۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۴۹۸۶۳
تعداد نظرات: ۳۰ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۴ - ۱۳-۰۷-۱۳۹۹
کد ۷۴۹۸۶۳
انتشار: ۲۰:۵۴ - ۱۳-۰۷-۱۳۹۹

فصل سرد مرگ های کرونایی: «5 راهکار حیاتی» که دولت و مجلس باید اجرایی کنند

اگر شیوع کرونا از توان سیستم درمانی بالاتر برود، آنگاه شاهد نابودی بخش درمان و فاجعه انسانی عظیمی خواهیم بود.

عصر ایران - زمان جنگ که وضعیت قرمز می شد، به پناهگاه می رفتیم تا از خطر بمباران و موشک باران در امان باشیم. کسانی که در پناهگاه بودند، معمولا زنده می ماندند مگر این که بدشانس بودند و بمب و موشک درست می خورد روی پناهگاه.

حالا حکایت امروز ماست: در دوران کرونا یک سری کارها وجود دارند که حکم رفتن به پناهگاه را دارند و شانس زنده ماندن را به شدت افزایش می دهند، مثل زدن ماسک، تقویت سیستم ایمنی بدن، رعایت فاصله و شست و شوی مدام دست ها.

اما گذشته از کارهایی که مردم باید انجام دهند، دولت نیز باید چند کار را جدی بگیرد. هدف این است که سرعت رشد کرونا دستکم به اندازه ای کم شود که سیستم درمانی بتواند سرپا بماند و افراد بیشتری را نجات دهد. اگر شیوع کرونا از توان سیستم درمانی بالاتر برود، آنگاه شاهد نابودی بخش درمان و فاجعه انسانی عظیمی خواهیم بود:

فصل سرد مرگ های کرونایی: «5 راهکار حیاتی» که دولت و مجلس باید اجرایی کنند
1) اجباری کردن ماسک در سراسر کشور و برخورد جدی با افراد خطرساز

واقعاً هم تعجب آور است و هم تاثر انگیز که بعد از این همه کشت و کشتاری که کرونا به راه انداخته است، برخی افراد نادان یا عنود، هنوز ماسک نمی زنند. ما واقعاً با چه کسانی شده ایم 80 و چند میلیون نفر و یک جامعه را تشکیل داده ایم؟
آیا کسانی که قدرت خرید ندارند، نمی توانند با پارچه های معمولی که در هر خانه ای پیدا می شود ماسک قابل شست و شو درست کنند تا نه خودشان کرونا بگیرند و نه به دیگران منتقل کنند؟

احمقانه است ولی میلیون ها نفر هنوز ماسک نمی زنند و این حماقت دارد به بهای جان خودشان و دیگران تمام می شود.

 *تأثیر چشمگیر ماسک در جلوگیری از ابتلا به کرونا

 حکومت باید زدن ماسک را در بیرون از خانه اجباری کرده و برای نقض کنندگان در سراسر کشور، جریمه های سنگین وضع کند. نمی شود که برخی افراد به بهانه هایی مانند "من حوصله ام سر می رود، نفسم تنگ می شود ، به نظر من فایده ای ندارد و ..." سلامت کل جامعه را به مسخره بگیرند.

2 ) دورکاری و حضور نصف یا یک سوم کارمندان

دولت باید دور کاری را به تمام ادارات و سازمان ها (به جز نهادهای خدماتی مانند بیمارستان ها، دادگاه ها، پلیس و ...) تعمیم دهد. می توان با نصف یا یک سوم نیروهای موجود نیز کارها را پیش برد. اگر هر روز تنها نصف یا یک سوم از کارمندان موظف به حضور در محل کار باشند، حجم عظیمی از سفرهای شهری کاهش می یابد و کرونا فروکش می کند.
اجبار کارمندان به حضور روزانه در محل کارشان، ظلم مستقیم به آنهاست. دولت باید به عنوات کارفرما، از این ظلم خودداری کند.

3 ) نحوه کار فروشگاه ها و مراکز خرید در دوران خطر

در زمان هایی که کرونا به حد بحران می رسد، می توان به مدت چند روز تمام فروشگاه ها و مراکز خرید را تعطیل اعلام کرد (جز فروشگاه های تامین اقلام ضروری) ؛ در زمان هایی هم که وضعیت قرمز است (مانند الان)، می توان فروشگاه ها را ملزم کرد که برای چند روز یا چند هفته، بر اساس پلاک شان، به صورت زوج یا فرد فعالیت کنند.

4 ) خانه‌مانی سراسری در آخر هفته

در فصل سرد و مرگبار پیش رو که احتمال چند برابر شدن تلفات می رود، می توان دستکم دو روز آخر هر هفته را قرنطینه سراسری اعلام کرد؛ یعنی پنجشنبه ها و جمعه ها همه مردم موظف به ماندن در خانه باشند. این دو روز، حکم دست انداز را در مسیر ماشین کرونا دارد و از سرعت آن می کاهد.

5 ) تعطیلی و قرنطینه گاه به گاه برای شکستن نمودار

برای شکستن سیر صعودی منحنی کرونا، می توان هر از گاهی چند روز محدود را تعطیل و قرنطینه اعلام کرد تا نمودار بشکند و سیستم درمانی نفسی تازه کند و فرونپاشد.

نکته  اول:
هر کدام از این راهکارها تبعات دارند؛ مثلاً به درآمد کسبه آسیب می زنند ولی یادمان باشد که در معرض فراگیری بیشتر کرونا هستیم و ممکن است دهها هزار نفر - از جمله کارد درمان - به زودی قتل عام شوند و سیستم درمانی کشور فرو بپاشد. پیامدها، هر چند تلخ اما ناگزیرند.

نکته دوم:
تصمیم گیران نباید مطلق گرا باشند و مثلاً بگویند اگر آخر هفته ها را قرنطینه اعلام کنیم، ممکن است عده ای رعایت نکنند. باید توجه داشت به خاطر این که نمی توان تصمیم را به طور صد در صد اجرایی کرد، نباید صفر درصدش کرد. هر اندازه که بتوان انجام داد، در این شرایط خطرناک و مرگبار، مغتنم است. ضمن این که با افزایش آگاهی های مردم می توان امیدوار بود که همراهی جامعه نیز بیشتر شود و افراد کمتری بمیرند.

از دولت و مجلس انتظار می رود، این چند مورد را که اجرایشان چندان سخت نیست ولی می تواند سرعت شیوع کرونا را کاهش دهد و آن را با توان سیستم درمانی کشور تنطیم نماید، به طور جدی مورد توجه قرار دهند. 
اگر بتوانند - که می توانند - ولی انجام ندهند، در مرگ هر کدام از بیماران کرونایی، مسؤولیت دارند، ولو اخروی.

بیشتر بخوانید:

*یک پیشنهاد برای شکست کرونا؛ 2 روز قرنطینه، 5 روز طرح فاصله گذاری اجتماعی

*رعایت اصول "فشم" از سوی مردم و "ده فرمان" توسط دولت

*قصه مرگ و زندگی است: کرونا "قتل عام" را تشدید کرده است؛ این 6 دستورالعمل را بسیار جدی بگیرید/ پاییز و زمستان مرگباری پیش روست

برچسب ها: کرونا ، قرنطینه
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۲۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
4
53
جالب اینجاست که کسانی که ماسک نمیزنن با نگاه تمسخر آمیز به دیگران نگاه و به خودشون افتخار هم میکنن.
گرانی ماسک هم بهانه ست . با کمترین مقدار پارچه و بیست سانت کش میشه یه ماسک درست کرد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
تا زمانی برای کوچیکترین کار بانکی اداری ، شهروندان مجبورن حضوری برن اداره ها تا کارشون بعد از ۵۰ بار رفتن و اومدن درست بشه ، وضعیت همینه
همش که مردم مقصر نیستن!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
با هر دو موافقم.
بالا سر هر کاری که داری باید حضوری باشی تا انجام بشه. وگرنه تعطیل میشه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
2
41
وکیل دادگستری هستم موقع ورود به دادگستری کل گیلان علاوه بر این که مأمور با دسته‌ای آلوده تمام بدن من را لمس کرد حدود ۱۵ سی سی الکل که برای ضدعفونی همراه داشتم گرفتند ، آیا این رفتار در این وضعیت صحیح است؟...
پاسخ ها
هموطن
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
اینو راست گفتی خداییش.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
4
60
فقط یه احمق خودخواه بی شعور می تونه تو این شرایط ماسک نزنه
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
جالبه یک عده طرفدار افراد بیشعور و احمق و خودخواه هم داریم که منفی میدن!
هادی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
15
25
با سلام من با همه این شرایط موافقم اما نمیشه که فقط یک عده تاوان بدن و یک عده دیگه فقط از منافع این شرایط بهره ببرن.یک کاسب باید مغازه اش را ببنده،درامدش قطع بشه،اجاره مغازه هم از جیبش بده تازه چک هایی هم که داده سر میرسن و برگشت میشن.اما کارمندها حقوقشون سرجاش هست و هرچی تعطیل باشن بهتره.دورکاری هم که دیگه نورعلی نور.
پس دولت یا باید به کسبه هم حقوقی معادل کارمندان بده و بعد هرکس تعطیل نکرد را روزانه ده برابر جریمه کنه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
تازه از کسبه مالیاتهای نجومی هم میگیرن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
با این حرفها چیزی درست نمیشه، با سرکار رفتن کارمندان مرگ را در یک قدمی نزدیکامون میاریم. ای کاش فقط نفع خودمون رو نمیدیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
در زمانهای غیرکرونا هم کاسب درامدش ۱۰ برابر کارمندیست که آب باریکه ای برای زندگی دارد. به هر حال ریسک و دراامد شغلها یکسان نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
به محض دریافت حقوق مالیات آن کسر شده است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
شاید قدیم اینطور بود. الان با این گرونی یه کاسب به زور داره می چرخونه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
آقای هادی کسبه در این آشفته بازار به اندازه ده سال بار خود را بسته اند شما نمیخواد نگران حال اونها باشید! بیچاره کارمند هرچقدر هم حقوق بگیره این کسبه در کمین هستند تا با گرانی لحظه ای آن را از چنگش در آورند!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
تعطیلی اول سال هم هموطنان کاسب همین حرفها را زدند. ولی بعدش پوست ملت و کارمند رو کندند . آیا انصاف را رعایت کردید؟حقوق ما کارمند ها امسال 1.5 میلیون کمتر از سال گذشته شده . شما تورم را در نظر بگیر . با حقوق 3 میلیون چطور خرخ زندگی بدیم . خوب شما هم کمی سختی بکشید . با عرض معذرت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
2
29
دورکاری که نمیکنن هیچ.در برخی ادارات مدیران جلسات غیر ضروری با جمعیت بالای ۱۰ نفر و بعضا حتی ۱۵ یا ۲۰ نفر میگذارند و کارمندان را ملزم به حضور در این جلسات میکنند بدون در نظر گرفتن پروتکل بهداشتی.ایکاش نظارت بیشتری روی ابن مسائل در ادارات شود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
1
54
دولت هیچ کاری نمیکنه چون اصولا هیچ ارزشی برای مردم قائل نیست
آرکا
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۳
0
26
با سلام
یکی از مهمترین و اثرگذارترین طرحها، اجرای دورکاری کارمندان میباشد. خیلی از کارمندان میتوانند بخش زیادی فعالیتهای خود را در منزل انجام دهند. از جمله اساتید دانشگاه. آموزش مجازی وقت زیادی را از اساتید و دانشجویان میگیرد و به منظور افزایش بهره وری باید وقت بیشتری گذاشته شود. این وقت در داخل منزل بسیار موثر از محل کار خواهد بود اما حضور اساتید در محل کار الزامیست.

شغلهای زیادی وجود داره که میشه با دورکاری هم نتیجه گرفت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
7
2
عصری جون نگران زخم بستر دولت نیستی...باید سنگ پا بیاریم رو را بشوریم....96یادتان هست مردم عزیز؟دولت اجرا کنه؟مخاطب باید های دولت ما مردمیم....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
0
7
با سه بیماری زمینه ای و سن بالا و با گواهی پزشک تقاضای دورکاری کردم و پذیرفته نشد. البته خیلی گله ندارم، در محل کاری پس از یک ماه دورکاری محترمانه عذرم را خواستند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
0
9
دولت حاضر است یک سوم کارمندان تلف شوند، اما دورکاری نه!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
1
6
مهمترین اقدام برقراری ممنوعیت سفر های بین استانی هست که حداقل کرونا در سراسر ایران پخش نشه.خیلی از استان هایی که در پیک دوم و سوم کرونا به سر می برند، فقط به علت ورود مسافران و عدم امکان رعایت کامل پروتکل های بهداشتی در هنگام مسافرت رخ داده.
Mithra
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
1
9
مدیری در بخش خصوصی هستم. بارها سعی کردیم با دور کار و تقلیل فعالیت ها و حضور و تماس به نوعی کمکی به اوضاع و سلامتی کارکنان داشته باشیم. اما هجمه ای که ادارات دارای و مالیات و تامین اجتماعی به همراه سیستم بوروکاسی دولتی و بانک ها به بخش خصوصی دارند، تقریبا تمام راه ها را بروی ما بسته و مجبوریم برای پاسخ به مطالبات ناحق و زورگویانه دارایی و تامین اجتماعی حتی فعالیت مضاعف داشته باشیم. مثلا در این روزها، مجبور شده ایم برای پاسخگویی به دارایی برای تراکنشات بانکی سال 93 و 94 و ... حتی پرسنل را به اضافه کار واداریم. تامین اجتماعی مکرر اعلامیه های بدهکار عجیب و غریبی صادر میکند که چندین بار برای گرتن ریز آنا مجبور به مراجعه فیزیکی هستیم و بعدش کمیسیونهای مختلف و ... . بانکها برای تخصیص و تامین ارز علاوه وجه ارز تخصیصی ( که بعضا گرانتر از بازار هم بوده) 25 درصد پول مازاد به عنوان سپرده مطالبه میکنند ( بابت هیچ جیز) و برای تامین آن و زیان ناشی از خواب سرمایه باید بیشتر کار کنیم و .... ماسک و سفر بهانه است. سیستم عملا کمر به درگیری مردم و ایجاد موج بیماری بسته. لطفا اینقدر مردم را متهم نکنید . در سفر و در کوهستان و بیابان ویروس نیست. ویروس در مترو و اتوبوس و بانک و ادارات است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
0
7
با سلام
یکی از مسایل عجیب هم اینه که کسانی که ماسک نمیزنند و رعایت نمی کنند به این کارشان بسنده نمی کنند و کسانی رو که رعایت می کنند رو با عبارتهایی مانند "شما هم زیاد سخت نگیر" ، "اکثرا اوانایی که زیاد حساسن بیماری رو میگیرن" و ... نصیحت هم میکنن و کافیه در مقابل همچین کسانی یک بله ای بگویی که اون موقع دیگه ولت نخواهند کرد...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
0
4
دیدم شما بارها راهکارهای خوب ارائه دادید ولی گویا مسئولین عصر ایران رو نمی خونند
شهاب
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
0
5
با سلام. چرا رسانه ها به خطر اتوبوس های بین شهری نمی پردازند. یک مسافر به مدت چند ساعت داخل اتوبوس، مسافرت بین شهری انجام می دهد. قوانین و دستورالعمل های قاطعی برای راننده های اتوبوس تعریف نشده است و اغلب سلیقه ایی عمل می کنند. اغلب تهویه مناسب را در اتوبوس ایجاد نمی کنند و پنجره ها عموما بسته است و کولر را روشن می کنند. کافی است یک نفر ناقل ویروس باشد، مسافر دیگر هر چقدر ماسک هم زده باشد در بازه زمانی چندین ساعته قطعا مبتلا می شود. گردش هوا در یک سیکل بسته باعث می شود دوز بیشتری از ویروس به مسافران دیگر منتقل شود. به نظرم عصر ایران در این ارتباط یک گزارش بنویسد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
0
4
دلیل بیشتر عناد مردم تناقض در گفتار و اعمال مسئولان میباشد! بطور مثال: من تعداد معلمان ایران را خصوصاً معملن مدارس غیر انتفاعی را دقیقاً نمیدانم! در این اوضاع و احوال چه دلیلی دارد که اجباراً آنها باید برای دادن آموزش مجازی در مدارس حاضر شوند؟ آیا محدودیت رفت و آمد یعنی اینکه شما یک معلم را مجبور کنید دو بار در روز رفت و آمد کند حالا یا با وسیله شخصی یا با وسئط نقلیه عمومی! حالا اگر این معلمان کرونا بگیرند و جانشان بخطر بیافتد آیا برای همه آنها براحتی جایگزین دارید؟ وقتی شما زمینه و ساختار آموزش مجازی ندارید چرا به آن اصرار می کنید؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
0
6
من هم پیشنهاد دارم: 1)کرایه تاکسی ها روکاهش بدهند تا دیگه مجبور نشیم از مترو و اتوبوس که شلوغه و فاصله رو نمیشه رعایت کرد، هر روز استفاده کنیم. 2) رستوران ها و کافه ها تعطیل بشن. 3) بسته اینترنتی رایگان بدن و سرعت اینترنت خانگی رو افزایش بدن تا دورکاری راحت تر صورت بگیره.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
0
5
خیلی پیشنهادات خوبی هست فقط فراموش شد بگین لطفا گرانی را چطور کنترل کنند. چون اون از کرونا به مراتب بیشتر حال انسان رو تخریب میکنه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
1
4
آن زمان که شما عصر ایران نامه زدید که قرنطینه را بر ندارید و عادی سازی نکنید میشد کاری کرد. ماسک زدن و... که به عنوان پروتکل معروف است عملاً کارایی ندارد. میگویند از را چشم نیز ویروس وارد بدن میشود آن را چه میکنید.
چگونه مصرف صبحانه‌ای سالم به سلامت قلب کمک می‌کند؟ پژو ۵۰۴ بدون سقف: نمادی از ظرافت و آزادی (+عکس) روز رشت؛ ۱۲ دی، یادآور تاریخ و فرهنگ شهر باران چرا پاسپورت دومینیکا برای ایرانیان جذاب شده است؟ تصاویر دوربین مدار بسته از لحظه ورود پلنگ به یک منزل روستایی و حمله به حیوانات (فیلم) نسل «بتا» چیست؟ مدیرعامل تلگرام: کاربران روس ما آزادی بیشتری نسبت‌به اروپایی‌ها دارند آیا قیمت تتر بر نرخ ارز تاثیر می گذارد؟ فانتوم اف-4 یونانی با شعله‌های آبی نمایش قدرت می دهد(عکس) ویدئویی از تصادف تاکسی رباتیک «ویمو» با یک ربات یمن : چهاردهمین پهپاد آمریکایی را سرنگون کردیم هوش بالای کلاغ حقیقتا جالب است (فیلم) رهبری: اگر حاج قاسم این شهدا را دنبال خود نمی کشاند امروز از حرمین در کربلا و نجف خبری نبود / شهید سلیمانی ایران را حرم می دانست تسبیح چگونه از استخوان ساخته می‌شود؟ (فیلم) پاسخ رهبر انقلاب به کسانی که می‌گویند با حوادث اخیر منطقه، خون شهدای مدافع حرم به هدر رفت (فیلم)