۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۴۶۵۹۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۲ - ۲۳-۰۶-۱۳۹۹
کد ۷۴۶۵۹۶
انتشار: ۱۳:۱۲ - ۲۳-۰۶-۱۳۹۹

تغییر در مدارس جنوب آسیا در دوران کرونایی/ محرومیت 147 میلیون کودک از آموزش آنلاین

سازمان ملل: حدود 600 میلیون کودک در هند و کشورهای همسایه آن تحت تاثیر شیوع کرونا قرار گرفته اند.

کودکان و دانش‌آموزان اروپا برای شروع سال تحصیلی به مدارس باز می‌گردند و در مقابل در جنوب شرقی آسیا محدودیت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا کلاس‌های درس را بسته است.

طبق تخمین‌های سازمان ملل حدود 600 میلیون کودک در هند و کشورهای همسایه آن تحت تاثیر شیوع کرونا و محدودیت‌های ناشی از آن  قرار گرفته اند.

چه کسانی به کلاس درس باز نمی‌گردند؟

شروع محدودیت‌های ناشی از ویروس کرونا و تعطیلی‌های ادامه‌دار در ماه‌های "مارس" و "آوریل" (اسفند تا اوایل اردیبهشت) با شروع سال تحصیلی در بسیاری از کشورهای جنوب آسیا همزمان شد.

کلاس‌های درس در این نواحی تعطیل شد و محدودیت‌‌ها و تعطیلی در طولانی باقی ماند.

در حال حاضر، اکثر کلاس‌های درس تعطیل هستند و تدریس به صورت راه دور انجام می‌شود. با این حال بسیاری از دولت‌ها می‌گویند که دانش‌آموزان کلاس‌های نهم تا دوازدهم در صورت نیاز به حمایت و کمک معلمان و با رضایت والدین به صورت داوطلبانه از تاریخ 21 سپتامبر (31 شهریور) قادر به شرکت در کلاس‌های درس هستند.

عکس: GETTY IMAGES

مدارس آسیا در کرونا

بنگلادش و نپال همچنان تعطیلی مدارس را خود را تمدید کرده و بر آموزش از راه دور تاکید دارند.

سری‌لانکا تلاش کرد تا مدارسش را در ماه جولای (تیرماه) باز کند اما این کشور تا ماه آگوست (مرداد- شهریور)  موفق به بازگشایی مدارس نشد. این کشور بار دیگر مدارس را به دلیل افزایش شمار مبتلایان و جان باختگان کرونا بست.

کودکان پاکستانی نیز پس از کاهش مبتلایان به کرونا از 15 سپتامبر (25 شهریور) به مدارس باز می‌گردند.

چه کسانی به اینترنت دسترسی دارند؟

به گزارش بی‌بی‌سی، ‌آموزش از راه دور شامل کلاس‌های آنلاین زنده برای دانش‌آموزان و محتوای دیجیتالی است که می‌تواند به صورت آنلاین یا آفلاین در هر زمانی در دسترس باشد.

اما بسیاری از کشورهای جنوب آسیا از زیرساخت قابل اعتماد اینترنتی برخوردار نیستند و هزینه دسترسی به اینترنت برای جوامع فقیرتر گران و سنگین است.

سازمان ملل با استناد به یک نظرسنجی دولتی در سال 2019 اعلام کرده که حداقل 147 میلیون کودک به آموزش آنلاین یا تدریس از راه دور دسترسی ندارند.

در روستاهای هند معلمان راه‌های جدیدی برای تدریس به دانش آموزان پیدا کرده‌اند/ GETTY IMAGES

تغییر مدارس آسیا کرونا

در مناطق روستایی هند، کمتر از 4 درصد از خانوارها به اینترنت دسترسی دارند.

اتصال بنگلادش به اینترنت به صورت کلی از هند بهتر است و پیش‌بینی می‌شود حدود 60 درصد مردم بنگلادش قادر به استفاده از اینترنت باشند. دسترسی به اینترنت باکیفیت و با پهنای باند بالا نیز در این کشور بسیار ضعیف است.

از طرفی بسیاری از مدارس نیز کمبود امکانات دارند.

آخرین گزارش بررسی اقتصادی نپال نشان می‌دهد که کمتر از 30 درصد از 30 هزار مدرسه دولتی این کشور به کامپیوتر دسترسی دارند و تنها 12 درصد از این مدارس قادر به ارائه آموزش آنلاین هستند.

برخی از کشورها به دلیل فقدان دسترسی به اینترنت یا زیر ساخت‌هایی مانند پهنای باند برای آموزش محصلان به رادیو و تلویزیون روی آورده‌اند. این سیستم‌ها نفوذ بیشتری در میان جمعیت دارند و دسترسی به آنها آسانتر است.

"دوردارشان"؛ تلويزيون سراسری هندوستان درس‌های مقاطع مختلف را از کانال‌های رادیو و تلویزیونی پخش می‌کند.

"سنگساد" تلویزیون دولتی بنگلادش نیز درس‌های ضبط شده را از کانال‌هایش پخش می‌کند.

"جین گو" مدیر "یونیسف" سازمان ملل در جنوب آسیا در این باره گفت: این روش‌های تلویزیونی برای نفوذ در میان درصد بالایی از جمعیت در این مناطق آسیا بسیار موفق بودند.

نپال نیز به تازگی این روند را در پیش گرفته است اما مشکل اینجاست که کمتر از نیمی از خانوارهای این کشور به تلویزیون کابلی دسترسی دارند.

افتتاح مدارس و خطر  افزایش عفونت

به گفته "جوزف استالین" دبیر کل اتحادیه معلمان سیلان در سریلانکا هیچ فاصله اجتماعی در مدارس باز شده این کشور برقرار نیست و تنها عده‌ای از ماسک استفاده می‌کنند.

وی در این باره گفت: اقدامات ایمنی در این زمینه دشوار است و هیچ بودجه‌ای برای اجای پروتکل‌های ایمنی مقابله به کرونا به مدارس اختصاص نیافته است.

 برخی از کلاس‌ها نیز در فضای باز و با حفظ فاصله اجتماعی و بدون سرپناه برگزار می‌شوند/ GETTY IMAGES

147 میلیون کودک بدون آموزش آنلاین

اتحادیه مدارس خصوصی سراس پاکستن با بازگشایی مدارس در ماه سپتامبر (اواخر شهریور- مهر) مخالفت کرده و اعلام کرده مدارس برای تست کرونا و اجرای پروتکل‌های ایمنی نیازمند بودجه دولتی هستند.

در هند نیز نگرانی‌های مشابهی در مورد احتمال شروع دوباره کلاس‌ها و افزایش ابتلا به کرونا وجود دارد.

"پریتی ماهارا"  از موسسه "حقوق کودکان و شما" در این باره گفت: با شروع مدارس والدین، سرویس‌های حمل و نقل، معلمان و دیگر خدمات‌دهندگان مرتبط با مدارس فعالیت‌های عمومی خود را افزایش می‌دهند.

تعطیلی‌های طولانی مدت باعث بحران مالی در مدارس خصوصی شده که به شهریه وابسته‌اند . در بنگلادش بیش از صد مدرسه خصوصی به دلیل بحران مالی در لیست فروش قرار گرفته‌اند.

_________________________________________________

بیشتر بخوانید: 

*درس‌هایی از سراسر جهان: اقدامات مدارس برای مقابله با کرونا (+عکس)

*سال تحصیلی کرونایی در دنیا چگونه آغاز شد؟

*نابرابری بیشتر در آموزش اینترنتی مدارس: همه به گوشی مناسب دسترسی ندارند

ارسال به دوستان
بازداشت شیعیان در نیجریه توسط پلیس عراقچی: پرونده هسته‌ای نیازمند مشورت‌های بیشتر است (فیلم) علم الهدی : اگر مردم فتنه شناسی را فراموش کنند ، دشمن نظام اسلامی را براندازی می‌ کند تصاویری از حملات هوایی اسرائیل به یمن (فیلم) در باب حقوق بومی ها دادستان گنبدکاووس : بزرگترین قمارخانه شرق گلستان پلمب شد امام جمعه کرج : باید بررسی شود چه کسانی دنبال این هستند که فضای مجازی بدون کنترل در اختیار همه قرار گیرد تصاویر دیده نشده از بیماری کبد از کبد چرب تا کبد فیبروز (فیلم) انتقاد کاظم صدیقی از فضای مجازی ؛ امروز اسلحه دشمن با وجود شبکه های مجازی، جنگ نرم است تلاوت فوق العاده‌ای از مصطفی غلوش در ایران: سوره الرحمن (فیلم) وزارت بهداشت : مازوت سوزی سلامت مردم را تهدید می کند گفتند فیلمت را بدون حجاب بساز تا از جشنواره برلین جایزه بگیری (فیلم) محمد الجولانی زیر کت و شلوارش سلاح پنهان می‌کند (فیلم) اسحاق جهانگیری : روزهای سختی در پیش است، راهی جز مذاکره نداریم/ من هم مثل مردم، نگرانم امام جمعه بجنورد: باید از حوادث سوریه درس دشمن شناسی گرفت