۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۰۴۹۱۳
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۰ - ۰۲-۱۰-۱۳۹۸
کد ۷۰۴۹۱۳
انتشار: ۰۹:۴۰ - ۰۲-۱۰-۱۳۹۸
در گفت‌وگو با عصرایران

فلاحت پیشه: "هیات عالی نظارت مجمع" هیچ شأنی در قانون‌اساسی ندارد/این ساختارها برای حمله به دموکراسی شکل‌گرفته‌اند

بی تصمیمی فعلی باعث شده است در کشور بلاتکلیفی ایجاد شود.

حشمت الله فلاحت پیشه در مورد بلاتکلیفی لوایح پالرمو و CFTدر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: به طور طبیعی پالرمو و CFTمسیر قانون گذاری شان را گذرانده است و‌نیازمند رای مصلحتی هستند،پالرمو عملا و طبق قانون اساسی کشور تصویب شده است و عدم ابلاغ آن فقط نوعی بدسلیقگی است .

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با عصر ایران گفت:  خود رئیس جمهور و رئیس مجلس در مورد پالرمو به شدت محافظه کارانه عمل کردند. وقتی شورای نگهبان ایراداتی را به این لایحه گرفت و مجلس ایرادات را رفع کرد دیگر دلیلی ندارد تعیین تکلیف این لایحه در ساختار دیگری مشخص شود.

وی با اشاره به هیات عالی نظارت مجمع گفت: شکل گیری این ساختارها همواره با هدف حمله به ساختار دموکراسی در ایران بوده است. هیات عالی نظارت هیچ شانی در قانون اساسی ندارد. این هیات از زمانی که شکل گرفته فقط برای کشور هزینه ایجاد کرده و با وقفه های که برای مصوبات ایجاد کرده هزینه های را به کشور تحمیل کرده است.

فلاحت پیشه تاکید کرد: هیات عالی نظارت می توانند سازوکاری با شورای نگهبان شکل بدهند و نظرات مشورتی شان را به شورای نگهبان یا مجلس بدهند و خللی در روند امور ایجاد نکنند،متاسفانه پالرموی که قانون شده بود عملا با سازوکاری به نام هیات عالی نظارت الان قانون نیست و به آن عمل نمی شود.

فلاحت پیشه:لوایح پالرمو و CFT

وی با اشاره به لایحه CFT تاکید کرد: مجلس سعی کرد با حق تحفظ ها دغدغه ها و نگرانی را در مورد CFTرفع کند ولی دغدغه های شورای نگهبان رفع نشد و این مسیر طبیعی بود و همان موقع هم گفتیم که ایرادات شورای نگهبان به این لایحه به معنای رد آن است منتها بازهم مجلس اصرار کرد و موضوع را برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص ارسال کرد و الانCFTنیازمند رای مصلحتی مجمع است،اینکه به مصلحت کشور هست که CFTرا تصویب کنند یا آن را رد کنند. حتی اگر در آنجا نمایندگان دولت، مجلس و شورای نگهبان احضار می شوند فقط با هدف پاسخ دادن به سوالاتی است که برای اعضا مجمع از منظر مصلحتی مطرح می شود است.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: مجلس این لوایح را تصویب کرد ‌پای مسئولیت آن هم ایستاده است در حال حاضر وظیفه مصلحتی بر عهده مجمع تشخیص است که باید پای این موضوع بایستد. این تاخیر به مصلحت کشور نیست. تداوم این تاخیر برای دشمنان ما بلاتکلیفی ایجاد نکرده است بلکه برای سازوکارهای مالی و بانکی کشور بلاتکلیفی ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: اگر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد CFT تصمیم گیری کند و آن را رد یا مصوب کند آن موقع سازوکارش در کشور شکل می گیرد و این سازوکار با توجه به تصمیم شکل می گیرد. این بی تصمیمی فعلی باعث شده به نوعی در کشور بلاتکلیفی ایجاد شود.

فلاحت پیشه تصریح کرد: زمانی که لوایح مرتبط با FATF بیش از اندازه در عرصه عمومی مطرح شد عملا نوعی حساسیت به حوزه های که باید خارج از حساسیت ها عمل کنند منتقل شد. این در حالی است که مجمع تشخیص باید تنها حساسیتی که داشته باشد مصلحت کشور است و طبق همین مصلحت باید نظر بدهد. نمایندگان هم دولت و هم مجلس نظراتشان را در مورد این مصلحت در مجمع مطرح کردند ولی اینکه آنجا چرا براساس این مصلحت عمل نمی شود پس مسئولیتش نیز بر عهده خود مجمع است.
_________________________
بیشتربخوانید

مولایی: نپیوستن به FATF، اقتصاد را به فروپاشی می‌کشاند/ قرار گرفتن در لیست سیاه در انتظار ماست
عضو فراکسیون امید: پشت مخالفت با FATF هیچ منطقی نیست
خواب زمستانی مخالفان FATF
_________________________

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۴۴
غیر قابل انتشار: ۵
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
8
114
کدام دموکراسی !!!؟؟؟
مگر ما دارای دموکراسی بوده و هستیم !؟
اول استیضاحتان از وزیر کشور را انجام بدهید .
سلام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
96
27
جناب نماینده آیا ابلاغ سیاست های کلی نظام و نظارت بر آن طبق قانون اساسی وظیفه رهبری نیست؟ آیا طبق قانون رهبری نمیتواند برخی از اختیارات خود را به شخص حقیقی یا حقوقی واگذار کند؟ حالا وظیفه نظارت بر سیاستها کلی نظام به بخشی از مجع تشخیص واگذار شده و اسمش را گذاشتند هیات عالی نظارت مجمع. آیا مشکل اسم این هیات است که در قانون اساسی نیست؟ یا درک واگذاری یک وظیفه رهبری به یک گروه؟ یا عدم تمایل به درک مطلب؟
برای دوستان عصر ایران
ناشناس
Germany
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
5
95
الان یک شواریی تشکیل بدن با عنوان:
شورای رفع تکلیف بی تکلیفی
با حضور بلاتکلیفان سیاسی!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
70
25
از کسی که علوم سیاسی خونده نباید توقع تحلیل قانون اساسی داشت.
هیات عالی نظارت ذیل تبصره اصل 110 قانون اساسی است.
وظیفه نظارت بر سیاست های کلی نظام رو داره تا امثال ایشون خارج از ریل سیاست های کلی نظام قانون وضع نکنند و هر دم کشور رو به سویی هدایت کنند.
امان از سرهنگ های حقوقدان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
4
82
مملكت با اين مسئولان بي خاصيت رو به نابودي است .
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۲
10
101
این ساختارها برای حمله به دموکراسی شکل گرفته ...
کدوم دمکراسی ؟