۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۲۸۹۳۱
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۵ - ۲۸-۰۲-۱۳۹۹
کد ۷۲۸۹۳۱
انتشار: ۱۳:۱۵ - ۲۸-۰۲-۱۳۹۹

سحرخیزی باعث پیشگیری از افسردگی می شود

ميزان ترشح این مواد در داخل بدن در ساعتهای صبحگاهی شدیداً بالا می رود ، به طوریکه مطالعه ای بین تعدادی دانشجو، نشان داده است که میانگین ميزان بیماری افسردگی در دانشجویان سحرخیز کم تر از غیرسحرخیز بوده است.

معمولاً اشخاص از نظر الگوی خواب به دو گروه تقسیم می شوند؛ گروه نخست افرادی هستند که صبح های زود از خواب بیدار میشوند و شب ها هم زود می خوابند و گروه دوم افرادی هستند صبح ها تا دیر وقت می خوابند و شب ها هم تا دیر وقت بیدار می مانند.

ارتباط نسبی بین عادت های زمانی خواب و ریسک افسردگی وجود دارد. پژوهشگران متوجه شدند اشخاص سحرخیز در مقایسه با اشخاص عادی ۱۲ تا ۲۷ درصد کم تر در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند. همچنين افرادی که صبح ها دیر از خواب بیدار میشوند در مقایسه با اشخاص عادی، ۶ درصد بیشتر در معرض ریسک ابتلا به بیماری افسردگی قرار دارند.

یشگیری از افسردگی

زنان میان سال و سالمندی که شب زود خوابیده و صبح ها هم زود بیدار میشوند کم تر در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند.

قرار گرفتن در معرض نور صبحگاهی خطر ابتلا به افسردگی را احتمالا کاهش می دهد به طوریکه در رابطه با زنان، این خطر 12 تا 27 درصد کم تر است.

کسانی که صبح ها تا دیر وقت می خوابند و شب ها هم تا دیر وقت بیدار می مانند، بیشتر ممکن است به بیماری افسردگی که نوعی بیماری روانی است، مبتلا شوند.

بیشتر بخوانید: 

برای پیشگیری از افسردگی، احساسات شما نیاز به معاینه دارند!

علائم افسردگی و راه های پیشگیری از آن

چه کار کنیم افسردگی پس از زایمان نگیریم!

افرادی که اساساً رغبت به دیر بیدار شدن دارند، میتوانند با زودتر از خواب برخاستن و قرار گرفتن در معرض نور صبحگاهی، خطر ابتلای خویش را به افسردگی کاهش دهند.

75 درصد از بیماران افسرده مشکل در خواب( به صورت بیخوابی و پُرخوابی) دارند و همچنين علایم این بیماران در موقع صبح تشدید می شود.

بر اساس نتیجه حاصل از دیگر مطالعات موادی مانند کورتیزول، آندروفین و آنکفالین که باعث شادمانی شده و اثر مستقیم روی بخش های گوناگون بدن من جمله عضلات اسکلتی دارند، منجر به راحتی عضلانی در طول روز می شوند.

ميزان ترشح این مواد در داخل بدن در ساعتهای صبحگاهی شدیداً بالا می رود ، به طوریکه مطالعه ای بین تعدادی دانشجو، نشان داده است که میانگین ميزان بیماری افسردگی در دانشجویان سحرخیز کم تر از غیرسحرخیز بوده است.

سحرخیزی عامل ارامش اعصاب انسان، مانع بیماری افسردگی و کم حوصلگی است بدین ترتیب خوب است برای سحرخیزی اراده جدّي داشته باشیم و با علم به فایده های سحرخیزی سعی کنیم خود را به سحرخیزی عادت دهیم.

ارسال به دوستان
درگذشت دانیله بانیولی، سرمربی پرافتخار والیبال در ۷۱ سالگی بازگشت حجاب بان ها به شهرداری تهران ضرب‌وشتم عجیب و شدید ماموران زندان در مرکز درمانی زندان نیویورک که منجر به مرگ زندانی شده است (فیلم) شلوار جین کار دست قهرمان شطرنج داد! (+عکس) مرد آذربایجانی که در هواپیما "اشهد"ش را خوانده بود، سالم بیرون آمد (فیلم) آیا سگ ها می‌توانند عمدا کاری کنند تا صاحبانشان بخندند؟ پرفروش‌ترین فیلم‌های گیشه از ۴ آبان تا ۸ دی (اینفوگرافیک) فیلم دیگری از تجمع بی رونق حامیان فیلترینگ در برابر مرکز ملی فضای مجازی ۱۰ آسمان‌خراش برتر سال ۲۰۲۴؛ از بلندترین ساختمان ژاپن تا هرم آمریکایی (+عکس) اعلام اسامی سینماهای جشنواره فیلم فجر امسال عامل انتشار بوی گاز در بهبهان چه بود؟ بالا گرفتن تنش نظامی میان پاکستان و طالبان افغانستان معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش: هر دانش آموز باید یک مهارت هنری، شغلی و ورزشی یاد بگیرد فناوری جدید اوکراین برای شکار پهپادهای روسی (فیلم) شباهت زیاد بازیگر معروف به مادرش (عکس)