۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۶۱۱۷۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۱ - ۱۸-۰۱-۱۳۹۸
کد ۶۶۱۱۷۹
انتشار: ۱۰:۴۱ - ۱۸-۰۱-۱۳۹۸
در گفت و گو با عصرایران

فلاحت‌پیشه: شورای عالی امنیت ملی، مجلس را در مسائل سیاست خارجی نامحرم می داند

دور سازی مجلس از تصمیم گیری های کلان در دستورکار برخی نهادها است

حشمت الله فلاحت پیشه رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی  درباره سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم اقدامات جدی تر مجلس در قبال آمریکا از طریق تصویب طرح و لایحه  گفت :واقعیت قضیه در این خصوص این است که درباره قطعنامه های کنگره آمریکا باید نگاه مقایسه ای به نقش کنگره امریکا در سیاست خارجی این کشور و نقش مجلس در سیاست خارجی ایران داشته باشیم.

رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت‌وگو با عصرایران ادامه داد : فارغ از میزان نقش و حضور کنگره آمریکا در تصمیم های گیری های کلان سیاست خارجی این کشور ،  قابل قیاس با میزان و نقش و رسالت و حقانیت مجلس شورای اسلامی در عرصه سیاست خارجی ایران نیست و به مراتب این شاخص در مورد ایران بیشتر و پررنگ تر است.

مجلس شورای اسلامی در سیاست خارجی  ایران در حاشیه قرار گرفته است

فلاحت پیسه در این خصوص تاکید کرد : واقعیت این است که مجلس شورای اسلامی در سیاست خارجی  ایران در حاشیه قرار گرفته است این موضوع در عمل نیز اثبات شده کما این که مجلس شورای اسلامی در حال حاضر عضو کمیته نظارت بر برجام نیست .

وی ادامه داد :مجلس در شرایط فعلی  در مسائل اساسی سیاست خارجی حضوری ندارد و حتی از دو توان مجلس مبنی بر مقابله با خنثی سازی توطئه ها و دیپلماسی پارلمانی نیز استفاده نمی شود.

دور سازی مجلس از تصمیم گیری های کلان در دستورکار برخی نهادها است

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به گلایه رهبری  نیز تاکید کرد : کسانی که روز به روز مجلس را از تصمیم گیری های کلان دور می کنند ، باید پاسخگوی گلایه مقام معظم رهبری باشند

فلاحت پیشه در تشریح جایگاه مجلس در گذشته در عرصه سیاست خارجی گفت : من به یاد دارم در مجلس هفتم و هشتم خود بنده به عنوان نماینده ای از مجلس و به طور کلی تر مجلس با تدوین چند قانون از قبیل الزام دولت به تکمیل چرخه سوخت هسته ای ، قانون الزام دولت به پایان دادن به اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی و ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت و سه گانه قانون در مجلس هشتم تحت عناوین الزام دولت به احقاق حقوق 10 هزار قربانی ترور ، احقاق حقوق ایرانیان نقض حقوق بشر توسط آمریکا و غیره و قانون الزام دولت به پیگیری ایرانیان قربانی جنگ شیمیایی ، نقش پررنگی در عرصه سیاست خارجی داشتیم.

وی افزود : در اکثر این موارد جایگاه مجلس در شورای عالی امنیت ملی مشخص بود ، در مجلس هفتم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با رییس جمهور وقت آقای احمدی نژاد دیدار کرد و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشتم توانست با مقام معظم رهبری دیدار داشته باشد.

فلاحت پیشه در ادامه این موضوع گفت : به نظر می رسد دور سازی مجلس از تصمیم گیری های کلان در دستورکار برخی نهادها است .

بسیاری از کسانی که در مقام تصمیم گیری هستند به مجلس نگاه نامحرم دارند

وی ادامه داد : درست است که بیانیه های متعددی از جانب مجلس صادر شده و این بیانیه ها هم شان قطعنامه هایی است که در کنگره آمریکا داده می شود اما واقعیت این است که مجلس در سیاست خارجی در حاشیه است و بسیاری از کسانی که در مقام تصمیم گیری هستند به مجلس نگاه نامحرم دارند.

وی تاکید کرد: در شرایط فعلی بهترین رابطه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با وزارت خارجه در دولت است اما در سطح کلان شورای عالی امنیت ملی و دستگاه های مختلف دیگر این ارتباط به شکل نیست و به طور مثال هنوز کمیسیون امنیت ملی نتوانسته است با سپاه قدس و فرمانده آن جلسه ای در ارتباط با مسائل سوریه داشته باشد.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد:  این ها مواردی است که باید جایگاه مجلس در آن تعریف کنیم.

فلاحت پیشه همچنین گفت : در دیداری که با مقامات ترکیه داشتیم آن ها به جایگاه مجلس شورای اسلامی قبطه می خوردند و در آخرین قانون مبنی بر تخصیص منابع مالی برای تقویت توان موشکی و فعالیت های سپاه قدس در این خصوص کار اساسی بود .

وی با اشاره مجدد به هشدار رهبری به مجلس در این خصوص گفت :واقعیتی وجود دارد که با این گلایه رهبری  باید هم مجلس به خود بیاید و هم دستگاه هایی که باعث ایجاد جای خالی پارلمان در عرصه سیاست خارجی شده اند.

آمریکا بسیاری از تصمیمات خود علیه ایران را با عبور از کنگره رنگ مردمی می دهد

نماینده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو در مجلس همچنین گفت : آمریکایی ها برای این که به بسیاری از سیاست های ضدایرانی خود جنبه مردمی به آن بدهند از کانال کنگره و کمیته روابط خارجی سنای آمریکا آن ها را مطرح می کنند ، اما در ایران در بسیاری از موارد می بینیم که مجلس نامحرم تلقی می شود و این به ضرر ما است .

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در این خصوص خاطر نشان کرد : در مجلس شورای اسلامی جریان های سیاسی هستند که می توانند باعث هماهنگی های های قوی در عرصه سیاست خارجی شوند.

بر اساس این گزارش رهبر انقلاب در بیانیات خود در حرم رضوی در ابتدای سال جاری با اشاره به شرارت های آمریکا علیه ایران تاکید کردند : یک نمونه از شرارت‌های آمریکا این است که کنگره در دو سال گذشته، ۲۲۶ طرح و لایحه علیه جمهوری اسلامی ارائه و یا تصویب کرده است که البته باید از مجلس خودمان هم گلایه و سؤال بکنیم که مجلس شورای اسلامی تاکنون چند طرح و یا لایحه علیه خباثت‌های آمریکا ارائه یا تصویب کرده است؟

ارسال به دوستان
بحران سیاسی کره جنوبی ؛ کار رئیس‌جمهور موقت هم به استیضاح کشید حضور صدها بابانوئل در مترو مسکو (فیلم) فرمانده سپاه بوشهر : دشمن در جنگ ترکیبی و شناختی، زنان را هدف قرار داده است دستور پخت یک شام اسپانیایی خوشمزه با 6 عدد ران مرغ (فیلم) ورود بانوان به ورزشگاه دوباره ممنوع شد! کاهش دوباره نرخ بهره در بانک های ترکیه یادداشت عراقچی در روزنامه چینی: فصل جدیدی از همکاری راهبردی بین ایران و چین آغاز می‌شود لحظه وقوع تصادف عجیب؛ خودروی سواری از کنترل خارج شد (فیلم) انفجار خانه‌ در یزد با سه کشته و ۶ مجروح ترامپ: ترور من ایمان مذهبی خانواده‌ام را تقویت کرد/ در 48 ساعت اول چه خواهم کرد حمله موشکی یمن به تل‌آویو در نیمه شب گذشته (فیلم) عراقچی: بارها به بشار اسد توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود؛ او موافق نبود/ مسائل بین ما و آمریکا قابل حل نیست ولی قابل مدیریت است 2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس)