۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۶۶۲۰۸۱
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۲ - ۲۱-۰۱-۱۳۹۸
کد ۶۶۲۰۸۱
انتشار: ۱۶:۵۲ - ۲۱-۰۱-۱۳۹۸

فعالیت 16 مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خونساز در کشور

فعالیت 16 مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خونساز در کشوردبیر شورای ملی توسعه و نظارت بر مراکز پذیره‌نویسی اهدای سلول‌های بنیادی خونساز و بانک خون بند ناف گفت: ۱۶مرکز پذیره‌نویسی در سراسر کشور در حال فعالیت هستند که ۱۳ مرکز فعال در حوزه سلول‌های بنیادی خونساز از افراد بزرگسال داوطلب و ۳ مرکز در حوزه اهدای خون بند ناف را شامل می‌شود.

به گزارش ایسنا، آرزو صیاد، دبیر شورای ملی توسعه و نظارت بر مراکز پذیره‌نویسی اهدای سلول‌های بنیادی خونساز و بانک خون بند ناف با اشاره به فعالیت این شبکه ملی، اظهار کرد: شبکه ملی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی خونساز ایران دی ماه ۹۴ بر اساس آیین نامه مصوب وزارت بهداشت آغاز به کار کرد. اساس راه اندازی این مرکز ایده برگزیده امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی در بخش نوآوری جشنواره ابن سینا در سال ۸۸ است. این شبکه ملی با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاسیس شد تا مرهمی باشد بر آلام بیماران. وظیفه اصلی شورا ساماندهی، استانداردسازی، توسعه، ارتقای کیفیت، هماهنگی و نظارت واحد بر فعالیت مراکز پذیرنده‌نویسی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی خونساز و بانک‌های خون بندناف است.

به گفته وی، مبتلایان به بیماری‌های خونی صعب‌العلاج، نقص ایمنی، بیماری‌های متابولیک و سرطان‌های مختلف جمعیت قابل توجهی از مردمان این کره خاکی را تشکیل می‌دهند. تعداد قابل توجهی از این بیماری‌ها فرد را از دوران کودکی درگیر می‌کنند. زمانی که ارگان‌های خونساز همچون مغز استخوان آنقدر صدمه ببیند که قابل ترمیم نباشد. پیوند سلول بنیادی خونساز از فرد سالم به بیمار در بیشتر موارد تنها گزینه باقیمانده برای نجات جان بیمار است.

وی ادامه داد: پس افراد داوطلب به اهدای سلول‌های بنیادی خونساز با مراجعه به مراکز پذیره نویسی و ثبت‌نام می‌توانند قدمی خیرخواهانه برداشته و در کاهش درد این بیماران سهیم شوند. کار بسیار ساده است، بدون درد و هیچ آسیبی. تنها از فرد داوطلب چند سی سی خون گرفته می شود تا پس از انجام آزمایش HLA مشخص شود توانایی اهدای سلول بنیادی خونساز به چه بیماری را دارد. پس از آن اطلاعات ثبت می‌شود. حال اگر بیمار نیازمندی پیدا شد با فرد تماس گرفته می‌شود تا در صورت رضایت برای اهدا مراجعه کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: برخی از این مراکز پذیره‌نویسی تنها ثبت‌نام را انجام می‌دهند و نمونه خون افراد را دریافت و در نهایت HLA آنها را ثبت می‌کنند. اما برخی از آنها در کنار مراکز پیوند قرار دارند. تمام فعالیت‌های مراکز پذیره نویسی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی خونساز باید زیر نظر این شبکه باشد.

صیاد همچنین عنوان کرد: ۱۶ مرکز پذیره‌نویسی در سراسر کشور در حال فعالیت هستند که ۱۳ مرکز فعال در حوزه سلول‌های بنیادی خونساز از افراد بزرگسال داوطلب و ۳ مرکز در حوزه اهدای خون بند ناف را شامل می‌شود. در مجموع تا بهمن ماه سال گذشته ۴۸ هزار و ۴۲۶ نفر اهداکننده بزرگسال داوطلب عضو مرکز شدند. البته ۴ هزار و ۸۵۵ عضو بندناف نیز داشتیم. پس در مجموع ۵۳ هزار و ۲۸۱ فرد داوطلب در مرکز عضو شدند. البته این مرکز برای فعالیت پویاتر خود نیازمند همکاری نهادهای مرتبط است. همچنین خیرین نیز می‌توانند به این مرکز کمک کنند تا در این امر خیر همراه شوند.

ارسال به دوستان
مصاحبه امشب پزشکیان با رسانۀ آمریکایی/ در آستانۀ توافق 20 ساله با مسکو و بازگشت ترامپ/ زمان، مهم‌تر از محتوا؟ کی راضی است؟/ روزنامه هم‌میهن: تندروها به خواست مردم پایبند نیستند/ از شعار تا اتلاف منابع جنگ از سر گرفته می‌شود؟! پیش‌بینی دلار ۹۰ هزار تومانی با تورم ۴۰ درصدی/ کارشناس: به جای سرکوب قیمت، نرخ تورم را کاهش دهید شبکه سی بی اس آمریکا: توافق حماس و تل آویو بر سر پیش نویس آتش بس در غزه لغو امتحانات مدارس اردبیل تا پنجشنبه عراقچی: مذاکره با آمریکا تنها در صورت بازگشت به برجام سعید احمد عباسی در جمع ۱۰ بازیکن برتر فوتسال جهان در سال ۲۰۲۴ تعطیلی مدارس اراک و برخی روستاها به دلیل آلودگی هوا رحیم چمران، پسر شهید چمران، در لباس آتش‌نشانی در کالیفرنیا (عکس) ادعای عجیب نماینده عضو جبهه پایداری: پذیرش FATF یعنی دادن اطلاعات مالی مردم ایران به آمریکا و انگلیس! اندونزی حداقل سن استفاده از شبکه‌های اجتماعی را تعیین می‌کند امتحانات مدارس کرمانشاه در روز چهارشنبه لغو شد حمله پهپادی و موشکی یمن به تل‌آویو و ایلات تخلفات جدی در یک داروخانه کنگاور؛ پلمب با دستور دادستان