۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۹
در حاشیه
کد خبر ۶۷۱۰۷۴
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۰ - ۱۱-۰۳-۱۳۹۸
کد ۶۷۱۰۷۴
انتشار: ۱۸:۱۰ - ۱۱-۰۳-۱۳۹۸

حمله جیرجیرک ها به اهواز/ علت: آشفتگی شرایط اقلیمی

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز علت زیاد شدن جمعیت «جیرجیرک» ها در اهواز را ناشی از آشفتگی شرایط اقلیمی دانست.

اشرف جزایری شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: در روزهای اخیر شاهد زیاد شدن جمعیت جیرجیرک، ملخ و قورباغه در تعدادی از شهرستان‌ها بودیم که این مساله ناشی از آشفتگی اقلیمی زیستگاه است.

عضو گروه زیست شناسی دانشگاه چمران اهواز با اشاره به سیل اخیر خوزستان توضیح داد: در این سیل زیستگاه‌ها و تالاب‌های استان که در دوران خشکسالی خشک شده بود، آبگیری شد.

وی افزود: بسیاری از جانوران، به ویژه حشرات که تخم ریزی آنها به محیط‌های آبی وابسته است، با افزایش آبگیرها به فاز شدید تولید مثل وارد می‌شوند و به شدت تکثیر می‌کنند.

جزایری با اشاره به افزایش ناگهانی دما در روزهای اخیر اضافه کرد: این مساله باعث شده بخش زیادی از آبگیرها دوباره خشک شود، از سوی دیگر این افزایش دما موجب شده است که سیکل زندگی این موجودات به سرعت تکمیل شده و بالغ شوند و به سایر مراکز با پوشش گیاهی بهتر بروند به همین دلیل در روزهای گذشته شاهد افزایش جمعیت پروانه‌ها در تهران و جیرجیرک‌ها، ملخ‌ها و قورباغه‌ها در استان بودیم.

به گفته وی، آشفتگی اقلیمی به معنی شرایطی خارج از مدل‌های پیش بینی شده و روند طبیعی اقلیمی است.

وی اظهار داشت: زندگی و تکثیر موجودات زنده از تغییرات فصلی تأثیر می‌پذیرد و آشفتگی در این حوزه به صورت تکثیر ناگهانی خود را نشان می‌دهد.

جزایری همچنین درباره اینکه مردم در این شرایط باید چه کار کنند گفت: کار خاصی نمی‌توان انجام داد و به نظر می‌آید کنترل بیولوژیکی بهترین راهکار باشد، به این معنی که کنترل این موجودات را به طبیعت بسپاریم و سمپاشی نکنیم زیرا این جانوران خوراک اصلی پرنده‌ها هستند؛ اما در شرایطی که جمعیت آنها بالا باشد و امکان صدمه به انسان وجود داشته باشد، همانند حمله ملخ‌ها به مزارع، ناچار به استفاده از سموم برای مبارزه هستیم.

وی افزود: جمعیت جیرجیرک‌ها در اهواز در حال حاضر بالا نبوده و در اندازه‌ای نیست که آفت جدی به شمار بیاید بنابراین باید به طبیعت اجازه بدهیم که مشکل را خودش به مرور زمان حل کند.

در ۲ روز گذشته تعداد جیرجیرک‌ها در اهواز به شدت افزایش یافته است. این پدیده در تابستان ۱۳۹۳ نیز در این شهر مشاهده شده بود.

همچنین حمله ملخ‌ها به برخی از شهرستان‌ها گزارش شده است.

هژیرکیانی فعال محیط زیست نیز در روزهای اخیر از حرکت دسته جمعی تعداد زیادی از قورباغه‌ها در مزارع و اطراف تالاب‌های شهر ایذه خبر داده است. او گفته که این پدیده ۲۰ سال پیش نیز به شکل گسترده‌تری شهر ایذه را فراگرفته بود.

برچسب ها: جیرجیرک
ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد