۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۱۷۱۴۱
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۵ - ۱۴-۱۲-۱۳۹۸
کد ۷۱۷۱۴۱
انتشار: ۱۴:۰۵ - ۱۴-۱۲-۱۳۹۸

تعویض پلاک با طعم کرونا در قم!

با وجود تاکید مسوولان دانشگاه علوم پزشکی استان قم مبنی بر روند صعودی بیماران مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا در این استان و مملو بودن مراکز درمانی از این بیماران یا بیمارانی با علائمی حتی کمتر نزدیک به کرونا، اما مصوبه شورای تامین استان مبنی بر تعطیلی اجتماعات و نیز توصیه پزشکان مبنی بر ضرورت رعایت قرنطینگی خانگی، اما قرنطینه همچنان یکی از بی معناترین واژگان است.

تعویض پلاک با طعم کرونا در قم!

به گزارش ایرنا، رعایت بهداشت فردی، کنترل روابط اجتماعی و خودداری از خروج از منزل برای کارهای غیرضروری کلیدواژه‌هایی هستند که روزانه بارها از طریق رسانه‌های رسمی و شبکه‌های اجتماعی مطرح می‌شود، جامعه ما درگیر یک ویروس ناشناخته‌ای شده که از مراجع تقلید گرفته تا مسوولان بهداشت و درمان همگی نسبت به توجه به توصیه‌های پزشکی تاکید دارند.

اما اینجا در برخی نقاط شهر قم که یکی از سه استان بحرانی کشور در مواجه با کرونا می‌باشد مساله کمی متفاوت است وعده‌ای در عین بی ملاحظگی و کج سلیقگی گویا در جزیره‌ای جدا از این مرز و بوم زندگی می‌کنند و سلامتی مردم را فدای درآمد اقتصادی و یا تعارفات و رودربایستی های خانوادگی و شهری خود کرده‌اند.

از ادامه برخی مراسم مربوط به غذاهای نذری در کنار جمکران تا صف های طولانی خرید ماسک در مقابل داروخانه ها، نمازجماعت در حرم حضرت معصومه و مساجد دیگر شهر، تشییع چند روز پیش شهدای مدافع حرم بصورت کاملا عادی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) و ادامه برگزاری مراسم های ختم در مساجد شهر از مصادیقی است این روزها در قم کرونا زده، شاهد آن هستیم و هر کدام به نوعی بی معنا بودن قرنطینه را فریاد می زند.

طی روزهای اخیر مسوولان دانشگاه علوم پزشکی تاکید کرده اند که ‏همچنان روند بستری در بیمارستان های قم صعودی است. تا روز دوشنبه ۸۴۰ نفر در بیمارستان ها بستری بوده اند و این سیر صعودی تا زمانی که مردم مسائل بهداشتی را رعایت نکنند ادامه خواهد یافت. درهمین حال بر اساس آخرین آمار که چند روز پیش ارائه شده است، ۲۰ نفر در قم بر اثر ابتلا به بیماری ناشی از آلودگی به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند.

با آنکه در بخش خصوصی خیلی از رستوران ها و مراکز فروش مواد غذایی داوطلبانه و با نصب پلاکارد با برنامه قرنطینه داوطلبانه همراهی کرده و مغازه هایشان را تعطیل کرده اند اما در برخی حوزه های مذهبی و سنتی عملا قرنطنیه اجرا نمی شود، در حالی که بر اساس مصوبه شورای تامین استان قم و نیز توصیه های اکید وزارت بهداشت و مصاحبه های روزنامه مسوولان دانشگاه علوم پزشکی قم، رعایت جدی قرنطینه خانگی و ماندن افراد در خانه و عدم خروج از خانه جز در موارد کاملا ضروری، استفاده از خدمات الکترونیک و بویژه عدم شرکت در اجتماعات، اما بی توجهی بخش وسیعی از مردم از یکسو و عدم پیگیری و نظارت مسوولان از سوی دیگر همچنان به شکل نگران کننده ای ادامه دارد.

مرکز تعویض پلاک قم

به توصیه چند تن از دوستان که زخم‌خورده و گله‌مند شلوغی‌ها و دردسرهای تعویض پلاک بودند تصمیم گرفتم صبح زود و قبل از اینکه آفتاب جهان تاب بر شهر دوست داشتنیم که درگیر ویروس منحوس کرونا شده بتابد در آنجا حضور پیدا کنم، نزدیک ساعت ۶ صبح است هنوز آفتاب از چهره خود به‌صورت کامل رونمایی نکرده است که به مرکز تعویض پلاک می‌رسم.

دقیقه‌شمار ساعت هنوز ۵ دقیقه‌ای بیشتر از ساعت ۶ عبور نکرده و ۲ ساعت تا آغاز فعالیت مرکز تعویض پلاک باقی‌مانده اما ده‌ها تن قبل از من در آنجا در این هوای سرد در صف ایستاده‌اند و هرلحظه نیز بر تعداد مراجعه‌کنندگان افزوده می‌شود.

تعویض پلاک با طعم کرونا در قم!

نزدیک ساعت ۸ صبح می‌شود و مردم در دسته‌های ۵۰ تایی به داخل مرکز راهنمایی می‌شوند و برای نوبت گرفتن از یکدیگر رقابت تنگاتنگی دارند، رقابت تنگاتنگی در یک صف به‌هم‌پیوسته در وضعیتی که هرروز بر تعداد مبتلایان کرونا افزوده می‌شود و مردم بدون اینکه که تقصیر چندانی داشته باشند بهداشت فردی را زیر پا می‌گذارند.

ازدحام جمعیت به حدی است که صف‌های طولانی و بدون رعایت فاصله ایمنی و بهداشتی به مدت چند ساعت تشکیل می‌شود و هر بار فقط تعدادی به داخل سالن تعویض پلاک هدایت می‌شوند و بقیه همچنان بیرون از مرکز ساعت‌ها منتظر می‌مانند.

کرونا در شهر می‌تازد و هرروز تعداد بیشتری را مبتلا می‌کند، میلیاردها تومان اعتبار، صدها کادر درمانی و ساعت‌ها زمان و فکر مدیران استان صرف اجرای برنامه‌های مقابله‌ای برای کاهش سرایت ویروس کرونا می‌شود اما این مرکز تعویض پلاک حکایت نگران‌کننده‌ای دارد.

صف‌های طولانی و سالن انتظار غیربهداشتی

پس از چند ساعت انتظار به همراه ۵۰ مراجعه‌کننده دیگر در حالتی مانند عبور پناه‌جویان غیرقانونی از مرزهای یک کشور به کشور ثالث به داخل سالن انتظار هدایت می‌شویم، داخل سالن وضعیت اسفبارتر از بیرون آن است، فضای بسته و مسقف، صف‌های به هم فشرده مردم را در معرض ابتلای ویروس کرونا قرار داده و اثری از ضدعفونی صندلی‌ها و دیگر تجهیزات نیست.

تمام مسوولان ملی و استانی قرنطینه خانگی را امن‌ترین مکان و بهترین راهکار شکست کرونا می‌دانند، اما کار اداری تعویض پلاک ده‌ها تن از مردم را به‌ناچار به این مرکز کشانده و موجی از نگرانی و دلهره را در بین آن‌ها پدید آورده است.

یکی از مراجعه‌کنندگان با ابراز ناراحتی از تجمع و ازدحام جمعیت در مرکز تعویض پلاک قم می‌گوید: معلوم نیست چرا در این شرایط حساس و ویژه شهر در سرایت بیماری کرونا، شیوه فعالیت و رسیدگی به نیازهای مردم همچنان به‌صورت سنتی انجام می‌گیرد و تغییری در فرآیندهای اداری و کاهش مراجعات حضوری ارباب‌رجوع صورت نگرفته است.

غرفه‌های خدمات‌دهی با ازدحام شدید

گاه‌وبیگاه صدای سرفه‌های خشک و طولانی از برخی افراد ادامه می‌یابد و غرفه‌های خدمات‌دهی با ازدحام بسیار زیاد مردم روبه‌رو شده است، عده‌ای که یک‌چهارم افراد حاضر هم نمی‌شوند ماسک زده‌اند وعده‌ای بیشتر نه، کمترین انتظاری که مردم در این قبیل مراکز پرتراکم و با ازدحام جمعیت دارند عرضه ماسک و رعایت موازین بهداشتی توسط مسوولان امر است اما توجهی به خطر همه‌گیری ویروس کرونا نمی شود.

تعویض پلاک با طعم کرونا در قم!

صحنه‌هایی که به چشم می‌خورد نگران‌کننده است، استامپ، خودکار و دستگاه پوز که مدام به‌صورت مشترک استفاده می‌شود اما ضدعفونی نمی‌شود، همه‌چیز ساده گرفته‌شده است، یکی از مراجعه‌کنندگان با انتقاد از وضعیت موجود به یکی از کارکنان تعویض پلاک می‌گوید: شما کوچک‌ترین توجهی به‌سلامتی مردم ندارید ازنظر شما " مرگ خوبه اما برای همسایه".

برابر آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی هر وسیله نقلیه که درراه‌ها تردد می‌کند باید دارای شماره بوده و رانندگی با وسیله نقلیه‌ای که شماره، پلاک نداشته یا دارای شماره یا پلاک غیرمجاز باشد ممنوع است، یکی از مراجعه‌کنندگان نیز با ناراحتی می‌گوید: تاکنون چند مرتبه به مرکز تعویض پلاک مراجعه کرده‌اند اما هنوز موفق به پایان کار خود نشده‌اند.

ساعت کاری به روال قبل از ۸ تا ۱۴

باوجود تمام نگرانی‌ها و توصیه‌های بهداشتی در انجام هرگونه فعالیتی که به کنترل و پیشگیری از سرایت کرونا منجر شود اما ساعت کاری مرکز تعویض پلاک قم مانند روزهای گذشته از ساعت ۸ تا ۱۴ فعال است و مردم دو ساعت قبل و بعدازاین ساعت نیز در این محل معطل انجام کارهای اداری خود هستند و این مکان به‌نوبه خود به محلی مستعد برای انتشار بیماری تبدیل‌شده است.

مراجعه کننده دیگر نیز معتقد است: ما خیلی زود شکست کرونا را جشن خواهیم گرفت اما عملکرد و رعایت حال مردم توسط برخی دستگاه های خدمات را هرگز فراموش نخواهیم کرد، همه کارشناسان توصیه می کنند مردم باید کمترین برخورد را سطوح، دکمه ها و دیگر وسایل مشترک داشته باشند اما رویکردهای اجرایی از جمله در این مرکز عملا افراد را در معرض این امور قرار می دهد.

درمجموع بسیاری از مراجعه‌کنندگان از شلوغی غرفه‌ها و عدم رعایت موازین بهداشتی، کمبود نیرو، پاسخگو نبودن متصدیان این مرکز و برخی مشکلات دیگر به‌شدت ناراضی هستند که باید در این وضعیت حساس تدبیری اساسی برای آن صورت بگیرد.

«بیماری کرونا» ازنظر ابتلا و میزان و شدت تلفات، خطرناک‌تر از آنفولانزا نیست؛ بنابراین مردم جای برای ترس و وحشت مردم نیست و شهروندان تنها باید مراقبت‌های پزشکی و بهداشتی را جدی بگیرند و از حضور در اجتماعات به جد پرهیز کنند؛ استفاده از ماسک، پرهیز از روبوسی و دست دادن و سایر مواردی که در این خصوص توصیه‌شده، بیش‌ازپیش مورد تاکید کارشناسان است.

-------------------------------------------------

بیشتر بخوانید:

پزشکیان: چرا کرونا را به شوخی گرفته‌اید؟/ باید قم را از روز اول قرنطینه می کردند/ هر فرد مبتلا به کرونا مثل بمب است

نماینده مجلس: اقدامات پیشگیرانه خیلی دیر شروع شد/ مدارس باید برای مدت طولانی تعطیل باشند/ اگر قم قرنطینه می‌شد، کرونا به این اندازه فراگیر نمی‌شد

برچسب ها: تعویض پلاک ، قم
ارسال به دوستان
عراقچی در پکن : بحث هسته‌ای ما در سال جدید با وضعیتی مواجه خواهد شد که نیاز داریم مشورت‌های بیشتری داشته باشیم بازداشت شیعیان در نیجریه توسط پلیس عراقچی: پرونده هسته‌ای نیازمند مشورت‌های بیشتر است (فیلم) علم الهدی : اگر مردم فتنه شناسی را فراموش کنند ، دشمن نظام اسلامی را براندازی می‌ کند تصاویری از حملات هوایی اسرائیل به یمن (فیلم) در باب حقوق بومی ها دادستان گنبدکاووس : بزرگترین قمارخانه شرق گلستان پلمب شد امام جمعه کرج : باید بررسی شود چه کسانی دنبال این هستند که فضای مجازی بدون کنترل در اختیار همه قرار گیرد تصاویر دیده نشده از بیماری کبد از کبد چرب تا کبد فیبروز (فیلم) انتقاد کاظم صدیقی از فضای مجازی ؛ امروز اسلحه دشمن با وجود شبکه های مجازی، جنگ نرم است تلاوت فوق العاده‌ای از مصطفی غلوش در ایران: سوره الرحمن (فیلم) وزارت بهداشت : مازوت سوزی سلامت مردم را تهدید می کند گفتند فیلمت را بدون حجاب بساز تا از جشنواره برلین جایزه بگیری (فیلم) محمد الجولانی زیر کت و شلوارش سلاح پنهان می‌کند (فیلم) اسحاق جهانگیری : روزهای سختی در پیش است، راهی جز مذاکره نداریم/ من هم مثل مردم، نگرانم