۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۵۶۰۰۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۰ - ۰۸-۱۲-۱۳۹۷
کد ۶۵۶۰۰۰
انتشار: ۱۳:۰۰ - ۰۸-۱۲-۱۳۹۷

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی: فقط 10 درصد رساله‌ها ارزش علمی دارد

شرط قبول یک رساله باید این باشد که این رساله حاوی مطالب نو باشد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه حقوق مالکیت معنوی باید با شدت بیشتری رعایت شود، گفت: دستاوردهای فعالیت‌های مغزی به مثابه مال تلقی می‌شود و مالکیت معنوی منشأ وجود شناسی دارد. این در حالیست که می‌توان تخمین زد تنها ۱۰ درصد رساله‌ها دارای ارزش علمی و حرف نو است.

به گزارش ایسنا، آیت الله رشاد، در نخستین همایش ملی "آسیب شناسی پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در حوزه علوم انسانی – اسلامی" که امروز در سالن همایش‌های کتابخانه ملی ایران برگزار شد، معضل رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها را ضعف علمی و نیز آسیبی حقوقی دانست و گفت: شرط قبول یک رساله باید این باشد که این رساله حاوی مطالب نو باشد؛ اگر سالانه ۵۰۰ هزار رساله تولید می‌شود همین تعداد نکته نو باید به صورت سالانه در کشور وجود داشته باشد.

وی تصریح کرد: متأسفانه این موضوع محقق نشده و تخمینا می‌توان گفت: تنها ۱۰ درصد رساله‌ها ارزش علمی دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به موضوع عدم رعایت مالکیت فکری و کپی برداری مطالب و چاپ آنها به صورت خطی ادامه داد: یکی از اشکالات سوری اساتید داور این است که نوآوری محقق در تحقیق چیست؟ و در موارد بسیاری نیز به نوآوری خاصی برخورد نمی‌کنیم.

رشاد تاکید کرد: بعضی تردید دارند که مالکیت فکری حق هست یا نیست؟ این در حالیست که دستاوردهای فعالیت‌های مغزی مال تلقی می‌شود و باید با آن به شکلی مالی برخورد شود.

وی در همین زمینه افزود: مالکیت دارای انواع حقیقی، اعتباری و معنوی است. این در حالیست که حقوق مالکیت معنوی از مادی شدیدتر است. چرا که سبقه وجود شناسی دارد و به نحوی برون داد وجودی فرد است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان گفت: اگر دیگری دستاوردهای فکری یک نفر را به نام خویش ثبت کند با توجه به آنکه بعداً بر اساس این دستاوردهای حقوق و امتیازات دریافت می‌کند دچار اشکال است و امیدوار هستیم با توجه به اقدامات وزارت علوم در این راستا حقوق مالکیت فکری رعایت شود و تجربه تلخ برخی کپی برداری‌ها در حوزه‌های علمیه تکرار نشود.

ارسال به دوستان