۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۷۶۸۵۲
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۰ - ۱۲-۰۴-۱۳۹۸
کد ۶۷۶۸۵۲
انتشار: ۲۲:۳۰ - ۱۲-۰۴-۱۳۹۸

کشف آثار باستانی 3 هزار ساله در مازندران

فرمانده انتظامی مازندران از کشف ۵۰ قطعه شی باستانی و میراثی استان با قدمت ۳ هزار ساله از چنگال قاچاقچیان عتیقه در شهرستان گلوگاه خبر داد.

به گزارش روابط عمومی نیروی انتظامی استان مازندران، سردار سید محمود میر فیضی گفت: در پی کسب خبری مبنی بر فعالیت افرادی در امر قاچاق اشیا عتیقه در شهرستان گلوگاه، موضوع به صورت ویژه در دستور کار فرماندهی انتظامی آن فرماندهی قرار گرفت.

وی افزود: با انجام اقدامات اطلاعاتی و تحقیقات گسترده پلیسی، مأموران پس از شناسایی یکی از متهمان پرونده با هماهنگی قضائی منزل این فرد را مورد بازرسی قرار دادند که موفق به کشف ۵۰ قطعه شیء تاریخی شامل ابزار آلات، دست بند و ظروفی که تاریخشان به عصر مفرغ باز می‌گردد، شدند.

سردار میر فیضی از شناسایی و دستگیری ۵ متهم دیگر این پرونده در عملیات پلیسی خبر داد و گفت که برابر نظریه کارشناسان اداره میراث فرهنگی، اشیا عتیقه مکشوفه دارای قدمت ۳ هزار سال بوده و از ارزش تاریخی و فرهنگی بسیار بالا برخوردارند.

اشیای تاریخی کشف شده به گفته فرمانده انتظامی مازندران تحویل اداره کل میراث فرهنگی استان شد.

استان مازندران به دلیل تاریخ کهن و موقعیت جغرافیایی و همچنین قرارگیری در کریدور گذر اقوام و ملل مختلف، از میراث فرهنگی و تاریخی کهن و متنوعی برخوردار است، چنان که از استان به عنوان محل اسکان و گذر قوم آریایی نام برده می‌شود.

بررسی‌های تاریخی مبتنی بر شواهد و اسناد یافت شده در کاوش‌های باستان شناسی هم نشان می‌دهد که رد پای انسان و زندگی اولیه در مازندران به حدود هفت تا ۹ هزار سال پیش بر می‌گردد و به همین دلیل هم جای جای این استان به گنجینه پنهان اشیای باستانی و کهن تبدیل شده است که علاوه بر میراث دوستان و باستان شناسان، حفاران و قاچاقچیان اشیای عتیقه را نیز دل مشغول خود کرده است.

خردادماه گذشته بود که میراث فرهنگی مازندران از کشف بیش از ۲۰۰ سکه پیش از اسلام و حدود ۲۰ شیء تاریخی دیگر از یک باند پنج نفره قاچاق عتیقه در شهر ساری خبر داد، اشیایی و سکه‌هایی که به عنوان میراث و بخشی از هویت تاریخی مازندران قرار بود در یک معامله پنهانی به میراث خواران فروخته شود تا شاید زندگی دو طرف معادله یعنی حفاران غیرمجاز و قاچاقچیان عتیقه را زیر و رو کند.

گزارش رسمی میراث فرهنگی مازندران هم حاکیست که تنها در سال گذشته ۷۸ باند قاچاق حفاری و قاچاق اشیای باستانی و تاریخی در استان شناسایی و منهدم شد و ۳۲۷ نفر سوداگر اشیای تاریخی هم در این ارتباط دستگیر و تحویل مراجع قضائی شدند.

از اعضای این باندها ۵۵ دستگاه فلزیاب و دیگر ادوات و ابزار حفاری، یکهزار و ۶۰۰ قطعه تاریخی اصل و تقلبی از جمله ۲۰۰ قطعه سکه باستانی اصلی و بدلی کشف شد.

سال ۹۶ نیز از ۶۲ باند حفاری و قاچاق اشیای باستانی و تاریخی لو رفته ۴۰۰ شیء تاریخی کشف و ۲۴۷ نفر سوداگر دستگیر شدند.

ارسال به دوستان
رفع کمبود فضای آموزشی ظرف یک سال؛ از تغییر روش تدریس تا کارگری رئیس‌جمهور در مدرسه‌سازی نماز جمعه این هفته تهران به امامت صدیقی برگزار می‌شود تصاویری از حمله جنگنده‌های رژیم اسرائیل به پایتخت یمن (فیلم) حمله اسرائیل به صنعا و حدیده (فیلم) ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد پزشکیان: قدرت ما در اتحاد است؛ باید بی منت زندگی کردن را یاد بگیریم (فیلم) ایران اتهام دخالت در امور داخلی سوریه را رد کرد واکنش آمریکا به حمله پاکستان در افغانستان: مراقب غیرنظامیان باشید آتش‌سوزی گسترده در مناطق جنگلی شیلی (فیلم) بارش برف و باران در البرز از شنبه؛ هشدار به مسافران و کوهنوردان قصه پوسترهای جشنواره فیلم فجر از ابتدا تاکنون ؛ رکورددار طراحی چه کسی است؟ (+عکس) انتقاد پزشکیان از توسعه‌ی بدون پشتوانه: لوله‌کشی گاز بدون گاز، شرمندگی برای مردم است (فیلم) وقتی کوین دی‌بروین اعضای خانواده‌اش را ترساند (فیلم) تجاوزات ادامه‌دار؛ اسرائیل ۶۰۰ کیلومتر مربع از جنوب سوریه را اشغال کردند حمله اسرائیل به فرودگاه صنعا؛ پایتخت یمن هدف حملات هوایی قرار گرفت