۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۳۳۰۸۴
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۳ - ۲۴-۰۳-۱۳۹۹
کد ۷۳۳۰۸۴
انتشار: ۱۷:۰۳ - ۲۴-۰۳-۱۳۹۹

تظاهرات ماموران پلیس در اعتراض به سخنان وزیر کشور

تظاهرات پلیس فرانسهدولت فرانسه در واکنش به اعتراض صدها تن از نیروهای پلیس در ماجرای اتهام نژادپرستی اعلام کرد تنها در صورت «اثبات» رفتار تبعیض‌آمیز با مأموران خاطی برخورد می‌کند.

به گزارش ایسنا به نقل از یورونیوز، شمار زیادی از مأموران پلیس و ژاندارمری فرانسه در روزهای پنجشنبه و جمعه در اعتراض به سخنان کریستف کاستنر، وزیر کشور راهپیمایی کرده و به صورت نمادین دستبندهای خود را بر زمین انداختند. تظاهرات‌کنندگان در پاریس با راهپیمایی در خیابان شانزه‌لیزه به سوی ساختمان وزارت کشور رفتند.

پس از این راهپیمایی در روز جمعه، کریستف کاستنر با نمایندگان اتحادیه صنفی پلیس و ژاندارمری دیدار کرد. وزیر کشور در این دیدار تلاش کرد تا آتش خشم و نارضایتی مأموران پلیس را فرو نشاند و تعمیم دادن رفتارهای خشن برخی از مأموران به تمام آنها را مردود دانست.

اعتراض پلیس‌ها به «نبود حمایت» دولت امانوئل ماکرون و نیز به سخنان روز دوشنبه وزیر کشور بود که گفت با موارد نژادپرستی در پلیس «به هیچ عنوان مدارا» نکرده و فرد خاطی را از خدمت معلق می‌کند. کاستنر این سخنان را در واکنش به اعتراضات گسترده اخیر علیه رفتارهای خشن و نژادپرستانه پلیس در فرانسه ایراد کرده بود.

در بیانیه وزارت کشور که شامگاه جمعه منتشر شد، آمده است: «وزیر و معاون وزیر بار دیگر بر حمایت کامل خود از پلیس در برابر چالش‌ها و تعمیم‌های ناپذیرفتنی تأکید می‌کنند.»

این وزارتخانه در بیانیه خود اعلام کرد که اقدامات تنبیهی نظیر تعلیق از خدمت در موارد رفتارهای نژادپرستانه، جنسیت‌زده، یهودستیزانه یا رفتارهای تبعیض‌آمیز دیگر را تنها «هنگامی که واقعیت به اثبات برسد» اعمال می‌کند و نه هنگامی که بر اساس گزارش‌های نادقیق و بر پایه «گمان» انجام می‌شود.

وزارت کشور در بیانیه خود همچنین یادآوری کرد که روش بازداشت متهمان به شیوه فشار بر گردن یا «فن گلوگیری» را همچنان «خطرناک» قلمداد کرده و به زودی آن را حذف خواهد کرد.

نیروهای انتظامی تا کنون اجازه داشتند در مواردی که متهم در زمان بازداشت مقاومت کند، او را روی زمین خوابانده و با دست گلوی او را فشار دهند تا بتوانند به او دستبند بزنند. کریستف کاستنر روز دوشنبه گفته بود که این شیوه را در دستگاه پلیس منسوخ می‌کند.

با این حال در بیانیه وزارت کشور در این زمینه آمده است: «افسران پلیس همچنان می‌توانند فرد را روی زمین بی‌حرکت کنند تا بتوانند با استفاده از روش‌های دیگر، به وی دستبند بزنند.»

جورج فلوید، شهروند آمریکایی آفریقایی‌تبار که کشته شدن او موج گسترده‌ای از اعتراضات علیه خشونت پلیس و تبعیض و نژادپرستی را در جهان برانگیخت، بر اثر فشار زانوی یک افسر پلیس در هنگام بازداشت در شهر مینیاپولیس جان خود را از دست داد.

برچسب ها: فرانسه
ارسال به دوستان