۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۶۳۰۵۰
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۷ - ۲۷-۰۱-۱۳۹۸
کد ۶۶۳۰۵۰
انتشار: ۱۱:۰۷ - ۲۷-۰۱-۱۳۹۸

6 نکته درباره سیل های اخیر: کمک نقدی کنیم یا جنس بفرستیم؟

در روزهای نخست سیل، مردم آسیب دیده از سیل، احساس تنهایی و ناامیدی می کردند ولی وقتی دیدند مردم ایران از همه نقاط کشور به کمک شان آمدند، گرمای امید به دل هایشان بازگشت.

عصر ایران؛ جعفر محمدی - درباره سیلی که سرزمین مان را در نوردیده، سخن ها بسیار گفته اند و در این میان می توان چند نکته زیر را نیز بدان ها افزود:

1 - سیل اخیر، همبستگی ملی را تقویت کرد. کسانی که در یک ماه اخیر بین مردم سیل زده بوده اند می گویند که در روزهای نخست سیل، مردم آسیب دیده از سیل، احساس تنهایی و ناامیدی می کردند ولی وقتی دیدند مردم ایران از همه نقاط کشور به کمک شان آمدند، گرمای امید به دل هایشان بازگشت.

دیدن مردمی که از جای جای کشور به مناطق سیل زده رفته بودند و بی هیچ مزد و منتی به هموطنان سیل زده شان خدمت می کردند، برای هر ایرانی مسرت بخش و امید آفرین بود و نوید می داد که ایرانی ها در روزهای سخت آینده نیز در کنار هم خواهند بود.
این که مردم ایران در حوادث ناگوار با یکدیگر نه فقط همدلی که همراهی می کنند، سرمایه ارزشمندی است که باید آن را قدر دانست و نگهبانی کرد.

6 نکته درباره سیل های اخیر: کمک نقدی کنیم یا جنس بفرستیم؟
2 - سیل، همگرایی مردم مناطق سیل زده را نیز تقویت کرد.
تمرکزگرایی دولتی که ده ها سال است مردم ایران را وابسته به حکومت بار آورده، باعث شده است که ایرانی ها حتی برای کوچک ترین مسائل نیز چشم انتظار دولت باشند، حال آن که در طول قرن ها و هزاره ها، کارهای هر منطقه بر عهده مردم همان منطقه بوده است و از این رو، مردم و نهادهای مدنی بسیار قدرتمند بودند.

در سیل اخیر بعد از سال ها مردم هر منطقه برای انجام کارهای مشترکی مانند ایجاد سیل بند، کنار یکدیگر قرار گرفتند و مستقلاً کار کردند.

اگر سیاست کلان حکومت عدم مداخله در امور مردم باشد، این توانایی در جامعه وجود دارد که بتواند با ظرفیت های درونی اش کارهای بزرگ انجام دهد؛ حکومت باید بیش از پیش به مردم اعتماد کند.

3 - برخی افراد و جریان ها را باید مردودین اخلاقی سیل دانست؛ آنان که کوشیدند از آب گل آلود سیل ماهی های سیاسی بگیرند. مانند کسانی که کوشیدند حضور سپاه و ارتش در عملیات امداد را تخطئه کنند یا درباره تخریب سدها، هدایت سیلاب ها و ... شایعه ساختند و بر زخم مردم نمک پاشیدند.

4 - یکی از مسؤولان هلال احمر می گفت که برغم وجود اقلام کافی برای توزیع بین سیل زدگان با مشکلی به نام "صف نایستادن مردم" مواجه اند و همین امر باعث ایجاد مشکلات جدی در رساندن مواد غذایی و امدادی به مردم می شود.
او از خاطره امدادرسانی به مسلمانان روهینگیایی در میانمار یاد می کرد و می گفت که هنگام توزیع غذا بین آنها، مردم مصیبت زده میانمار، در یک صف واحد می ایستادند و کمک ها را می گرفتند. ولی در ایران با هجوم برخی مردم به کامیون ها و حتی هلی کوپترها، اختلالات جدی در امر امدادرسانی شکل می گیرد.
به نظر می رسد مشکلات فرهنگی همچنان در ایران ریشه دار است و نظام آموزشی و رسانه ای کشور در این میان متهم اند.
6 نکته درباره سیل های اخیر: کمک نقدی کنیم یا جنس بفرستیم؟
5 - از بین نهادهای مختلفی که برای سیل زدگان کمک جمع می کنند، مردم ایران بیشترین کمک ها را از طریق هلال احمر انجام می دهند به گونه ای که تا کنون 130 میلیارد تومان به حساب آن ریخته اند. هلال احمر در زلزله کرمانشاه نیمی از این مبلغ را جمع کرد و بعد از زلزله گزارش دقیقی از نحوه هزینه کرد آن، حتی از سودی که به حساب بانکی اش تعلق گرفته بود ارائه کرد. آن شفافیت در سیل اخیر ثمر داد و مردم ظرف یک ماه حدود دو برابر کل ماجرای زلزله کرمانشاه به حساب هلال احمر پول واریز کردند.

امروز نیز گزارشگران بی طرف و شاهدان عینی از تلاش همه جانبه و امدادرسانی بی وقفه نیروهای هلال احمر حتی در دور افتاده ترین روستاها خبر می دهند و وقتی مردم می بینند نهادی کمک های آنان را در جایی که نیت کرده اند هزینه و شفاف سازی می کند، با طیب خاطر کمک می کنند.
هلال احمر باید از این اعتماد ملی پاسداری ویژه کند.

6 - بعضاً پرسیده می شود پول بدهیم یا کالا بخریم و به سیل زده ها بفرستیم؟

به نظر می رسد واریز پول به حساب هلال احمر* می تواند کمک بیشتری به سیل زده ها کند، به چند دلیل:
- بسیاری از اقلامی که ما می فرستیم دیگر مورد نیاز نیست. به عنوان مثال آب معدنی، تن ماهی، نان، پتو و ... در مناطق سیل زده در حد اشباع وجود دارد. با این حال در پایگاه های جمع آوری کمک ها می بینیم که این اقلام همچنان از طرف مردم اهدا می شود.

6 نکته درباره سیل های اخیر: کمک نقدی کنیم یا جنس بفرستیم؟
- وقتی ما مثلاً یک کیسه برنج یا 5 قوطی شیر خشک می خریم و کمک می کنیم، چون از خرده فروش می خریم با قیمت بالاتری تهیه می کنیم ولی هلال احمر این اقلام را از کارخانه های اصلی با قیمت تمام شده و بسیار پایین تر می خرد. به همین دلیل با پول کمتر می تواند به افراد بیشتری کمک کرد.

- تهیه برخی اقلام نوعاً از عهده بسیاری از شهروندان خارج است. مثلاً کمتر کسی می تواند هزینه میلیونی برای تجهیزات سرد کننده اردوگاه های اقامتی سیل زدگان را تقبل کند ولی هلال احمر می تواند با پول های تجمیع شده، این هزینه های بزرگ که اتفاقاً دیده هم نمی شوند را هم بپردازد.

- هزینه جمع آوری و حمل و نقل کالاها را باید لحاظ کرد. مثلاً اگر قرار باشد یک تن مواد غذایی از آذربایجان غربی به خوزستان برود و زمان و هزینه به آن تعلق گیرد به صرفه تر است یا این که هلال احمر از نزدیک ترین نقطه خرید کند و به دست نیازمندان برساند؟

 
________________________________________

* حساب های هلال احمر:

- شماره حساب ۹۹۹۹۹ نزد همه بانک ها به نام هلال احمر

- از طریق موبایل: کد دستوری# ۱۱۲*۷۸۰*

- شماره کارت:
۶۱۰۴۳۳۷۹۹۹۹۹۹۹۹۶ بانک ملت
۵۸۹۴۶۳۱۸۵۰۲۵۹۷۳۰ بانک رفاه

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۷
7
13
بند 2 مطلب " حال آن که در طول قرن ها و هزاره ها، کارهای هر منطقه بر عهده مردم همان منطقه بوده است " یعنی باید اختیارات دولت در پایتخت را به مناطق و استانها واگذار کرد و بهترین راه همان فدرالیسم است .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۷
بند 2 هیچ ارتباطی با فدرالیسم ندارد لطفا از سیل و بدبختی مردم سو استفاده نکنید
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۷
4
39
سیل به همه فهماند که ایران در مقابل مشکلات وبحرانها مثل یک کودک 6ساله ی بی دفاع هست
Maher
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۷
7
22
بنظر من حس بی اعتمادی مردم به دولت باعث عدم کمک نقدی میشه.
در ضمن چرا عصر ایران اینقدر تبلیغاتی شده. مخاطب خسته شده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۷
دو کلمه حرف حساب زده کجاش تبلیغاته؟ همش همه باید غز بزنن؟؟
خويي
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۷
2
13
هركاري لازم است بكنند بيچاره مردم تا چند روز ديگر با كوهي از مشكلات به حال خود رها ميشوند
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۷
2
24
اگر در 50 سال اخیر قسمتی از درآمد نفت خوزستان صرف توسعه زیرساخت ها و آبادانی این استان مرزی میشد هم اکنون به خاطر یک سیلاب این استان دچار بحران نمی گردید .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۷
0
14
مورد چهارم، مورد چهارم...
از نظام آموزش و پرورش و دانشگاهي و رسانه ايي ما نگو كه دلم خونه...
تا اينا بدون دخالت بعضي از مسائل! درست نشه هيچ كاري براي كشور نتيجه بخش نيست،
ناشناس
Belgium
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۷
0
4
man belzhik zendegi mikonam begid chetori mishe komak kard?من بلژیم زندکی می ‍کنم بکید که چطوری میشه کمک کرد
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۸
2
0
چرا بيمه بلایای طبیعی مانند بیمه شخص ثالث برای هر خانوار اجباری نمیشود؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۸
1
1
نقد یا غیر نقد ؟ پاسخ هیچ کدام .
جذاب و قدرتمند؛ رولزرویس کولینان منصوری با قیمت ۴۰ میلیارد تومان معرفی شد(+عکس) یک روز پس از مشاهده در آسمان، پوستر سیاسی جنگنده نسل ششم چینی ها آمد(عکس) داستان آشنایی پیمان قاسم‌خانی با همسرش و آرزوی بزرگ او (فیلم) روش‌های هک Wi-Fi و تقویت امنیت شبکه بحران سیاسی کره جنوبی ؛ کار رئیس‌جمهور موقت هم به استیضاح کشید حضور صدها بابانوئل در مترو مسکو (فیلم) فرمانده سپاه بوشهر : دشمن در جنگ ترکیبی و شناختی، زنان را هدف قرار داده است دستور پخت یک شام اسپانیایی خوشمزه با 6 عدد ران مرغ (فیلم) ورود بانوان به ورزشگاه دوباره ممنوع شد! کاهش دوباره نرخ بهره در بانک های ترکیه یادداشت عراقچی در روزنامه چینی: فصل جدیدی از همکاری راهبردی بین ایران و چین آغاز می‌شود لحظه وقوع تصادف عجیب؛ خودروی سواری از کنترل خارج شد (فیلم) انفجار خانه‌ در یزد با سه کشته و ۶ مجروح ترامپ: ترور من ایمان مذهبی خانواده‌ام را تقویت کرد/ در 48 ساعت اول چه خواهم کرد حمله موشکی یمن به تل‌آویو در نیمه شب گذشته (فیلم)