۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۰۴۸۳۸
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۶ - ۰۱-۱۰-۱۳۹۸
کد ۷۰۴۸۳۸
انتشار: ۱۶:۵۶ - ۰۱-۱۰-۱۳۹۸

صادق آبادی در همایش CNG فرصت توسعه پایدار گفت: مصرف و احتراق بالای سوخت دلیل آلودگی شهرها

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: در حال حاضر 1.4 میلیون خودرو شامل ون، تاکسی و وانت مجوز CNG دارند که در حال حاضر 20 میلیون لیتر مصرف سوخت دارد اگر این میزان مصرف به 10 میلیون کاهش یابد با هزینه هر لیتر 50 سنتی بنزین، 1.8 میلیارد دلار عایدی خواهیم داشت.

به گزارش خبرنگار سهام انرژی، علیرضا صادق‌آبادی در همایش CNG فرصت توسعه پایدار اظهار داشت: شدت مصرف انرژی کشور در بخش حمل و نقل، نیروگاه، خانگی و صنایع بالاست و ادامه وضع موجود به لحاظ اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی ممکن نیست.

وی افزود: با میزان مصرف سوخت بالا در شهرها و احتراق آن در روز، هر سوخت تا پاک ترین آن، تولید آلودگی می کند.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در ادامه با بیان اینکه سیاست‌گذاری در سطح ملی و کشور در هر زمینه‌ای بیش از هر چیز نیاز به ایجاد اجماع دارد که همه یک موضوع را پذیرفته و آن را اجرا کنند تصریح کرد: با شدت مصرف کنونی در افق 5 تا 10 ساله ادامه وضع میسر نیست.

وی گفت: با شدت مصرف کنونی روزانه 750 تا 800 میلیون متر مکعب گاز مایع مصرف می‌شود که هر احتراقی هر قدر هم که کامل باشد تولید آ‌لایندگی می‌کند با این اوصاف یکی از سوالات این است که باید بدانیم ظرفیت شهرهای مختلف برای احتراق چگونه است.

صادق‌آبادی تاکید کرد: صرف ایجاد تنوع در سوخت سازنده نیست اگر چه سوخت گاز مزیت اقتصادی داشته و پاک است ولی به هر حال هر احتراقی آلاینده است مثلا ما باید بدانیم در تهران بخش صنعت، خانگی و یا نیروگاهی و حمل و نقل چقدر احتراق دارند و بر این مبنا سیاست‌گذاری کنیم.

وی با تاکید بر اینکه در زمینه سیاست‌گذاری احتراق در هر شهری باید زمینه همکاری با دانشگا‌ه‌ها فراهم شود و مدلسازی کلان در حوزه میزان مصرف سوخت مشخص شود، گفت: بعد از اینکه ظرفیت‌های زیست محیطی شبیه‌سازی شد که چه میزان امکان احتراق وجود دارد باید سیاست گذاری صورت گیرد مثلا در شهری که باران می‌بارد شاید نیازی به اجبار استفاده از بنزین یورو 5 نباشد.

معاون وزیر نفت تاکید کرد: باید با منابع محدود برنامه و سیاست‌گذاری کنیم و اقتصادی‌ترین تصمیم را اتخاذ کنیم.

وی با بیان اینکه چالش امروز سیاست‌گذاران ما قدرت اجماع است، افزود: برای حل این موضوع دانشگاه کمک زیادی می‌تواند بکند زیرا سیاسی تصمیم نمی‌گیرد و غرض‌ورزی در کار نیست. مطالعات منافع ملی را در نظر گرفته و از نتایج آن می‌توان استفاده کرد. اینکه چه میزان روی بخش ریلی سی ان جی و یا بنزین باید سرمایه‌گذاری صورت گیرد و یا در زمینه واردات و صادرات خودروسازی و صنایع انرژی‌بر باید برنامه‌ریزی صورت و گیرد و سرمایه تمام این بخش‌ها ظرف سه تا چهار ماه بازگشت خواهد داشت.

وی گفت: در حال حاضر 1.4 میلیون خودرو شامل ون، تاکسی و وانت مجوز سی ان جی سوز دارند که در حال حاضر 20 میلیون لیتر مصرف سوخت دارد اگر این میزان مصرف به 10 میلیون کاهش یابد با هزینه هر لیتر 50 سنتی بزنین 1.8 میلیارد دلار عایدی خواهیم داشت که تاثیر آ‌ن را در اقتصاد ملی، محیط زیست و رضایتمندی جامعه شاهد خواهیم بود.

صادق‌آبادی گفت: به اعتقاد بنده باید برای نوع مصرف سوخت باید سندی با همکاری دانشگاه تهیه شود تا انرژی  هدفمند تولید و توزیع شده و اشتغال و رشد اقتصادی ایجاد شود. این پروژه می‌تواند ظرف 12 تا 15 ماه به اجرا برسد و مهم تر اینکه به سمت و سویی برویم که در حوزه تولید و مصرف با همکاری دانشگاه سیاست گذاری داشته باشیم.

منبع اصلی انرژی کشور باید گاز تلقی شود

در این همایش میرسلیم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به اهمیت مصرف گاز و بعد سوخت های تجدید پذیر تاکید کرد و گفت: تغییردر سیاستگذاری از اهمیت بسزایی برخوردار است و سیاستگذاری حوزه انرژی کشور مربوط به 15 سال پیش است که باید تغییر کند.

وی ادامه داد: سیاستگذاری ها معمولا باید 10 ساله باشد. ما 20 سال است که شاهد تحول در انرژی در نفت به سمت گاز بودیم. یعنی 70 درصد از گاز و حدودا 30 درصد از نفت بهره بردیم.

میرسلیم به اهمیت انرژی های تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: نفت و گاز مانند غل و زنجیر دست و پای ما را بسته است و نتوانستیم به سراغ انرژی های تجدید پذیر برویم.

میرسلیم، بهترین روش استفاده از نفت و گاز را تولید محصولات بادوام و بدترین نوع استفاده از این منابع طبیعی را مصرف به عنوان سوخت، عنوان کرد و ادامه داد: خودروهای شخصی به منبعی برای اسراف سوخت تبدیل شده‌اند و در صورتی که طرح سهمیه‌بندی بنزین اجرا نمی‌شد، میزان مصرف روزانه بنزین به بیش از ۱۲۰ میلیون لیتر می‌رسید.

وی با اشاره به جایگاه حمل‌ونقل در توسعه پایدار، تصریح کرد: مردم گرایش و تمایل خود را نسبت به تحول در مصرف سوخت از بنزین به گاز نشان داده‌اند. این تحول میزان دی‌اکسیدکربن (CO2) را کاهش می‌دهد، این در شرایطی است که دی‌اکسیدکربن، افزایش گرمایش عمومی و پیامدهایی از جمله جلوگیری از بارش‌ها و... را به همراه دارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر ضرورت بهینه‌سازی مصرف سوخت گفت: تولید خودروهای پایه گازسوز حدود ۱۰ سال پیش در دولت مطرح شد و این خودروها به مرحله تولید رسیدند، اما اکنون به ارتقا نیاز دارند تا هم توقع مردم برآورده شود و هم از میزان آلاینده‌ها در شهر کاسته شود. افزون بر این، توجه به توسعه و ارتقای ناوگان حمل و نقل عمومی، اجرای صحیح اصول معاینه فنی و سخت‌گیری در رعایت اصول محیط زیست، در رفع آلودگی شهرها، حفظ منابع طبیعی و توسعه پایدار کشور اثرگذارند.


ارسال به دوستان
گفتند فیلمت را بدون حجاب بساز تا از جشنواره برلین جایزه بگیری (فیلم) محمد الجولانی زیر کت و شلوارش سلاح پنهان می‌کند (فیلم) اسحاق جهانگیری : روزهای سختی در پیش است، راهی جز مذاکره نداریم/ من هم مثل مردم، نگرانم امام جمعه بجنورد: باید از حوادث سوریه درس دشمن شناسی گرفت  پاسخ رئيس جمهوری پاناما به ترامپ: کانال، پانامایی باقی می ماند/ هیچ مذاکره‌ای در کار نیست / تجمع مقابل سفارت آمریکا : ترامپ حیوان از کانال دور شو اختلال واتس اپ بر طرف شد؟ ۷ روز عزای عمومی در هند در پی درگذشت نخست وزیر سابق این کشور ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب! یمن : فرودگاه تل آویو را با موشک مافوق صوت هدف گرفتیم اعتراض جمعی از هنرمندان به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب»