هفتم باشد.

شانس جايزه
از آنجايي که زمان زيادي از پايان فيلمبرداري و آغاز مراحل آماده سازي «سال دوم دانشکده من» مي گذرد، به نظر مي رسد که اين فيلم در بخش هاي فني بتواند شانس زيادي براي کسب سيمرغ داشته باشد. اما در بخش کارگرداني، فيلمنامه و فيلم هم بسياري توقع دارند که «سال دوم دانشکده من» حداقل در يکي از اين بخش ها نامزد دريافت سيمرغ بلورين شود.

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدير فيلمبرداري: هومن بهمنش
تدوين: مصطفي خرقه پوش
طراح صحنه و لباس : آتوسا قلمفرسايي
طراح چهره پردازي: عبدالله اسکندري
مدير صدابرداري: منصور شهبازي
عکاس: مريم تخت کشيان
مشاور رسانه اي: آيدا اورنگ


لیست فیلم‌های جشنواره فجر

 

«سرخ پوست» / سودای سیمرغ
نويسنده و کارگردان: نيما جاويدي
تهيه کننده: مجيد مطلبي

از اواخر سال گذشته خبرهايي در مورد دومين ساخته سينمايي نيما جاويدي در رسانه ها منتشر شد و نويد محمدزاده و پري ناز ايزديار به عنوان بازيگران اصلي اين فيلم معرفي شدند. آتيلا پسياني، ستاره پسياني، حبيب رضايي و ماني حقيقي ديگر بازيگران فيلم هستند. نيما جاويدي پيش از اين «ملبورن» را ساخته بود که سابقه درخشاني در جشنواره هاي جهاني داشت و اسفند سال گذشته «سرخ پوست» را جلوي دوربين برد.

نکات جذاب
تصاويري که از فيلم «سرخ پوست» منتشر شده نشان مي دهد که جاويدي مي خواهد در جشنواره فجر امسال مخاطبان را غافلگير کند. تصور نويد محمدزاده با لباسي نظامي و پري ناز ايزديار با تيپي کلاسيک که تداعي کننده دهه هاي ?? و ?? است، مي تواند به راحتي طرفداران اين دوبازيگر را به سينماها بکشاند. از سوي ديگر کمتر ديده شده که فيلم هايي با اين فرم در سينماي کمدي زده ايران ساخته شود و همين مسئله باعث جذابيت «سرخ پوست» شده است.

نکات حاشيه‌اي
سازندگان فيلم در زمان توليد فيلمشان سکوت خبري را برگزيدند به طوري که تا همين چند وقت پيش هم تصويري از گريم بازيگران آن و طراحي صحنه‌اش منتشر نشده بود و خبرنگاران تنها به گمانه زني درباره «سرخ پوست» مي‌پرداختند. اما به نظر مي‌رسد داستان فيلم و شخصيت‌هاي آن بتوانند نظرات را به جلب کند.

شانس جايزه
در چند سال گذشته نويد محمدزاده خود را به عنوان پاي ثابت دريافت يا نامزدي سيمرغ معرفي کرده و از همين حالا مي توان گفت که به واسطه بازي هايش در جشنواره امسال شانس زيادي براي دريافت سيمرغ بازيگري دارد. پري ناز ايزديار که با «ابد و يک روز» توانست اولين سيمرغش را کسب کند، امسال هم احتمالا نامش به عنوان نامزدهاي بهترين بازيگر زن اعلام خواهد شد. اما از نيما جاويدي به عنوان کارگردان و نويسنده، مجيد مطلبي تهيه کننده، هومن بهمنش براي فيلميرداري و محسن نصرالهي براي طراح صحنه «سرخ پوست» هم نبايد غافل شد که شانس قابل قبولي براي موفقيت در جشنواره امسال دارد.

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدير فيلمبرداري: هومن بهمنش
مدير توليد: مهدي بدرلو
چهره پرداز: ايمان اميدواري
تدوين: عماد خدابخش
طراح صحنه: محسن نصرالهي
طراح لباس: شيما ميرحميدي
آهنگساز: رامين کوشا
صدابردار: ايرج شهزادي
عکاس: محمد بدرلو
مشاور رسانه اي: آيدا مصباحي
مجري طرح و سرمايه گذار: محمدصادق رنج کشان


لیست فیلم‌های جشنواره فجر

«سمفوني نهم» / سودای سیمرغ
نويسنده و کارگردان: محمدرضا هنرمند
تهيه‌کننده: زينب تقوايي

فيلمبرداري «سمفوني نهم»، آخرين ساخته محمدرضا هنرمند اواخر سال 96 و در سکوت کامل خبري آغاز شد. اين کارگردان که پيش از اين، فيلم‌هاي موفق و پرفروشي همچون «موميايي ?» و «مرد عوضي» و سريال پربيننده «زير تيغ» را در کارنامه دارد، بعد از ??سال دوري از سينما با «سمفوني نهم» امسال در بخش سوداي سيمرغ جشنواره حضور دارد. حميد فرخ ‌نژاد، ساره بيات، محمدرضا فروتن، پژمان بازغي ،مهرداد صديقيان ،عليرضا کمالي ، هدي زين‌العابدين بازيگران «سمفوني نهم» هستند.

نکات جذاب
ويديو‌يي که از پشت صحنه فيلم منتشر شد گوشه‌اي از گريم متفاوت بازيگران را نشان مي‌داد. به ويژه گفته مي‌شود پژمان بازغي، مهرداد صديقيان و عليرضا کمالي بازي‌ها و گريم‌هاي خاصي در «سمفوني نهم» دارند. حميد فرخ نژاد و ساره بيات نيز در اين فيلم نقش هاي متفاوتي را تجربه کرده اند. همچنين براي اولين بار در سينما تماشاگران نقش «کوروش هخامنشي» و «هيتلر» را خواهند ديد که مي‌تواند ديگر نکته جذاب فيلم باشد. همين‌طور در اين فيلم با تعدد نقش‌ها لوکيشن ها و جهش هاي تاريخي جذابي روبه‌رو خواهيم بود.

نکات حاشيه‌اي
در ميانه‌هاي فيلمبرداري «سمفوني نهم» اين شايعه مطرح شد که ساخت فيلم متوقف شده است، اما کمي بعدتر مشخص شد اين توقف مقطعي به دليل تاکيد کارگردان روي آب و هواي فصول مختلف سال بوده که بارش برف و سنگيني برودت هوا و نياز يکي از سکانس ها به فضاي کوهستاني ، فيلمبرداري را به ارديبهشت سال بعد اش موکول کرده است. لوکيشن‌هاي مختلف در چند شهر و همچنين ساخت دکورهاي عظيم از نکات قابل توجه اين فيلم است.

شانس جايزه

مجيد اسکندري که گريم‌هاي تاريخي سنگيني براي بازيگران اين فيلم طراحي کرده، مي‌تواند از شانس‌هاي دريافت سيمرغ باشد. همچنين مشکين مهرگان که دکورهاي عظيمي را مختص به فيلم و لباس هاي دوران مختلف را بازسازي و يا از نو ساخته اند. بازي پژمان بازغي و مهرداد صديقيان و عليرضا کمالي در نقش‌هاي مکمل،جلوه‌هاي ويژه ميداني و جلوه هاي ويژه بصري و موسيقي فيلم که توسط امين هنرمند ساخته شده از ديگر شانس هاي کسب سيمرغ هستند.

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدير فيلمبرداري: هومن بهمنش
تدوين: محمدرضا موييني
مدير توليد: مهدي بدرلو
مدير صدابرداري: مهدي ابراهيم زاده
صداگذاري و ميکس: حسين ابوالصدق
طراح صحنه: مشکين مهرگان
عکاس: احمدرضا شجاعي
مديريت رسانه و تبليغات: اميرحسين بزرگزادگان
روابط عمومي و فضاي مجازي: امير کرابي


لیست فیلم‌های جشنواره فجر

«سونامي» / نگاه نو
کارگردان: ميلاد صدرعاملي
نويسندگان: ميلادصدرعاملي، علي اصغري، محمدرضا صدرعاملي
تهيه کننده: علي سرتيپي

اوايل بهار امسال بود که خبر آمد فرزند رسول صدرعاملي قصد دارد اولين فيلم سينمايي اش را جلوي دوربين ببرد. در ابتدا جزئيات زيادي از اين فيلم منتشر نشد تا اينکه ارديبهشت ماه بهرام رادان عکسي از خود با گريم «سونامي» منتشر کرد. پس از انتشار اين عکس، ويديوهايي هم از تمرينات ورزشي مهرداد صديقيان براي بازي در «سونامي» هم منتشر شد. از ديگر بازيگران اين فيلم مي توان به عليرضا شجاع نوري، رعنا آزادي ور، فرشته حسيني، امير مهدي ژوله و محمدرضا غفاري اشاره کرد.

نکات جذاب
قطعا ساخت درام هاي ورزشي مي تواند به سينماي ايران جذابيت زيادي بدهد، زيرا برخلاف سينماي جهان در ايران فيلم هاي ورزشي خيلي موفق نبودند و «سونامي» شايد بتواند با موفقيتش ساير کارگردانان را به ساخت فيلم هاي ورزشي ترغيب کند. يکي از ديگر نکات جذاب اين فيلم بازي بهرام رادان و مهرداد صديقيان در نقش اعضاي تيم ملي تکواندو ايران است و بسياري منتظر هستند که بازي اين دو بازيگر را روي شياپ چانگ ببينند.

نکات حاشيه اي
در زمان فيلمبرداري «سونامي» قهرمانان تکواندو ايران از جمله هادي ساعي و کيميا عليزاده به پشت صحنه اين فيلم رفتند و با بازيگران آن ديدار و از ساخت درام هاي ورزشي در سينماي ايران استقبال کردند. يکي ديگر از نکات حاشيه اي اين فيلم بعد از تغيير ناگهاني تهيه کننده آن به مصاحبه امروز ميلاد صدرعاملي باز مي گردد. او در پاسخ به اين پرسش که آيا حضور «سونامي» در بخش نگاه نو جشنواره فجر تنها به دليل پشتوانه نام رسول صدر عاملي بوده به کنايه گفت: «وقتي فيلم در جشنواره ديده شود، پاسخ سوال خيلي از افراد داده مي شود.»

شانس جايزه
در حالي که بسياري از خبرنگاران احتمال مي دادند «سونامي» به عنوان يکي از فيلم اولي ها به بخش سوداي سيمرغ راه يابد، اما در نهايت اين اتفاق رخ نداد تا فيلم ميلاد صدرعاملي تنها در بخش «نگاه نو» به نمايش درآيد. اما «سونامي» براي کسب جايزه از جشنواره سي و هفتم خيلي هم کم شانس نيست و جزو فيلم هايي به حساب مي آيد که احتمالا مي تواند سيمرغ هاي بلورين بهترين فيلمنامه، بهترين کارگرداني و بهترين فيلم را از بخش «نگاه نو» جشنواره فجر دريافت کند.

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مشاور کارگردان: پرويز شهبازي
مدير فيلمبرداري: پيمان شادمانفر
تدوين: بهرام دهقاني


لیست فیلم‌های جشنواره فجر


«شبي که ماه کامل شد» / سودای سیمرغ
کارگردان: نرگس آبيار
نويسندگان: نرگس آبيار ، مرتضي اصفهاني
تهيه کننده: محمدحسين قاسمي
.
کارگردان «شيار 143» و «نفس» اوايل امسال چهارمين فيلمش را جلوي دوربين برد و نام «شبي که ماه کامل شد» را براي آن انتخاب کرد. در فيلم جديد نرگس آبيار، الناز شاکردوست، هوتن شکيبا، فرشته صدر عرفايي، شبنم مقدمي، پدرام شريفي، فريد سجادي حسيني بازي مي‌کنند.

نکات جذاب
دو ساخته قبلي نرگس آبيار که در جشنواره فجر به نمايش درآمدند توانستند سيمرغ بلورين بهترين فيلم و بهترين فيلم از نگاه ملي را دريافت کنند و به همين دليل مي‌توان پيش بيني کرد که فيلم جديد او هم از استانداردهاي لازم در جذب مخاطبان بهره‌مند باشد. از سوي ديگر شنيده مي‌شود داستان اين فيلم به خاندان ريگي مرتبط است و اگر اين گمانه‌ها صحيح باشد، از حالا بسياري منتظر تماشاي روايت آبيار از اعضاي اين گروه هستند.

نکات حاشيه‌اي
در ابتدا هومن سيدي به عنوان بازيگر «شبي که ماه کامل شد» معرفي شد، اما با گذشت چند روز از انتشار اين خبر، همکاري او با نرگس آبيار منتفي شد و هوتن شکيبا جايگزين سيدي شد. اما شايد مهم‌ترين نکته حاشيه‌اي «شبي که ماه کامل شد» به سرمايه گذاران و تهيه کنندگان آن بازگردد. پس از اعلام فسادهاي مالي صندوق ذخيره فرهنگيان و تهيه کننده سريال «شهرزاد»، محمد حسين قاسمي تهيه کننده «شبي که ماه کامل شد» اعلام کرد که تمامي بودجه فيلم نرگس آبيار متعلق به او سرمايه گذاران بلوچ و بخش خصوصي است و امامي نقشي در توليد اين اثر ندارد.

شانس جايزه
با توجه به مورد توجه قرار گرفتن فيلم‌هاي نرگس آبيار در دوره‌هاي قبلي جشنواره فجر، باز هم اين کارگردان شانس زيادي دارد تا نامش در ميان نامزدان بهترين کارگردانان جشنواره سي و هفتم اعلام شود. پس از بازي در «خفه ‌گي» بسياري منتظر يک بازي متفاوت ديگر از الناز شاکردوست هستند و خيلي دور از ذهن هم نيست که اين بازيگر نامزد دريافت سيمرغ بلورين بازيگري شود. از سوي ديگر مي توان از هوتن شکيبا هم به عنوان شگفتي ساز احتمالي جشنواره فجر نام برد. همچنين شنيده مي شود تدوين و فيلمبرداري فيلم از شانس هاي دريافت جايزه هستند.

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدير فيلمبرداري: سامان لطفيان
تدوين: حميد نجفي راد
طراح صحنه و لباس : محمدرضا شجاعي
طراح‌ چهره پردازي: ايمان اميدواري
عکاس: اميد صالحي
مشاور رسانه اي: شراره داودي


لیست فیلم‌های جشنواره فجر

«طلا» / سودای سیمرغ
نويسنده و کارگردان: پرويز شهبازي
تهيه کنندگان: رامبد جوان - محمد شايسته

پرويز شهبازي کارگردان شناخته شده سينماي ايران براي هفتمين فيلمش به سراغ «طلا» رفت. اين فيلم با بازي نگار جواهريان، هومن سيدي، مهرداد صديقيان، طناز طباطبايي، هدي زين العابدين و... تابستان امسال به تهيه کنندگي محمد شايسته و رامبد جوان جلوي دوربين رفت.

نکات جذاب
بسياري از منتقدان و خبرنگاران منتظر تماشاي «طلا» از از پرويز شهبازي هستند. «مالاريا» ساخته قبلي شهبازي با اينکه خيلي در جشنواره فجر و اکران مورد توجه قرار نگرفت اما توانست در بخش رسمي جشنواره فيلم ونيز حضور يابد و جايزه بزرگ جشنواره ورشو را نيز کسب کند. از سوي ديگر حضور بازيگران شناخته شده در «طلا» باعث افزايش جذابيت اين فيلم شده است و از حالا تهيه کنندگان آن مي‌توانند به واسطه حضور اين بازيگران حساب ويژه‌اي روي اکران اين فيلم باز کنند.

نکات حاشيه‌اي
محمد شايسته و رامبد جوان مدتي است رابطه کاري موفقي با يکديگر برقرار کرده اند و هم اکنون کمدي «قانون مورفي» را روي پرده سينماهادارند و به عنوان تهيه کنندگان «طلا» به جشنواره سي و هفتم خواهند آمد. البته شايسته پيش از اين با شهبازي به عنوان فيلمنامه نويس «خانه دختر» همکاري کرده بود.

شانس جايزه
در چهارسال گذشته فيلم‌هاي هومن سيدي توانسته اند مورد توجه داوران جشنواره فجر قرار گيرند و حالا بايد ديد كه به عنوان بازيگر هم مي‌تواند موفقيت‌هاي خود به عنوان بازيگر را تکرار کند يا نه. نگار جواهريان به عنوان بازيگر نقش اول زن و طناز طباطبايي و مهرداد صديقيان به عنوان يازيگران مکمل اين فيلم شانس زيادي دارند تا نامشان در بخش نامزدهاي بهترين بازيگر جشنواره امسال اعلام شود. اما پرويز شهبازي که در سالهاي گذشته با فيلم‌هايش سيمرغ بهتربن فيلم اول، کارگرداني، فيلمنامه و جايزه ويژه هيات داوران را دريافت کرده، اميد زيادي به کسب پنجمين سيمرغ‌اش از جشنواره امسال دارد. همچنين از فيلمبرداري پيمان شادمانفر و تدوين شهبازي هم نبايد غافل شد.

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدير فيلمبرداري: پيمان شادمانفر
چهره پرداز: عباس عباسي
طراح صحنه: اميرحسين قدسي
طراح لباس: سارا سميعي
صدابردار: منصور شهبازي
عکاس: محمد بدرلو
مشاور رسانه اي: آريان اميرخان


لیست فیلم‌های جشنواره فجر

«قسم» / سودای سیمرغ
نويسنده و کارگردان: محسن تنابنده
تهيه کنندگان: جليل شعباني ، الهام غفوري

چهار سال پس از ساخت کمدي «گينس»، محسن تنابنده پاييز امسال دومين فيلم سينمايي خود را جلوي دوربين برد. در اين فيلم مهناز افشار سعيد آقاخاني، حسن پورشيرازي و چند چهره جديد ايفاي نقش مي کنند. فيلمبرداري اين فيلم در شهر گرگان و شاهرود انجام شد.

نکات جذاب
با توجه به اطلاعات مختصري که از «قسم» منتشر شده مي توان گفت که دومين فيلم محسن تنابنده برخلاف «گينس» و «پايتخت» يک درام تلخ است و ساخت چنين فيلمي توسط تنابنده يکي از نکاتي است که مي تواند تماشاي فيلم «قسم» را براي مخاطبان جذاب کند. بازي مهناز افشار در اين فيلم که از جمله بازيگران زن پرکار در جشنواره فجر به حساب مي آيد ديگر نکته جذاب اين فيلم است و شنيده مي شود افشار نقشي متفاوت و سخت را در فيلم بازي کرده است.

نکات حاشيه‌اي
مهم ترين نکته حاشيه اي فيلم «قسم» به سرمايه گذار آن باز مي گردد. پس از اعلام بازيگران اين فيلم خبري درسانه ها منتشر شد که از سرمايه گذاري سازمان اوج در فيلم محسن تنابنده خبر مي داد. مديران سازمان اوج در واکنش به اين خبر تصميم گرفتند سکوت کنند و سرمايه گذاري در «قسم» را نه تاييد کردند و نه تکذيب. البته در اين ميان رسانه هاي اصولگرا هم بيکار ننشستند و از سازمان «اوج» به دليل سرمايه گذاري در فيلم «قسم» که مهناز افشار نقش اصلي آن را ايفا مي کند، انتقاد کردند. حال بايد منتظر اکران «قسم» در جشنواره فجر ماند و ديد چه نامي در تيتراژ اين فيلم به عنوان سرمايه گذار ذکر خواهد شد.

شانس جايزه
با توجه راه يابي «قسم» به بخش سوداي سيمرغ، اين فيلم براي کسب جايزه از جمله سيمرغ هاي بازيگري، کارگرداني، تا ساير بخش هاي فني شانس دارد، اما پيش بيني مي شود که مهناز افشار براي بازي در اين فيلم از مدعيان اصلي کسب سيمرغ بلورين بهترين بازيگري باشد.

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدير توليد: حسن مصطفوي
مدير فيلمبرداري: تورج اصلاني
تدوين: خشايار موحديان
موسيقي: يحيي سپهري شکيب
مديرصدابرداري:مهدي ابراهيم زاده
صداگذار: حسين ابوالصدق
عکاس: صبا سياه پوش


لیست فیلم‌های جشنواره فجر


«قصر شيرين» / سودای سیمرغ
کارگردان: رضا ميرکريمي
نويسندگان: محسن قرايي، محمد داودي

رضا ميرکريمي که چند سالي است به عنوان دبير جشنواره جهاني مشغول فعاليت هاي جشنواره اي و صنفي است، پس از گذشت سه سال از ساخت «دختر»، فيلم «قصر شيرين» را جلوي دوربين برد. در فيلم جديد ميرکريمي حامد بهداد نقش اصلي را بازي مي کند.

نکات جذاب
درباره «قصر شيرين» اطلاعات زيادي منتشر نشده اما پيش بيني مي شود با توجه به موفقيت فيلم هاي قبلي ميرکريمي در جشنواره فجر و ساير جشنواره ها، «قصر شيرين» هم بتواند مورد توجه داوران جشنواره سي و هفتم قرار گيرد. از سوي ديگر بازي حامد بهداد در اين فيلم مي تواند از نکات جذاب فيلم ميرکريمي باشد؛ بهداد دو سال پيش با «سد معبر» به جشنواره فجر آمد که بازي اش مورد توجه بسياري از منتقدان قرار گرفت.

نکات حاشيه‌اي
حضور فيلم دبير جشنواره جهاني در جشنواره ملي فجر يکي از نکات حاشيه اي اين کارگردان در جشنواره امسال به حساب مي آيد اما از سوي ديگر تهيه کنندگي ميرکريمي در «ما همه با هم هستيم» حواشي را براي اين کارگردان به وجود آورده است. او پس از تهيه کنندگي فيلم کمال تبريزي که شائبه هايي درباره آن وجود دارد، کارگرداني «قصر شيرين» را بر عهده گرفت.

شانس جايزه
در جشنواره فجرهايي که فيلم هاي ميرکريمي در آن حضور دارد، اين کارگردان شانس بالايي براي دريافت سيمرغ داشته است. از سوي ديگر داوران جشنواره فجر شايد يک سيمرغ بازيگري به حامد بهداد براي بازي در «سد معبر» بدهکار باشند؛ چون بهداد در آن فيلم جوايز بسياري جز سيمرغ را دريافت کرد و امسال هم ممکن است با بازي غافلگير کننده اش در «قصر شيرين» دومين سيمرغ بلورين اش را به خانه ببرد.

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدير فيلمبرداري: مرتضي هدايي
مدير صدابرداري: سعيد بجنوردي
طراح صحنه و لباس: آتوسا قلمفرسايي
چهره پرداز: محمود دهقاني
عکاس: حافظ احمدي
مشاور رسانه اي: مريم قرباني نيا


لیست فیلم‌های جشنواره فجر


«ماجراي نيمروز : رد خون» / سودای سیمرغ
کارگردان: محمدحسين مهدويان
نويسندگان: حسين تراب نژاد ، ابراهيم اميني
تهيه کننده: سيد محمود رضوي

تابستان سال گذشته سيد محمود رضوي که سابقه تهيه «سيانور» و «ماجراي نيمروز» را داشت، از ساخت سومين فيلمش با موضوع منافقين خبر داد. اما او سال گذشته تهيه کنندگي «لاتاري» را بر عهده گرفت تا اين که بهار امسال خبر صدور پروانه ساخت قسمت دوم «ماجراي نيمروز» صادر و سپس از نام جديد آن رونمايي شد: «ماجراي نيمروز: رد خون»

همچون قسمت اول هادي حجازي فر، جواد عزتي، مهدي زمين پرداز و حسين مهري در «ماجراي نيمروز: رد خون» بازي مي کنند در کنار آنها بهنوش طباطبايي، محسن کيايي و هستي مهدوي به عنوان بازيگر به اين فيلم اضافه شدند.

نکات جذاب
حتي کساني که نگرش سياسي فيلم را قبول نداشتند هم به تمجيد از کارگرداني اين فيلم پرداختند و توانايي مهدويان در ساخت فيلم هاي تاريخي سياسي باعث شده که بسياري از مخاطبان منتظر اکران اين فيلم در جشنواره باشند. از سوي ديگر حضور بازيگران جديدي که در «رد خون» بازي مي کنند کنجکاوي بسياري از مخاطبان را برانگيخته است.

نکات حاشيه‌اي
وقتي قرار باشد فيلمي درباره اقدامات گروه مجاهدين خلق در دهه ?? ساخته شود، خواه ناخواه حواشي زيادي براي آن به وجود مي آيد. اما برخلاف قسمت اول، پروانه ساخت «رد خون» راحت تر صادر و تصاويري که از پشت صحنه فيلم مهدويان منتشر شد حاکي از آن بود که فيلم جديد اين کارگردان يک پروژه بيگ پروداکشن است. در ابتدا برخي رسانه ها اعلام کردند که الناز شاکردوست به عنوان يکي از بازيگران فيلم انتخاب شده اما به دليل مصدوميتي که برايش به وجود آمده نتوانست در دومين قسمت از «ماجراي نيمروز» ايفاي نقش کند.

شانس جايزه

با توجه به موفقيت «ماجراي نيمروز» در جشنواره سي و پنجم پيش بيني مي شود که امسال «رد خون» در بسياري از رشته ها کانديد دريافت سيمرغ بلورين شود. فيلم مهدويان دو سال پيش سيمرغ بلورين بهترين فيلم و بهترين فيلم از نگاه تماشاگران را دريافت کرد و سه بازيگر آن نيز نامزد دريافت سيمرغ بازيگري شدند و به همين دليل از بازيگر تا کارگردان و تهيه کننده «رد خون» اميد بسياري به کسب سيمرغ از جشنواره سي و هفتم دارند.

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدير فيلمبرداري: هادي بهروز
تدوين: محمد نجاريان
طراح صحنه و لباس : محمدرضا شجاعي
طراح‌ چهره پردازي: شهرام خلج
عکاس: مجيد طالبي


لیست فیلم‌های جشنواره فجر

«متري شش و نيم» / سودای سیمرغ
نويسنده و کارگردان: سعيد روستايي
تهيه کننده: سيد جمال ساداتيان

اکران دومين ساخته کارگردان «ابد و يک روز» مي تواند جشنواره سي و هفتم را گرم تر کند. «متري شيش و نيم» امسال با بازي پيمان معادي، پري ناز ايزديار، فرهاد اصلاني و نويد محمدزاده در جشنواره اکران مي شود و سعيد روستايي که راه سختي براي دريافت پروانه ساخت اين فيلم داشت بايد با دومين ساخته اش در جشنواره امسال با سايرين رقابت خواهد کرد.

نکات جذاب
حضور بازيگران اصلي «ابد و يک روز» در فيلم جديد کارگردان اش؛ همين چند کلمه باعث شده که بسياري از علاقمندان به سينما با اشتياق منتظر تماشاي اين فيلم باشد و پيش بيني مي شود يکي از روزهاي شلوغ جشنواره در زمان اکران اين فيلم باشد.

نکات حاشيه‌اي
پس از موفقيت «ابد و يک روز» در سال ?? بسياري منتظر تماشاي فيلم دوم اين کارگردان هستند و اين موضوع مي تواند کار را براي روستايي سخت تر کند؛ چون انتظارات از اين کارگردان بالاست و او مي خواهد در اين جشنواره ثابت کند فيلمش اولش تنها يک اتفاق نبوده است.

شانس جايزه
ديگر وقتي نام پيمان معادي، نويد محمدزاده و پري ناز ايزديار به عنوان بازيگر يک فيلم مطرح باشد مي توان تا حدودي نام سه کانديد بازيگري جشنواره امسال را حدس زد. اين بازيگران در جشنواره ?? دو سيمرغ دريافت کردند در حالي که معادي هم آن سال مي توانست اين جايزه را با خود به خانه ببرد. بازيگر بين المللي سينماي ايران امسال شانس بسياري براي دريافت سيمرغ بازيگري از جشنواره فجر دارد. روستايي هم که سابقه دريافت دو سيمرغ کارگرداني و يک سيمرغ فيلمنامه را دارد رقيب سرسختي براي ساير کارگردان ها محسوب مي شود و بايد ديد او باز هم مي تواند فاتح يک دوره ديگر از جشنواره فيلم فجر شود يا خير. البته از فيلمبرداري، طراحي صحنه، گريم و موسيقي فيلم هم نبايد غافل شد.

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدير فيلمبرداري: هومن بهمنش
طراح صحنه: محسن نصراللهي
طراح لباس: غزاله معتمد
طراح چهره پردازي: ايمان اميدواري
تدوين: بهرام دهقاني
صدابرداري: ايرج شهزادي
آهنگساز: پيمان يزدانيان
عکاس: اميرحسين شجاعي


لیست فیلم‌های جشنواره فجر

«مردي بدون سايه» / سودای سیمرغ
نويسنده و کارگردان: عليرضا رئيسيان
تهيه کننده: عليرضا رئيسيان

چهار سال پس از ساخت «دوران عاشقي» که از سي و سومين جشنواره فيلم فجر سيمرغ بلورين فيلمنامه و فيلمبرداري را دريافت کرد، عليرضا رئيسيان تابستان امسال سومين فيلم از سه گانه اش (بعد از چهل سالگي و دوران عاشقي) «مردي بدون سايه» را جلوي دوربين برد. ليلا حاتمي ، علي مصفا ، فرهاد اصلاني، امير آقايي ، گوهر خير انديش ، نادر فلاح ، به‌آفريد غفاريان ، سيامک اطلسي، نسيم ادبي، سيمون سيمونيان، پانته‌آ سيروس، آزاده اسماعيل خاني، شهرام جمشيدي، احسان شيخي، عاطفه للهي، حميدرضا حيات، مينا ارشدي، محمدرضا خواجوي و فرانک کوشافر در اين فيلم ايفاي نقش مي کنند.

نکات جذاب
ترکيب بازيگران «مردي بدون سايه» به تنهايي مي تواند مخاطبان بسياري را براي تماشاي اين فيلم به سينماها بکشاند. «مردي بدون سايه» چهارمين همکاري ليلا حاتمي و رئيسيان به حساب مي آيد. اين دو پيش تر در «ايستگاه متروک»، «چهل سالگي» و «دوران عاشقي» با يکديگر همکاري کرده بودند.

نکات حاشيه اي
حضور پر تعداد بازيگران شناخته شده ايراني در کشور اسپانيا يکي از نکات حاشيه اي «مردي بدون سايه» بود که رسانه ها تابستان امسال به آن پرداختند. اما قبل از آغاز فيلمبرداري اين فيلم هم يک خبر کوتاه حاشيه هايي را براي «مردي بدون سايه» به وجود آورد. تابستان امسال يکي از رسانه هاي سينمايي خبر ساخت فيلم جديد رئيسيان را منتشر کرد اما اين کارگردان خيلي زود و در مصاحبه اي اين خبر را تکذيب کرد. ولي در اتفاقي جالب تنها چند روز پس از تکذيبيه رئيسيان، روابط عمومي «مردي بدون سايه» خبر آغاز فيلمبرداري اين فيلم را بطور رسمي منتشر کرد.

شانس جايزه
ليلا حاتمي، امير آقايي و فرهاد اصلاني براي دريافت سيمرغ بازيگري از جشنواره امسال شانس دارند و عليرضا رئيسيان که ساخته هايش در اداوار جشنواره فجر مورد توجه داوران قرار گرفته، از جمله کارگرداناني است که مي تواند در جشنواره امسال به کسب سيمرغ اميدوار باشد.

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدير فيلمبرداري: مسعود سلامي
تدوين: هايده صفي ياري
طراح صحنه و لباس : کامياب امين عشايري
طراح چهره پردازي: ايمان اميدواري
مدير صدابرداري: امير نوبخت
مشاور رسانه اي: اميد عشيري

لیست فیلم‌های جشنواره فجر

«مسخره باز» / نگاه نو
نويسنده و کارگردان: همايون غني زاده
تهيه کننده: علي مصفا

کارگردان تئاترهاي موفق «کاليگولا»، «ملکه زيبايي لي نين»، «در انتظار گودو» و «مي سي سي پي نشسته مي ميرد» امسال اولين فيلم سينمايي خود را جلوي دوربين برد. غني زاده سه سال پيش با «اژدها وارد مي شود» ماني حقيقي به عنوان بازيگر به جشنواره فجر آمد و در جشن انجمن منتقدان براي بازي در آن نامزد دريافت جايزه بهترين بازيگر نقش مکمل مرد شد.

نکات جذاب
پس از پايان فصل اول سريال «شهرزاد»، علي نصيريان بازي در هيچ فيلم سينمايي قبول نکرد و «مسخره باز» اولين فيلمي است که بازيگر نقش «بزرگ آقا» در آن ايفاي نقش مي کند. البته نصيريان دو سال پيش هم در «امپراطور جهنم» جلوي دوربين رفت اما همچنان بسياري منتظر هنر نمايي اين بازيگر پرافتخار در فيلم غني زاده هستند. از سوي ديگر هديه تهراني هم امسال دو فيلم در جشنواره دارد که «مسخره باز» يکي از آنها است.

نکات حاشيه‌اي
چندي پيش علي نصيريان در يک مصاحبه تلويزيوني به تمجيد از «مسخره باز» غني زاده پرداخت و باعث شد بسياري از خبرنگاران منتظر اکران اين فيلم در جشنواره فجر باشند. حضور پر تعداد بازيگران شناخته شده از جمله صابر ابر، رضا کيانيان و بابک حميديان در کنار نصيريان و تهراني به جذابيت اين فيلم اضافه کرده است.

شانس جايزه
شنيده مي شود که بازي علي نصيريان در اين فيلم آنقدر درست از آب درآمده که برخي از منتقدان از حالا او را نامزد دريافت سيمرغ بلورين بازيگري نقش مکمل مرد اعلام کردند. از سوي ديگر بسياري از مخاطبان منتظر تماشاي يک نقش متفاوت از هديه تهراني هستند و ممکن است او نيز براي بازي در «مسخره باز» نامزد دريافت سيمرغ بازيگري شود. از سوي ديگر همايون غني زاده هم احتمال دارد با اولين فيلمش موفقيت چند سال قبل سعيد روستايي با «ابد و يک روز» تکرار کند، اما براي رسيدن به سيمرغ بايد با کارگردانان سرشناسي رقابت کند. ضمن اينکه از طراحي صحنه فيلم هم نبايد غافل شد.

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدير فيلمبرداري: علي قاضي
تدوين: هايده صفي ياري
مدير صدابرداري: محمود کاشاني
طراح صحنه : سهيل دانش
طراح لباس: الهام معين
طراح‌ چهره پردازي: ايمان اميدواري
عکاس: مسعود اشتري


لیست فیلم‌های جشنواره فجر

«معکوس» / نگاه نو
نويسنده و کارگردان: پولاد کيميايي
تهيه کننده: مسعود کيميايي

پولاد کيميايي فرزند کارگردان معتبر سينماي ايران، اواخر پاييز سال گذشته اولين فيلم سينمايي اش را جلوي دوربين برد. در اين فيلم بابک حميديان، عليرضا کمالي، اکبر زنجانپور، شهرام حقيقت دوست و ليلا زارع ايفاي نقش مي کنند.

نکات جذاب
شايد تماشاي اولين تجربه کارگرداني فرزند مسعود کيميايي براي بسياري از طرفداران اين کارگردان معتبر جذابيت زيادي داشته باشد. البته پولاد کيميايي براي اولين فيلمش که به گفته خود در ژانر اکشن است از بازيگران شناخته شده اي استفاده کرده که مي توان به بابک حميديان و ليلا زارع اشاره کرد که هر کدام سيمرغ بلورين بازيگري را از جشنواره فجر دريافت کرده است. همچنين در اين فيلم پولاد کيميايي قطعه «دعوتم کن» با ترانه اي از مسعود کيميايي را خواهد خواند.

نکات حاشيه اي
پولاد کيميايي در ابتدا قرار بود «معکوس» را سال 94 بسازد و حتي بخش هايي از آن را هم همان سال جلوي دوربين برد، اما به ناگهان در مصاحبه اي اعلام کرد که سرمايه گذار اين فيلم نا پديد شده و به همين دليل فيلمبرداري آن متوقف شد تا اينکه سال گذشته با تغيير برخي از بازيگران آن توليد آن از اول آغاز شد.

شانس جايزه
از آنجايي که «معکوس» در بخش «نگاه نو» جشنواره فجر به نمايش در خواهد آمد اين فيلم براي دست يابي به سه سيمرغ بهترين کارگرداني، بهترين فيلمنامه و بهترين فيلم رقابت خواهد کرد.

در خلاصه داستان فيلم آمده:
«معکوس» قصه پسري به نام سالار است که به همراه دوستش تعميرگاهي سيّار دارد و ماشين‌هاي قديمي را تعمير مي‌کند. او با بحران هويتي روبروست و سوال‌هاي زيادي در ذهنش دارد تا اينکه پس از سال‌ها پدرش پيدا مي‌شود. پدر، پسر را به آدرسي فرا مي‌خواند.

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدير فيلمبرداري: تورج منصوري
طراح صحنه و لباس : بابک کريمي طاري
طراح چهره پردازي: محمد قومي
صدابردار: پرويز آبنار
عکاس: علي نيک رفتار


لیست فیلم‌های جشنواره فجر

«ناگهان درخت» / سودای سیمرغ
نويسنده و کارگردان: صفي يزدانيان
تهيه کننده: پيمان معادي

صفي يزدانيان کارگردان فيلم تحسين شده «در دنياي تو ساعت چند است؟» ارديبهشت ماه امسال دومين ساخته سينمايي خود را جلوي دوربين برد. در اين فيلم پيمان معادي، مهناز افشار، شقايق دهقان، مهراب قاسم خاني، سيامک صفري، زهره عباسي و پانته آ پناهي ها بازي مي کنند.

نکات جذاب
قرار گرفتن نام مهناز افشار در کنار پيمان معادي به عنوان بازيگران اصلي «ناگهان درخت» مي تواند مخاطبان بسياري را به سالن هاي سينما بکشاند. از سوي ديگر تجربه موفق اولين فيلم يزدانيان باعث شده که توقع ها از دومين ساخته او بالا برود.

نکات حاشيه‌اي
«ناگهان درخت» پس از «بمب؛ يک عاشقانه» اولين فيلمي است که پيمان معادي بازيگر بين المللي سينماي ايران تهيه کنندگي آن را برعهده گرفت. اما شايد نکته اصلي حاشيه اي اين فيلم به بازيگر زن آن يعني مهناز افشار باز گردد. مهناز افشار براي بازي در «ناگهان درخت» از بازي در «ما همه با هم هستيم» انصراف داد و ليلا حاتمي به جاي او در فيلم کمال تبريزي جلوي دوربين رفت.

شانس جايزه
پيمان معادي که «بمب؛ يک عاشقانه» اش در جشنواره سال گذشته مورد توجه داوران قرار گرفت، احتمالا مي تواند با «ناگهان درخت» نامزد دريافت سيمرغ بلورين بهترين فيلم و بهترين بازيگر مرد شود. از سوي ديگر هم مهناز افشار امسال با سه فيلم در جشنواره حضور دارد و نامزد شدن در بخش بهترين بازيگر زن هم خيلي دور از انتظار نيست. صفي يزدانيان هم که تجربه قبلي اش مورد توجه منتقدان قرار گرفت، ممکن است نامش در ليست نامزدان بهترين کارگردانان جشنواره امسال آورده شود.

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مدير فيلمبرداري: همايون پايور
تدوين: هايده صفي ياري
مدير صدابرداري: ايرج شهزادي
طراح صحنه و لباس: ايرج رامين فر
موسيقي: کريستف رضاعي
عکاس: علي نيک رفتار
مجري طرح: مهدي معزي

لیست فیلم‌های جشنواره فجر

 

«یلدا» / نگاه نو
نویسنده و کارگردان: مسعود بخشی
تهیه کننده: ژاک بیدو، ماریان دومولن، علی مصفا، با مشارکت «بن‌گاه» ( مسعود و محمود بخشی) و حمایت ایرج تقی‌پور.

یلدا اولین فیلم سینمایی مسعود بخشی است که با بازی صدف عسگری، بهناز جعفری، فرشته صدر عرفایی، بابک کریمی، آرمان درویش، فروغ قجابگلی، فرشته حسینی، زکیه بهبهانی، رامونا شاه، فقیهه سلطانی، بهرام افشار ساخته شده است.

نکات جذاب
این فیلم سینمایی با موضوعی اجتماعی داستانی درباره یک قتل دارد. در داستان این فیلم ایرانی به چالش‌های قاتل و خانواده مقتول در خلال یک برنامه تلویزیونی پرداخته می‌شود. با توجه به آن چه خواندید، انتظار می‌رود تا داستان فیلم سینمایی «یلدا» درگیر چالش‌های خاصی باشد.

نکات حاشیه‌‌ای
مسعود بخشی در سال 1391 فیلمی به اسم یک خانواده محترم ساخت که با حواشی بسیاری همراه شد اما گویا آن فیلم هم پروانه ساخت سینمایی نداشته به همین دلیل فیلم یلدا را به عنوان اولین فیلم سینمایی بخشی قلمداد کردند و در بخش نگاه نو جشنواره حضور دارد.

 

ساير عوامل فيلم عبارتند از:
مجری طرح: کامبیز صفاری
جانشین مجری طرح: کتایون ارسنجانی
مدیر فیلمبرداری: یولیان آتاناسف
مدیر هنری: محمود بخشی
طراح صحنه: لیلا تقدیری،
طراح لباس: رعنا امینی،
تدوین ‌گر: ژاک کومتس،
صدابردار: دانا فرزانه‌پور


لیست فیلم‌های جشنواره فجر

منابع: فیلم نیوز، سلام سینما، ایسنا، مهر، ایلنا

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
مینا
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۱۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۰
0
11
ممنون جالب بود
واکنش جالب رضا رشیدپور به راهپیمایی موتوری علیه رفع فیلترینگ واتس‌اپ و گوگل وزیر خارجه ایتالیا: پرونده خبرنگار ایتالیایی بازداشت شده در ایران «پیچیده» است/ دلیل رسمی بازداشت «سیسیلیا سالا» هنوز مشخص نیست ورود عجیب یک خودرو به جواهرفروشی برای سرقت (فیلم) سرمربی استقلال به همراه خانواده‌اش در چالوس (+عکس) سنجاقک پا سفید در ژیتومیر اوکراین (فیلم) واکنش جالب رنگ‌ جادویی ترموکرومیک روی خودرو (فیلم) قدرت عجیب این مرد جوان(فیلم) جدال لفظی رونالدو و لیگ ۱ فرانسه؛ از ادعای برتری تا طعنه با تصویر مسی عکس جالب: تکامل شخصیت GTA از پی اس1 تا پی اس5 روشن کردن جالب خودرو مسابقه‌ای ناپیر ال48(فیلم) لحظه سرنگونی هلی کوپتر ارتش پاکستان با شلیک دوش پرتاب طالبان (فیلم) پرنده کمیاب در کاخ پکن (فیلم) گربه‌هایی که عاشق گرما هستند! (فیلم) بازگشایی تاریخی ورزشگاه آزادی؛ مسابقه خیریه ستارگان ۹۸ و پیشکسوتان سرخابی گردان مقاومت جنین: سلاحمان را تحویل نخواهیم داد