۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۶
در حاشیه
کد خبر ۶۹۶۹۵۱
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۸ - ۱۴-۰۸-۱۳۹۸
کد ۶۹۶۹۵۱
انتشار: ۱۴:۳۸ - ۱۴-۰۸-۱۳۹۸

بازی‌های دیجیتالی به مثابه دارو برای کودکان اوتیسم

محققان ایرانی با راه اندازی یک استارتاپ مستقر در مرکز رشد دانشگاه تربیت مدرس مشغول فعالیت در زمینه طراحی بازی‌‎های دیجیتال برای تقویت مهارت در بیماران اوتیسم هستند و تا کنون سه بازی طراحی کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، «اوتیسم» نوعی اختلال در ارتباط و خوددرماندگی است. دیدن حرکات تکراری (دست زدن) یا مقاومت در مقابل تغییر در آن‌ها دیده می شود. درمان قطعی برای آن وجود ندارد. اما با دارو می توان به بهبود کمک کرد. 

پیش از سه سالگی بروز می‌کند و مبتلایان به آن در برقراری ارتباط کلامی و غیر کلامی و تعاملات اجتماعی ضعف دارند، اختلالی که ارتباط با دنیای بیرون را دشوار می‌کند، بنابراین محققان به دنبال مسیرهایی برای بهبود علائم این بیماران هستند، بازی‌های رایانه‌ای ابزاری کارآمد در این مسیر هستند.

اکنون روش‌های دیگری علاوه بر دارو درمانی برای بهبود وضعیت بیماران مبتلا به اوتیسم درحال توسعه است، کودکان اوتیسمی نیاز دارند انواع مختلفی از تعاملات را آموزش ببینند که می‌تواند شامل فعالیت‌های ساده مانند مسواک زدن، ظرف شستن نیز باشد، یک کودک با درک ضعیف و مهارت‌های ارتباطی پایین می‌تواند در انجام بعضی فعالیت‌ها نا امید شود.

حورا تجریشی کارشناس ارشد انفورماتیک پزشکی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس و مدیر این استارتاپ در خصوص فعالیت صورت گرفته گفت: تولید بازی‌های دیجیتالی راهکاری است که به کمک آن می توان به ارتقا و تقویت مهارت‌ها در این بیماران کمک کرد، تا کنون ۳ بازی در ۳ سطح مختلف برای این بیماران طراحی کرده اند. 

وی بیان کرد: بازی‌های رومیزی برای کودکان مبتلا به اوتیسم را به صورت الکترونیکی بازسازی کرده‌ایم، در این صورت دسترسی به بازی در خانه نیز امکان پذیر است و از سویی امکان ارزیابی توسط کمک درمانگر نیز وجود دارد.

تجریشی افزود: در بازی‌های تولید شده برای این کودکان، درگیری اعضای خانواده را در این بازی‌های دیجیتالی هدفمند شاهد هستیم. همچنین می‌توان بازی‌ها را برای هر کودک شخصی سازی کرد تا مراحل بهبود سریع‌تر طی شود، با این بازی‌ها علائم بیماری رو به سوی بهبود می‌روند یعنی باعث افزایش تمرکز، افزایش برقراری ارتباط و افزایش شناخت حالات عاطفی در بیماران می‌شود.

به گفته تجریشی، درمانگر در این شیوه فعالیت بیمار را رصد می‌کند و به او امتیاز می‌دهد. اگر بیمار ارتقا داشته باشد وارد مرحله بعد و بازی دیگر می‌شود، در حال حاضر ۳ بازی در ۳ سطح تولید کرده‌ایم و تا پایان سال و نیمه اول سال آینده به ۱۰ بازی افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه این بازی‍‌های تولید شده توسط این استارتاپ بیمار را کنترل می‌کند و همچون دارو برای آن است، گفت: بازی‌هایی برای این منظور در بازار وجود دارد، اما بر مبنای نیاز کودک نیستند و تیم مشاوره و روانشناس در اغلب آن‌ها حضور نداشته است، همچنین این بازی‌ها بازخوردی برای خانواده‌ها ندارد. 

تجریشی یادآور شد: خوشبختانه تعامل خوبی با مرکز فناوری‌های همگرا معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری داریم و توانستیم با حمایت هایی که صورت گرفته در این زمینه رشد کنیم و بازارسازی خوبی برای محصولات خود داشته باشیم.


ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد