۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۲۸۶۲۳
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۰ - ۲۶-۰۲-۱۳۹۹
کد ۷۲۸۶۲۳
انتشار: ۱۵:۵۰ - ۲۶-۰۲-۱۳۹۹

سقوط "زباله فضایی" 18 تنی چین در ساحل آفریقا

ابتدا فضانوردان و متخصصان انتظار داشتند که این قطعه عظیم در آمریکا و یا استرالیا سقوط کند اما این زباله ۱۸ تنی و ۲۹ متری در اقیانوس اطلس و در نزدیکی سواحل موریتانی سقوط کرد.

تارنمای "اسپیس" که رویدادهای هوا فضا را گزارش می کند نوشت قطعه ای از موشک چینی لانگ مارچ بی ۵ که هفته گذشته به فضا پرتاب شد پس از اتمام ماموریت خود به صورت غیر قابل کنترلی به سمت زمین سقوط کرد و در سواحل موریتانی به درون آب افتاد.

موشک چینی لانگ‌مارچ ۵-بی

به گزارش ایرنا موشک لانگ مارچ بی‌۵ با ۸۴۹ تن وزن روز 16 اردیبهشت از سکوی "ون چانگ" واقع در جزیره جنوبیِ هاینانِ چین راهی فضا شد و ۸ دقیقه بعد سفینهٔ بی‌سرنشین آن در ارتفاع ۸ هزار کیلومتری به مدار زمین رسید.

هسته ۱۸ تنی این موشک فضایی، بزرگترین شی دهه‌های اخیر است که به صورت کنترل نشده از مدار زمین در جو سقوط کرده است بزرگترین موشکی که پیش از این به سطح زمین برگشته بود موشک سالیوت-۷ مربوط به ایستگاه فضایی شوروی سابق در سال ۱۹۹۱ بود که ۳۹ تن وزن داشت.

در ابتدا فضانوردان و متخصصان انتظار داشتند که این قطعه عظیم در آمریکا و یا استرالیا سقوط کند اما این زباله ۱۸ تنی و ۲۹ متری در اقیانوس اطلس و در نزدیکی سواحل موریتانی سقوط کرد.

موشک‌های قدیمی و ماهواره هایی که تاریخ مصرفشان تمام شده است غالبا به زمین سقوط می کنند ولی وزن آن‌ها اکثرا از چندین تن بیشتر تجاوز نمی کند.

ایستگاه فضایی چین که تین ‌گونگ یعنی «کاخ آسمانی» نام دارد قرار است تا سال ۲۰۲۲ تکمیل شود و ظرفیت ۶ فضانورد را خواهد داشت. این ایستگاه از سه بخش تشکیل شده و علاوه بر محل زندگی و فعالیت فضانوردان، دو آزمایشگاه جداگانه را نیز شامل می‌شود.

موشک ماهواره بر لانگ مارچ بی ۵ چین پس از ۴۸۸ ثانیه در مدار از پیش تعیین شده قرار گرفت که نخستین ماموریت پرواز با موفقیت کامل بود و مقدمه ای برای ماموریت مرحله سوم پروژه فضایی سرنشین دار چین شد.

از نکات جالب این پرتابگر، داشتن یک و نیم مرحله (حذف مرحله دوم LM-۵) است که سبب افزایش کارایی و قابلیت اطمینان ماهواره‌بر شده است این پرتابگر با طول کل ۵۴ متر (یک ساختمان ۱۸ طبقه) و وزن برخاست ۸۴۹ تُن، دارای قابلیت حمل ۲۵ تُن محموله به مدار ارتفاع پایین زمین است.

بخش فیرینگ لانگ‌مارچ ۵-بی نزدیک ۲۱ متر (یک ساختمان ۶ طبقه) طول و بیش از ۵ متر قطر دارد که این امر نیازمند فناوری‌های پیشرفته و خاص برای سیستم جدایش این بخش است.

از این حامل برای تزریق محموله‌های حجیم و سنگین شامل ماژول‌های ایستگاه فضایی چین به مدارهای پایین استفاده خواهد شد. از ویژگی‌های فضاپیمای جدید می‌توان به سیستم فرود جدید با کمک چترها و کیسه‌های هوایی (بجای موتور) و قابلیت بازگشت به زمین و استفاده مجدد تا ۱۰ مرتبه اشاره کرد.

این فضاپیما با ۹ متر طول و حدود ۲۲ تُن وزن برخاست، توانایی حمل ۶ فضانورد و یا سه فضانورد به همراه ۵۰۰ کیلوگرم محموله را دارد.

ارسال به دوستان
سفر به عصر قاجار؛ از روزهای «سلام» تا وقتی «انقراض» به یک قدمی رسید(عکس) سقوط مرگبار یک کودک از ساختمانی مرتفع (فیلم) ۱۰ گل فراموش نشدنی دیوید بکام (فیلم) تقویت سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل با قرارداد ۵۵۰ میلیون دلاری صدور سند حدنگاری برای تمامی اراضی جزیره ابوموسی؛ تثبیت مالکیت ایران لحظه جدال مرگبار دو تمساح غول پیکر (فیلم) دیدار وزیر صنعت ایران با پوتین؛ رایزنی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی نتانیاهو مدعی شد: چهره خاورمیانه را تغییر خواهیم داد شکست منچستر یونایتد مقابل ولورهمپتون؛ ادامه روزهای کابوس‌وار شیاطین سرخ هنرنمایی زیبا چترباز‌ها در آسمان جزیره کیش (فیلم) اتحادیه عرب ایران را به «دامن زدن به نزاع» در سوریه متهم کرد؛ سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل مسدودسازی ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی فروش داروهای غیرمجاز توسط پلیس فتا فرود اضطراری پرواز مشهد-نجف در کرمانشاه فرآیند طراحی و تولید خودروی شاسی بلند غول پیکر شامان روسی (فیلم) رانندگی جنون‌آمیز راننده خودروی شاسی بلند روی ریل راه آهن (فیلم)