۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۵۴۱۴۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۰ - ۱۲-۰۸-۱۳۹۹
کد ۷۵۴۱۴۰
انتشار: ۱۲:۱۰ - ۱۲-۰۸-۱۳۹۹

رنجی که کرونا به رنج های سالمندان اضافه کرد

رنجی که کرونا به رنج های سالمندان اضافه کردایسنا نوشت: چند روزی است که خانه پدر بزرگم هستم. پدربزرگ و مادر بزرگ نعمت های بزرگی هستند که حیف قدر نمی دانیم.

وقتی به رفتارشان دقت می کنی خیلی چیزها دست گیرت می شود، اصلا سبک زندگی شان متفاوت است.

هر روز صبح تا لنگ ظهر می خوابم، لنگ ظهر که چه عرض کنم تا ساعت ۱۰؛ ولی آن ها بعد از نماز صبح بیدازند. هر روز مادر بزرگم از کوچکترین کارهای خانه گرفته تا معمولی ترین کارهای روزانه را انجام می دهد. پدر بزرگم هم دوباره بعد از خوردن صبحانه دوباره می خوابد تا ساعت ۱۰.

یک هو می بینی سر صبح با یکدیگر دعوا و حسابی با هم جر و بحث می کنند و بعد که دعوایشان تمام شد بدون حرف زدن هر کدام یک طرف می روند، بعد از مدتی این به آن یکی می گوید حاج خانوم فلان چیز چی شد، آن به این می گوید حاج آقا فلان چیز بهمان شد و همه چیز به همین راحتی تمام می شود.

از عشق و عاشقیشان بگویم، قبلا اتفاق افتاده بود که پدر بزرگ را دکتر برده بودند. من و مادر بزرگم تنها خانه مانده بودیم، مادربزرگم آنقدر بی قرار بود که هی به من می گفت زنگ بزن ببینم کجا ماندند؟ چرا دیر کردند؟ چرا نمی آیند؟ طبق معمول بهش می گفتم خیابان ها شلوغ است، نوبیت دکتر زیاد است، ولی فایده ای نداشت تا پدر بزرگم بیاید.

هیچ وقت نشنیده ام که پدربزرگم به مادربزرگم بگوید دوستت دارم اما همیشه دیده ام که با کارهایش همین را نشان می دهد و مادربزرگم هم همینطور. همیشه به همدیگر احترام می گذارند.

با اینکه بارها دیده ام با این سن و پیری کارهایشان را انجام دهند اما خودشان انجام می دهند. من همیشه دیده ام که مهمان را دوست می دارند و همیشه آماده مهمان نوازی هستند.

پدر بزرگم کوله بار تجربه و مادربزرگم اسطوره صبر است. خیلی از کارهایشان با ما فرق دارد، خیلی از خصلت ها دارند که اصلا با ما فرق می کند، آن ها زندگی عزتمند را بلدند، با آبرو زندگی کردن را می شناسند و زندگی شان ساده و آرام است و در کل بگویم برای بچه هایشان نعمتی بزرگ هستند.

همیشه تنهایی، پیری و تبعات ناشی از آن همچون بیماری پدر و بزرگ ها را اذیت می کرد اما این روزها استرس و اضطراب نیز پدر و مادر بزرگ ها را عذاب می دهد و آنقدر آن ها را نگران کرده که این نگرانی برای آن ها آزاردهنده شده و این چیزی نیست جزء ویروس کرونا.

پدر و مادربزرگ ها می ترسند که مبادا به این ویروس مبتلا شوند و جان خود را از دست دهند و یکی، دیگری را تنها بگذارد.

از اخبار شنیده اند که بیشتر مبتلایان با حال بد افراد سالمند و افرادی که دارای بیماری های زمینه ای همچون دیابت هستند، می باشند و به خوبی می دانند که بیشتر فوتی ها افراد پیر هستند و همین آن ها را مشوش کرده است.

رعایت پروتکل های بهداشتی به منظور جلوگیری از درگیر کردن سالمندان به کرونا

دکتر افشین دلشاد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در جلسه ستاد کرونا اظهار کرد: رده سنی ابتلا به بیماری کووید ۱۹در خراسان شمالی بیشتر در سن ۵۰ و فوتی های ناشی از این بیماری در گروه سنی ۶۰ سال و ۶۰ سال به بالا بوده است.

دکتر سید احمد هاشمی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: بیشتر فوتی های ناشی از بیماری کووید ۱۹ در این استان افراد میانسال و افراد دارای بیماری زمینه ای است بنابراین باید پروتکل های بهداشتی به خوبی رعایت شود تا این افراد درگیر این بیماری نشوند چراکه هر یک از این افراد سالمند پدر و مادر بزرگ هایی هستند که برای هر خانواده نعمت می باشند.

از توجه و انتشار اخبار غیرواقعی در مورد کرونا خودداری کنید

جعفرزاده یکی از روانشاسان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی همچنین در گفت و گو با ایسنا برای کنترل ترس و اضطراب افراد سالمند از بیماری کووید ۱۹ گفت: چند گروه آسیب پذیر در مقابل ویروس کرونا وجود دارند که یکی از آن ها گروه سالمندان هستند و یکی از مهمترین راه هایی که می توانیم این افراد را از شر این ویروس در امان نگه داریم، عدم تماس نزدیک با آن ها است.

وی افزود: اما دوری و کناره گیری از آن ها ممکن است سبب خلا عاطفی در آن ها شود در نتیجه برای افراد سالمندی که در منزل جداگانه ای زندگی می کنند می توان با انجام تماس تلفنی مکرر از بروز این مشکل در آن ها جلوگیری کرد.

جعفرزاده ادامه داد: برای پیشگیری از ابتلای ویروس کرونا در افراد میانسالی که با خانواده دختر و یا پسر خود زندگی می کنند بهتر است که اتاق آن ها را از سایر افراد جدا کرد و علاوه بر آن، باید آن ها را متوجه کرد که این امر فقط برای حفاظت آن ها از این ویروس است نه ترد و بی توجهی نسبت به آن ها.

وی تاکید کرد: باید از روبوسی کردن، تماس نزدیک و در آغوش گرفتن افراد سالمند خودداری کرد چراکه ممکن است فردی ناقل خاموش باشد و ویروس را به آن ها منتقل کند.

این روانشناس با اشاره به اینکه همه افراد می توانند نقش مهمی را در شکستن ترس از کرونا ایفا کنند، توضیح داد: این روزها حتی اگر افراد بنا به دلایل مختلف عطسه و سرفه می کنند از آن ها می ترسیم اما باید بر این ترس غلبه کنیم و یکی از راه های مقابله با این ترس عدم توجه و جلوگیری از انتشار اخبار غیرواقعی در ارتباط با کرونا است.

وی ادامه داد: علاوه بر آن سالمندها با فضای مجازی در ارتباط نیستند و بسیاری از شیوه ها و دستورالعمل های بهداشتی را نمی دانند بنابراین باید به آن ها آموزش داده شود و از سوی دیگر ممکن است تعدادی از آن ها به علت عدم تمرکز نیازمند توضیح چند باره باشند بنابراین باید برای انجام توضیحات مکرر صبر و حوصله به خرج دهیم.

ترس از کرونا در میان سالمندان بیشتر از سایر گروه های سنی

دکتر نیکزاد رئیس گروه مشاوره دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: ترس نسبت به بیماری کووید ۱۹ در همه گروه های سنی وجود دارد اما این ترس در بین گروه سالمند بیشتر است.

وی افزود: یکی از عللی که سالمندان از ابتلا به ویروس کرونا به شدت هراس دارند وجود بیماری زمینه ای همچون فشار خون، دیابت و ناراحتی قبلی و عروقی در آن ها است و این امر آن ها را بیشتر نگران می کند.

نیکزاد ادامه داد: سالمندان باید قبول کنند که این ویروس وجود دارد بنابراین باید بیشتر رعایت کنند و باید به این موضوع توجه داشته باشند که اگر دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند به بیماری کووید ۱۹ مبتلا نخواهند شد.

وی تاکیدکرد: از سوی دیگر مردم عادی نیز باید توجه داشته باشند که این گروه سنی جزء گروه های حساس نسبت به ویروس کرونا هستند بنابراین در مواجه به افراد سالمند باید حتما نکات بهداشتی را رعایت کرده و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت و ماسک استفاده کنند.

این مقام مسئول افزود: افراد سالمند طبق تشخیص پزشک اگر به ویروس کرونا مبتلا شدند و باید در بیمارستان بستری شوند و نسبت به آن مقاومت نکنند تا درمان در مراحل اولیه کار انجام شود.

برچسب ها: کرونا ، سالمندان
ارسال به دوستان