۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۳۵۴۳۸
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۳ - ۱۰-۰۴-۱۳۹۹
کد ۷۳۵۴۳۸
انتشار: ۰۹:۰۳ - ۱۰-۰۴-۱۳۹۹

واقعیت مجازی به احساس سرما و گرما دست یافت

این تیم برای القای احساس درجه حرارت گرم و سرد که بتوان فقط با تنفس آن را احساس کرد، روشی را برای هک کردن بینی پیدا کرده‌اند.

واقعیت مجازی احساس سرما و گرمایک بُعد دیگر به فناوری واقعیت مجازی افزوده شده است، چرا که اکنون به لطف تلاش دانشمندان دانشگاه شیکاگو یک سیستم واقعیت مجازی(VR) با هک کردن بینی کاربر، وی را به احساس گرما یا سرما وامی‌دارد، چرا که بوها در چگونگی احساس دما توسط بدن ما نقش دارند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای،سیستم‌های واقعیت مجازی(VR) هر روزه بیشتر و بیشتر به بخشی از زندگی روزمره ما تبدیل می‌شوند و کاری که می‌توانند انجام دهند، بسیار چشمگیر است. آنها به شما اجازه می‌دهند دنیای مجازی را به صورت بصری تجربه کنید و همچنین آنچه را که اتفاق می‌افتد، لمس و احساس کنید.

اکنون تیمی از محققان دانشگاه شیکاگو بُعد دیگری به سیستم‌های VR اضافه کرده‌اند و آن القای دما است.

این تیم راهی پیدا کرده است که کاربر بتواند تغییرات دما را از گرما به سرما و بالعکس از طریق حس بویایی تجربه کند.

در واقع از ترکیب احساسات مختلف صحبت می‌کنیم و می‌توان گفت که فناوری واقعیت مجازی بدین ترتیب وارد یک مرحله جدید شده است.

این سیستم واقعیت مجازی جدید که توسط محققان دانشگاه شیکاگو ساخته شده، کم مصرف و تحسین برانگیز است.

این تیم برای القای احساس درجه حرارت گرم و سرد که بتوان فقط با تنفس آن را احساس کرد، روشی را برای هک کردن بینی پیدا کرده‌اند.

آنها برای دستیابی به این مهم، از مواد شیمیایی خاص برای دسترسی به "عصب سه قلو" در بینی استفاده می‌کنند که مغز را به صورت متصل می‌کند. به عنوان مثال، وقتی بوی نعناع را حس می‌کنیم، احساس می‌کنیم که قسمت خاصی از صورت ما خنک می‌شود. این به دلیل منتول موجود در نعناع است که یک گیرنده را در عصب سه قلوی ما تحریک می‌کند و برعکس آن را می‌توان در مورد فلفل‌های تند گفت.

واقعیت مجازی حس گرما و سرما

اکنون آنچه که محققان انجام می‌دهند این است که یکی از این بوها را به ماده شیمیایی تبدیل کردند و سپس آن را به سمت بینی هدایت می‌کنند. این کار می‌تواند احساس تغییر دما را در کاربر ایجاد کند.

ترفند این است که کاربر به هیچ وجه بو را استشمام نکند، بلکه فقط تغییر دما را حس کند.

"جاس بروکس" نویسنده مسئول این مطالعه گفت: احساس دما تا حد زیادی در صورت انجام می‌شود و قطعاً به تنفس گره خورده است. من در آزمایش این سیستم بوی چیزی را حس نکردم، اما احساس کردم دما در حال افزایش است و احساس می‌کردم که انگار صورتم مدتی تحت تابش نور خورشید گرم می‌شود.

محققان می‌گویند ایجاد احساس سرما سخت‌تر بود، اما با استفاده از "اوکالیپتول"-یک ترکیب شیمیایی- موفق شدند این کار را ممکن کنند.

"بروکس" گفت: هر دو احساس گرما و سرما که در واقعیت مجازی توانستیم از آن استفاده کنیم به طرز حیرت انگیزی باورپذیر و طبیعی بودند، اما قاعدتا به شدت احساس گرما و سرما از طریق تماس هوا با پوست نیست.

این تیم یک سیستم تحویل بو را به یک هدست واقعیت مجازی افزود. وزن این سیستم همراه باتری‌هایش کمی بیش از ۱۰۰ گرم است. این سیستم تنها ۰.۲۵ وات انرژی مصرف می‌کند. سه شیشه کوچک یک میلی لیتری حاوی مواد شیمیایی مایع مذکور، می‌توانند تا شش ساعت تغییر دما را به کاربر القا کنند و دستگاه می‌تواند هر شش ثانیه یک بار این بوها را به بینی کاربر بفرستد.

ارسال به دوستان
ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب! یمن : فرودگاه تل آویو را با موشک مافوق صوت هدف گرفتیم اعتراض جمعی از هنرمندان به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب» نتا S چینی و تحمل 7.7 تن فشار؛ آلمانی ها و آمریکایی ها کجایید؟! (+فیلم) عملیات استشهادی در غزه / حماس : یکی از نیرو‌های مقاومت خود را در میان نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد آقای جلیلی! اگر «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید متوجه می‌شوید چه معنایی دارد ثبت لحظه حضور پلنگ ایرانی با توله‌اش در جنگل‌های گیلان (فیلم) مدودف : جنگ بین روسیه و آمریکا، اتمی خواهد بود عراقچی وارد پکن شد شمار کشته‌های حمله هوایی پاکستان به افغانستان به ۵۰ تن رسید