۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۶۳۴۶۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۷ - ۲۹-۰۱-۱۳۹۸
کد ۶۶۳۴۶۱
انتشار: ۱۲:۴۷ - ۲۹-۰۱-۱۳۹۸

ظریف: ایجاد سازوکار مشابه اینستکس با ترکیه

توافق کردیم در پنج حوزه به صورت ویژه کار را دنبال کنیم شامل تعرفه ترجیحی، همکاری‌ها در حوزه انرژی، همکاری‌های بانکی و استفاده از پول مشترک، ایجاد یک سازوکار مشابه اینستکس در روابط دوجانبه.

وزیر خارجه ایران گفت: توافق کردیم در پنج حوزه شامل تعرفه ترجیحی، انرژی، بانکی و استفاده از پول مشترک، ایجاد یک سازوکار مشابه اینستکس در روابط دوجانبه کار را با ترکیه دنبال کنیم.

به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان امروز (پنجشنبه) در پایان سفرش به ترکیه و در جمع بندی و تشریح رایزنی‌هایش با مقامات این کشور در جمع خبرنگاران گفت: با وزیر خارجه و سایر مقامات درباره موضوعات روابط دوجانبه گفت‌وگو کردم و فرصت خوبی هم شد که درباره مسائل منطقه‌ای و جهانی بحث کنیم.

وی با اشاره به سفرش به دمشق نیز عنوان کرد:‌ در ترکیه نیز درباره سوریه، ادلب، حضور نیروهای آمریکایی در سوریه و نگرانی‌ها درباره روند سیاسی در این کشور و اقداماتی که باید انجام شود، با مقامات مختلف ترکیه گفت‌وگو کردم.

*گفت‌وگو درباره تحولات ونزوئلا و شمال آفریقا

وزیر خارجه با بیان اینکه درباره ونزوئلا و مداخلات غیرقانونی آمریکا در این کشور و نحوه هماهنگی در این زمینه نیز با مقامات ترکیه صحبت شد، اظهار داشت: درباره شمال آفریقا و حرکت‌های نگران کننده‌ای که در شمال آفریقا در جریان است و احتمال استفاده از نیروی نظامی در آنجا نیز مطرح است، با مقامات ترکیه صحبت کردیم.

*درباره روش‌های ادامه همکاری‌ علی‌رغم تحریم‌ها صحبت کردیم/توافق برای کار در پنج حوزه

به گزارش فارس، رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به روابط دوجانبه ایران و ترکیه و گفت‌وگوهایش با مقامات این کشور درباره روابط دوجانبه، بیان کرد: علاوه بر اینکه دوستان ما در ترکیه همواره با تحریم‌ها مخالفت و با اقدام غیرقانونی آمریکا علیه سپاه پاسداران نیز مخالفت کردند، این موضع‌گیری موجب تقدیر و تشکر ما نیز هست.

وی با بیان اینکه در این سفر درباره روش‌های ادامه همکاری‌ علی‌رغم تحریم‌ها نیز صحبت کرده است، افزود: توافق کردیم در پنج حوزه به صورت ویژه کار را دنبال کنیم شامل تعرفه ترجیحی، همکاری‌ها در حوزه انرژی، همکاری‌های بانکی و استفاده از پول مشترک، ایجاد یک سازوکار مشابه اینستکس در روابط دوجانبه و از این قبیل همکاری‌ها و قرار شد من و وزیر خارجه ترکیه به صورت ویژه اجرای اینها را دنبال کنیم.

ظریف با یادآوری این نکته که البته مسئولان کمیسیون‌های مشترک هم به سهم خودشان کار را دنبال خواهند کرد، اظهار داشت: مجموعا احساس می‌کنم در طرف ترکیه علاقه‌مندی به همکاری جدی در همه زمینه‌ها اقتصادی، امنیتی، سیاسی، منطقه‌ای و بین‌المللی وجود دارد.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: شاید مشابه این نوع روابطی که امروز با ترکیه داریم را در طول چند دهه گذشته نداشتیم، خوشحالم که روابط مشابهی را با بقیه همسایگان از جمله آذربایجان، عراق، افغانستان و پاکستان و همسایگان شمالی در آسیای میانه و قفقاز داریم که روابط بسیار ممتازی است و این سیاست دولت دوازدهم که همسایگان اولویت ما هستند، بحمدالله با موفقیت جلو می‌رود و امیدواریم کارهای بعدی را با سایر همسایگان دنبال کنیم.

وی درباره علت اینکه قرار بود دیشب ترکیه را ترک کنید ولی امروز این کار صورت گرفت نیز گفت: یکی از مقاماتی که قرار بود من با ایشان ملاقات کنم در آنکارا نبود و دیرتر وارد شدند و قرار بود امروز وارد شود، ولی به خاطر دیدار دیشب زودتر وارد شدند، من قدری صبر کردم با ایشان ملاقات کنم و دیرتر از آنکارا خارج شوم.

*ارسال نامه‌ به وزرای خارجه سایر کشورها

رئیس دستگاه دیپلماسی درباره نامه‌ای که به وزرای خارجه سایر کشورها در پی قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی خارجی وزارت خارجه آمریکا ارسال کرده نیز گفت: بعد از اقدام غیرقانونی آمریکا فورا نامه‌ای را به دبیرکل ملل متحد در زمینه خطراتی که این اقدام دارد نوشتم و بعد صبر کردیم تا این اقدام عملیاتی شد و 15 آوریل که این اقدام از دیدگاه آمریکایی‌ها عملیاتی شد، نامه‌ای را برای وزرای خارجه سایر کشورها فرستادم و خطراتی که اقدام آمریکا به عنوان یک سابقه بسیار نگران کننده و خطرناک هم از نظر حقوقی و هم از نظر سیاسی برای روابط بین‌المللی و حقوق بین‌الملل به همراه دارد را تذکر دادم و ضرورت اقدام مشترک علیه این گونه قانون شکنی‌های دولت آمریکا را عنوان کردم.

*نفوذ نتانیاهو در جامعه سیاسی آمریکا

وی درباره نفوذ نتانیاهو در آمریکا نیز گفت: متاسفانه میزان نفوذ نتانیاهو و کسانی که به نتانیاهو متوسل شدند برای حضور در جامعه سیاسی آمریکا آنقدر زیاد شده که نه تنها منافع و پول مردم آمریکا، بلکه حتی تصمیم کنگره به خاطر یک قدرت خارجی وابسته اینقدر زیر سؤال قرار می‌گیرد.

به گفته ظریف این برای روابط بین‌الملل نشانه جدیدی از میزان تاثیرگذاری لابی صهیونیستی و کسانی است که با این لابی در امور داخلی آمریکا کار کردند.

به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در رأس هیأتی به منظور گفت‌وگو و رایزنی با مقامات سوریه و ترکیه از روز سه‌شنبه 27 فروردین ماه سفری به این دو کشور داشت و امروز در پایان این سفر راهی تهران شد.

برچسب ها: ظریف ، ترکیه ، روابط بانکی
ارسال به دوستان
قوه قضاییه: با فوت وثیقه گذار، وثیقه باید رفع توقیف شود رنج آوارگان فلسطینی در هوای بارانی (فیلم) عیدی به دارندگان سهام عدالت مصوبه مجلس: هرگونه دریافت و پرداخت نقدی و غیرنقدی به شهردار ماهانه باید اطلاع رسانی و منتشر شود / دریافت هدایای شخصی توسط شهرداران و دهیاران ممنوع است توصیه آل اسحاق به مجمع تشخیص: با توجه به مصالح روز کشور، با نگاه دقیق و هوشمندانه موضوع FATF را بررسی کنید علت سرد بودن همیشگی دست و پا (فیلم) کشف ارتباط بین غذای سلول‌ها و توانایی مقابله با سرطان مثقال طلا از کانال ۲۲ میلیون تومان عبور می‌کند؟ روغن حیوانی بخورید این بلا ها سرتان می آید / مضرات روغن حیوانی را بشناسید پیامک تبریک سال نو میلادی ۲۰۲۵ فارسی و انگلیسی + استوری طرز تهیه تاوا کبابی تبریزی آیت الله نوری همدانی : کمر مردم از ‌گرانی‌ها خم شده؛ ما هم مثل مردم مشمول مشکلات هستیم / باید به دولت کمک کرد ؛ همه چیز را گردن تحریم نیندازیم ترامپ : برای حماس بهتر است که گروگان‌ها را هر چه زودتر آزاد کند با سنگ‌اندازی اپل، انتشار «به‌روزرسانی حماسی» تلگرام به تأخیر افتاد بازگشت پرواز تهران- کرمان به مهرآباد