۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۸۱۰۰۶
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۲ - ۰۴-۰۵-۱۳۹۸
کد ۶۸۱۰۰۶
انتشار: ۱۹:۰۲ - ۰۴-۰۵-۱۳۹۸

اولین انتخابات بدون تعرفه کاغذی پایتخت

پنجمین دوره انتخابات شورایاری‌ها در حالی به ساعات پایانی خود رسیده که شهروندان تهرانی اولین انتخابات سراسری بدون تعرفه کاغذی را تجربه کردند.

به گزارش ایسنا، رای گیری در انتخابات شورایاری‌ها پس از فراز و نشیب‌های فراوان سرانجام از ساعت ۸ صبح روز جمعه آغاز شد و پس از دو بار تا ساعت ۲۰، برابر آخرین آمار‌ها شمار شرکت کنندگان تا این لحظه در آن از مرز ۴۵۰ هزار نفر گذشته است.

این انتخابات مختص محلات شهر تهران بوده و در نهایت ۹ نفر برای هر محله با رای شهروندان ساکن در حوزه‌های انتخابیه همان محل انتخاب خواهند شد تا در ادامه بتوانند به عنوان بازو‌های شورای شهر تهران در سطح محلات فعالیت کنند.



علاوه بر اعضای شورای شهر تهران که از صبح امروز با حضور در محل‌های خود در این انتخابات شرکت کردند، سخنگوی دولت، شماری از نمایندگان مجلس و ... نیز رای خود را در محلات سکونت خود به صندوق‌های الکترونیکی اخذ رای انداختند.

این اولین بار است که در طول تاریخ برگزاری انتخابات در کشورمان انتخاباتی به شکل تماما الکترونیکی برگزار می‌شود و پیش بینی می‌شود که اجرای موفقیت آمیز آن بتواند مقدمه‌ای برای انتخابات آتی از جمله انتخابات مجلس، ریاست جمهوری و شورای شهر به شکل الکترونیکی باشد.

مشاهدات خبرنگار ایسنا از شعب اخذ رای در مناطق ۵، ۲، ۶، ۲۱، ۸، ۱۶، ۱۵ و ... حاکی از آن است که میزان استقبال از انتخابات به نحو مطلوبی بوده بطوریکه در برخی از شعب اخذ رای جمعیت افراد شرکت کننده در انتخابات منجر به شکل گیری صف‌های طولانی در مقابل محل اخذ آراء شده است.

بر اساس فرآیند اخذ الکترونیکی آراء، شرکت کنندگان ابتدا کارت ملی و شناسنامه خود را ارائه کرده و پس از آن می‌توانند نامزد‌های انتخابات را بر اساس کد شناسایی‌شان از روی صفحه کلید نصب شده روی صندوق‌های رای انتخاب کرده و رای خود را به شکل نهایی تایید کند. پس از تایید، پرینتی از آرای ثبت شده بر روی کاغذ برای مشاهده رای دهنده در زیر صفحه شیشه‌ای صندوق قرار گرفته و بدون امکان تماس فیزیکی به داخل صندوق می‌افتد.

تلاش‌ها برای رای آوری در برخی از شعب اخذ رای منجر شده تا برخی از نامزد‌های شورایاری یا طرفداران آنان در اطراف محل رای گیری حاضر شده و شهروندان را به شرکت در انتخابات و رای به نامزد‌های مورد نظرشان تشویق کنند، موضوعی که البته عمدتا با دخالت ماموران پلیس و ناظران انتخابات شورایاری از ادامه آن جلوگیری شده و این افراد از تجمع در مقابل محل اخذ رای منع می‌شوند.



با این وجود در موارد انگشت شماری درگیری‌های لفظی میان برخی از طرفداران نامزد‌ها رخ داده که به گفته ناظران شعب، گزارش آن به ستاد شورایاری‌ها ارسال خواهد شد.

نایب رئیس ستاد شورایاری‌های شهر تهران درباره برگزاری الکترونیکی این انتخابات به ایسنا می‌گوید: برگزاری الکترونیک انتخابات علاوه بر اینکه منجر به کاهش مصرف کاغذ می‌شود شفافیت و اعلام سریعتر نتایج را نیز در پی خواهد داشت. از این رو امیدواریم که نتایج انتخابات شورایاری‌ها بسیار زودتر از انتخاباتی که در گذشته به شکل کاغذی برگزار می‌شد اعلام شود.

میلانی درباره گزارش‌های تخلفات می‌گوید: اگر مستنداتی در مورد گزارش تخلف به ما ارائه شود حتما آن را بررسی و پیگیری خواهیم کرد و با موارد تخلف نیز به جد برخورد خواهد شد.

مهلت اولیه اخذ آرا در انتخابات شورایاری‌ها از ساعت ۸ تا ساعت ۱۶ بود که پس از یک بار تمدید تا ساعت ۱۸ ادامه پیدا کرده و پس از دومین تمدید نیز اخذ آرا تا ساعت ۲۰ ادامه یافته است، اما این مهلت برابر مقررات برگزاری انتخابات شورایاری‌ها دیگر قابل تمدید نبوده و ساعت ۲۰ آخرین مهلت شرکت در انتخابات شورایاری‌هاست و بر این اساس نیز پیش بینی می‌شود تا پایان مهلت رای گیری حداکثر ظرف مدت دو ساعت نتایج اولیه شمارش آرا اعلام شود.



حجت نظری عضو کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر تهران در حاشیه بازدید از شعبه اخذ رای در «دبستان ارامنه شانت» در منطقه ۸ تهران درباره میزان مشارکت در انتخابات به ایسنا گفت: در دوره گذشته انتخابات شورایاری‌ها حدود ۵۴۰ هزار نفر در انتخابات مشارکت داشتند. این آمار در حال حاضر برابر گزارش‌های ما ۴۵۰ هزار نفر در این انتخابات شرکت کرده‌اند که پیش بینی می‌شود با توجه به تمدید زمان شرکت در انتخابات شمار شرکت کنندگان در انتخابات شورایاری‌ها از مرز ۵۰۰ هزار نفر عبور کند که این عدد فراتر از پیش بینی‌های اولیه ما بود.

نظری در منطقه ۴ گفت: بیش از ۴۶ هزار شرکت کننده به ثبت رسیده و پس از آن مناطق ۱۵، ۵، ۱۸ و ۱۹ به ترتیب با ۳۵ هزار و ۱۰۰، ۳۴ هزار و ۹۰۰، ۳۰ هزار و ۶۰۰ و ۳۰ هزار و ۴۰۰ شرکت کننده در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. پس از آن نیز مناطق ۱، ۲، ۱۲، ۱۶، ۲۰، ۱۷ و ۱۴ قرار دارند.

عضو کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر تهران کمترین مشارکت را نیز در مناطق ۹، ۳، ۲۲، ۱۳ و ۲۱ اعلام کرد و گفت: در این مناطق به ترتیب ۸۸۰۰، ۱۱ هزار و ۳۰۰، ۱۱ هزار و ۷۰۰، ۱۲ هزار و ۱۲ هزار ۱۰۰ نفر در انتخابات شورایاری‌ها شرکت کردند.

نظری با اشاره به برگزاری الکترونیک انتخابات از آمادگی برای انتقال تجربیات مدیریت شهری به دولت و شورای نگهبان خبر داده و می‌گوید: چندین دوره از انتخابات بود که زمزمه‌هایی از برگزاری الکترونیک انتخابات به گوش می‌رسید، اما هیچ وقت اجرایی نشده بود. امری که سرانجام مدیریت شهری تهران موفق به انجام آن شد و امیدوارند که پس از این دیگر انتخابات نیز به شکل الکترونیکی و شفاف برگزار شود.
ارسال به دوستان