۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۶۵۴۴۳۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۹ - ۲۸-۱۱-۱۳۹۷
کد ۶۵۴۴۳۰
انتشار: ۱۴:۴۹ - ۲۸-۱۱-۱۳۹۷

نماینده مجلس: 80 درصد ظرفیت بنادر اصلی ایران بدون استفاده مانده است

کشور امارات متحده عربی از محل سوخت رسانی به کشتی ها در خلیج فارس سالیانه بیش از 20 میلیارد دلار درآمد دارد که این درآمد ده‌ها برابر بودجه عمرانی ایران است.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: 56 درصد سواحل خلیج فارس به ایران تعلق دارد اما از آن به خوبی استفاده نشده است؛ تنها از 20 درصد ظرفیت 11 بندر اصلی تجاری کشور بهره گرفته ایم و 80 درصد ظرفیت این بنادر بدون استفاده مانده است.

به گزارش ایرنا، محمدرضا رضایی کوچی روز یکشنبه در بیست و ششمین همایش هماهنگی ارگان‌های دریایی کشور افزود: کشور امارات متحده عربی از محل سوخت رسانی به کشتی ها در خلیج فارس سالیانه بیش از 20 میلیارد دلار درآمد دارد که این درآمد ده‌ها برابر بودجه عمرانی ایران است.

نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: طبق سند چشم انداز سال 1404 ایران باید در همه بخش‌های اقتصادی به رتبه نخست منطقه تبدیل شود در حالی که هم اکنون برای دست یافتن به این هدف فاصله بسیار زیادی داریم.

رضایی با بیان اینکه برای دستیابی به این چشم انداز باید به رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت خود بیش از پیش توجه کنیم، اظهار داشت: ایران در شمال و جنوب به دریا متصل است و باید از این موقعیت ممتاز و بازار 400 میلیون نفری منطقه به نفع خود استفاده کنیم.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ایران از ظرفیت‌های خدادادی و انحصاری زیادی برخوردار است و سالیانه 40 هزار شناور از تنگه هرمز که در کنترل ایران است عبور می‌کنند.

وی گفت: در حالی که 60 درصد عملیات تخلیه و بارگیری کانتینری و فله ای در منطقه در بندر جبل علی امارات انجام می‌شود اما سهم بندر شهید رجایی هم اکنون حدود 6 درصد است.

**80 درصد ظرفیت بنادر جنوبی بدون استفاده است
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان‌ اینکه با وجود 5800 کیلومتر نوار ساحلی متاسفانه نتوانستیم از این موقعیت ممتاز به خوبی استفاده کنیم، تاکید کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد تاکنون از 2 درصد سواحل ایران استفاده شده و 98درصد سواحل رها شده است.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بیان کرد: هر چند که عده‌ای می‌گویند تحریم‌ها مانع بزرگی برای توسعه کشور است و آمریکایی ها در این مسله دخالت دارند اما با ارزیابی عملکرد خود مشخص می شود بخشی از این عقب ماندگی ها در حوزه دریا و بندر به ضعف مدیریتی مربوط است.

رضایی افزود: یکی از مشکلات اصلی ما در حوزه دریا و بندر وجود بیش از 100 دستگاه دولتی و غیردولتی در این حوزه است در حالی که ما می توانیم با ایجاد یک سازمان قدرتمند و کلان دریایی، همه ارگان‌های دریایی کشور را به عنوان زیرمجموعه این سازمان و یا نهاد فعال کنیم تا شاهد توسعه پایدار در کشور باشیم و مجلس و کمیسیون عمران مجلس نیز آمادگی دارند در این زمینه قوانین و مقررات لازم را مصوب کنند.

**تخلیه و بارگیری 240 میلیون تن بار در بنادر ایران
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی نیز در این همایش گفت: با وجود فشارها و تهدیدهای دشمنان از ابتدای امسال تاکنون 240 میلیون تن بار در بنادر کشور تخلیه و بارگیری شده است.

محمد راستاد اظهار داشت: سه ماه پس از اعمال تحریم های جدید آمریکا علیه ایران آنها با انتشار بیانیه‌ای دروغ اعلام کردند که ناوگان ایران از استانداردهای لازم برای عبور و مرور در دریاهای جهان برخوردار نیست در حالی که ما با پاسخ کوبنده در سازمان بین المللی دریانوردی (ایمو) نشان دادیم که کشتی های ایران با رعایت استانداردهای لازم همچنان در آبهای بین المللی جهان در حال تردد هستند.

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: امروز فرصت طلایی برای استفاده از توانمندی‌های داخلی در عرصه دریایی و بندری در کشور فراهم شده به طوری که در دهه فجر امسال نیز قرارداد ساخت چهار فروند شناور مورد نیاز توسط وزارت راه و شهرسازی و وزارت دفاع در سازمان صنایع دریایی کشور به امضا رسید.

وی با بیان اینکه سازمان بنادر و دریانوردی برای تامین نیازهای بندری به توانمندی های داخلی توجه دارد، گفت: امروزه ناوگان تجاری ایران در اقصی نقاط جهان تردد می‌کنند و امروز شاهد بهره‌برداری از 12 دستگاه جرثقیل کشتی به ساحل در ترمینال شماره 2 بندر شهید رجایی با حضور وزیر راه و شهرسازی خواهیم بود و توسعه فاز 3 بندر شهید

رجایی نیز با قدرت بیشتری با استفاده از توانمندی های داخلی ادامه خواهد داشت.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی یادآور شد: هم اکنون بیش از 30 هزار نفر در بنادر تجاری کشور اشتغال مستقیم دارند و بیش از 100 هزار دریانورد نیز در کشورمان دارای گواهینامه شایستگی هستند و درصددیم برای توسعه پایدار در این بخش از توانمندی‌های داخلی و قابلیت های موجود کشور به خوبی استفاده کنیم.

راستاد ادامه داد: با توجه به دستورالعمل سازمان بین المللی دریانوردی برای حفظ محیط زیست دریایی، تا سال 2020 کاهش سولفور سوخت کشتی‌ها در دنیا عملی خواهد شد بنابراین باید تولید این سوخت در کشور طبق استانداردها مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، بیست و پنجمین همایش هماهنگی ارگان‌های دریایی کشور در 24 بهمن 97 با حضور 50 ارگان دریایی دولتی و غیر دولتی برگزار شد و بیست و ششمین همایش هماهنگی ارگان‌های دریایی کشور نیز امروز (28 بهمن)با هدف هم اندیشی و همفکری برای رفع موانع و مشکلات موجود در تهران در حال برگزاری است.

برچسب ها: مجلس ، بنادر ، تجارت
ارسال به دوستان
مصاحبه امشب پزشکیان با رسانۀ آمریکایی/ در آستانۀ توافق 20 ساله با مسکو و بازگشت ترامپ/ زمان، مهم‌تر از محتوا؟ کی راضی است؟/ روزنامه هم‌میهن: تندروها به خواست مردم پایبند نیستند/ از شعار تا اتلاف منابع جنگ از سر گرفته می‌شود؟! پیش‌بینی دلار ۹۰ هزار تومانی با تورم ۴۰ درصدی/ کارشناس: به جای سرکوب قیمت، نرخ تورم را کاهش دهید شبکه سی بی اس آمریکا: توافق حماس و تل آویو بر سر پیش نویس آتش بس در غزه لغو امتحانات مدارس اردبیل تا پنجشنبه عراقچی: مذاکره با آمریکا تنها در صورت بازگشت به برجام سعید احمد عباسی در جمع ۱۰ بازیکن برتر فوتسال جهان در سال ۲۰۲۴ تعطیلی مدارس اراک و برخی روستاها به دلیل آلودگی هوا رحیم چمران، پسر شهید چمران، در لباس آتش‌نشانی در کالیفرنیا (عکس) ادعای عجیب نماینده عضو جبهه پایداری: پذیرش FATF یعنی دادن اطلاعات مالی مردم ایران به آمریکا و انگلیس! اندونزی حداقل سن استفاده از شبکه‌های اجتماعی را تعیین می‌کند امتحانات مدارس کرمانشاه در روز چهارشنبه لغو شد حمله پهپادی و موشکی یمن به تل‌آویو و ایلات تخلفات جدی در یک داروخانه کنگاور؛ پلمب با دستور دادستان