۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۶
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۶۷۹۰۵۴
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۱ - ۲۵-۰۴-۱۳۹۸
کد ۶۷۹۰۵۴
انتشار: ۰۸:۱۱ - ۲۵-۰۴-۱۳۹۸

آب این آبادی خوردن ندارد

 روستای کماندشت از توابع بخش مرکزی شهرستان طارم به رغم داشتن شبکه آب شرب، به دلیل نقص و خرابی در خط انتقال از مبداء تا منبع ذخیره آب در بالادست روستا، چندین سال است که آب شرب سالم ندارد.

بهره مندی از آب شرب سالم حق هر انسانی در دنیای امروز است، آبی که طبیعت در اختیار انسان قرار می دهد دارای املاح و احیاناً موجودات ذره بینی مضری است که سازگار با سیستم بدن انسان نیست لذا از موادی که آن را برای شرب ممکن سازد استفاده می شود که در غیر این صورت سبب بروز بیماری‌هایی خاص در افراد خواهد شد.

یکی از راه‌هایی که برای سالم سازی آب شرب در تمامی نقاط بویژه روستاها به‌کار گرفته می‌شود، استفاده از کلر در آب شرب است. کلر املاح و میکروب‌های مضر در آب را نابود می‌کند که در تمامی مناطق اعم از شهری و روستایی از آن برای سالم سازی آب شرب استفاده می‌شود.

آنچه مسلم است کلر زنی نامناسب و نامنظم و همچنین نابسامانی در انجام این عملیات سبب بروز بیماری‌ها و احیاناً مسمومیت‌های حاد خواهد شد، بنابراین انجام عملیات کلر زنی در مناطق مختلف مسکونی که یکی از وظایف اصلی و مهم متولیان تامین آب شرب است تا آنجایی حائز اهمیت است که کوتاهی در انجام آن سلامت یک منطقه را به خطر می‌اندازد.

یکی دیگر از راه‌های رساندن آب شرب سالم به مردم روستاها اجرای پروژه های مناسب و استاندارد خط انتقال آب و همچنین احداث مخزن آب مناسب است به طوری که هیچ نوع موجود و یا شیء خارجی به داخل آن نفوذ پیدا نکند.

خط انتقال فرسوده آب شرب روستای کماندشت، کلرزنی نامنظم و همچنین مخزن آب سنتی این روستا که استانداردهای اولیه تاسیسات آب شرب را ندارد موجب شده است تا کیفیت آب به میزان زیادی برای مردم این روستا پایین بیاید، به طوری که بیشتر مردم و شوراهای این روستا از ناسالم بودن آب شرب به دلیل ورود حیوانات و اجسام خارجی به داخل منبع آب و خط انتقال آب نارضایتی داشته و بارها این موضوع را از سوی مسئولان پیگیر شده اند و طبق گفته آنان هنوز هیچ اقدام مثبتی در جهت رفع نواقص موجود صورت نگرفته است.

مردم روستا برای استفاده از آب شرب استرس دارند

یکی از اعضای شورای اسلامی روستای کماندشت به نمایندگی از مردم روستا به خبرنگار ایرنا گفت: چندین سال است که با نامه نگاری و پیگیری‌های متعدد به دنبال حل مشکلات آب شرب روستا هستیم، ولی متاسفانه همچنان مردم این روستا از این بابت رنج می برند و نگران سلامتی خود و اعضای خانواده هستند.

داود احمدی اظهار داشت: متاسفانه همین آب ناسالمی هم که در اختیار روستاییان قرار می‌گیرد متولی کلرزنی ندارد تا این آب با حداقل استانداردها در اختیار مردم روستا قرار گیرد.

وی بیان کرد: خط انتقال آب این روستا که به صورت روگذر و بدون حفر کانال ایجاد شده، دارای شکستگی و ترکیدگی‌های بسیار زیادی است، همین امر موجب شده تا جوندگان و حیوانات کوچک متعددی به راحتی به درون آب شرب روستا دسترسی داشته باشند که در نهایت موجب آلودگی این آب می شود.

احمدی گفت: متاسفانه مخزن آب روستا نیز کاملاً قدیمی است و به روش سنتی و بدون رعایت استاندارهای اولیه ساخته شده که شاید سالی یکبار هم لایروبی و پاکسازی در آن انجام نمی‌شود

عضو شورای این روستای کوچک شهرستان طارم عنوان کرد: خوشبختانه منابع آبی مناسبی در بالادست و ارتفاعات این روستا وجود دارد که در صورت بهسازی تاسیسات انتقال و مخزن آب روستا، آب شرب سالم با پایداری بالا در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

وی آب سالم را یکی از نیازهای اساسی مردم روستای کماندشت برشمرد و افزود: عاجزانه از مسئولان تقاضا داریم یک بار برای همیشه مشکل آب این روستا را حل کنند تا مردم با خیال آسوده و بی دغدغه از این نعمت الهی استفاده کنند.

در صورت تامین اعتبار، بهسازی و اجرای طرح خط انتقال و مخزن آب روستای کماندشت انجام خواهد شد

سرپرست اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان طارم در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به اینکه شبکه توزیع آب شرب در روستای کماندشت به صورت استاندارد اجرا شده است، در صورت تامین اعتبارات لازم طرح خط انتقال آب از نقطه آبگیر تا مخزن آب و همچنین احداث مخزن آب جدید در دستور کار قرار خواهد گرفت.

علی بابایی در مورد کلرزنی مخزن آب روستای کماندشت اظهار داشت: کلر مورد نیاز برای آب شرب روستای کماندشت طبق تفاهم نامه ای به یکی از اعضای شورای این روستا تحویل و مقرر شده طبق استانداردهای لازم کلرزنی برای آب شرب این روستا انجام شود.

در برخی مناطق روستایی طارم کیفیت آب شرب نیازمند توجه جدی است

رئیس مرکز بهداشت شهرستان طارم نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به ارزیابی کارشناسان بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان طارم طبق تعاریف و استانداردهای موجود از وضعیت آب شرب شهری و روستایی، خوشبختانه در شهرها مشکل خاصی به لحاظ کیفی در آب شرب وجود ندارد، ولی در برخی روستاهای شهرستان به رغم تلاش شرکت آبفار به دلیل عمر بالا، فرسودگی سامانه های آبرسانی و در برخی مناطق بویژه روستاهای محروم از خدمات آبفار (فاقد متولی) نگرانی وجود دارد و این حوزه نیازمند توجه جدی است.

جعفر مطهری‌فر اظهار داشت: با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و احتمال بروز و شیوع بیماری التور (وبا) ضروری است ساز و کار مناسبی برای تحت پوشش قرار گرفتن روستاهای فاقد متولی، سالم سازی (کلرزنی) مستمر آب شرب روستاها به صورت دستی و یا تجهیز سامانه های آبرسانی به دستگاه کلریناتور توسط سازمانهای متولی اتخاذ شود.

این مسئول در مورد عملکرد شبکه بهداشت و درمان شهرستان طارم در خصوص رصد وضعیت آب شرب روستاهای شهرستان طارم خاطرنشان کرد: شبکه بهداشت و درمان این شهرستان با توجه به رسالت سازمانی خود، وضعیت بهداشت آب شرب شهرستان را به طور مستمر مورد رصد و نظارت قرار داده و به دفعات به مسئولان عالی شهرستان و شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی گزارش کرده و در نهایت تمامی موارد فوق را در جلسات بین بخشی از جمله در کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان مورد پیگیری قرار می دهد.

روستای کماندشت با ۲۸ خانوار و جمعیتی نزدیک به ۱۳۰ نفر در قسمت غرب شهرستان طارم و در بالا دست سد خاکی میرزاخانلو واقع شده است.

شهرستان طارم با ۴۷ هزار نفر جمعیت (حدود ۵ درصد جمعیت و ۱۰ درصد مساحت استان زنجان) در ۹۰ کیلومتری شمال شرقی زنجان واقع شده و با استانهای قزوین، اردبیل و گیلان همسایه است.

برچسب ها: آب ، آب خوردن ، کماندشت
ارسال به دوستان
دو سانحه رانندگی در خوزستان؛ ۳ کشته در اندیمشک-دهلران، یک کشته و ۶ مصدوم در غیزانیه-هفتکل محور کندوان دوطرفه شد اعتراضات به بلینکن در شورای آتلانتیک؛ وزیر خارجه آمریکا خونریز خوانده شد (+فیلم) مخالفت مجلس با تعطیلی مکرر مدارس به بهانه‌های مختلف بودجه کشور در مجلس نهایی شد تعطیلی مدارس و ادارات ۲۲ شهرستان خوزستان در روز چهارشنبه محکومیت بیانیه اتحادیه اروپا درباره جزایر سه‌گانه توسط رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس رفع موانع واردات خودرو در ارس؛ از حذف کد نمایندگی تا حل مشکل کد ساتا اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران؛ عدم تعطیلی مدارس در چهارشنبه انتقاد امام جمعه یاسوج از تبعیض در تخصیص منابع نفتی/ فروشگاه‌های زنجیره‌ای کسب و کارهای خرد را می‌بلعند اگر پوست شاداب می خواهید از خوردن این پروتئین غافل نشوید گیاهی که می‌تواند «رو به عقب» تکامل پیدا کند(+عکس) با روغن هسته انگور و خواص بی‌نظیر آن آشنا شوید محرمانه‌ترین مادۀ انفجاری جهان‌ که حتی سازندگانش هم فرمولش را گم کردند(+عکس) ۶ غذای دریایی سرطان‌زا(اینفوگرافی)