۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۸۴۴۱۶
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۷ - ۲۴-۰۵-۱۳۹۸
کد ۶۸۴۴۱۶
انتشار: ۱۴:۰۷ - ۲۴-۰۵-۱۳۹۸

وزیر بهداشت: ترمز واردات دارو با چند برابر قیمت را می کشیم

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سهم دارو در سبد سلامت سنگین‌ترین سهم‌هاست.

به گزارش ایسنا، سعید نمکی در آئین افتتاح خط جدید تولید داروهای انسانی شرکت داروسازی مهبان دارو در شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه اظهار کرد: امسال سال رونق تولید است و همه کشور مکلف به حمایت از تولید داخلی هستند.

وی با اشاره به تولید ۹۷ درصد نیاز دارویی کشور توسط متخصصان داخلی اظهار کرد: تنها سه درصد نیاز دارویی کشور وارد می شود و اگر قرار باشد جای این رقم ها با یکدیگر تغییر یابد و ۹۷ درصد نیاز دارویی را وارد کنیم نیازمند رقمی معادل ۴۵ میلیارد دلار هستیم که تامین این میزان منابع مالی با توجه به درآمد نفتی کشور غیر ممکن است.

نمکی با اشاره به اینکه شرایط کشور خاص و ویژه است، افزود: در حال حاضر ۱.۲ درصد GDP کشور صرف دارو می شود و این میزان در دولت تدبیر و امید سه درصد افزایش یافته است. در مترقی ترین و پیشرفته ترین کشورهای دنیا سهم دارو از GDP ۶ دهم تا ۷ دهم درصد است که تقریبا دو برابر متوسط در کشورهای توسعه یافته دنیاست.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه سهم دارو در سبد سلامت سنگین ترین سهم‌هاست، ادامه داد: در حمایت از صنعت داروی کشور ترمز ورود دارو با چند برابر قیمت به کشور را می کشیم و سازوکاری را اتخاذ می کنیم که دارو با یک دهم قیمت در داخل کشور تولید شود.

وی افزود: راهی جز حمایت از تولید کننده داخلی نداریم، آن هم در کشوری که از ظرفیت‌های بالایی در تولید ملی برخوردار است.

نمکی به برخورداری از نیروی جوان به عنوان سرمایه بزرگ کشور اشاره کرد و افزود: توان بالای نیروی انسانی و ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان در کشور باید مغتنم شمرده شود تا بستر توسعه و رونق تولید صورت گیرد.

وی تاکید کرد: باید بر نیروی جوان کشور سرمایه گذاری کرد تا بتوان با عبور از این برهه دشوار و حساس به خودکفایی همه جانبه دست یافته و قطعا موفق خواهیم شد.

وزیر بهداشت در ادامه گفت: اصالت با تاریکی و فساد نیست اصالت با نور و رحمت و حقیقت است و خدا هرگز نخواهد گذاشت این مشعل خاموش شود بخصوص در کشوری که خاک مقدس آن با خون پاک‌ترین جوانان سیراب شده است و پیکرهای مطهر آنان در نقطه نقطه کشور مدفون هستند.

به گزارش ایسنا، عضو هیات مدیره شرکت مهبان دارو نیز گفت: شرکت مهبان با راه اندازی خط جدید نسبت به تولید داروهای جامدات اقدام کرده است و داروهایی که در این واحد تولیدی به بازار مصرف عرضه می شود مصرف انسانی دارند.

امیر علی اورندی با اشاره به اینکه این شرکت داروسازی تا پیش از افتتاح خط تولید جدید در زمینه تولید داروهای سفالوسکولین و آنتی بیوتیک در صنعت داروسازی کشور حضور داشت افزود: برای راه اندازی این خط تولید ویژه داروهای جامدات افزون بر ۲۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است.

وی مجموع اشتغال ایجاد شده به صورت مستقیم و غیر مستقیم را ۱۴۰ نفر اعلام کرد که این میزان تا ۲۰۰ نفر قابل افزایش است و در ظرفیت تولید این شرکت نیز راه اندازی خط داروهای جامدات، امکان تولید روزانه پنج میلیون قرص و کپسول فراهم شده است که بخش زیادی از نیازهای داخل کشور را تامین می‌کند.

وی بیان کرد: در این واحد تولیدی اقلامی مانند آتورواستاتین، متفورمین، گلیبن گلامین و... که برای درمان بیماری‌های دیابت و فشار خون مورد استفاده قرار می گیرد، تولید می‌شود.

اورندی به افتتاح یک خط تولید داروی تحقیقاتی در این شرکت اشاره کرد و افزود: این مرکز برای پژوهشگران و محققان حوزه داروسازی امکان فعالیت‌های آزمایشی تولید دارو را در حوزه های گوناگون فراهم کرده است.

خط تولید داروهای دسته جامدات در شرکت مهبان دارو ساوه با ظرفیت تولید روزانه پنج میلیون نوع قرص و کپسول با حضور وزیر بهداشت افتتاح شد.

ارسال به دوستان