۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۴۶۷۶۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۹ - ۲۴-۰۶-۱۳۹۹
کد ۷۴۶۷۶۲
انتشار: ۱۳:۱۹ - ۲۴-۰۶-۱۳۹۹

وزارت بهداشت: واکسن آنفلوآنزا تاثیری در مهار کرونا ندارد

بعضی گروه های دیگر نیز هستند که اگر آنفلوآنزا بگیرند چون ریسک عوارض در آنها به دلیل بیماری های زمینه ای بالا می رود، توصیه می شود واکسن دریافت کنند. مثل زنان باردار که سازمان جهانی بهداشت آنها را در اولویت قرار داده است.

رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت ضمن تاکید بر اینکه واکسن آنفلوآنزا هیچ تاثیری در مهار کرونا ندارد، در عین حال گفت: امسال زنان باردار واکسن آنفلوآنزا دریافت می‌کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر محسن زهرایی گفت: وزارت بهداشت برای اولین بار برنامه ریزی کرده است که واکسیناسیون خانم های باردار برای آنفلوآنزا را امسال انجام دهد.

وی افزود: واکسن از مداخلات بهداشتی بسیار موفق و از بهترین و موثرترین مداخلات بهداشتی در حفظ سلامت جان انسان ها در جهان است.

وی ادامه داد: واکسنِ بیماری ها با هم تفاوت می کند. هر واکسن برای یک بیماری خاص است و اثربخشی اش هم بر روی همان بیماری است. یعنی واکسن ها به صورت کاملا اختصاصی سیستم ایمنی بدن انسان ها را تحریک می کنند که بتوانند علیه همان بیماری در بدن آمادگی لازم را برای محافظت ایجاد کند.

درصد تاثیر واکسن بیماری‌های مختلف

رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، گفت: واکسن بیماری‌های فلج اطفال، دیفتری، کزاز، سرخک برای بالا بردن سیستم دفاعی بدن اثربخشی 95 درصدی دارند. ولی واکسن آنفلوآنزا اثربخشی حدود 40 تا 60 درصدی در پیشگیری از ابتلا به بیماری دارد. در گروه‌های سالمند و در افراد دارای ضعف سیستم ایمنی ممکن است این اثربخشی به کمتر از 50 درصد هم برسد.

زهرایی تصریح کرد: واکسن آنفلوآنزا به عنوان یک سپر دفاعی قطعی محسوب نمی‌شود و اینکه فکر کنیم بعد از زدن واکسن فرد مبتلا به آنفلوآنزا در پاییز و زمستان نمی‌شود، غلط است.

وی بیان کرد: اگر واکسن هم زده شود همچنان فرد باید اقدامات پیشگیرانه مثل شستن دست ها، پرهیز از تماس با افراد مبتلا به بیماری آنفلوآنزا و ماسک زدن و رعایت فاصله گذاری های اجتماعی را انجام دهد.

رئیس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: ولی واکسن می تواند در گروه‌های پرخطر موثر باشد. به همین خاطر به این افراد توصیه می کنیم واکسن بزنند.

زهرایی افزود: این افراد پرخطر دو دسته اند؛ یک عده به دلیل شغل‌شان پرخطر محسوب می‌شوند. مثل کارکنان حرفه‌های مختلف پزشکی که با بیماران سر و کار دارند. این عده اگر آنفلوآنزا بگیرند هم به کادر درمانی دیگر منتقل می‌کنند هم چند روز از ارائه خدمت به سایر بیماران عقب می افتند لذا در همه کشورها این کادر جزو اولویت اول دریافت واکسن هستند.

وی ادامه داد: بعضی گروه های دیگر نیز هستند که اگر آنفلوآنزا بگیرند چون ریسک عوارض در آنها به دلیل بیماری های زمینه ای بالا می رود، توصیه می شود واکسن دریافت کنند. مثل زنان باردار که سازمان جهانی بهداشت آنها را در اولویت قرار داده است.

وی اضافه کرد: بعضی گروه ها نیز بیماری زمینه ای دارند. مثل افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند یا شیمی درمانی می شوند یا ایدز دارند یا بیماران قلبی، ریوی، کلیوی، کبدی مزمن دارند و ممکن است فرم شدیدتری از آنفلوآنزا را بگیرند. در مجموع افرادی از گروه‌های خاص هستند که باید واکسن بزنند.

واکسن آنفلوآنزا هیچ تاثیری در مهار کرونا ندارد

وی تصریح کرد: واکسن آنفلوآنزا اختصاصی عمل می کند و از کرونا که اکنون تبدیل به پاندمی جهانی شده است، جلوگیری نمی‌کند. این واکسن می‌تواند نهایتا حدود 40 تا 60 درصد روی بیماری آنفلوآنزا موثر باشد. ولی در مهار کرونا به هیچ وجه نقشی ندارد. بنابراین این گمان که با دریافت واکسن آنفلوآنزا فرد در برابر کرونا بیمه می شود حرف کاملا اشتباه و غیرعلمی است.

وی افزود: ممکن است این نگرانی در جامعه باشد که به دلیل وجود کرونا و همزمانی آن با آنفلوآنزا در فصول سرد سال خیلی از افراد که در گروه های پرخطر هم نیستند فکر کنند باید واکسن آنفلوآنزا بزنند. در حالی که اینطور نیست و بسیاری از صاحبنظران عقیده دارند همین اقدامات پیشگیرانه برای کرونا مثل ماسک زدن، رعایت فاصله گذاری های اجتماعی و شستشوی مرتب دستها از ابتلا به آنفلوآنزا هم تا حد بسیار زیادی جلوگیری می کند.

رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: در نتیجه خیلی از صاحبنظران علوم پزشکی معتقدند احتمالا با رعایت این مسایل امکان شیوع آنفلوآنزا امسال نسبت به سال های پیش کاهش پیدا کند. اما گروه های پرخطر حتما باید واکسن آنفلوآنزا بزنند.

وی ادامه داد: برای امسال تدارک حجم بالایی از واکسن دیده شده که در زمان مقرر گروه‌های پرخطر می توانند مراجعه و دریافت کنند. سایر افراد غیرپرخطر نیازی به دریافت واکسن ندارند.

بنابر اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، وی تصریح کرد: البته این واکسن منع دریافت بسیار محدودی دارد. یعنی فردی که بیماری زمینه ای ندارد هم می تواند واکسن بزند اما اگر این کار را بخواهیم انجام دهیم آن گروه های پرخطر از دریافت واکسن محروم می مانند. چون ظرفیت تولید واکسن آنفلوآنزا در دنیا سالانه حدود 350 تا 500 میلیون دز است در صورتی که جمعیت دنیا بیش از 7 میلیارد نفر است؛ لذا در تمام دنیا گروه های پرخطر برای دریافت واکسن اولویت دارند.

وی در پایان تاکید کرد: برای همه افراد چه پرخطر چه کم خطر همچنان توصیه ما رعایت اصول بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک است.

برچسب ها: کرونا ، آنفلونزا
ارسال به دوستان
زنگ هشدار اتباع غیرمجاز/ فعالیت شاخه افغانستانی تروریست‌های تحریرالشام در نزدیکی مرزهای ایران طراحی کفش تویوتا با الهام از تویوتا لندکروزر آمار تکان دهنده وزارت کار از رشد فقر مطلق مستاجران/ اعلام نرخ خانوارهای مستاجر درگیر فقر مطلق راهپیمایی موتوری حامیان فیلتر در مخالفت با رفع فیلتر واتس‌اپ (فیلم) استاندار دمشق : سوریه هیچ مشکلی با اسرائیل ندارد همه آنچه باید درباره خطرات پنهان چربی شکمی بدانید (فیلم) استانداری تهران : شاخص آلودگی هوا کاهش یافته ؛ فردا (شنبه) مدارس و ادارات تهران تعطیل نخواهد بود نجات های میلی متری! (فیلم) هل دادن یخ بزرگ در وسط شهر (فیلم) کاهش شدید بارش ها در سال جاری ؛ ۳۰ استان ایران تشنه است پیش‌بینی هواشناسی از ۱۰ روز بارش برف در ایران عراقچی در پکن : بحث هسته‌ای ما در سال جدید با وضعیتی مواجه خواهد شد که نیاز داریم مشورت‌های بیشتری داشته باشیم بازداشت شیعیان در نیجریه توسط پلیس عراقچی: پرونده هسته‌ای نیازمند مشورت‌های بیشتر است (فیلم) علم الهدی : اگر مردم فتنه شناسی را فراموش کنند ، دشمن نظام اسلامی را براندازی می‌ کند