۳۰ شهريور ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۶۶۱۴۶
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۱ - ۱۴-۰۲-۱۳۹۸
کد ۶۶۶۱۴۶
انتشار: ۱۸:۵۱ - ۱۴-۰۲-۱۳۹۸

اعطای دکترای افتخاری دانشگاه سلیمانیه به هنرمند کُرد «مظهر خالقی»

خالقی بیش از 23 هزار ملودی کُردی را گردآوری کرده، 300 جلد کتاب به زبان های عربی، کُردی و انگلیسی به چاپ رسانده و خود وی نیز دارای بیش از 250 آهنگ کُردی است که در ایران ضبط شده است.

 به پاس سال ها خدمات ارزنده هنرمند برجسته کُرد ایرانی، مظهر خالقی به هنر، موسیقی و فرهنگ کُردی، دکترای افتخاری دانشگاه سلیمانیه، به وی اعطا شد.

به گزارش عصر ایران به نقل از کردپرس، دانشگاه سلیمانیه اقلیم کردستان، طی مراسمی رسمی و با حضور نایب رئیس پارلمان کردستان، وزیر آموزش عالی، استاندار سلیمانیه، رئیس دانشگاه سلیمانیه و شخصیت های هنری، فرهنگی و دانشگاهی اقلیم، به پاس سال ها خدمات ارزنده هنرمند برجسته کُرد، مظهر خالقی به هنر، موسیقی و فرهنگ کُردی، دکترای افتخاری این دانشگاه را به وی اعطا کرد.

هنرمند مظهر خالقی در این مراسم ضمن ابراز خوشحالی از دریافت  دکترای افتخاری دانشگاه سلیمانیه، اعلام کرد که این مدرک برای وی به مثابه دریافت جایزه نوبل بوده و آن را به تمامی هنرمندانی که به هنر و فرهنگ کُردی خدمت کرده اند تقدیم می کند.

اعطای دکترای افتخاری دانشگاه سلیمانیه به مظهر خالقی

همچنین تأکید کرد که دریافت این مدرک به معنای پاداشی مردمی به زحماتی است که وی در راه اعتلای فرهنگ و هنر کُردی کشیده است.

دکتر ریبوار سعید رئیس دانشکده هنر دانشگاه سلیمانیه و مسئول برگزاری این مراسم اعلام کرد که دکترای افتخاری دانشگاه با در نظر گرفتن تلاش های مظهر خالقی برای اعتلای فرهنگ کُردی و حفاظت از آن به ویژه اقدامات انجام شده در انستیتو فرهنگ کُرد در سلیمانیه که از سوی وی اداره می شود؛ اعطا شده است.

وی افزود که خالقی در این موسسه فرهنگی، بیش از 23 هزار ملودی کُردی را گردآوری کرده، 300 جلد کتاب به زبان های عربی، کُردی و انگلیسی به چاپ رسانده و 200 آهنگ کُردی نیز از سوی این موسسه تولید شده و خود وی نیز دارای 250 آهنگ است که در ایران ضبط شده است.

اعطای دکترای افتخاری دانشگاه سلیمانیه به مظهر خالقی
مظهر خالقی زادهٔ 18شهریور 1317سنندج و دانش‌آموختهٔ فیزیک از دانشگاه تهران است و قبل از ورودش به سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران دبیر دبیرستان های تهران بود.

اولین اجرای ضبط شده ‌استاد متعلق به دههٔ سی است که در رادیو سنندج و به زبان فارسی اجرا کرده و از او بیش از 250 آواز فولکلوریک ضبط و ثبت شده ‌است. وی تا قبل از مهاجرتش به انگلستان و سپس اقامتش در کردستان عراق در سمت مدیر کل تلویزیون سنندج و کرمانشاه فعالیت کرد و از 1350 تا 1357 رئیس رادیو و تلویزیون کرمانشاه بود و با آهنگسازان به نامی همچون مرحوم مجتبی میرزاده و همچنین محمد عبدالصمدی در دورهٔ فعالیت خود کار کرد.

او هم‌اکنون مدیر  "انستیتو فرهنگ کُرد" در سلیمانیه کردستان عراق است که در زمینهٔ هنر، ادبیات و فولکلور کُردی فعالیت می‌کند.

اعطای دکترای افتخاری دانشگاه سلیمانیه به مظهر خالقی

ارسال به دوستان
ساخت مجسمه رئیسی در اهواز خبرساز شد (+عکس) راه اندازی مرکز مصرف قانونی مواد مخدر در بلژیک / تلاش برای کاهش مصرف مواد در خیابان کشف یک گروه خونی جدید بعد از ۵۰ سال انجام عمل جراحی روی چشم سفیر ایران در بیروت / همسر سفیر: شایعات درباره بینایی آقای امانی کذب است / مشکل حادی وجود ندارند علم الهدی : نمی‌شود کشف حجاب آزاد شود عراقچی : در تماس با وزیر خارجه لبنان قویاً تروریسم اسرائیلی را محکوم کردم رئیس دفتر رهبری درباره ترور هنیه : انتظار می‌رود به زودی جواب این حرکت داده شود عیادت پزشکیان از مجروحان لبنان در بیمارستان فارابی این زن پشت پرده انفجار پیجر در لبنان بوده است؟ عیادت سخنگوی دولت از سفیر ایران در بیروت ۷۴ هزار معلم جدید در راه مدارس آمادگی ایران برای ارسال دارو و تجهیزات پزشکی به لبنان احضار سرپرست سفارت افغانستان به وزارت خارجه مصدومیت ۳۵ نفر در همدان بر اثر سقوط از درخت گردو عذرخواهی طالبان درمورد بی احترامی به سرود ملی ایران: طبق سنت خودمان عمل کردیم / در کشور ما وقتی سرود وطن خوانده می‌شود، همه می‌نشینیم