۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۰
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۶۷۶۴۶۹
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۹ - ۱۱-۰۴-۱۳۹۸
کد ۶۷۶۴۶۹
انتشار: ۱۱:۴۹ - ۱۱-۰۴-۱۳۹۸

بی تفاوت نباشیم؛ «کارما»ی مثبت به خودمان باز‌می‌گردد

این بار نه به یک برنامه که به مخاطبین و تماشاگران آن پرداخته‌ایم. اگر غالبا «جوالدوز»‌ی به دیگران می‌زنیم گاهی هم یک «سوزن» به خودمان بزنیم...

عصر ایران؛ کتایون بناساز- هرچند دربارۀ برنامۀ تلویزیونی و پُرمخاطبِ «عصر جدید» گفته می‌شود یک «کپی نابرابر با اصل» است، اما اگر بخواهیم با دیدی مثبت به آن بنگریم و ایدۀ این برنامه را در شکل داخلی متعلق به «احسان علیخانی » بدانیم، می توان نکات مثبتی هم در آن یافت.

به عنوان مثال داوری شخصیت محبوب سینما، خانم رویا نونهالی، فضای برنامه را تلطیف و شیرین کرده و از زمختی مردانه به درآورده است. یا این که استعدادهای درخشان ولی ناشناخته را به مردم و جامعه معرفی می کنند و البته نکات و نقاط مثبت دیگری را هم می توان برشمرد.

غرض از این نوشتار اما موضوعی دیگر است. می خواهم این بار نه به خود برنامه بلکه به مخاطبین و بینندگان و تماشاگران آن بپردازم. از این منظر که اگر «جوالدوز» ی به دیگران می زنیم یک «سوزن» هم به خودمان بزنیم که در زمرۀ «بینندگان عزیز» برنامه و مخاطبان تعریف می شویم.

تماشاگران می دانند در مقاطعی شرکت کنندگان برای صعود به مراحل بعد به رأی تماشاگران برنامه نیاز دارند و شاید هم این هم یکی دیگر از جنبه های مثبت و جذاب مسابقه باشد خاصه این که این بار رایگان است و مانند برنامۀ تعطیل شدۀ «برنده باش» شایبۀ لاتاری و بخت آزمایی هم ندارد.

با این حال شماری از ما با این که تحسین می کنیم و دوست داریم فرد مورد نظر صعود کند «بی تفاوت» از کنار قضیه می گذریم و شاید هم برخی در دل بگوییم: «به من چه ربطی دارد؟! یکی دیگه قراره معروف بشه، یکی دیگه قراره جایزه بگیره، من چرا باید خودم را به زحمت بیندازم و هزینه های احتمالی پیامک ،ولو اندک را، متحمل شوم؟»

حال آن که نباید فراموش کنیم، «کارما» یا عکس‌العمل این عمل نیک، به خودمان بازمی‌گردد. همین کارهای کوچک و مثبت که در حق دیگران انجام می دهیم و به ظاهر درجایی ثبت نمی شود و کسی هم از آن ها باخبر نمی شود، شاید روی هم انباشته شوند و به قول استاد ملکیان ما را به انسانی با «قوت قلب » و اتکا به نفس بیشتر تبدیل کند.

باورداران به نظریه «کارما» یا «بازگشت عکس العمل اعمال و رفتارها و حتی نیات ما به خودمان» معتقدند: هرچه را بکاریم، همان را درو می کنیم. مولانا می گوید: « این جهان کوه است و فعل ما ندا/ سوی ما آید نداها را صدا».

پژواک کارهای مان به سوی خودمان باز می گردد. چیزی شبیه «بومرنگ»، اگر آن را در هوا رها کنیم، بی شک به سوی ما بازمی گردد. به زبان ساده تر بازگشت عکس العمل کارها به سوی خودمان، دیر و زود دارد ولی سوخت و سوز ندارد.

البته جناب ملکیان معتقد به بازگشت دقیق و بی برو برگرد عکس العمل اعمال و رفتار ها به طرف خودمان نیست و می گوید: شاید کارهای نیک برای ما الزاما امور نیک مانند رفاه بیشتر، موفقیت زیادتر و رخدادهای مثبت، به ارمغان نیاورد، اما همان طور که پیش تر نقل شد، قوت قلب و نقطه اتکایی به همراه دارد تا همانند کوهی شویم که هیچ توفانی نتواند از پایش بیندازد.

این نکات زمانی به ذهنم خطور کرد که درحال تماشای نمایش هنرمندانه گروه «نینجای دختران» ایرانی در برنامه عصر جدید، بودم و دخترم از من پرسید: به کدام یک رای بدم؟ دختران نینجای ایرانی یا آن آقای خواننده خوش صدا و هنرمند؟

من در پاسخ گفتم: «خودت می دانی. اما مگر چند تا نینجا اونم دختر، توی ایران یا حتی جهان داریم؟»

این یادداشت البته پس ازانقضای مهلت رأی دادن منتشر می شود و غرض توصیه در این مورد خاص نیست اما این یادآوری است که «بی تفاوت» نباشیم و به سرنوشت دیگران نیز بیندیشیم و نقشی ایفا کنیم...

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
15
12
ین یادآوری است که «بی تفاوت» نباشیم و به سرنوشت دیگران نیز بیندیشیم

یعنی خداوکیلی مدیونید اگه فکر کنید چون اینا دختر بودند عصر ایران داره ازشون می نویسه ها!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
20
16
نمیدونم چرا تا دخترا یه کاری تو این مملکت می کنند عصر ایران یهو اون روی عاطفی و احساسیش گل می کنه؟
پاسخ ها
هموطن
| Netherlands |
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
انصاف هم چيز خوبيه! تا زمانيكه امكانات و عرصه براي بروز استعدادهاي خانمها و آقايان يكسان نباشد، اين برخورد احساسي اجتناب ناپذير است!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
8
21
احسنت بر این دختران غیور و شیردل مملکت که یکی یکی دارن تابوها را می شکنند و پیش می روند ...

درود بر شما عزیزان ...
شهروند ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
4
17
این نوشته بیشتر شبیه رپورتاژ آگهی است چرا فکر می کنید دغدغه اکثر مردم ایران الان نگاه کردن به برنامه عصر جدید است آیا یک جوان ایرانی حق ندارد بگوید کار ما از کارما گذشته است در اکثر جاهای دنیا با حداقل دستمزد سالیانه می توان سه عدد ماشین خرید ولی در ایران با حداقل دستمزد بعد از سه سال می توان وسیله ای خرید که شاید بتوان اسمش را گذاشت ماشین، خواهشا در این مورد مقاله بنویسید و مردم رو سرگرم این جنگولک بازی ها نکنید!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
8
19
خدایا اینا دیگه کی اند ؟ هنوز تلویزیون تماشا می کنند .کلا خیلی عتیقه ایم ما .
تعطیلی مدارس و ادارات ۲۲ شهرستان خوزستان در روز چهارشنبه محکومیت بیانیه اتحادیه اروپا درباره جزایر سه‌گانه توسط رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس رفع موانع واردات خودرو در ارس؛ از حذف کد نمایندگی تا حل مشکل کد ساتا اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران؛ عدم تعطیلی مدارس در چهارشنبه انتقاد امام جمعه یاسوج از تبعیض در تخصیص منابع نفتی/ فروشگاه‌های زنجیره‌ای کسب و کارهای خرد را می‌بلعند اگر پوست شاداب می خواهید از خوردن این پروتئین غافل نشوید گیاهی که می‌تواند «رو به عقب» تکامل پیدا کند(+عکس) با روغن هسته انگور و خواص بی‌نظیر آن آشنا شوید محرمانه‌ترین مادۀ انفجاری جهان‌ که حتی سازندگانش هم فرمولش را گم کردند(+عکس) ۶ غذای دریایی سرطان‌زا(اینفوگرافی) زندگی جذاب عشایر بام جهان (+عکس) ماست با عسل چه خاصیتی دارد ؟ ؛ فواید خوردن ماست و عسل درمان کمردرد با نشاندن «خرس» روی کمر بیمار! (عکس) تویوتا روی تولید موشک سرمایه‌گذاری می‌کند! اولین دمپایی طراحی‌شده با هوش مصنوعی تولید شد(+عکس)