۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۴۱۲۴۴
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۶ - ۱۶-۰۵-۱۳۹۹
کد ۷۴۱۲۴۴
انتشار: ۱۳:۵۶ - ۱۶-۰۵-۱۳۹۹

اقدام قابل تحسین سازمان سینمایی/ انتشار لیست مالکیت 1029 فیلم بعد از انقلاب

واقعیت این است که این شفافیت بهترین راه پیش روی افکار عمومی، رسانه‌ها و صاحب‌نظران حوزه سینما و از همه مهمتر خود اهالی سینماست که دیگر زاویه یا نکته غیرقابل روئیتی وجود نداشته باشد و هر آنچه هست را می‌توان دید و مورد بحث و کنکاش قرار داد.

عصر ایران - سازمان سینمایی چند روزپیش لیست پروانه مالکیت بیش از هزار فیلم سینمایی (دقیقا 1029 فیلم) بعد از انقلاب را منتشر کرد که بدون شک اتفاق بزرگی برای سینمای ایران و یکی از مهمترین دستاورهای دوران مدیریت حسین انتظامی به عنوان رئیس سازمان سینمایی است، وعده‌ای که او از چند ماه پیش در زمینه «شفاف سازی» داده بود و حال آنرا عملی کرده است.

درخصوص پرونده مالکیت و نحوه سرمایه‌گذاری فیلم‌های سینمای ایران همواره حرف و حدیث فراوان وجود داشت و به دلیل عدم وجود منبع موثق و شفاف انواع ارجاع‌ها و شایعه‌پردازی‌ها صورت می‌گرفت اما این اقدام سازمان سینمایی به مثابه یک روشن سازی و تاباندن نور بر بخشی تاریک و پنهان از سینمای ایران بعد از انقلاب است.

سینما

این اقدام در راستای «شفاف سازی» مورد نظر سازمان سینمایی در دوره جدید صورت گرفته است که قبلا هم در زمینه‌های مختلف دست به انتشار چنین لیست‌های زده بود و گزارش عملکرد مالی بخش‌های مختلف سازمان سینمایی را منتشر ساخته بود مانند: جشنواره ملی فیلم فجر، جشنواره جهانی فیلم فجر، مرکز گسترش سینمای تجربی، سینمای جوان، بنیاد سینمایی فارابی، گروه هنر و تجربه و... البته آن موقع هم از این رویه استقبال کردیم و آنرا میراثی مهم برای سینمایی ایران دانستیم.

واقعیت این است که این شفافیت بهترین راه پیش روی افکار عمومی، رسانه‌ها و صاحب‌نظران حوزه سینما و از همه مهمتر خود اهالی سینماست که دیگر زاویه یا نکته غیرقابل روئیتی وجود نداشته باشد و هر آنچه هست را می‌توان دید و مورد بحث و کنکاش قرار داد.

حسین انتظامی در توئیتی با 2 هشتگ «شفافیت» و «دسترسی آزاد به اطلاعات» نوشته است: «اطلاعات مثل انفال است یعنی ملک مطلق مدیر نیست تا بتواند با آن سلطنت کند؛ متعلق به مردم است و هر کسی که در مقابل آزادسازی اطلاعات، مقاومت می‌کند در واقع خیانت در امانت می‌کند.» چنین رویکردی واقعا در خور توجه و قابل تحسین است و طبیعتا هم برای مدیر سینمایی و هم برای اهالی سینما مسیر راه روشن خواهد بود.

اگرچه در لیست منتشر شده نقص‌هایی هم وجود دارد و چند فیلم قابل بحث غایب هستند اما همین اقدام نشانگر آغاز راهی است که منجر به شفافیت بیشتر می‌شود همین الان این پرسش که چرا فلان فیلم در این لیست نیست بهترین راه برای احقاق شفافیت در مورد آن فیلم‌هاست.

توئیت

محمدرضا فرجی مدیرکل نظارت بر عرضه و نمایش سازمان سینمایی در جواب به پرسش خبرنگار مهر درباره این نواقص اظهار داشته است: «هر فیلمی که به نام آن پروانه مالکیت صادر شده باشد، قطعاً نامش در همین فهرست قرار گرفته است، مگر اینکه فیلم دارای مشکل پرونده‌ای و یا دارای نقص باشد. بدیهی است پس از رفع نواقص در اولین فرصت درباره پروانه مالکیت این آثار نیز اطلاع‌رسانی خواهد شد.»

موضوع این نوشتار بررسی و تحقیق اطلاعات ارائه شده نیست ولی وجه جالب توجه در یک نگاه سریع به این لیست‌ و سرمایه‌گذارهای فیلم‌ها نشان می‌دهد که فیلم‌هایی بوده‌اند که ادعای خصوصی بودن داشتند اما نهادهای مختلفی در ساخت آنها مشارکت داشته‌اند و یا مناسبات برخی اوقات عجیب و غریب مشارکت‌ها و سرمایه‌گذاری فیلم‌ها و ...

بهرجهت این اتفاق و انتشار این لیست امر مبارکی برای سینمای ایران است و باید از ادامه آن حمایت کرد و از همین الان خاطر نشان ساخت توقف آن حرکتی رو به عقب برای سینمای ایران محسوب می‌شود. باید به رئیس سازمان سینمایی و عوامل چنین حرکتی دستمریزاد گفت.

 

بیشتر بخوانید:

*انتشار یک فهرست و مرور فیلم‌هایی با اکران محدود

*شفافیت در صدور مجوزها، میراثی مهم برای مدیریت سینمایی "حسین انتظامی"

*شفافیت و تحول در صدور مجوزهای سازمان سینمایی بعد از عید فطر

ارسال به دوستان