۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۷۱۰۵۲
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۱ - ۱۱-۰۳-۱۳۹۸
کد ۶۷۱۰۵۲
انتشار: ۱۶:۱۱ - ۱۱-۰۳-۱۳۹۸

مالک بزرگترین قطعه ساز خودرویی ایران: تولید هر ECU (کامپیوتر خودرو) در داخل 20 دلار صرفه جویی ارزی دارد/ انتقاد از تولید خودروی ناقص توسط ایران خودرو و سایپا

در حال حاضر خودروهای کف کارخانه با کمبود قطعات مختلف از جمله باطری، کمربند ایمنی،پمپ هیدرولیک فرمان، ریل تنظیم کمربند، کاتالیست، صندلی، دستگیره سقف پژو ۲۰۶ و فندک روبرو هستند.

 عضو انجمن سازندگان قطعات خودرو گفت: تولید هر دستگاه ECU (کامپیوتر خودرو) برای اتومبیل های پرتیراژ داخلی دستکم ۲۰ دلار صرفه جویی و در نتیجه قابلیت تولید دارد.

 به گزارش خبرنگار عصر ایران حمید کشاورز در جریان بازدید خبرنگاران از خطوط تولید شرکت قطعه سازی کروز در پاسخ به اینکه شرکت های خودروساز دلیل انباشت خودروی ناقص در کمبود قطعه می دانند آیا این شرکت که به عنوان بزرگترین تامین کننده قطعات شناخته می شود شکلی برای تامین قطعه دارد یا خیر گفت:این سوال مطرح است که چرا خودروسازان خودروی ناقص تولید می کنند؟ در نامه به خودروسازان از آنها خواستیم که برنامه تولید خود را کاهش دهند ولی خودروسازان اصرار دارند که خودرو تولید می کنیم،بعد قطعاتش را هر موقع برسد، می‌بندیم.

مالک بزرگترین قطعه ساز خودرویی ایران: تولید هر  ECU (کامپیوتر خودرو) در داخل 20 دلار صرفه جویی ارزی دارد/  انتقاد از تولید خودروی ناقص توسط ایران خودرو و سایپا

وی تصریح کرد: در حال حاضر خودروهای کف کارخانه با کمبود قطعات مختلف از جمله باطری، کمربند ایمنی،پمپ هیدرولیک فرمان، ریل تنظیم کمربند، کاتالیست، صندلی، دستگیره سقف پژو ۲۰۶ و فندک روبرو هستند. که بخشی از این ها به شرکت ما ارتباطی ندارد و باید از سوی تامین کنندگان دیگر انجام شود.

این فعال صنعتی افزود: اصرار بر این شیوه تولید سبب شده تا سرمایه خودروسازان و قطعه سازان حبس شود و اکنون فقط گروه کروز ۱۲۰۰ میلیارد تومان مطالبه از خودروسازان دارد.

وی مجموع مطالبات کروز از ایران خودرو و سایپا را ۱۲۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: خودروسازان قادر به پرداخت هفتگی، ماهانه و مستمر مطالبات قطعه سازان نیستند و در حال حاضر دو خودروساز بزرگ بالای ۱۲۰ میلیارد تومان چک برگشتی تسهیلاتی را دارند که ما دریافت کرده ایم و قادر به پرداخت آن نیستند.اقساط این تسهیلات را ما باید پرداخت کنیم.

وی ارزش این چک های برگشتی را تا پیش از عید ۳۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: سقف اعتباری خودروسازان پاسخ گو نیست و نمی‌توانند از بانک‌ها تسهیلات بگیرند. ما پیشنهاد کردیم که مطالبات ما را فعلا ندهید ولی پول تحویل هفتگی قطعات را بپردازید.

وی با اشاره به تولید ECU (کامپیوتر خودرو) توسط این شرکت در ایران گفت: اکنون کامپیوتر خودروهایی نظیر پراید، پژو ۴۰۵، پژو ۲۰۶، تیبا و سایر خودروهایی که درصد داخلی سازی بالایی دارند، در این شرکت تولید می شود.

مالک هلدینگ کروز (بزرگترین شرکت تولیدکننده قطعات خودرویی کشور) گفت: با وجود این مساله، اگر دانش فنی را قطعه سازان ایرانی در اختیار داشته باشند می‌توانند عمده قطعات الکترونیکی را با صرفه اقتصادی تولید کنند.
وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص همکاری با صنایع دفاع ادامه داد: صنایع دفاع کشور از امکانات بسیار خوبی بهره‌مند است، اما حتی در صورت همکاری باید همه قطعات الکترونیکی را از خارج وارد کنند.


این فعال صنعتی تاکید کرد: وزارت دفاع از نظر سخت افزاری و نرم افزاری از قطعه‌سازان عقب است، اما مشکل اصلی کار کمبود نقدینگی است.

کشاورز گفت: از زمان اعمال تحریم ها پیش بینی می شد که به چنین روزی برسیم، همانگونه که در زمان تحریم های گذشته در سال ۹۱ با خروج ناگهانی پژو از ایران چنین شرایطی را شاهد بودیم.


وی توضیح داد: آن زمان روزانه ۸۰۰ دستگاه پژو ۲۰۶ در کشور تولید می‌شد که تامین برخی قطعات آن به ارزش ۱۲۰۰ یوروتوسط پژو تامین می‌شد و اجازه داخلی‌سازی آن را نمی دادند، به این ترتیب با اعمال تحریم‌ها تولید خودرو در کشور به شدت کاهش یافت.

مالک هلدینگ کروز اضافه کرد: در دوره مدیریت قبلی شرکت ایران خودرو پروژه سنگین خودکفایی پژو ۲۰۶ تعریف شد و توانستیم در مدت ۶ ماه نسل جدید این خودرو را ساخته و وابستگی ۱۲۰۰ یورویی را به صفر برسانیم.

بر اساس این گزارش در پایان این برنامه خبرنگاران از خط تولید این شرکت که عنوان بزرگترین قطعه ساز ایران را یدک می کشد بازدید کردند که در ادامه گزارش تصویری آن آمده است.

 

ارسال به دوستان