۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۲
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۷۰۷۰۶۱
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۵ - ۱۵-۱۰-۱۳۹۸
کد ۷۰۷۰۶۱
انتشار: ۱۴:۱۵ - ۱۵-۱۰-۱۳۹۸

پرنده ای که برای پرواز با آن باید "لباس فضانوردی" داشت! (+تصاویر)

هنگام پرواز، ساختار و سیستمی که درون لباس ایجاد شده 100 درصد اکسیژن لازم رابرای تمام پرواز حتی هنگام خروج اضطراری تامین می کند. که این شرایط از وقوع مشکل اول یعنی هیپوکسی در ارتفاع پروازی بالا جلوگیری می کند.

عصرایران؛ مجله تصویری سلاح- هواپیمای جاسوسی U-2 برای بیش از 64 سال در خدمت جامعه اطلاعاتی آمریکا و همچنین ارتش این کشور قرار داشته و تا به امروز نیز وضعیت نظامی فعال خود را حفظ کرده است. یکی از موارد جالب در رابطه با این پرنده نظامی نوع لباس های محافظ تنظیم کننده فشار است که توسط خلبان های آن استفاده می شود. با گذشت زمان و پیشرفت های متعدد در عرصه علم و تکنولوژی، فناوری تولید این لباس ها نیز دستخوش تغییرات مثبت شده است و بر راحتی و ایمنی خلبان افزوده است.

کمپانی دیوید کلارک از دهه 1960 تاکنون تنها تولیدکننده لباس های محیطی محافظ تحت فشار به شمار می رود.  

مختصری درباره U-2

پیش از آن که نگاه دقیق تری به لباس های محافظ تنظیم کننده فشار خلبان های U-2 داشته باشیم، کمی در خصوص خود این هواپیما صحبت کنیم. هواپیماهای برای بیش از 60 سال است که به وسیله آمریکا و شمار دیگری از کشورها در سطح دنیا برای مقاصد جاسوسی و اکتشافات علمی مورد استفاده واقع شده است.

ریچارد ابولافیا مدیر مرکز تحقیقات Teal Group (ارائه دهنده خدمات تجزیه و تحلیل بازار صنایع دفاعی و هوافضا) در مورد این هواپیما می گوید: این محصول با توجه به طراحی قوی و کارآمد سالیان سال است که حضور مستمر خود در عرصه های نظامی را حفظ کرده است. از جمله مهم ترین ویژگی های این محصول می توان به قابلیت هواپیمای U-2 برای پرواز در ارتفاعات بالاتر و برای مدت زمانی بیشتر اشاره کرد که آن را تبدیل به یک گزینه مناسب در راستای مشارکت در عملیات های جاسوسی می کند.

پرنده ای که برای پرواز با آن باید

هواپیماهای جاسوسی در مقایسه با ماهواره مزیت های متعددی دارند. برای مثال آنها برخلاف ماهواره که در یک مدار مشخص دور می زنند و قابلیت حرکت ندارند، از انعطاف پذیری بالاتری برخوردار هستند و می توانند در هر مسیری حرکت کنند. هواپیماهای جاسوسی مانند U-2 همچنین می توانند از مواضع دشمن عکس برداری کنند که مزیت بزرگی برای نیروی هوایی هر کشوری محسوب می شود. طول بال های U-2 معادل 31.4 متر و طول کلی هواپیما 19.2 متر گزارش شده است. حداقل و حداکثر سرعت این پرنده جاسوسی نیز به ترتیب 130 و 805 کیلومتر بر ساعت است. هواپیمای U-2 دارای سقف پرواز 21300 متر است و استقامت آن در آسمان 12 ساعت برآورد شده است.

پرنده ای که برای پرواز با آن باید

پرنده ای که برای پرواز با آن باید

لباس های محافظ تحت فشار خلبان U-2

با توجه به آن که هواپیمای جاسوسی U-2 در ارتفاعات بالا پرواز می کند، خلبان نیازمند استفاده از لباسی است که بتواند فشار داخلی را به درستی تنظیم کند. این لباس خلبان را از خطر هیپوکسی، حد آرمسترانگ و سرمای شدید حفظ می کند.

هنگام پرواز، ساختار و سیستمی که درون لباس ایجاد شده 100 درصد اکسیژن لازم رابرای تمام پرواز حتی هنگام خروج اضطراری تامین می کند. که این شرایط از وقوع مشکل اول یعنی هیپوکسی  در ارتفاع پروازی بالا جلوگیری می کند.

خلبان با قرار گرفتن در این شرایط، بدون لباس تحت فشار تنها به مدت 30 تا 60 ثانیه بسته به مقاومت بدن می تواند هوشمندی خود را حفظ کند. هیپوکسی موجب کاهش هوشیاری، کاهش دید، سر گیجه، افزایش زمان عکس العمل و حرکات ناخواسته عضلانی می شود. همانطور که اشاره شد با تنظیم فشار داخل لباس مشکل حد آرمسترانگ نیز حل خواهد شد.

مشکل سرمای فوق العاده شدید در ارتفاع عملیاتی نیز با پوشیدن این لباس بر طرف می شود.

اگر زمان پرواز طولانی شود؛ آب و غذا نیز از طریق ساختاری که روی کلاه درنظر گرفته شده است، دریافت خواهد شد. امکان تزریق گاز سمی در کلاه به جای اکسیژن در راستای جلوگیری از اسارت خلبان به دست دشمن نیز یکی از امکانات متفاوت این کلاه بود.

پرنده ای که برای پرواز با آن باید

نیروی هوایی آمریکا پروژه ای جدید به منظور توسعه و بهبود لباس های محافظ تحت فشار برای خلبانان U-2 را 64 سال پس از نخستین پرواز این هواپیمای جاسوسی کلید زده است. این پروژه با استفاده از فناوری های نوظهور از جمله چاپ سه بعدی نقش مهمی در کاهش وزن لباس، افزایش راحتی استفاده و از همه مهمتر ایمن سازی بیشتر محصول داشته است.

پرنده ای که برای پرواز با آن باید

پرنده ای که برای پرواز با آن باید

دیوید کلارک به منظور انجام اندازه گیری صحیح و دقیق برای خلبانان، به روش اسکن لیزری از بدن و همچنین مدل سازی آنتروپومتری سه بعدی متکی است. گفتنی است که مونتاژ نهایی این لباس ها تماما کار دست خواهد بود و به هیچ عنوان ساخت ماشین آلات نیست.

پرنده ای که برای پرواز با آن باید

علاوه بر پروژه تولید لباس های محیطی هواپیمای U-2، کمپانی دیوید کلارک در حال طراحی یک لباس مخصوص دیگر برای جدیدترین فضاپیمای سازمان فضایی ناسا به نام اوریون است. خلبانان و خدمه اوریون ممکن است مجبور شوند برای مدت زمانی بسیار بیشتر از خلبانان U-2، لباس های تنظیم گر فشار را بر تن داشته باشند. این کمپانی توسعه لباس های مخصوص اوریون را الهام بخش تحولات بیشتر بر لباس های U-2 می داند.

پرنده ای که برای پرواز با آن باید

هم اکنون 26 فروند هواپیمای جاسوسی U-2 وجود دارند که خانه اصلی آنها پایگاه نیروی هوایی بیل در کالیفرنیای شمالی است. نیروی هوایی آمریکا در ابتدا قرار بود این پرنده را در سال 2019 بازنشسته کند اما با توجه به تعداد زیاد رای های مخالف بالا، U-2 تا آینده ای نامعلوم همچنان در آسمان پرواز خواهد کرد.

مطالب مجله تصویری سلاح را در این لینک دنبال کنید.

بیشتر بخوانید:

پرنده ای که بازنشسته نمی شود! (+تصاویر)

تپانچه شب؛ محبوب محافظان هیتلر! (+تصاویر)

دو مورد از عجیب ترین تسلیحات جنگ جهانی دوم! (+تصاویر)

 

ارسال به دوستان
بارش برف و باران در برخی استان‌ها/ کاهش دما تا ۸ درجه در نیمه شمالی کشور آخرین وضعیت پلنگ دماوند نگاهی به زرادخانه‌های سلاح‌های هسته‌ای جهان از سال ۱۹۴۵ تا ۲۰۲۴ (+ اینفوگرافی) ۶ مکمل موثر برای تقویت مغز تالاب صالحیه خشک شد/عوامل نابودی تالاب شواهد ریاضیاتی جدید نشان می‌دهد که وجود ذره سوم «غیرممکن» امکان‌پذیر است دلالی برای بچه‌‏دار شدن/ شبکه گسترده خریدوفروش سلول‌های جنسی و اجاره رحم ؛ از ۲۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان جنوب کالیفرنیا همچنان می‌سوزد؛ مساحتی بیش از شهر پاریس سوخته است بایدن ، کوبا را از فهرست «حامیان تروریسم» خارج می‌کند تصادف مرگبار سواری با عابر پیاده در این بزرگراه تهران/ راننده متواری شد چگونه یک حراجی موفق راه‌اندازی کنیم؟ تعیین مبلغ وام ازدواج و فرزندآوری برای سال ۱۴۰۴ تغییرات اقلیمی چیست؟/ چه فاجعه هایی در راه است؟ خطرناکترین رقبای اف ۲۲ رپتور آمریکایی (+عکس) شیرین‌کاری زن چینی باعث سوختگی اش در سرمای منفی ۲۰ درجه شد(+عکس)