۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۰۴۴۵۶
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۷ - ۲۸-۰۹-۱۳۹۸
کد ۷۰۴۴۵۶
انتشار: ۱۹:۱۷ - ۲۸-۰۹-۱۳۹۸

استخراج نفت بین ایران و عراق در تالاب هورالعظیم

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به استخراج نفت در میدان نفتی مشترک بین ایران و عراق در تالاب هورالعظیم گفت: ما نمی‌توانیم حوزه مشترک را به دلایل کوچک‌تر رها کنیم و اگر این کار را کنیم موضوع، چیزی شبیه پارس جنوبی در خلیج فارس می‌شود که قطری‌ها ۱۵ سال نفت اکتشاف می‌کردند اما ما کاری نکرده بودیم.

به گزارش ایسنا؛ عیسی کلانتری امروز ۲۸ آذرماه در حاشیه بازدید از تالاب هورالعظیم در خصوص عملیات استخراج نفت در این تالاب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تقریبا نفت به همه تعهدات اکتشافاتی عمل کرده است. اوایل که استانداردها را رعایت نکردند، خودشان آسیب دیدند زیرا این منطقه حوزه مشترک نفتی است.

وی افزود: حدود ۱۵ درصد نفت کشور از این منطقه به دست می‌آید. این حوزه مشترک است و کشور همسایه نیز در حال اکتشاف است.

به گزارش ایسنا، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارتفاع تاسیسات مستقر وزارت نفت در تالاب هورالعظیم، بیان کرد: ارتفاع تاسیسات مهم نیست و میزان آلودگی است که اهمیت دارد. تا جایی که مقدور بوده، نفت استانداردها را رعایت کرده است. در برخی جاها نیز رقابت بین برداشت دو طرف بوده است.

کلانتری گفت: حوزه‌های مشترک نفتی، فرادستگاهی و تشکیلاتی هستند و شورای امنیت ملی در این زمینه تصمیم‌گیری می‌کند و همه باید خود را با این تصمیمات هماهنگ کنند.

وی تصریح کرد: ما نمی‌توانیم حوزه مشترک را به دلایل کوچک‌تر رها کنیم و اگر این کار را کنیم موضوع، چیزی شبیه پارس جنوبی در خلیج فارس می‌شود که قطری‌ها ۱۵ سال نفت اکتشاف می‌کردند اما ما کاری نکرده بودیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اکنون ما با وزارت نفت مشکلی به صورت جدی نداریم.

وی در خصوص طرح‌های انتقال آب نیز عنوان کرد: دولت تصمیم گرفته طرح‌های انتقال آب بدون ارزیابی زیست محیطی اجرا نشوند که در این راستا تصمیمات زیادی در حوزه محیط زیست گرفته شده است.

کلانتری عنوان کرد: بخش مهمی که ملت را تهدید می‌کند حوزه محیط زیست انسانی است. در گذشته کارهای اجرای بدون مطالعه انجام می‌شد و مردم با خطراتی مواجه می‌شدند به همین دلیل از سال ۹۷ تصمیم گرفتیم در سرزمین به هیچ نوع پروژه آب‌بری که آب را بخار می‌کند مانند صنایع فولاد و پتروشیمی مجوز ندهیم. دولت نیز تایید کرده این صنایع باید در کناره‌های مرزهای آبی کشور اجرا شوند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: همچنین صنایعی که آب زیادی مصرف می‌کنند اما آب را بخار نمی‌کنند نیز باید به موازات انجام پروژه تصفیه‌خانه‌های آبی خود را دایر کنند.


وی با اشاره به طرح مقابله با گرد و غبار نیز تصریح کرد: در سال‌های اخیر گرد و غبار جنوب کشور را فرا گرفته بود که در دو سال اخیر سالیانه بیش از ۱۰۰ میلیون دلار جهت مهار ریزگردها و گرد و غبار داخلی تخصیص یافته است.

کلانتری با بیان اینکه حق‌آبه تالاب‌ها جنبه قانونی گرفته است، عنوان کرد: نگرانی ما در زمینه تالاب‌ها بیشتر درمورد تالاب‌های درون سرزمینی مانند جازموریان، پریشان، گاوخونی، بختگان است زیرا این تالاب‌ها خشک شده‌اند و اثری از آنها نیست. البته ارومیه در حال احیا است اما حق‌آبه دیگر تالاب‌ها نیز باید تامین شود.

وی بیان کرد: ابتدا فکر کردیم که اگر آب وارد تالاب کنیم آب اضافی است اما زمانی که خسارت‌های عدم تامین حق‌آبه تالاب را مشاهده کردیم متوجه شدیم چه اشتباهی کرده‌ایم و مردم با آسیب آن مواجه شدند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مساله پسماند یکی از مسائل جدی دولت دوازدهم است، عنوان کرد: امسال در بودجه سنواتی ۱۵۰ میلیون دلار از صندوق توسعه پیش‌بینی کرده است تا در زمینه پسماند هزینه شود.

وی عنوان کرد: در یکی از تبصره‌ها آمده که یک هزار میلیارد تومان از کارخانجاتی که پسماند تولید می‌کنند باید گرفته شود تا از طریق صندوق محیط زیست جهت کمک به شهرداری‌ها و کسانی که در زمینه پسماند سرمایه‌گذاری می‌کنند، مورد استفاده قرار بگیرد.

کلانتری گفت: همچنین سازمان برنامه و بودجه تصویب کرده است تا خرید برق از افرادی که از پسماند برق تولید می‌کنند از ۶۰۰ تومان برای هر کیلووات به ۱۴۰۰ تومان افزایش یابد تا سرمایه‌گذاری در تولید برق از پسماند برای بخش خصوصی توسعه یابد و به صرفه باشد.

وی تصریح کرد: در بودجه سال آینده حدود ۳ هزار میلیارد تومان به طور مستقیم برای بهبود محیط زیست سرمایه‌گذاری می‌شود البته اگر این بودجه توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب شود.

کلانتری با تاکید بر لزوم حفاظت از محیط زیست و گونه‌های در معرض تهدید، گفت: پیش‌بینی شده با کمک دانشگاه‌های کشور و موسسات تحقیقاتی خارجی گونه‌های در معرض خطر احیا شود.

ارسال به دوستان
عراقچی در پکن : بحث هسته‌ای ما در سال جدید با وضعیتی مواجه خواهد شد که نیاز داریم مشورت‌های بیشتری داشته باشیم بازداشت شیعیان در نیجریه توسط پلیس عراقچی: پرونده هسته‌ای نیازمند مشورت‌های بیشتر است (فیلم) علم الهدی : اگر مردم فتنه شناسی را فراموش کنند ، دشمن نظام اسلامی را براندازی می‌ کند تصاویری از حملات هوایی اسرائیل به یمن (فیلم) در باب حقوق بومی ها دادستان گنبدکاووس : بزرگترین قمارخانه شرق گلستان پلمب شد امام جمعه کرج : باید بررسی شود چه کسانی دنبال این هستند که فضای مجازی بدون کنترل در اختیار همه قرار گیرد تصاویر دیده نشده از بیماری کبد از کبد چرب تا کبد فیبروز (فیلم) انتقاد کاظم صدیقی از فضای مجازی ؛ امروز اسلحه دشمن با وجود شبکه های مجازی، جنگ نرم است تلاوت فوق العاده‌ای از مصطفی غلوش در ایران: سوره الرحمن (فیلم) وزارت بهداشت : مازوت سوزی سلامت مردم را تهدید می کند گفتند فیلمت را بدون حجاب بساز تا از جشنواره برلین جایزه بگیری (فیلم) محمد الجولانی زیر کت و شلوارش سلاح پنهان می‌کند (فیلم) اسحاق جهانگیری : روزهای سختی در پیش است، راهی جز مذاکره نداریم/ من هم مثل مردم، نگرانم