۳۰ شهريور ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۹۳۰۷۲
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۲ - ۱۸-۰۷-۱۳۹۸
کد ۶۹۳۰۷۲
انتشار: ۱۴:۵۲ - ۱۸-۰۷-۱۳۹۸

نویسنده اتریشی: برنده نوبل ادبیات ۲۰۱۹

«اولگا توکارچوک»، نویسنده لهستانی و «پیتر هاندکه»، نویسنده اتریشی به عنوان برندگان جایزه نوبل ادبیات در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ معرفی شدند.
جایزه نوبل ادبیات در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به ترتیب به «اولگا توکارچوک» و «پیتر هاندکه» رسید.

به گزارش عصرایران، آکادمی سوئد روز پنجشنبه نام برندگان «جایزه نوبل ادبیات» سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ میلادی را اعلام کرد.

به گزارش یورونیوز، بر این اساس جایزه نوبل ادبیات سال ۲۰۱۸ به اولگا توکارشوک و سال ۲۰۱۹ میلادی به پیتر هاندکه اهدا شد.

آکادمی سوئد یا فرهنگستان سوئد که در سال ۱۷۸۶ میلادی تاسیس شده، وظیفه انتخاب برندۀ جایزه نوبل ادبیات را برعهده دارد. تصمیم به اعلام نام برندگانِ دو سال پیاپی پس از آن اتخاذ شد که انتشار اخبار یک رسوایی جنسی در سال ۲۰۱۸ میلادی، این آکادمی را با یک بحرانی جدی روبرو کرد.

نویسنده اتریشی برنده نوبل ادبیات ۲۰۱۹ شد

عامل این رسوایی ژان کلود آرنو، شهروند سوئدی‌-فرانسوی و همسر یکی از هفت عضو دائمی کمیته بود که متهم به آزار جنسی دست‌کم ۱۸ زن شد.

همسر خانم کاتارینا فراستنسون، شاعر سوئدی و عضو آکادمی نوبل علاوه بر اتهام سوء‌استفاده جنسی دارای مشکلات دیگری نیز بود؛ از جمله افشای نام شماری از برندگان نوبل ادبیات پیش از اعلام رسمی.

این زوج یک باشگاه فرهنگی را نیز در شهر استکهلم اداره می‌کردند که بخشی از بودجه آن توسط آکادمی تامین می‌شد و این اتهام علیه آقای آرنو مطرح بود که از دارائی‌های آکادمی نیز به نفع خود سوء‌استفاده کرده است.

ژان کلود آرنو سرانجام در سال ۲۰۱۸ میلادی توسط دادگاه سوئد در دو پروندۀ تجاوز جنسی گناهکار شناخته شد و به دو سال و شش ماه زندان محکوم شد؛ او در حال حاضر در حال سپری کردن دورۀ محکومیتش است.

این رسوایی باعث شد که چهار نفر از اعضای آکادمی استعفا دهند و درنهایت فعالیتها برای انتخاب برندۀ جایزه ادبیات به حالت تعلیق درآید.

آکادمی که اعضای آن بصورت مادام‌العمر انتخاب می‌شوند و حافظان فرهنگ کشور هستند، طی یک سال گذشته تلاش کرده است که از هر اقدام جنجال‌آفرین پرهیز و شهرت خود را بازسازی کند. این آکادمی همچنین اصلاحاتی را در قوانینش با هدف شفافیت بیشتر فعالیتها ایجاد کرده و برای کمیته ادبیات نیز هفت عضو جدید برگزیده است.

برچسب ها: ادبیات ، نوبل
ارسال به دوستان
عذرخواهی طالبان درمورد بی احترامی به سرود ملی ایران: طبق سنت خودمان عمل کردیم / در کشور ما وقتی سرود وطن خوانده می‌شود، همه می‌نشینیم کانادا تمامی پروازها به اسرائیل را لغو کرد سانحه برای پرواز تهران- کرمان / مسافران سالم هستند 6 نکته درباره توهین نماینده طالبان به سرود ملی ایران : از پیجرهای لبنان تا مهاجران افغان وزیر اقتصاد تایوان : قطعات پیجرهای منفجر شده در لبنان ساخت تایوان نبودند محمود حکیمی ، نویسنده و پژوهشگر درگذشت روسیه : انفجار پیجرها نوع جدیدی از حمله تروریستی است پزشکیان به دنبال «پل» است؛ به «اون یکی» گفتن گیر ندهیم! سوال عضو دولت رئیسی درباره علت سقوط بالگرد: نارنجک سایبری نبود؟ هواشناسی : منتظر پاییز و زمستان غیرمنتظره باشید کرباسچی : وضعیت اینترنت برای مردم زجردهنده است/ ۲۰ سال پیش، بحران‌های زندگی مردم مثل امروز نبود مرعشی : فائزه هاشمی موضوع نامه را خاتمه یافته می‌داند درباره یکی از کثیف ترین دروغ های سیاسی معاصر ایران: آن 110 میلیون دوز کار چه کسی بود؟ پذیرایی هواپیمایی ترکیه از مسافران خود با «نخستین نان جهان» موافقت رهبر انقلاب با عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات حدود سه هزار نفر از محکومان