۱۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۵۰۲۶۱
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۶ - ۱۶-۰۷-۱۳۹۹
کد ۷۵۰۲۶۱
انتشار: ۱۰:۰۶ - ۱۶-۰۷-۱۳۹۹

فروش خانه های شاخص اهواز یکی پس از دیگری/ احمد محمود هم بی خانه شد

اعتماد نوشت: ماجرای فروش و تخریب خانه های تاریخی و شاخص اهواز اتفاق جدیدی نیست. از تخریب قصر شیخ خزعل گرفته تا فروش سرای عجم یا سله و دادرس و... از بی توجهی به خانه شیخ نبهان اول در منطقه عامری تا این بار فروش خانه احمد محمود نیز که به جرگه خانه های برباد رفته بپیوندند تا اهواز در لیست خانه های فراموش شده رکورددار باشد.

احمد محمود چهره نام آشنای همه علاقه مندان به ادبیات است. او بخشی از تاریخ ادبی معاصر اهواز است. توجه به این شخصیت باید بر عهده همه ارگان ها و نهادهای فرهنگی کلانشهر اهواز یعنی معاونت فرهنگی شهرداری، حوزه هنری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل میراث فرهنگی باشد. چگونه است که این ادارات عریض و طویل نتوانستند نسبت به تملک این خانه گامی بردارند؟ پاسخ شاید ساده باشد. سیاست زدگی عرصه فرهنگی که منجر به مدیریت افرادی می شوند که در بهترین حالت انسان های بی ذوق و خالی از نگاه زیبای هنری هستند.

اهواز تبدیل به شهری مرده و بی روح شده است. شهری که رود کارون از دل آن می گذرد و نخیلاتش سر به فلک می کشید و سرمایه اش مثال زدنی است چرا باید به این وضعیت مبتلا شود؟ آیا این وضعیت تصادفی رخ داده است؟

در عصری که مدیران شهرهای مشهور جهان دغدغه افزایش موزه ها و ابنیه های میراثی خود را دارند در این سوی جهان مدیران اغلب در دغدغه افزایش روز و ساعت های مدیریت هستند و سازندگی و رسیدگی به اموری که برای هویت شهری که مثل دمیدن روح در کالبد اهمیت دارد بی توجه هستند.

شهر اهواز گویا تبدیل به شهری با مدیران سیاسی(بخوانید سیاست زده) شده است. شهر اهواز مفهومی طرد کننده پیدا کرده است. حتی شهری صنعتی نیست. نقش صنعت در شهر دیده نمی شود. حتی گردشگری صنعتی نداریم. شهر باید به همه طیف ها حتی هنرمندان تعلق داشته باشد. تغییر قیمت زمین، اهواز را شتابزده به سمت ساخت وساز و اعیانی سازی برده و اطیافی مثل طیف هنرمندان گویی از شهر اخراج می شوند. این روند ما را به سمت شهر اعیانی سازی شده می برد با توجه به اینکه اهواز ظرفیت اعیانی سازی شدن ندارد.

اگر جلوی این روند گرفته نشود احتمالا باید منتظر موقعیت های خطرناک اجتماعی باشیم. باید منتظر و شاهد فروش بسیاری از خانه های تاریخی اهواز باشیم و پس از مدتی به جای آنها برج و خانه های قوطی کبربتی معلق در هوا ببینیم.

در بهره وری از فضای شهری نگاه عادلانه دیده نمی شود که نتیجه اش می شود شهری با کمترین سرانه فرهنگی و نابودی و حذف بناهای شاخص که بخشی از هویت شهر هستند.

اگر در زمینه بافت تاریخی بخواهید عمق فاجعه را بدانید همین را بگویم که اولین جلسه کارگروه حفظ و احیای بافت تاریخی اهواز پس از سال ها تازه توسط اداره میراث فرهنگی خوزستان ماه گذشته برگزار شد!

ارسال به دوستان
توزیع دستورالعمل حجاب و پوشش خانم ها در شهر حماه سوریه (عکس) آغاز پیش فروش محصولات سایپا از 17 دی ماه حماس : مذاکرات غیرمستقیم با اسرائیل را از سر می‌گیریم نرخ تورم ترکیه به ۴۴ درصد رسید امانی سفیر ایران: پیک سیاسی ایران بدون بازرسی از فرودگاه بیروت خارج شد (فیلم) نماز جمعه عجیب اعضای تحریرالشام در سوریه (فیلم) محسن هاشمی : نان برخی ها در همین افراطی‌گری است/ بعضی افراد ۱۰۰ درصد فقیرتر شده‌اند/ اگر به دنبال حل مشکلات بودیم دلار ۸۰ هزار تومان نمی‌شد حرکت زیبای پلیس در برآورده کردن آرزوی کودک گلستانی (فیلم) درگذشت رضا رئیس طوسی عضو برجسته هیات علمی دانشگاه تهران ناپدید شدن یک جاده روستایی در خراسان‌جنوبی بر اثر بارش برف (فیلم) وزیر پیشین امنیت داخلی بریتانیا: " قاسم سلیمانی " جایگزین ندارد / ترور او مقدمه سقوط اسد بود تصاویری از آتش‌ سوزی در اسکله صیادی بندر کنگ (فیلم) قالیباف : روزی که قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفتیم، همه گریه می‌کردیم/ زخم زبان‌های منافقین هم ادامه داشت ویدئویی از صحنه جنگ تن به تن سرباز روسی و اوکراینی (هشدار: صحنه خشونت بار) اعتراض ایران به اقدام خشونت‌آمیز علیه مردم در آمریکا