۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۱:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۲۵۰۱۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۵ - ۰۵-۰۲-۱۳۹۹
کد ۷۲۵۰۱۴
انتشار: ۱۱:۴۵ - ۰۵-۰۲-۱۳۹۹

بروز مشکلات گوارشی در حدود 50 درصد از مبتلایان به کرونا

بروز مشکلات گوارشی در حدود 50 درصد از مبتلایان به کرونا​یک فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه ویروس کووید_۱۹ در بین ۵ تا ۵۰ درصد مبتلایان با عوارض گوارشی همراه است، گفت: طول مدت بیماری مبتلایان دچار اسهال نسبت به سایر مبتلایان بیشتر است.

به گزارش ایلنا، سیدرضا فاطمی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص تاثیر ویروس کرونا بر دستگاه گوارش، توضیح داد: در بیماران دارای شدت بالای بیماری و بیماران جزو گروه‌های با ریسک بالا، گاهی اوقات نارسایی در کبد و پانکراس نیز رخ می‌دهد، البته این مساله در مواقعی رخ می‌دهد که بیمار دچار شوک شده و به آی سی یو احتیاج پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه در تعدادی از مبتلایان تظاهرات گوارشی نیز مشاهده شده است، گفت: مقالات نشان می‌دهد بیماری در پنج تا ۵۰ درصد افراد مبتلا به کووید ۱۹ می‌تواند همراه با علائم گوارشی باشد.

این متخصص با بیان اینکه اسهال یکی از متداول‌ترین علائم گوارشی کووید ۱۹ است، گفت: بیمار ممکن است همراه با علائم تنفسی از جمله گلودرد، سرفه، تب و تنگی نفس دچار اسهال نیز شود.

ویروسی که سلامت کلیه‌ها را هم نشانه می‌گیرد!

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به از دست رفتن آب بدن در افرادی که بر اثر بیماری کرونا دچار استفراغ و اسهال می‌شوند، مصرف فراوان آب و مایعات را برای این بیماران توصیه کرد.

وی همچنین با اشاره به احتمال آسیب به کلیه‌های افراد بیمار بر اثر کم آبی ناشی از عوارض کرونا ابتلا، توضیح داد: از دست دادن آب بدن به ویژه برای بیمارانی که دچار نارسایی‌های کلیوی هستند می‌تواند خطر زیادی داشته باشد.

دکتر فاطمی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر وضعیت افرادی که به علت بیماری‌های گوارشی داروی کورتون مصرف می‌کنند، پاسخ داد: ممکن است بعضی افراد فکر کنند به خاطر عوارض مصرف کورتن بر روی سیستم ایمنی باید برای کم کردن احتمال ابتلا به بیماری کرونا داروی خود را کم و یا حتی قطع کنند، اما این باور اشتباه است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه وجود ویروس زنده در مدفوع بیماران مبتلا به کرونا که دچار اسهال هستند، مورد توافق همه محافل علمی نیست، تاکید کرد: اما عاقلانه‌ترین توصیه این است که این افراد نسبت به دفع بهداشتی مدفوع حساسیت بیشتری داشته باشند و تا حد امکان از سرویس بهداشتی مجزا استفاده کنند.

دکتر فاطمی درباره احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق گازهای داخل چاه‌های فاضلاب یادآوری کرد: انتقال ویروس از این راه ممکن نیست، زیرا راه اصلی انتقال ویروس ریز قطراتی است که هنگام عطسه، سرفه و یا حرف زدن از دهان افراد منتقل می‌شود و با توجه به سنگینی این ویروس امکان انتقال آن در گازها ثابت نشده است.

این فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه قوی‌ترین ویروس‌ها هم بیش از یکی دو روز نمی‌توانند خارج از بدن موجودات زنده فعال باقی بمانند، گفت: از این رو مهمترین راه انتقال ویروس تماس‌های سریالی و فردی است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره مدت زمان ماندگاری عوارض گوارشی ناشی از ویروس کرونا توضیح داد: مطالعات نشان داده است افرادی که دچار اسهال هستند، طول مدت بیماری کرونای آن‌ها نسبت به سایر مبتلایان طولانی‌تر است و توجیه علمی آن این است که حجم ویروسی این افراد بیشتر است و ممکن است به این خاطر ویروس‌ها به روده نیز انتقال پیدا کنند.

وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد اسید معده باعث از بین رفتن ویروس می‌شود، ادامه داد: به همین خاطر نباید در مدفوع افراد مبتلا ویروس زنده وجود داشته باشد اما با توجه به مشاهده ویروس زنده در مدفوع بیماران دچار اختلالات گوارشی علت انتقال ویروس‌ها به داخل روده در نظر گرفته شده است.

آیا بین مرگ و میر بیماران مبتلا به کرونا با عوارض گوارشی ارتباط وجود دارد؟

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره رابطه بین عوارض گوارشی با میزان مرگ و میر در افراد مبتلا به ویروس کووید ۱۹، توضیح داد: مرگ و میر ناشی از کرونا به ریسک فاکتور های زیادی از جمله سن و بیماریهای زمینه‌ای بستگی دارد و اگر چه اسهال و استفراغ به خاطر از دست رفتن آب بدن فاکتور خطرناکی در بین بیماران محسوب می‌شود، اما نمی‌توان رابطه دقیق میزان مرگ و میر با عوارض گوارشی را تعیین کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: البته مدت بیماری افرادی که همراه با علائم تنفسی دچار اسهال نیز هستند طولانی است و یعنی زمان شروع بیماری تا بهبود کامل در این افراد طولانی‌تر از سایر مبتلایان است.

دکتر فاطمی درادامه با تاکید بر اینکه مطالعات نشان داده در مدفوع افرادی که همزمان با علائم تنفسی دچار اسهال می‌شوند ویروس کشته شده و همچنین زنده وجود دارد، گفت: بنابر این امکان دارد از طریق این افراد انتقال مدفوعی دهانی ویروس اتفاق بیفتد، البته این مسئله مورد توافق تمامی مجامع علمی بین المللی نیست زیرا برخی معتقدند ویروس موجود در مدفوع این افراد زنده نیست.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهوع و استفراغ را از دیگر عوارض گوارشی بیماری کرونا معرفی کرد و توضیح داد: ممکن است این عوارض در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ که در بیمارستان تحت درمان‌های ضد ویروس قرار دارند رخ دهد.

کرونا در ۲۰ تا ۳۰ درصد مبتلایان با مشکلات کبدی همراه است

وی با اشاره به بروز مشکلات کبدی در بین ۲۰ تا ۳۰ درصد مبتلایان به کرونا گفت: در بین این افراد افزایش آنزیم‌های کبدی مشاهده شده است البته این عارضه به شکل التهاب کبدی نیست اما در افرادی که کرونای آن‌ها شدید است و در آی سی یو بستری هستند ممکن است نارسایی کبدی نیز ایجاد شود. همچنین مطالعات نشان داده است که ۱۷ درصد بیماران مبتلا به کرونا دچار التهاب پانکراس می‌شوند.

این متخصص در پایان یادآور شد: البته درگیری‌های گوارشی بیشتر در افرادی دیده می‌شود که حجم ویروس داخل بدن آن‌ها زیاد است و در همه افراد دیده نمی‌شود.

برچسب ها: مشکلات گوارشی
ارسال به دوستان
دوربین دنده عقب ۷۰ سال قبل اختراع شد! (+عکس) سفر به عصر قاجار؛ از روزهای «سلام» تا وقتی «انقراض» به یک قدمی رسید(عکس) سقوط مرگبار یک کودک از ساختمانی مرتفع (فیلم) ۱۰ گل فراموش نشدنی دیوید بکام (فیلم) تقویت سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل با قرارداد ۵۵۰ میلیون دلاری صدور سند حدنگاری برای تمامی اراضی جزیره ابوموسی؛ تثبیت مالکیت ایران لحظه جدال مرگبار دو تمساح غول پیکر (فیلم) دیدار وزیر صنعت ایران با پوتین؛ رایزنی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی نتانیاهو مدعی شد: چهره خاورمیانه را تغییر خواهیم داد شکست منچستر یونایتد مقابل ولورهمپتون؛ ادامه روزهای کابوس‌وار شیاطین سرخ هنرنمایی زیبا چترباز‌ها در آسمان جزیره کیش (فیلم) اتحادیه عرب ایران را به «دامن زدن به نزاع» در سوریه متهم کرد؛ سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل مسدودسازی ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی فروش داروهای غیرمجاز توسط پلیس فتا فرود اضطراری پرواز مشهد-نجف در کرمانشاه فرآیند طراحی و تولید خودروی شاسی بلند غول پیکر شامان روسی (فیلم)