۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۳۷۶۸۹
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۱ - ۲۵-۰۴-۱۳۹۹
کد ۷۳۷۶۸۹
انتشار: ۱۱:۱۱ - ۲۵-۰۴-۱۳۹۹

افزایش 5 برابری سرایت کرونا در قم/ احتمال شیوع وبا

افزایش 5 برابری سرایت کرونا در قم/ احتمال شیوع وبارییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: میزان سرایت ویروس کرونا در قم در هفته‌های اخیر سه تا پنج برابر افزایش‌یافته است که در این شرایط تجمعات باید به حداقل ممکن برسد و مردم نیز پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.

به گزارش ایرنا، محمدرضا قدیر روز چهارشنبه در چهل و پنجمین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران قم بابیان اینکه متاسفانه شاهد افزایش میزان بیماران کرونا مثبت در سطح کشور هستیم افزود: یکی از تحقیقات معتبر انجام‌شده در اروپا نشان از دیده شدن جهش در ویروس کووید ۱۹ است که با این جهش میزان سرایت ویروس افزایش‌یافته است.

وی گفت: تا یک ماه قبل تعداد تست های مثبت انجام‌شده در استان کمتر از ۱۵ درصد از کل تست های انجام‌شده بود که امروز این آمار به ۵۰ درصد افزایش‌یافته و این جهش در ویروس کرونا مورد تایید وزارت بهداشت نیز قرارگرفته است.

وی ادامه داد: در تحقیقات انجام‌شده، اگرچه میزان سرایت این بیماری افزایش‌یافته ولی خوشبختانه میزان مرگ‌ومیر این بیماری با جهش صورت گرفته افزایش نیافته است.

قدیر با اشاره به آمارهای شیوع کرونا در قم اظهار داشت: در اسفندماه ۹۸ بیشترین تعداد مبتلا به این ویروس در قم ثبت شد که این موضوع در ماه‌های اولیه سال جاری کاهش یافت ولی از اواخر خردادماه میزان تست های مثبت در استان به ۵۰ درصد رسیده است.

وی بابیان اینکه حداکثر اشتغال تخت‌های بیمارستانی از دهم اسفند تا ۲۰ اسفند پارسال در قم صورت گرفت گفت: در حال حاضر ۲۱۰ بیمار بستری مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان در بخش‌های مراقبت ویژه بستری هستند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم ادامه داد: از ۱۳ تا ۲۳ اسفند ۹۸ حداکثر فوتی‌های استان ناشی از کرونا ثبت‌شده است.

قدیر اظهار داشت: در پیک ابتدایی شیوع کرونا میانگین سنی مبتلایان در استان ۵۱ سال بود که این میانگین سنی در پیک فعلی به ۵۳ سال افزایش‌یافته است ضمن اینکه در پیک ابتدایی مرگ‌ومیر بالاتر بوده است و آمار نشان می‌دهد که در پیک فعلی مرگ‌ومیر کاهش‌یافته است.

وی در ادامه بابیان اینکه نوع اطلاع‌رسانی در شرایط کنونی باید با ظرافت انجام شود گفت: در اطلاع‌رسانی‌های لازم برای هشدارهای عمومی پیرامون کرونا، نه باید ایجاد اضطراب کرد و نه باید شرایط را عادی جلوه داد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم بابیان اینکه مجوزهای تولید ماسک در استان تا آخر شهریورماه تمدید می‌شود گفت: استفاده از ماسک‌های خانگی به‌عنوان یک فرهنگ باید در دستور کار دستگاه‌های فرهنگی و اطلاع‌رسانی قرار گیرد.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

شهروندان قمی نسبت به شیوع وبا حساسیت داشته باشند

افزایش 5 برابری سرایت کرونا در قم/ احتمال شیوع وبامدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت قم گفت: با توجه به این‌که هر ساله در فصل گرم، پیش‌زمینه‌های بیماری التور(وبا) و مواردی از آلودگی‌های محیطی مشاهده می‌شود، باید حساسیت کافی نسبت به شیوع بیماری داشته باشیم.

محمد نیک‌پور روز چهارشنبه درگفت‌وگو با ایرنا افزود: بیماری التور توسط باکتری ایجاد می‌شود و جزو بیماری‌هایی است که اگر به‌موقع شناسایی نشود، ممکن است باعث همه‌گیری شود.

وی با بیان این‌که التور جزو بیماری‌هایی است که دارای نظام مراقبت است، اضافه کرد: مرکز بهداشت تمهیدات لازم را برای مقابله با بیماری مسری و خطرناک وبا پیش‌بینی کردهو از طریق فضای مجازی، رسانه‌ها و پخش بروشور در مراکز عمومی اقدام به آگاهی سازی شهروندان نموده‌است.

وی با بیان این‌که پنج‌تا ۱۰ درصد افراد مبتلا به وبا علایم شدید دارند، گفت: تعداد زیادی از مبتلایان یا علایم ندارند و یا علایم معمولی مثل اسهال خفیف دارند که به‌عنوان افراد انتقال‌دهنده التور محسوب می‌شوند.

نیک‌پور با اشاره به این‌که اسهال مهم‌ترین علامت بیماری وباست، افزود: اگر افراد مبتلا به وبا به‌موقع به مراکز بهداشتی مراجعه کنند،‌ این بیماری به‌راحتی درمان‌پذیر است، ولی درصورتی‌که دیر اقدام کنند، زمان مفید درمان بیمار از دست می‌رود.

وی تاکید کرد: برای جلوگیری از ابتلا به بیماری وبا باید مواردی از جمله دفع فاضلاب بهداشتی، رعایت دقیق اصول بهداشتی، ضدعفونی کردن محیط کار، میوه، سبزی، استفاده از آب آشامیدنی و یخ بهداشتی، گندزدایی سطوح به‌ویژه سرویس‌های بهداشتی رعایت شود.

وی با بیان این‌که آب، غذا و یخ آلوده عامل مهم ابتلا به التور است، ادامه داد: شهروندان باید مواد غذایی را از مکان‌های معتبر و بهداشتی تهیه کنند.

نیک‌پور با اشاره به افزایش آب‌های سطحی در سال‌جاری، گفت: اگر این آب‌های سطحی از مناطق آلوده عبور کند، احتمال آلودگی افرادی که از این آب‌ها استفاده می‌کنند،‌ افزایش می‌یابد.

به گفته وی، فاضلاب‌های سطحی و فاضلاب‌هایی که به‌عنوان کود استفاده می‌شود و آب شرب روستاهایی که خارج از شبکه آب‌رسانی بهداشتی و آبفای روستایی قرار دارند، از جمله منابع تهدید به شمار می‌رود.

وی تصریح کرد: مراودات مختلف استان قم با کشورهای همسایه از جمله افغانستان، پاکستان و عراق که نظام مراقبتی متفاوت از نظام مراقبت ایران دارند و از سوی دیگر مناطقی آلوده به باکتری هستند، باعث می‌شود مهاجرانی که از این کشورها به قم می‌آیند، ‌تهدیدی برای سلامتی محسوب شوند.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت قم خاطرنشان کرد: موارد بیماری که شناسایی می‌شود معمولا ارتباطی با اتباع ساکن در قم ندارد، بلکه درصد بالایی از بیماری از میان اتباعی که به‌صورت غیرمجاز وارد کشور شده‌اند و یا زائر هستند،‌ شناسایی می‌شود.

وی افزود: شهروندان می‌توانند در صورت مشاهده موارد غیربهداشتی از جمله فروش مواد غذایی توسط دست‌فروشان، مراتب را به شماره ۱۹۰ در میان بگذارند و برای اطلاع بیشتر از جزییات بیماری وبا با شماره تلفن ۳۶۶۱۰۴۰۰ تماس حاصل نمایند.

-------------------------------------

بیشتر بخوانید:

*ابتلای ۹ هزار پرستار به کرونا در بیمارستان‌ها
*آنتی‌بادی خون شتر بی‌کوهان ویروس کرونا را خنثی می‌کند
*کودکان "کرونایی" را شناسایی کنید
*نوع حاد کرونا در کمین افراد سیگاری
*معتادان هم کرونا می گیرند

برچسب ها: کرونا ، وبا ، قم
ارسال به دوستان
تصاویر دیده نشده از بیماری کبد از کبد چرب تا کبد فیبروز (فیلم) انتقاد کاظم صدیقی از فضای مجازی ؛ امروز اسلحه دشمن با وجود شبکه های مجازی، جنگ نرم است تلاوت فوق العاده‌ای از مصطفی غلوش در ایران: سوره الرحمن (فیلم) وزارت بهداشت : مازوت سوزی سلامت مردم را تهدید می کند گفتند فیلمت را بدون حجاب بساز تا از جشنواره برلین جایزه بگیری (فیلم) محمد الجولانی زیر کت و شلوارش سلاح پنهان می‌کند (فیلم) اسحاق جهانگیری : روزهای سختی در پیش است، راهی جز مذاکره نداریم/ من هم مثل مردم، نگرانم امام جمعه بجنورد: باید از حوادث سوریه درس دشمن شناسی گرفت  پاسخ رئيس جمهوری پاناما به ترامپ: کانال، پانامایی باقی می ماند/ هیچ مذاکره‌ای در کار نیست / تجمع مقابل سفارت آمریکا : ترامپ حیوان از کانال دور شو اختلال واتس اپ بر طرف شد؟ ۷ روز عزای عمومی در هند در پی درگذشت نخست وزیر سابق این کشور ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد