۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۳۲۶۰۱
تعداد نظرات: ۸ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۸ - ۲۱-۰۳-۱۳۹۹
کد ۷۳۲۶۰۱
انتشار: ۱۳:۴۸ - ۲۱-۰۳-۱۳۹۹

بریتانیا: اعتراض به مجسمه‌های دوران برده‌داری (+عکس)/ شهردار لندن: شهر ما ثروت خود را مدیون برده‌هاست

بسیاری از معترضان لندنی نیز به مجسمه "وینستون چرچیل" در مرکز لندن آسیب زدند.

همزمان با موج  تظاهرات ضدنژادپرستی در آمریکا، شمار زیادی از معترضان، تلاش می کنند مجسمه های افراد معروف به برده داری را در این کشور به پایین بکشند.

هزاران معترض بریتانیایی در روز سه شنبه خواستار حذف مجسمه "سیسیل رودز" بازرگان و سیاستمدار انگلیسی از مقابل کالج "اوریل اکسفورد" شدند. "سیسیل رودز" یک تاجر بزرگ در جنوب آفریقا و یکی از مشهورترین حامیان سیاست‌های استعمارگرانه انگلیس به‌شمار می‌رفت.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، معترضان خشمگین درباره حذف سایر آثار تاریخی دوره استعماری در این کشور بحث می‌کنند.

بسیاری از معترضان بریتانیایی خواستار حذف مجسمه "سیسیل رودز" در خارج از کالج "اوریل اکسفورد" شدند/ عکس: خبرگزاری فرانسه

اعتراض به مجسمه

جنبش مجسمه "رودز باید سقوط کند" پیشتر از آفریقای جنوبی آغاز شد در گذشته شکست خورد. این جنبش با موج جدید اعتراضات ضدنژادپرستی در جهان بار دیگر احیا شد.

 معترضان در برابر مجسمه این شخصیت استعمارطلب شعار  "آن را پایین بیاورید" را سر دادند. آنها در برابر کالج "اوریل" با نشان دادن پلاکاردهایی خواستار پایین آوردن مجسمه "رودز" شدند و با دست‌نوشته‌های خود شعار "زندگی سیاهان مهم است" را به نمایش درآورند.

معترضان حدود 9 دقیقه روی زمین نشستند و دست‌های مشت شده خود را برای احترام به "جورج فلوید" مرد سیاه پوست و غیر مسلح آمریکایی که  16 روز پیش به دست پلیس آمریکا کشته شد، بالا بردند. مرگ این مرد باعث خشم عمومی و محکومیت جهانی نژادپرستی شده است/ عکس: خبرگزاری فرانسه

اعرتاض به مجسمه استعمارطلبان

"سیلوانوس لی" 44 ساله در برابر مجسمه سنگ‌آهکی سرمایه‌دار برجسته دوران ویکتورایی به عنوان موسس شرکت "دی بیرز دیاموند" که هنور هم در زیمباوه فعال است، گفت: "او نماد طرز تفکر سرمایه‌داری است".

این کارگر بخش سلامت به خبرگزاری فرانسه گفت که می‌توان تندیس‌ افراد شایسته‌ای مانند "مادر ترزا" یا "دزموند توتو" را ساخت. "مادر ترزا" راهبه کاتولیک آلبانیایی و موسس جمعیت مبلغان خیریه در هند بود و "دزموند توتو" از فعالان صلح و رهبران جنبش ضدآپارتاید آفریقای جنوبی است.

"سوزان براون" رئیس شورای شهر آکسفورد در این باره گفت: درخواست مجوز برای برداشتن این مجسمه از سوی کالج اوریل که در سال 1326 تاسیس شده "فکر خوبی" است.

وی افزود که دانشگاه باید تعادل مناسبی را بین قوانین حفاظت از بناهای تاریخی و الزامات اخلاقی در واکنش به نمادهای بدنام در این مجسمه پیدا می‌کرد.

معترضان در برابر مجسمه سرمایه‌دار در کالج اوریل اکسفورد شعار "مجسمه را پائین آورید" سر دادند. آنها با دست‌نوشته‌هایی خواستار حذف مجسمه "رودز" شده  و شعار "زندگی سیاهان مهم است" را سر دادند/ عکس: خبرگزاری فرانسه

اعتراض بهنماد و مجسمه سرمایه داری بریتانیا

"لوکال موران" نماینده پارلمان بریتانیا "رودز" را یک "برتری خواه سفید پوست" خواند و افزود: کاراکتر او با ارزش‌های اکسفورد در سال 2020 همخوانی ندارد.

 حقیقت ناراحت کننده

این اعتراض پس از آن شکل گرفت که فعالان حقوق بشر مجسمه "ادوارد کولتون" بازرگان قرن هفدهم در شهر "بریستول" بریتانیا را به خاطر نقش اصلی‌اش در برده‌داری پائین کشیدند. این بازرگان به ساخت شهر بریستول کمک‌های زیادی کرده بود.

سابقه بحث و گفت‌و‌گو بر سر این مجسمه به سال‌ها می‌رسد. مقامات محلی همواره در مورد اینکه با این مجسمه چه کنند، بحث کرده‌ بودند. در روز یکشنبه و در میان تظاهرات ضد نژادپرستی، گروهی از معترضان مجسمه را به زیر کشیدند.

کمپین‌های مشابهی در ولز نیز خواستار حذف یادبودها و قهرمانان جنگ‌های ناپلئونی مانند "توماس پیکتون" شدند. پیکتون متهم است در آن زمان به عنوان والی "ترینیداد" ظلم زیادی کرده است.

معترضان لندنی به  مجسمه "وینستون چرچیل" رهبر بریتانیا  در میدان پارلمان آسیب زدند/ عکس: خبرگزاری فرانسه

مجسمه چرچیل

در اسکاتلند نیز فعالان خواستار تغییر نام برخی خیابان‌ها هستند. بیشتر این خیابان‌ها نام خود را از نام تاجران بزرگ شکر و تنباکو در قرن 18 و 19 گرفته که ثروت خود را از طریق برده‌داری رقم زدند.

بسیاری از معترضان لندنی نیز به مجسمه "وینستون چرچیل" در مرکز لندن آسیب زدند. آنها سیاست‌های چرچیل در زمان قحطی هند در سال 1943 را عامل مرگ میلیون‌ها هندی در ایالت بنگال عنوان کردند و او را مورد سرزنش قرار دادند.

"صادق خان" شهردار لندن نام بسیاری از خیابان‌ها و نقاط دیدنی شهر را بررسی کرده و می‌گوید: بسیاری از نام‌ها بازتاب "دوران گذشته" است.

او در این باره افزود: کشور و شهر ما بخش بزرگی از ثروت خود را مدیون نقش برده‌هاست و این یک حقیقت ناراحت کننده است.

موسسه "کانال و ریور تراست" که مسئول احداث کانال‌های آبی و حفظ آثار تاریخی در ولز است، در این باره گفت: مجسمه "رابرت میلیگان" را در "اسرع وقت" حذف خواهد کرد. رابرت میلیگان و خانواده‌اش مالکان مزارع شکر در جامائیکا بودند.

واقعیت تلخ

علی رغم پشتیبانی‌های گسترده، بسیاری در مورد حذف نمادهای گذشته هشدار دادند.

"کایرن وتریل" دانشجوی 24 ساله از گلاسکو در این باره گفت: اگر اسامی عوض شوند این افراد سریع فراموش خواهند شد، اما بهتر است ما با دیدن آنها در مورد آنچه که انجام داده‌اند، صحبت کنیم.

"بوریس جانسون" نخست‌وزیر بریتانیا گفت که "عمق احساسات" ناشی از مرگ "جورج فلوید" و عصبانیت سیاهان و اقلیت‌های قومی در مورد تبعیض‌ها را درک کرده است.

او در این مورد گفت: ما به عنوان رهبر و حاکم و به دلایل بسیار زیاد نمی‌توانیم این احساسات را نادیده بگیریم‌ و متاسفم که تمام این بناها و نمادها بر یک واقعیت تلخ بنا شده‌اند.

اما او پس از مصدوم شدن 35 افسر پلیس در تظاهراتی نزدیک به خیابان دفتر نخست‌وزیری هشدار داد که تحمل خرابکاری و خشونت را ندارد.

حزب "جانسون" به دلیل پذیرش و رفتار با مهاجران رسوایی ایجاد کرده و شخص نخست‌وزیر متهم به استفاده زبان نژادپرستانه در روزنامه‌نگاری خود شده است. نخست‌وزیر کنونی بریتانیا سال‌ها پیش روزنامه‌نگار بوده است.

هرچند او از تشکیل متنوع‌ترین کابینه تاریخ انگلیس به خود می‌بالد.

___________________________________________________

 بیشتر بخوانید:

*قیام اروپایی‌ها علیه نمادهای برده‌داری و نژادپرستی (+عکس و فیلم)

ˈ*هزاران نفر در انگلیس به عنوان برده نگهداری می شوندˈ

*آگهی ملکه بریتانیا برای استخدام خدمتکار دردسرساز شد

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۲
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۱
29
25
در دین اسلام برده داری مجاز است و کسی نمیتواند با آن مخالفت کند.
پاسخ ها
mahdi
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۱
مطمئنی کسی نمیتونه مخالفت کنه یعنی جز اصول دینه؟
sadra
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۱
اسلام تنها در یک مورد اجازه برده گیری می‏دهد و آن در مورد اسیران جنگی است، در حالی که در عصر ظهور اسلام، و قرن ها بعد از آن برده گیری از طریق زور و حمله به کشورهای سیاه‏ پوستان و دستگیر کردن انسان های آزاد، و تبدیل آنها به بردگان، بسیار زیاد بود، و گاهی در مقیاس های وحشتناک روی آن معامله می شد، به طوری که در اواخر قرن 18 میلادی، دولت انگلستان هر سال دویست هزار برده را معامله می‏کرد، و هر سال یکصد هزار نفر را از آفریقا گرفته و به صورت بردگان به آمریکا می‏بردند.

در برخورد اسلام با برده داری باید به این نکات توجه داشت که:

1 - اسلام هرگز ابداع کننده بردگى نبوده است.

2 - اسلام براى آزادى بردگان طرح بسیار دقیق و حساب شده ای ارائه کرده است. زیرا گاه نیمى از جامعه را بردگان تشکیل میدادند، که نه کسب و کار مستقلى داشتند، و نه وسیله‏اى براى ادامه زندگى. اگر اسلام با یک فرمان عمومى دستور مى‏داد همه بردگان را آزاد کنند ، یا بیشتر آنها تلف میشدند و یا این جمعیت عظیم بیکار و گرسنه ای که محرومیت به او فشار ‏آورده به همه جا حمله‏ ور می شد و درگیرى و خونریزى به راه انداخته نظم جامعه را مختل می کرد.بنابراین اسلام طرح و برنامه حساب شده ای وضع کرد تا اینان تدریجا آزاد شده و جذب جامعه گردند .

این طرح مواد زیادى دارد که عبارتند از :

ماده اول - بستن سرچشمه‏ هاى بردگى

ماده دوم - گشودن دریچه آزادى

ماده سوم - احیاى شخصیت بردگان

ماده چهارم - رفتار انسانى با بردگان

ماده پنجم – اعلام انسان‏فروشى بعنوان بدترین کار !

پیشوایان اسلام اگر برده یا بردگانی در اختیار داشتند در قالب همین برنامه حساب شده و حکیمانه اسلام بوده است و معاشرت آنان با بردگان به گونه ای بود که در بسیاری از موارد وقتی برده ای را آزاد می کردند آن برده حاضر نمی شد منزل امام (ع) را ترک کند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۱
بزرگان ما چون حضرت رضا در ان زمان با انها غذا میخوردند و نشست و برخاست داشتند و کمترین ظلمی نمیکردند و با کمترین بهانه انان را ازاد میکردند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
در اسلام کفاره گناهان آزاد سازی بردگان بود
کارگری که امروزه از صبح تا شب زحمت می کشد یا حقوق بهش نمیدن یا خیلی کم بهش میدن حق و حقوقش از برده هم کمتره
نظام های امروزی نظام برده ساز هستند
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۱
7
14
خیلی از نقاط جهان مستعمره انگلیس بود و برده رسمی می پنداشتند این اعتراض ها ارام ارام پوسته استعمار جهانی را ذوب می کند
ناشناس
Belgium
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۱
3
4
اگر خارج از ایران زندگی کرده باشید یا میکنید باید بدونید که خود سیاهان نژادپرستتر از همه هستند وتا حرفی بزنی فورا می گویند راسیست یا دیسکریمینیشن ودادو هوارشان بالا میرود. بله سیاهها هم آدم هستند ولی نسیار بسیار نژادپرستتر از بقیه.
ناشناس
Germany
۱۷:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۱
7
7
حالا مگر اینها در آفریقا در قصر زندگی میکردند! فعلأ از آفریقائی ها خوشبخت ترند. خوششان نمیآید برگردند به آفریقا.
امام جمعه بجنورد: باید از حوادث سوریه درس دشمن شناسی گرفت  پاسخ رئيس جمهوری پاناما به ترامپ: کانال، پانامایی باقی می ماند/ هیچ مذاکره‌ای در کار نیست / تجمع مقابل سفارت آمریکا : ترامپ حیوان از کانال دور شو اختلال واتس اپ بر طرف شد؟ ۷ روز عزای عمومی در هند در پی درگذشت نخست وزیر سابق این کشور ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب! یمن : فرودگاه تل آویو را با موشک مافوق صوت هدف گرفتیم اعتراض جمعی از هنرمندان به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب» نتا S چینی و تحمل 7.7 تن فشار؛ آلمانی ها و آمریکایی ها کجایید؟! (+فیلم) عملیات استشهادی در غزه / حماس : یکی از نیرو‌های مقاومت خود را در میان نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد آقای جلیلی! اگر «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید متوجه می‌شوید چه معنایی دارد