۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۵۸۵۰۵
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۵ - ۲۴-۱۲-۱۳۹۷
کد ۶۵۸۵۰۵
انتشار: ۱۰:۲۵ - ۲۴-۱۲-۱۳۹۷

کره شمالی: احتمال لغو مذاکرات و از سرگیری آزمایش‌های موشکی

یکی از مقامات ارشد کره شمالی اظهار کرد، پیونگ‌یانگ در حال بررسی توقف مذاکرات هسته‌ای با آمریکا است و رهبر کره شمالی ممکن است درباره تعطیلی کنونی آزمایش‌های موشکی تجدید نظر کند.

به گزارش ایسنا، پس از شکست مذاکرات هسته‌ای کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی و دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، خبرگزاری تاس امروز، جمعه گزارش کرد، نماینده ارشد کره شمالی در زمینه هسته‌ای گفت، رهبری کره شمالی در حال بررسی توقف مذاکرات خلع سلاح هسته‌ای است.

این خبرگزاری امروز، جمعه به نقل از چوئه سون هوی، معاون وزیر خارجه کره شمالی نوشت: ما به هیچ عنوان قصدی برای برآورده کردن خواسته‌های آمریکا که در نشست هانوی مطرح شد، نداریم و تمایلی هم به شرکت در مذاکراتی این‌چنینی نداریم.

این مقام کره شمالی در نشستی خبری ادامه داد، قرار است کیم به زودی اعلامیه رسمی‌ای را درباره موضعش در خصوص مذاکرات با آمریکا و دیگر اقدامات کره شمالی صادر کند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، چوئه همچنین اظهار کرد، واشنگتن در نشست هانوی فرصتی طلایی را از دست داد. وی همچنین هشدار داد، کیم ممکن است درباره توقف موقت پرتاب موشک‌های هسته‌ای تجدید نظر کند.

این اظهارات اما خلاف بیانات یکی از مذاکره‌کنندگان طرف آمریکایی است که به رغم شکست مذاکرات دو طرف در دومین دیدار سران آمریکا و کره شمالی، این هفته در این باره ابراز خوش‌بینی کرده بود.

چوئه پس از مذاکرات هانوی اظهار کرد، ممکن است کیم پس از مواجه شدن با عدم پذیرش لغو برخی تحریم‌ها از سوی آمریکا در ازای تخریب تاسیسات هسته‌ای اصلی کره شمالی، تعهد خود را به پیگیری روند دست‌یابی به توافقی با آمریکا کنار بگذارد.

با این حال استفن بیگان، نماینده ویژه آمریکا در امور کره شمالی این هفته در واشنگتن اظهار کرد، آمریکا انتظار دارد بتواند مشارکت نزدیک خود را در این مذاکرات ادامه دهد.

بیگان روز دوشنبه گفت: دیپلماسی (در این مذاکرات) همچنان به طرز بسیار فعالی برقرار است.

لی کچیانگ، نخست وزیر چین نیز امروز، جمعه در یک نشست خبری سالانه خواستار صبر و گفت‌وگو میان آمریکا و کره شمالی شد. این مقام چینی اظهار کرد: مساله شبه‌جزیره کره می‌تواند پیچیده و دیرینه تلقی شود و در عین حال می‌تواند یک‌شبه حل شود.

ارسال به دوستان