۳۰ شهريور ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۴۴۰۷۲
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۲ - ۰۴-۰۶-۱۳۹۹
کد ۷۴۴۰۷۲
انتشار: ۱۷:۴۲ - ۰۴-۰۶-۱۳۹۹

آیا قدیمی‌ترین سازه‌های جهان در عربستان هستند؟

عربستانمحققان می گویند سازه های سنگی عظیم در عربستان که تعداد آنها صدها عدد است و در منطقه ای بزرگتر از یک زمین فوتبال پراکنده هستند، ممکن است قدیمی ترین بناهای تاریخی جهان باشند.

به گزارش ایسنا و به نقل از لایو ساینس،باستان شناسان به تازگی گزارش داده اند که سازه های سنگی پراکنده که در سال ۲۰۱۷ در عربستان کشف شدند، برخی از قدیمی ترین بناهای تاریخی جهان هستند و قدمت آنها حدود ۷۰۰۰ سال است.

یک مطالعه جدید روی این سازه های سنگی مرموز که قبلاً "دروازه" نامیده می شدند و اکنون به نام "مستطیل" خوانده می شوند، نشان می دهد که آنها برای مراسم آیینی استفاده می شده اند.
گروهی از محققان در مقاله ای که اخیراً در مجله The Holocene منتشر شده است، گزارش داده اند که قدمت شناسی رادیو کربنی ذغال سنگ موجود در یکی از این سازه ها نشان می دهد که مردم آن را در حدود ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد ساخته اند.

محققان در مقاله خود نوشتند: "مستطیل" نمایانگر پیشرفت چشمگیر در معماری بنای یادبود است، زیرا صدها نمونه از این سازه ها در شمال غربی عربستان ساخته شده اند. این بناها از منظر تاریخی یکی از اولین بناهای ساخته شده در مقیاس بزرگ در جهان هستند.

این سازه ها مانند دیوارهای سنگی کم ارتفاع هستند که شکل ظاهری اغلب آنها از بالا به شکل دروازه است که از همین رو نام سابق آنها دروازه گذاشته شده بود. آنها در مناطقی به طول کمتر از ۱۵ متر و بزرگترین آنها با طول حدود ۶۱۶ متر پراکنده هستند.

مناطق تاریخی

محققان وقتی برای اولین بار آنها را تجزیه و تحلیل کردند دریافتند که برخی از آنها دارای نقوشی روی سطح خود بوده اند. 

"هو گروکات" سرپرست این مطالعه از انستیتوی اکولوژی شیمیایی آلمان در موسسه ماکس پلانک گفت: کاملاً محتمل است که این ساختارها از نظر بصری دیدنی بوده اند و شاید کاملاً رنگ آمیزی شده بودند.

تعداد معدودی از مصنوعات در زیر برخی مستطیل ها پیدا شد که نشان می دهد این سازه ها در تمام سال مورد اشغال یا استفاده قرار نگرفته اند. 

در حالی که به نظر می رسد این مستطیل ها در واقع مکان هایی برای برگزاری مراسم آیینی بوده اند، اما هنوز مشخص نیست که چه نوع آئین هایی در آنجا انجام می شده است.

این سازه ها در مناطقی بسیار خشک از جمله "کویر نفود جنوبی"(southern Nefud Desert) جایی که تیم گرکات کار میدانی خود را در آن انجام داده است و همچنین زمین هایی که میدان گدازه های آتشفشانی بوده اند، یافت می شوند.

اما اگر این سازه ها در حدود ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح ساخته شده باشند، در زمانی مورد استفاده قرار می گرفته اند که آب و هوای عربستان مرطوب تر از حال حاضر بوده است. محققان می گویند: بین ۱۰ هزار تا ۶۰۰۰ سال پیش، شبه جزیره عربستان شاهد دوره های ترسالی موسوم به "عربستان سبز" بوده است، یعنی هنگامی که افزایش بارش باران باعث تغییر این منطقه کاملا خشک شده است.  محققان در آن زمان، مردم این منطقه با تکیه بر گله های حیوانات اهلی شده تمایل به دامداری داشتند و همچنین برای کسب غذا برخی حیوانات وحشی را شکار می کردند. 

محققان می گویند بدین ترتیب، "مستطیل ها" می توانسته اند به عنوان نشانه ای برای تعیین حد قلمروی افراد استفاده شده باشند.

سازه تاریخی

آنها افزودند: حتی زمانی که آب و هوا در عربستان در مرطوب ترین حالت خود قرار داشت، این محیط بسیار فصلی بوده و خشکسالی رخ می داده است.

"یورک روان" همکار ارشد تحقیقاتی این مطالعه از دانشگاه شیکاگو از این تحقیقات تمجید کرد، اما خاطرنشان کرد که نمونه های قدیمی تری از سازه های سنگی در مقیاس بزرگ وجود دارد که نشان می دهد از سازه های سنگی عظیم موسوم به "بادبادک" برای شکار حیوانات استفاده می شده که قدیمی تر از مستطیل ها هستند. 

"گری رولفسون" استاد کالج ویتمن در واشنگتن که در این تحقیق مشارکت نداشته است، این یافته ها را کاملاً جالب توجه خواند. وی خاطرنشان کرد: علاوه بر مصنوعات، انواع دیگری از سازه های سنگی نیز در این منطقه وجود دارد که ممکن است حاکی از مکان هایی برای فعالیت های آیینی باشد.

ارسال به دوستان
ساخت مجسمه رئیسی در اهواز خبرساز شد (+عکس) راه اندازی مرکز مصرف قانونی مواد مخدر در بلژیک / تلاش برای کاهش مصرف مواد در خیابان کشف یک گروه خونی جدید بعد از ۵۰ سال انجام عمل جراحی روی چشم سفیر ایران در بیروت / همسر سفیر: شایعات درباره بینایی آقای امانی کذب است / مشکل حادی وجود ندارند علم الهدی : نمی‌شود کشف حجاب آزاد شود عراقچی : در تماس با وزیر خارجه لبنان قویاً تروریسم اسرائیلی را محکوم کردم رئیس دفتر رهبری درباره ترور هنیه : انتظار می‌رود به زودی جواب این حرکت داده شود عیادت پزشکیان از مجروحان لبنان در بیمارستان فارابی این زن پشت پرده انفجار پیجر در لبنان بوده است؟ عیادت سخنگوی دولت از سفیر ایران در بیروت ۷۴ هزار معلم جدید در راه مدارس آمادگی ایران برای ارسال دارو و تجهیزات پزشکی به لبنان احضار سرپرست سفارت افغانستان به وزارت خارجه مصدومیت ۳۵ نفر در همدان بر اثر سقوط از درخت گردو عذرخواهی طالبان درمورد بی احترامی به سرود ملی ایران: طبق سنت خودمان عمل کردیم / در کشور ما وقتی سرود وطن خوانده می‌شود، همه می‌نشینیم