۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۶۶۱۵۴۷
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۲ - ۱۸-۰۱-۱۳۹۸
کد ۶۶۱۵۴۷
انتشار: ۲۲:۲۲ - ۱۸-۰۱-۱۳۹۸

مراسم بیست‌وپنجمین سالگرد نسل‌کشی روآندا

مراسم بیست‌وپنجمین سالگرد نسل‌کشی روآندا در این کشور امروز (یک‌شنبه) به مدت صد روز آغاز شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری بی‌بی‌سی، مردم روآندا مدت ۱۰۰ روز یعنی مدت زمانی که قتل‌عام ۸۰۰ هزار تن از مردم روآندا ادامه داشت، مراسم یادبود و سوگواری برگزار خواهند کرد.

در سال ۱۹۹۴ فقط در صد روز، حدود ۸۰۰ هزار تن در روآندا توسط تندروهای قوم هوتو قتل عام شدند. هوتوها اقلیت توتسی و همین طور مخالفان سیاسی خود را فارغ از این که از چه قومی بودند، هدف قرار داده و قتل‌عام کردند.

پل کاگامه، رئیس‌جمهوری ۶۱ ساله روآندا این مراسم را با روشن کردن یک مشعل در محل یادبودی که گفته می‌شود نزدیک به ۲۵۰ هزار تن در آن به خاک سپرده شده‌اند، آغاز کرد. این مشعل به مدت صد روز روشن خواهد ماند.

کاگامه رهبری گروهی شورشی به نام جبهه میهنی روآندا را به عهده داشت که به کشتارجمعی خاتمه داد و از آن زمان تاکنون ریاست‌جمهوری کشورش را بر عهده دارد.

در مراسم یادبود بعضی از رهبران کشورهای عمدتاً آفریقایی شرکت خواهند کرد.

چارلز میشل، نخست‌وزیر بلژیک، کشوری که روآندا جزو مستعمراتش بوده و همچنین یک نماینده روآندایی‌تبار مجلس فرانسه به عنوان نمایندگان این دو کشور در این مراسم شرکت خواهند کرد.

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه در این مراسم شرکت نخواهد کرد اما هیأتی متشکل از چند کارشناس را برای تحقیق درباره نقش فرانسه در نسل‌کشی روآندا تعیین کرده است.

شب ششم آوریل ۱۹۹۴ به هواپیمای حامل جونال هابیا ریمانا، رئیس جمهوری وقت روآندا و همتایش سیپرین نتاریامیرا، رئیس جمهوری بوروندی که هر دو از قوم هوتو بودند، شلیک شد. هواپیما سقوط کرد و همه سرنشینان آن کشته شدند.

تندروهای هوتو این اتفاق را به جبهه میهنی روآندا، نسبت دادند و قتل‌عام سازمان‌دهی شده‌ای را علیه توتسی‌ها آغاز کردند.

جبهه میهنی روآندا می‌گفت، سقوط هواپیما توسط هوتوها برنامه‌ریزی شده بود تا بهانه‌ای برای آغاز نسل کشی باشد.

بازماندگان این قتل‌عام گروهی، با وجود گذشت یک ربع قرن از آن، هنوز به خوبی جزئیات کشتاری را که شاهد آن بودند، به یاد می‌آورند و از جراحات روحی این فاجعه التیام پیدا نکرده‌اند.

جامعه بین‌المللی تلاش عمده‌ای برای پایان دادن به کشتار توتسی‌ها انجام نداد. بلژیک و اکثر حافظان صلح سازمان ملل نیز بعد از آن که ۱۰ سرباز بلژیکی در روآندا کشته شدند، این کشور را ترک کردند. فرانسه که از متحدان دولت هوتو بود، نیرویی را برای تشکیل یک منطقه امن به روآندا فرستاد. با این حال، فرانسه هم متهم است که برای توقف نسل‌کشی در منطقه تلاش کافی نکرده است.

جبهه میهنی روآندا متشکل از شورشیان توتسی که سازمان‌دهی منظمی داشت و توسط ارتش اوگاندا حمایت می‌شد، کم کم مناطق بیشتری را به تصرف در آورد و در چهارم ماه ژوئیه پایتخت کشور را تصرف کرد. بعد از آن، حدود دو میلیون هوتو از میان غیرنظامیان و کسانی که در نسل‌کشی نقش داشتند، به جمهوری دموکراتیک کنگو که در آن زمان زئیر خوانده می‌شد، پناه بردند.

نیروهای جبهه میهنی روآندا در ژوئیه ۱۹۹۴ پایتخت را به تصرف در آوردند و به کشتار توتسی‌ها خاتمه دادند.

تقریباً دو میلیون نفر در دادگاه‌های محلی روآندا به اتهام دست داشتن در قتل عام و نسل کشی محاکمه شده‌اند. رهبران اصلی آنها هم در یک دادگاه سازمان ملل در کشور همسایه تانزانیا محاکمه شده اند.

برچسب ها: رواندا ، نسل کشی
ارسال به دوستان
مصاحبه امشب پزشکیان با رسانۀ آمریکایی/ در آستانۀ توافق 20 ساله با مسکو و بازگشت ترامپ/ زمان، مهم‌تر از محتوا؟ کی راضی است؟/ روزنامه هم‌میهن: تندروها به خواست مردم پایبند نیستند/ از شعار تا اتلاف منابع جنگ از سر گرفته می‌شود؟! پیش‌بینی دلار ۹۰ هزار تومانی با تورم ۴۰ درصدی/ کارشناس: به جای سرکوب قیمت، نرخ تورم را کاهش دهید شبکه سی بی اس آمریکا: توافق حماس و تل آویو بر سر پیش نویس آتش بس در غزه لغو امتحانات مدارس اردبیل تا پنجشنبه عراقچی: مذاکره با آمریکا تنها در صورت بازگشت به برجام سعید احمد عباسی در جمع ۱۰ بازیکن برتر فوتسال جهان در سال ۲۰۲۴ تعطیلی مدارس اراک و برخی روستاها به دلیل آلودگی هوا رحیم چمران، پسر شهید چمران، در لباس آتش‌نشانی در کالیفرنیا (عکس) ادعای عجیب نماینده عضو جبهه پایداری: پذیرش FATF یعنی دادن اطلاعات مالی مردم ایران به آمریکا و انگلیس! اندونزی حداقل سن استفاده از شبکه‌های اجتماعی را تعیین می‌کند امتحانات مدارس کرمانشاه در روز چهارشنبه لغو شد حمله پهپادی و موشکی یمن به تل‌آویو و ایلات تخلفات جدی در یک داروخانه کنگاور؛ پلمب با دستور دادستان