۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۴۸۹۲۷
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۹ - ۰۷-۰۷-۱۳۹۹
کد ۷۴۸۹۲۷
انتشار: ۱۶:۴۹ - ۰۷-۰۷-۱۳۹۹

پاسخ آموزش و پرورش به انتقادی از کتاب‌های درسی

آموزش و پرورشسازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی­ وزارت آموزش و پرورش به انتقادی درباره وضعیت کیفی کتاب‌های درسی ادبیات پاسخ داد.

چندی پیش احمد اکبرپور، نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در یکی از سلسله گفت‌وگوهای ایسنا با موضوع «بررسی کیفیت کتاب‌های درسی ادبیات در انتقال غنای ادبیات فارسی و کمک به آموزش زبان و رسم‌الخط صحیح فارسی به کودکان و نوجوانان» از این‌که فضای تربیتی و آموزشی کتاب‌های درسی ادبیات، ذات ادبیات را خفه کرده است و همچنین از ضرورت وجود طنز در این‌ها کتاب‌ها گفته بود. حالا سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی­ وزارت آموزش و پرورش با ارسال جوابیه‌ای نسبت به این گفت‌وگو واکنش داده است که متن آن عینا در پی می‌آید:

«در پاسخ به مطلب مندرج در آن خبرگزاری به تاریخ ۹۹/۶/۲۶ باعنوان «خفگی ادبیات در فضای کتاب‌های درسی» پاسخ سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی­ وزارت آموزش و پرورش مطالب ذیل را به استحضار می‌رساند:

همواره باتوجه به اهداف و اصول اسناد تحولی به ویژه برنامه درسی ملی و راهنمای برنامه درسی حوزه تربیت و یادگیری زبان و ادبیات فارسی طراحی و تدوین می‌شود. در این فرآیند فصل‌بندی کتاب‌ها معمولاً براساس سطح دانش‌آموزان و نیازهای جامعه انتخاب می‌گردد و براساس این موضوعات می‌توان از بین متون بی­‌شمار ادبیات کودکان و نوجوانان، متن‌هایی متناسب با موضوعات تعیین‌شده انتخاب نمود. نویسنده محترم به خوبی آگاه هستند که هر متنی به خودی خود دارای پیام آموزشی و تربیتی است و در کنار ویژگی‌های زبانی و ادبی، پیام و معنای متن، جان نوشته را بازنمایی می‌کند؛ علاوه‌بر این، هر اثر ادبی در عین آراستگی‌های لفظی، دارای زیبایی‌های معنایی نیز می‌باشد؛ اگر کتاب‌های فارسی ابتدایی با تأمل بررسی شود، داستان‌ها، حکایات، مَثَل‌ها و اشعار زیادی از ادبیات کودک و نوجوان در آن‌ها ارائه شده است که به روشنی برآمده از ذات ادبیات هستند. حال اگر از شاعر یا نویسنده خاصی متنی آمده یا نیامده است، بدون تردید باید راهنمای برنامه درسی را دید تا متوجه شد که مثلاً در فصل نام­‌آوران باید متنی آورده شود که یکی از شخصیت‌های ملی، فرهنگی، ادبی و دینی را با بهره‌مندی از زبان و ادبیات فارسی معرفی کند.

شایان ذکر است در حال حاضر در کتاب‌های فارسی دوره ابتدایی، آثار شاعرانی مانند افسانه شعبان‌نژاد، مصطفی رحمان‌دوست، پروین دولت‌آبادی، محمود کیانوش، عباس یمینی‌شریف، ناصر کشاورز، جعفر ابراهیمی، شکوه قاسم‌نیا، افشین اعلا، محمود پوروهّاب، اسدالله شعبانی، قیصر امین‌پور، بیوک ملکی، محمدجواد محبت، شهریار، پروین اعتصامی، سعدی، فردوسی، عطار، مولوی، بهار، دهخدا، هوشنگ ابتهاج و... و نویسندگانی همچون محمد میرکیانی، فاطمه سلحشور، سرور کتبی، بهاره نیکخواه آزاد، مهدی آذریزدی، سوسن طاقدیس، محمدرضا سرشار، هوشنگ مرادی کرمانی و ... آمده است.»

برچسب ها: آموزش و پرورش
ارسال به دوستان
دوربین دنده عقب ۷۰ سال قبل اختراع شد! (+عکس) سفر به عصر قاجار؛ از روزهای «سلام» تا وقتی «انقراض» به یک قدمی رسید(عکس) سقوط مرگبار یک کودک از ساختمانی مرتفع (فیلم) ۱۰ گل فراموش نشدنی دیوید بکام (فیلم) تقویت سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل با قرارداد ۵۵۰ میلیون دلاری صدور سند حدنگاری برای تمامی اراضی جزیره ابوموسی؛ تثبیت مالکیت ایران لحظه جدال مرگبار دو تمساح غول پیکر (فیلم) دیدار وزیر صنعت ایران با پوتین؛ رایزنی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی نتانیاهو مدعی شد: چهره خاورمیانه را تغییر خواهیم داد شکست منچستر یونایتد مقابل ولورهمپتون؛ ادامه روزهای کابوس‌وار شیاطین سرخ هنرنمایی زیبا چترباز‌ها در آسمان جزیره کیش (فیلم) اتحادیه عرب ایران را به «دامن زدن به نزاع» در سوریه متهم کرد؛ سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل مسدودسازی ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی فروش داروهای غیرمجاز توسط پلیس فتا فرود اضطراری پرواز مشهد-نجف در کرمانشاه فرآیند طراحی و تولید خودروی شاسی بلند غول پیکر شامان روسی (فیلم)