۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۲۵۱۱۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۹ - ۰۶-۰۲-۱۳۹۹
کد ۷۲۵۱۱۴
انتشار: ۰۹:۵۹ - ۰۶-۰۲-۱۳۹۹

قانون کار در مورد تعطیلی روز جهانی کارگر چه می‌گوید؟

یازدهم اردیبهشت، برای کارگران تعطیل رسمی است. علی خدایی تایید می‌کند که کارگران نباید در این روز، مجبور به سر کار رفتن شوند.

قانون کار در مورد تعطیلی روز جهانی کارگر چه می‌گوید؟یازدهم اردیبهشت، برای کارگران تعطیل رسمی است. علی خدایی تایید می‌کند که کارگران نباید در این روز، مجبور به سر کار رفتن شوند.

به گزارش ایلنا، روز جهانی کارگر در قانون کار ایران چه روزی است و چرا در برخی تقویم‌ها، دوازدهم اردیبهشت که از قضا، جمعه است، به عنوان روز کارگر معرفی شده است؟

علی خدایی (نماینده کارگران در شورایعالی کار) در ارتباط با روز کارگر می‌گوید: طبق قانون کار، یازدهم اردیبهشت هر سال، روز کارگر و تعطیل رسمی است؛ به عبارت دیگر، همه مشمولان قانون کار، یازدهم اردیبهشت تعطیل هستند.

در قانون کار، دقیقاً یازدهم اردیبهشت، به عنوان روز کارگر تعیین شده است. ماده ۶۳ قانون کار می‌گوید: «علاوه بر تعطیلات رسمی کشور، روز کارگر (۱۱ اردیبهشت) نیز جزو تعطیلات رسمی کارگران به حساب می‌آید.»

خدایی در ارتباط با اینکه در برخی از تقویم‌های سال جاری، دوازدهم اردیبهشت (روزجمعه) روز کارگر در نظر گرفته شده، می‌گوید: اینکه در برخی تقویم‌ها ۱۲ اردیبهشت (جمعه) روز کارگر تعیین شده به علت مصادف بودن اول ماه می‌ روز جهانی کارگر است. بنابراین ملاک عمل برای کارگران و کارفرمایان باید روز پنج شنبه ۱۱ اردیبهشت باشد.

به گفته او، اگر کارفرمایی کارگران را مجبور کند که پنج شنبه (یازدهم اردیبهشت) سر کار حاضر شوند، مرتکب تخلف شده است چراکه پنجشنبه براساس قانون، برای کارگران تعطیل رسمی است و می‌توانند از حق تعطیلی خود برخوردار شوند.

از قرار معلوم، در روز پنجشنبه، کارگران تنها با رضایت و توافق و با گرفتن اضافه کار روزهای تعطیلی می‌توانند سر کار بروند و اگر رضایت نداشته باشند، نباید به سر کار رفتن اجبار شوند.

برچسب ها: روز جهانی کارگر
ارسال به دوستان