۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۵۰۸۲۹
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۲۰-۰۷-۱۳۹۹
کد ۷۵۰۸۲۹
انتشار: ۱۱:۳۰ - ۲۰-۰۷-۱۳۹۹
رپرتاژ آگهی

با تکنیک های کنترل استرس آشنا شوید

استرس احساس تحت فشار بودن به طور غیر عادی است. این فشار می تواند از جنبه های مختلف زندگی روزمره شما ناشی شود. مانند افزایش حجم کار، دوره عادت ماهانه برای بانوان، مشاجره ای که با خانواده خود دارید یا نگرانی های مالی موجود. این اثر تجمعی است ، و هر یک از عوامل استرس زا بر روی یکدیگر تاثیر می گذارند.

در این شرایط ممکن است احساس تهدید یا ناراحتی کنید و بدن شما به این دغدغه ها در قالب استرس پاسخ دهد. اضطراب می تواند علائم جسمی متنوعی ایجاد کند ، نحوه رفتار شما را تغییر دهد و شما را به سمت احساسات شدیدتر سوق دهد.

استرس از لحاظ مختلف از نظر جسمی و عاطفی و با شدت های مختلف بر ذهن و جسم ما تأثیر می گذارد.

با تکنیک های کنترل استرس آشنا شوید

تشخیص نشانه های استرس

همه استرس را تجربه می کنند. با این حال ، هنگامی که این امر بر زندگی و سلامتی شما تأثیر می گذارد ، مهم است که هرچه سریعتر با آن مقابله کنید . گرچه استرس به طور متفاوتی بر همه افراد تأثیر می گذارد، اما علائم و نشانه های متداولی وجود دارد که می توانید مراقب آن ها باشید:

  • احساس نگرانی یا اضطراب مداوم
  • احساس غرق شدن
  • مشکل در تمرکز
  • تغییرات خلقی یا تغییرات خلقی شما
  • تحریک پذیری
  • مشکل در استراحت
  • افسردگی
  • عزت نفس پایین
  • بیشتر یا کمتر از حد معمول خوردن
  • تغییر در عادات خواب شما
  • استفاده از الکل ، تنباکو یا داروهای غیرقانونی برای استراحت
  • درد به ویژه تنش عضلانی
  • اسهال و یبوست
  • احساس حالت تهوع یا سرگیجه
  • از دست دادن میل جنسی.

اگر این علائم را برای مدت طولانی تجربه می کنید و احساس می کنید که روی زندگی روزمره شما تأثیر می گذارد یا باعث می شود حالتان بد شود ، باید با مراجعه به مرکز مشاوره از یک روانشناس خوب کمک بگیرید.

با تکنیک های کنترل استرس آشنا شوید

تکنیک های کنترل استرس

  1. متوجه شوید که چه موقع و چه چیزی برای شما مشکلی ایجاد کرده است.

سعی کنید بین احساس خستگی یا بیماری و فشارهایی که با آن روبرو هستید ارتباط برقرار کنید.

نسبت  به هشدارهای جسمی مانند عضلات متشنج ، خستگی مفرط ، سردرد یا میگرن هوشیار باشید.

  1. علل را شناسایی کنید.

سعی کنید علل اصلی را شناسایی کنید.

دلایل احتمالی استرس خود را به سه دسته تقسیم کنید.

  • مسائلی که راه حل عملی دارند.
  • مواردی که با توجه به زمان بهتر می شوند .
  • مواردی که نمی توانید در مورد آن ها کاری انجام دهید.

از تکنیک های کنترل استرس این است که ، سعی کنید نگرانی ها و استرس خود را در گروه های دوم و سوم برطرف کرده و آن ها را رها کنید.

  1. سبک زندگی خود را مرور کنید.

آیا ممکن است بیش از حد مسائل را تحمل کنید؟

آیا کارهایی وجود دارد که بتوانید آن ها را به شخص دیگری بسپارید؟

آیا می توانید کارها را به صورت آرامتر انجام دهید؟

برای عمل به جواب این سوالات ، ممکن است لازم باشد چیزهایی را که سعی در دستیابی به آن ها دارید اولویت بندی کنید و زندگی خود را دوباره سازماندهی کنید.

این کمک می کند تا فشاری را که می تواند ناشی از تلاش برای انجام همه کارها در یک زمان باشد ، آزاد کند.

با تکنیک های کنترل استرس آشنا شوید

هفت نکته برای کمک به محافظت از خود در برابر استرس

  1. غذای سالم بخورید.

تغذیه سالم می تواند خطرات بیماری های مربوط به رژیم غذایی را کاهش دهد .

به طور فزاینده ای شواهد نشان می دهد که چگونه غذا بر روحیه ما تأثیر می گذارد .

با اطمینان از این که رژیم غذایی شما مقادیر کافی مواد مغذی مانند ویتامین ها و مواد معدنی ضروری و همچنین آب را تأمین می کند ، می توانید از سلامتی خود محافظت کنید.

  1. از مصرف سیگار و الکل دوری کنید.

سعی کنید میزان سیگار کشیدن و نوشیدن الکل را کاهش دهید، حتی اگر به نظر می رسد که در ابتدا کشیدن سیگار و مصرف الکل، برای تنش ها و کنترل استرس کمک کننده است، اما این نکته را بدانید که ممکن است حتی کار را برای شما سخت تر کند.

تحقیقات نشان می دهد سیگار کشیدن ممکن است احساس اضطراب را افزایش دهد. 29 نیکوتین یک احساس آرامش فوری ، موقتی ایجاد می کند ، که می تواند منجر به علائم ترک و ولع مصرف شود.

ممکن است از الکل به عنوان وسیله ای برای کنترل و کنار آمدن با احساسات دشوار و کاهش موقت اضطراب استفاده کنید. با این حال ، الکل ممکن است مشکلات بهداشت روان را در شما بدتر کند. که می تواند در طولانی مدت احساس اضطراب و افسردگی بیشتری در شما ایجاد کند.

داروهای تجویزی مانند داروهای آرام بخش و قرص خواب که ممکن است توسط پزشک حتی به شما توصیه شده باشد، در صورت استفاده طولانی مدت نیز می توانند باعث مشکلات روحی و جسمی شوند.

  1. ورزش کنید.

ورزش بدنی را امتحان کنید و در سبک زندگی خود ادغام کنید زیرا می تواند در رفع استرس بسیار موثر باشد. حتی بیرون رفتن و هوای تازه و انجام یک ورزش بدنی سبک ، مانند گردش در مغازه ها ، واقعاً می تواند به شما کمک کند.

  1. برای خودت و زمان استراحتتان وقت بگذارید.

تعادل بین مسئولیت در قبال دیگران و مسئولیت در قبال خود را برقرار کنید ، این امر واقعا می تواند به عنوان یکی از بهترین تکنیک های کنترل استرس باشد.

  1. هوشیار باشید.

ذهن آگاهی یک رویکرد ذهنی در زندگی است که به ما کمک می کند عکس العمل های متفاوتی با تجربیات زندگی داشته باشیم. ذهن آگاهی به عنوان یکی از تکنیک های کنترل استرس، شامل توجه به افکار و احساسات ، به گونه ای است که توانایی ما در مدیریت شرایط دشوار و انتخاب های عاقلانه را افزایش می دهد.

سعی کنید ذهن آگاهی را مرتباً تمرین کنید. مراقبه ذهن آگاهی را می توان در هر مکان و هر زمان انجام داد.

تحقیقات نشان داده است که می تواند اثرات استرس، اضطراب و مشکلات مربوط مانند بی خوابی، کاهش تمرکز و خلق و خو را در برخی از افراد کم کاهش دهد.

  1. آرام بخوابید.

یکی از علائم شایع استرس در افراد این است که برای خوابیدن تلاش می کنند و به راحتی به خواب نمی روند.

سلامت جسمی یا روانی افراد می تواند بر توانایی خوابیدن آن ها تأثیر بگذارد.

بهتر است برای کمک به داشتن یک خواب آرام ، تغییرات کوچکی در سبک زندگی خود ایجاد کنید

  1. زیاد به خود سخت نگیرید.

به یاد داشته باشید که داشتن یک روز بد یک تجربه جهانی و بشری است. اگر زمین خوردید یا احساس کردید شکست خورده اید ، خود را سرزنیش نکنید.

 از تکنیک های کنترل استرس این است که طوری رفتار کنید که انگار بهترین دوست خودتان هستید: نسبت به خودتان مهربان و حمایت کننده باشید.

مزایای استرس

تحقیقات نشان داده است که استرس گاهی اوقات می تواند مثبت باشد. داشتن استرس می تواند شما را هوشیارتر کرده و به شما در عملکرد بهتر در شرایط خاص کمک کند. استرس به شما را از بی خیالی نجات می دهد و به شما کمک می کند که از زمان و شرایط خود به خوبی استفاده کنید.

اما استرس بیش از حد طولانی مدت می تواند باعث بیماری هایی مانند بیماری قلبی و مشکلات بهداشت روانی مانند اضطراب و افسردگی شود. در نتیجه توصیه می شود که از تکنیک های کنترل استرس استفاده کرده و در صورت نیاز از یک مرکز روانشناسی خوب برای درمان خود و یا عزیزان خود کمک بگیرید.

معایب استرس طولانی مدت

استرس یک واکنش طبیعی به بسیاری از موقعیت های زندگی مانند کار ، خانواده ، روابط و مشکلات مالی است.

قبلاً اشاره کردیم که میزان متوسط ​​استرس می تواند به ما کمک کند تا در شرایط چالشی عملکرد بهتری داشته باشیم، اما استرس زیاد یا طولانی مدت می تواند منجر به مشکلات جسمی شود.

  • سطح ایمنی پایین تر
  • مشکل گوارشی و روده ای مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS)
  • مشکلات بهداشت روانی مانند افسردگی

 این بدان معنی است که باید از تکنیک های کنترل استرس برای کنترل استرس خود کمک بگیرید تا در طولانی مدت به جسم و ذهن شما آسیب نرساند.

با تکنیک های کنترل استرس آشنا شوید

تأثیرات رفتاری و عاطفی استرس

هنگامی که استرس دارید ممکن است احساسات مختلفی از جمله اضطراب ، تحریک پذیری یا اعتماد به نفس پایین را تجربه کنید ، که می تواند منجر به گوشه گیری ، بلاتکلیفی در شما شود.

شما ممکن است دوره هایی از نگرانی مداوم، افکار پریشان را تجربه کنید. ممکن است در رفتار خود تغییراتی را تجربه کنید.  راحت تر روحیه خود را از دست بدهید ، غیر منطقی رفتار کنید یا از نظر کلامی یا جسمی پرخاشگر شوید.

این احساسات می توانند از یکدیگر تغذیه کنند و علائم جسمی ایجاد کنند ، که می تواند احساس بدتری در شما ایجاد کند. به عنوان مثال ، اضطراب شدید می تواند چنان احساس ناخوشایندی به شما بدهد که نگران باشید و از وضعیت جسمی جدی برخوردار شوید.

عوامل و دلایل بروز استرس

شرایط مختلفی می تواند باعث  بروزاسترس شود. شایع ترین آن ها شامل کار، امور مالی و روابط با شرکا، فرزندان یا سایر اعضای خانواده است.

استرس ممکن است ناشی  از حوادث بزرگ در زندگی مانند طلاق ، بیکاری ، خانه نشینی و سوگواری عزیزان باشد ، یا یک سری تحریکات جزئی مانند احساس کم ارزش بودن در محل کار یا مشاجره با یکی از اعضای خانواده.

روابط و استرس

برقراری ارتباط با دیگران در مواقعی که استرس داریم، پشتیبان خوبی است. با این حال ، هر از گاهی افراد نزدیک به شما ، اعم از شریک زندگی ، والدین ، ​​فرزند ، دوست یا همکار ، می توانند سطح استرس شما را افزایش دهند.

تعادل کار و زندگی و استرس

فشار کار به طور فزاینده ای یکی از بزرگترین عوامل ایجاد استرس در بین مردم است.

افزایش  چشمگیر ساعات کاری باعث می شود که استرس در بین افراد افزایش یابد.

پول و استرس

نگرانی های مربوط به پول و بدهی فشار زیادی به ما وارد می کنند ، بنابراین تعجب آور نیست که این دلایل تأثیر قابل توجهی روی سطح استرس ما دارند.

اثرات بحران اقتصادی تا حدودی همه را تحت تأثیر قرار داده است. ترکیبی از استرس مزمن و بدهی می تواند منجر به افسردگی و اضطراب شود ،و به عنوان عاملی مرتبط با افکار و اقدام به خودکشی برجسته شده است.

چگونه می توانید به خودتان کمک کنید؟

استرس یک واکنش طبیعی به بسیاری از موقعیت های زندگی مانند کار ، خانواده ، روابط و مشکلات مالی است.

قبلاً اشاره کردیم که میزان متوسط ​​استرس می تواند به ما کمک کند تا در شرایط چالشی عملکرد بهتری داشته باشیم ، اما استرس زیاد یا طولانی مدت می تواند منجر به مشکلات جسمی شود. بنابراین مهم است که با تکنیک های کنترل استرس آشنا باشیم و آن را در سطح سالم نگه داریم تا از آسیب طولانی مدت به بدن و ذهن مان جلوگیری کنیم.

به یاد داشته باشید که در صورت نیاز به کمک و پشتیبانی کمک کنید

به یاد داشته باشید ، اشکالی ندارد که از متخصصان کمک بگیرید. اگر احساس می کنید که به سختی می توانید مدیریت کنید ، پس می توانید تماس بگیرید. مهم است که بدانید در اسرع وقت می توانید کمک بگیرید و لیاقت بهتر شدن را دارید.

اگر این احساس را دارید که یاد گرفتن و یا استفاده از تکنیک های کنترل استرس برای شما سخت است و نمی توانید استرس خود را مدیریت کنید، بهتر است زمان را از دست ندهید و برای درمان اختلال اضطراب در خود از یک درمانگر با تجربه کمک بگیرید.

ارسال به دوستان