۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۵۷۵۶۷
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۷ - ۰۴-۰۹-۱۳۹۹
کد ۷۵۷۵۶۷
انتشار: ۱۲:۲۷ - ۰۴-۰۹-۱۳۹۹

فعال شدن مربع دلواپس علیه برجام

تمام تلاش‌شان را کردند که ایران را پای میز مذاکره با ترامپ بیاورند اما موفق نشدند و حالا می‌بینند که بایدن مشتاق به بازگشت به برجام است.

عصرایران؛ مصطفی داننده- بعد از توافق هسته‌ای ایران با 1+5 نوشتم که مربعی از برجام عصبانی است و هرچه از دستش برآید علیه این توافق انجام خواهد داد. این مربع شامل تندروهای ایران و آمریکا، اسرائیل و عربستان بود.

تندروهای داخلی در ایران، بعد از برجام نگران تداوم گفتمان اعتدال در کشور شدند. شاید اگر ترامپ رییس جمهور آمریکا نمی‌شد و برجام حیات کامل داشت، کمتر کسی می‌توانست اعتدالیون و اصلاح‌طلبان را از کرسی قدرت به زیر بکشد. خروج ایالات متحده از برجام، روحانی را دچار یک شوک بزرگ کرد که هیچگاه نتوانست از آن خارج شود.

فعال شدن مربع دلواپس علیه برجام

اسرائیل و عربستان هم می‌دانستند با توافق هسته‌ای، ایران تبدیل به یک قدرت برتر اقتصادی و نظامی در منطقه خواهد بود. آنها بهتر از هر کسی می‌دانند که ایران از جایگاه ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک برای قدرت‌های اقتصادی جهان بسیار جذاب‌تر از تمام کشورهای جنوب خلیج‌فارس است. کشوری که می‌تواند مسیر ترانزیت فوق‌العاده‌ای میان ایران و اروپا شود.

برای رژیم اسرائیل و کشور عربستان، ایران تنها و بدون دوست در جهان بسیار جذاب‌تر از ایران آغوش باز کرده برای دنیاست. آنها یکی مثل احمدی نژاد را دوست دارند. اسرائیل بعد از هر سخنرانی احمدی‌نژاد خطاب به دیگران می‌گفت، دیدید ما در مورد ایران حق داشتیم و بر شما ثابت شد که آنها کشور خطرناکی برای صلح جهانی هستند!

پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا دوباره این مربع را نگران کرده است. تندروهای آمریکا در حال تماشای نابودی دستاوردهای 4 ساله ترامپ عله ایران هستند. آنها تمام تلاش‌شان را کردند که ایران را پای میز مذاکره با ترامپ بیاورند اما موفق نشدند و حالا می‌بینند که بایدن مشتاق به بازگشت به برجام است. آنها حس بازیکنان بازی جنگا (برج هیجان) را دارند که برج را تا بالا چیده‌اند و بایک حرکت اشتباه، تمام زحمت‌های‌شان نابود شده است. 

تندروهای داخلی ایران هم که خود را آماده تکیه زدن به کرسی ریاست جمهوری می‌دیدند حالا دوباره به این فکر افتاده‌اند که نکند با بازگشت آمریکا به برجام، آرزوهای آنها هم بر باد رود. جریانی که جبهه پایداری آن را هدایت می‌کند، مخالف سرسخت برجام است و حتی نیروهای آن در مجلس نهم تمام تلاش‌شان را کردند که پارلمان این توافق را به تصویب نرساند. الان هم در حال برگزاری همایش‌هایی علیه برجام است.

دلیل عجله این جریان برای استیضاح روحانی هم همین بود. آنها می‌خواستند قبل از انتخابات آمریکا، کار روحانی را تمام کنند که آینده سیاسی‌شان به اما و اگر نکشد.

تکلیف عربستان و اسرائیل هم که روشن است. آنها بیش از همه نگران فردا هستند و از ایران برجامی وحشت دارند. آنها در این مدت قطعا هرکاری می‌کنند که مانع زنده شدن دوباره برجام شوند.

نگرانی این مربع، می‌تواند حاوی این پیام برای ایران باشد که می‌تواند به احیای برجام و رسیدن به روزهای ثبات اقتصادی امیدوار باشد. مردم هم باید یک بار دیگر روزهای برجام را درذهن‌شان مرور کنند. روزهایی که منتظر بودند تا کالاها ازران شوند و خرید نمی‌کردند. برخلاف سال‌هایی که برجام در کما بود و مردم می‌خریدند چون نگران بودند گران شود.

 

برچسب ها: برجام ، ایران ، آمریکا
ارسال به دوستان