۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۵۶۵۶۸
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۸ - ۲۷-۰۸-۱۳۹۹
کد ۷۵۶۵۶۸
انتشار: ۱۷:۲۸ - ۲۷-۰۸-۱۳۹۹

فعال حقوقی عربستان برنده جایزه حقوق بشری ماگنیتسکی

لجین الهذلولفعال زن حقوق بشری عربستان که حدود سه سال است در حبس به سر می‌برد، جایزه حقوق بشری ماگنیتسکی را دریافت کرد.

به گزارش ایسنا، روزنامه القدس العربی نوشت، بیل برودر، مدیر کمپین عدالت ماگنیتسکی در مراسم مجازی توزیع جوایز به لجین الهذلول، فعال زن سعودی کسب جایزه فعال برجسته حقوق بشری را تبریک گفت و در توییتی نوشت: کسب جایزه حقوق بشری ماگنیتسکی ۲۰۲۰ به خاطر کار شجاعانه‌ات در مبارزه با رژیم ددمنشانه سعودی را به تو تبریک می‌گوییم. وحشتناک است که نمی‌توانی شخصا این جایزه را دریافت کنی‌.

برودر که بازرگانی انگلیسی - آمریکایی است، نوشت: نشست گروه ۲۰ این هفته در عربستان برگزار می‌شود. هیچ رهبر دموکراتیک نباید در این نشست حاضر شود مگر اینکه از میزبان خود سعودی‌ها بخواهد لجین را آزاد کنند.

علیا الهذلول، خواهر لجین هم ضمن قدردانی از کمیته ماگنیتسکی بابت جاودانه کردن نام خواهرش، در توییتی نوشت: عربستان کشوری پلیسی شده است، نزدیک به سه سال از بازداشت لجین گذشته است اما امیداوریم که جهان او را فراموش نکند و برایش بجنگد.

وی خطاب به خواهرش نوشت: مبارک باشد عزیزم، اگر خدا بخواهد آزادی‌ات را به زودی جشن می‌گیریم.

آگنس کالامارد، گزارش‌گر ویژه سازمان ملل در اعدام‌های غیرقانونی یا خودسرانه هم خطاب به لجین نوشت: من هم مثل بقیه قبلا تو را ندیدم، چیزی که از تو می‌دانم لبخند زیبایت، جرات و شجاعتت است. چیزی که از تو می‌دانم وحشیگری کسانی است که تو را زندانی کرده‌اند صرفا به این خاطر که خواستار رانندگی و برابری زن و مردی.

گفتنی است جایزه ماگینتسکی به نام سرگئی ماگینتسکی، حسابدار امور مالیاتی روسیه است. او پیش از مرگش در زندان مسکو در سال ۲۰۰۹ تحقیقاتی را درباره سرقت میلیون ها دلار از خزانه دولت را شروع کرده بود اما تحت پیگرد قرار گرفت و به سرقت و کلاهبرداری متهم شد.

جوایز ماگنیتسکی از سال ۲۰۱۵ جهت تکریم به روزنامه نگاران، سیاستمداران و فعالان حقوق بشر اعطا می‌شود.

بیل برودر که کمپینی را جهت برقراری عدالت در حق دوستش ماگینتسکی رهبری می‌کند، بنیانگذار این جوایز است. تلاش‌های برودر موجب شد قانونی در کنگره آمریکا تحت عنوان قانون ماگنیتسکی تصویب شود. آمریکا از این قانون می‌تواند برای پیگرد مقامات دیگر کشورها که در حوزه حقوق بشر دست دارند، استفاده کند.

برچسب ها: عربستان ، فعال سیاسی
ارسال به دوستان