۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۶۳۳۰۸
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۵ - ۲۸-۰۱-۱۳۹۸
کد ۶۶۳۳۰۸
انتشار: ۱۳:۴۵ - ۲۸-۰۱-۱۳۹۸

در کشور لائیک فرانسه بودجه بازسازی کلیسای نوتردام چگونه تامین می‌شود؟

فرانسه جمهوری یکپارچه، لائیک، دموکراتیک و اجتماعی است و بر اساس جدایی کلیسا از دولت نیز «جمهوری هیچ مذهبی را به رسمیت نمی‌شناسد و به هیچ مذهبی نیز یارانه‌ پرداخت نمی‌کند.»

آتش بزرگی که عصر دوشنبه کلیسای جامع نوتردام پاریس را در خود فرو برد، خسارت قابل توجهی به این بنای عظیم تاریخی و مذهبی وارد کرد و حتی باعث فرو ریختن سقف آن شد.

به گزارش عصر ایران به نقل از یورونیوز، بر اساس برآوردهای اولیه بازسازی این بنا به بودجه‌ای سنگین که هنوز مبلغ آن روشن نیست نیاز دارد و سالها طول خواهد کشید. رسانه‌های فرانسوی تخمین میزنند صدها یا بلکه بیش از یک میلیارد یورو برای بازسازی کامل و واقعی این بنا لازم باشد.

در کشور لائیک فرانسه بودجه بازسازی کلیسای نوتردام چگونه تامین می‌شود؟

اما اکنون این پرسش مطرح است که در کشور لائیکی مانند فرانسه که دولت مطابق قانون به مراکز مذهبی کمک مالی نمی‌کند، چگونه می‌توان پروژۀ عظیم بازسازی نوتردام را تامین مالی کرد؟

قانون اساسی فرانسه: جمهوری فرانسه لائیک است، هیچ مذهبی را به رسمیت نمی‌شناسد، به هیچ مذهبی یارانه نمی‌دهد

از سال ۱۹۴۶ میلادی مطابق با قانون اساسی فرانسه، این کشور یک «جمهوری یکپارچه، لائیک، دموکراتیک و اجتماعی» است و بر اساس ماده ۲ قانون مصوب ۹ دسامبر ۱۹۰۵ میلادی در موضوع جدایی کلیسا از دولت نیز «جمهوری هیچ مذهبی را به رسمیت نمی‌شناسد و به هیچ مذهبی نیز یارانه‌ پرداخت نمی‌کند.»

بر این اساس، پرداخت هرگونه یارانه و کمک مالی، مستقیم یا غیرمستقیم، به نفع یک جامعه مذهبی ممنوع است.

با این وجود در ماده ۱۲ قانون جدایی دین از دولت در فرانسه آمده است ساختمانهایی که برای عبادتهای مذهبی عمومی استفاده می‌شوند، در مالکیت دولت هستند. علاوه بر این در قانون ۳۱ دسامبر سال ۱۹۵۹ میلادی در موضوع روابط میان دولت و موسسات آموزشی بخش خصوصی قید شده است که این موسسات در صورت عقد قرارداد با دولت می‌توانند از کمکهای مالی بهره‌مند شوند.

دولت فرانسه احتمالا می‌تواند در چهارچوب سیاست حمایت از بناهای فرهنگی و میراث تاریخی نیز در بازسازی این کلیسا مشارکت داشته باشد اما بخش بزرگی از این بودجه احتمالا از مسیر کمکهای خیریه تامین خواهد شد.

فعالیتهای خیریه برای بازسازی نوتردام

امانوئل ماکرون در پیامی توییتری اعلام کرد که از روز سه‌شنبه یک پروژۀ «مشارکت ملی» در این کشور راه اندازی خواهد شد که حتی کمکهایی «فراتر از مرزهای فرانسه» را دربر خواهد گرفت.

در کشور لائیک فرانسه بودجه بازسازی کلیسای نوتردام چگونه تامین می‌شود؟


زمان راه اندازی پروژه‌ای که آقای ماکرون از آن خبر داده هنوز روشن نیست اما از هم اکنون سازمان‌های دیگری از جمله بنیاد خصوصی و مستقل «حفظ میراث فرانسه» (la Fondation du patrimoine) و بنیاد نوتردام که یک انجمن خیریه کاتولیک است (Fondation Notre Dame) کار جمع‌آوری کمک‌های مالی را آغاز کرده‌اند.

اهدا کنندگان کمکهای مالی از مسیر این نهادها مشمول تخفیفهای مالیاتی می‌شوند و ژان ژاك ایاگون، وزیر فرهنگ پیشین فرانسه خواستار تعیین تخفیفهای مالی بیشتری برای کمک کنندگان به بازسازی این کلیسا شده است.

ثروتمندان به کمک نوتردام می‌آیند

دو تن از میلیاردرهای فرانسه به نام‌های برنار آرنو، کارآفرین و کلکسیونر مشهور آثار هنری و مالک برندهایی از جمله کریستین دیور، لویی ویتون و گروه تولید کنندۀ محصولات لوکس LVMH luxury همچنین فرانسوا پینولت، بنیانگذار شرکت هلدینگ چندملیتی کرینگ اعلام کردند که مبلغ ۳۰۰ میلیون یورو را به بازسازی این بنا اختصاص خواهند داد.

در کشور لائیک فرانسه بودجه بازسازی کلیسای نوتردام چگونه تامین می‌شود؟

آمون ندوفووی پنجم، پادشاه سرزمین سانوی در جنوب شرق کشور ساحل عاج نیز اعلام کرد که در تامین بودجۀ بازسازی این بنای تاریخی-مذهبی مشارکت خواهد کرد.

مرکز این پادشاه‌نشین سنتی سانوی، دهکدۀ کرینجابو است.

پیش از این در سالهای ۱۷۰۰ میلادی مراسم غسل تعمید یکی از شاهزادگان این سرزمین کوچک در کلیسای نوتردام پاریس برگزار شده بود.

آمون ندوفووی پنجم اعلام کرد: «تصاویر آتش‌سوزی خواب من را پریشان کرده‌اند و من به‌سختی شب را به صبح رسانده‌ام زیرا این کلیسا نشان دهندۀ پیوند قوی میان خاندان سلطنتی من و فرانسه است. من در حال گفتگو با مشاورانم هستم. ما نیز مبلغی را برای بازسازی این بنا اهدا خواهیم کرد.»



در کشور لائیک فرانسه بودجه بازسازی کلیسای نوتردام چگونه تامین می‌شود؟

پاتریک پویان، مدیرعامل شرکت نفت و گاز فرانسوی توتال اعلام کرد که این شرکت مبلغ ۱۰۰ میلیون یورو برای بازسازی نوتردام اهدا خواهد کرد.

بر اساس قانون فرانسه شرکتهای خصوصی می‌توانند با اهدای پول یا تامین تجهیزات، در فعالیتهای خیریه‌ای که در راستای منافع عمومی یا حفظ یک گنجینۀ فرهنگی باشد شرکت کنند و در مقابل از تخفیف مالیاتی برخوردار شوند.

ارسال به دوستان
تلاوت فوق العاده‌ای از مصطفی غلوش در ایران: سوره الرحمن (فیلم) وزارت بهداشت : مازوت سوزی سلامت مردم را تهدید می کند گفتند فیلمت را بدون حجاب بساز تا از جشنواره برلین جایزه بگیری (فیلم) محمد الجولانی زیر کت و شلوارش سلاح پنهان می‌کند (فیلم) اسحاق جهانگیری : روزهای سختی در پیش است، راهی جز مذاکره نداریم/ من هم مثل مردم، نگرانم امام جمعه بجنورد: باید از حوادث سوریه درس دشمن شناسی گرفت  پاسخ رئيس جمهوری پاناما به ترامپ: کانال، پانامایی باقی می ماند/ هیچ مذاکره‌ای در کار نیست / تجمع مقابل سفارت آمریکا : ترامپ حیوان از کانال دور شو اختلال واتس اپ بر طرف شد؟ ۷ روز عزای عمومی در هند در پی درگذشت نخست وزیر سابق این کشور ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب!