۲۲ فروردين ۱۴۰۴
به روز شده در: ۲۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۴
کد خبر ۷۵۲۱۲۳
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۵ - ۲۹-۰۷-۱۳۹۹
کد ۷۵۲۱۲۳
انتشار: ۱۱:۳۵ - ۲۹-۰۷-۱۳۹۹

اختلال حافظه تکرار پنداری

اعتقاد بر این است که این اختلال ناشی از اسیب به بخش هایی از مغز است که با حافظه و حافظه ی آگاهانه و سروکار دارد، مثل اسیب به لوب های پیشانی و نیمکره راست. اسیب به نیمکره راست به Anosognosia در بیماران بستگی دارد. Anosognosia شرایطی است که در آن یک شخص از ناتوانی رنج می برد، ولی انکار آنرا انکار می کند یا بنظر میرسد که از آن بی اطلاع باشد.

اختلال حافظه تکرار پنداری

بیماری افسردگی، اختلال وسواس، اسکیزوفرنی و… ولی، بعضی از بیماری های روانپزشکی هم وجود دارند که هم اسم و هم ماهیت عجیب و نااشنا دارند و گاها حتی بسياري از پزشکان به دلیل نادر و یا موردی بودن پیدایش اینگونه بیماریها ، با آن ها شناخت کامل ندارند و یا تنها از اصطلاحات پزشکی مرتبط با آن ها آگاه اند که در ادامه درباره یکی از این اختلال ها صحبت می کنیم.

تکرار پنداری( پارامنزیا)، خیالی از یک وضعیت خاص مضاعف شده است که بطور هم زمان در دو یا چند مکان وجود دارد یا این که به یک وضعیت دیگر منتقل شده است.

در اینگونه اختلال فرد گمان می کند که اشخاص یا اشیا اطراف تکثیر میشوند و در چند محل حضور دارند.

اولین بار آرنولد پیک، یک نورولوژیست اهل چکسلواکی در سال ۱۹۰۳ این اختلال را شرح داد.

 

علایم اختلال حافظه تکرار پنداری

- خیال پرستی

- اختلال گفتاری( پارافازی)

- انکار بیماری

- سردرگمی

- هاتوسکوپی و اتوسکوپی

- تجربیات خارج از بدن

- فراموشی


دلایل اختلال حافظه تکرار پنداری

اعتقاد بر این است که این اختلال ناشی از اسیب به بخش هایی از مغز است که با حافظه و حافظه ی آگاهانه و سروکار دارد، مثل اسیب به لوب های پیشانی و نیمکره راست. اسیب به نیمکره راست به Anosognosia در بیماران بستگی دارد. Anosognosia شرایطی است که در آن یک شخص از ناتوانی رنج می برد، ولی انکار آنرا انکار می کند یا بنظر میرسد که از آن بی اطلاع باشد.

همینطور پیشنهاد می شود که ادغام ضعیف حافظه و عدم تمرکز متقابل فضایی میتواند به دلیل جریان وریدی اسیب دیده ، تولید می شود. جریان وریدی سیستم بصری چیزی است که قشر بینایی را به منطقه های از آب های تمپورال متصل می کند. همان طور که این منطقه ها با لب های جلویی در زمان تشکیل و بازیابی حافظه تعامل دارند، به نظر میرسد که اسیب به این ناحیه منجر به این وضعیت شود.

 

درمان اختلال حافظه تکرار پنداری

در حال حاضر، هیچ درمان دارویی موثری برای اختلال های آمنیای عروقی وجود ندارد. بعضی از داروهای ضد بیماری افسردگی روند بهبود را ساده تر می کنند، البته هنوز در خصوص دیازپان و هالوپریدول مطالعات بالینی در حال انجام است. گزارش شده است که در یک ازمایش متیل فنیدات سودمند بوده است.

بهتر است از داروهای دارای اثرات آنتی کولینرژیک اجتناب شود. عوامل کولینرژیک میتوانند مفید باشند، ولی آزمایشات در خصوص اثر این دارو ها هنوز کامل نشده است. چندین برنامه بازآموزی حافظه رفتاری در کلینیک های حافظه در حال انجام هستند، ولی اثربخشی زیست محیطی آنها در دراز مدت ثابت می شود. درمانهای مختلفی در آزمایشات بالینی مورد ازمایش قرار گرفته اند، اگرچه نحوه پاسخ بیماران به درمان مختلف بود.

منبع: بیتوته

ارسال به دوستان
بلیط هواپیما فلای تودی
زندگینامه عمر شریف؛ ستاره‌ای جهانی با ریشه‌های شرقی ملک فاروق؛ پادشاهی که به دله‌دزدی اعتیاد داشت (+عکس) بختیار گفت می‌خواهم بروم به زیارت امام/ هایزر مثل موش شاه را از مملکت بیرون انداخت گفتگو با مردی که شاه را کفن کرد داستان زندگی معشوقه محمدرضا پهلوی که در تنهایی درگذشت(+عکس) بنای رازآلود یوناگونی، آتلانتیس گمشده ژاپن در اعماق اقیانوس (+عکس) «افسردگی خندان» چیست و چه نشانه‌هایی دارد؟ شاه چرا رابطه اش را با کوبا قطع کرد؟ / کدام چهره‌های توده‌ای ایران در کنگره چپ‌گرایان هاوانا حضوری داشتند؟ یک تکنیک روان‌شناسی ساده برای وقتی که همه‌چیز خسته‌کننده شده کاخ نیاوران (طراحی محسن فروغی در 2 طبقه محل سکونت محمدرضا شاه+عکس) عادت چیست و چطور عادت‌های مخرب را تغییر دهیم؟ عکس‌هایی از نبرد خشن و بی‌رحمانه خروس‌های لاری قدیمی‌ترین شکایت ثبت‌شده‌ی مشتری در تاریخ: لوح گِلی شکایت یک مشتری عصبانی در عصر برنز طرز تهیه تیرامیسو رافائلو؛ دسر جذاب و خوشمزه چرا مقبره کوروش با دیگر شاهان هخامنشی فرق دارد؟(+عکس)